• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan ve sonrası...

seker_lik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
5
0
36
İstanbul
arkadaşlar merhaba..içimdekileri kimseyle paylaşamadığım için buraya dökmek için üye oldum.kimseyle paylaşamıyorum çünkü dolduruşa gelip olup olmadık şeyleri büyütmeyi sevmiyorum.tek isteğim huzur ama bu huzuru ararken ne ailemi ne kendimi üzmek değil amacım nede kimseyi..en baştan anlatıcam inş sıkılmassınz yazmak zorundayım en azından kendi içimdekileri bende görücem..yaşım 26 ve kesinlikle evliliği daha düşünmüyordum uzun bir ilşkim vardı biteli 3 yıl oldu sora hayatıma kimseyi sokmadım yada çıkmadı eğlendim gezdim aileme destek oldum sonra nişanlımla bi arkadaşım vesilesyle tanıştık.ben insanları çirkinikle fln yargılamam evet çirkin ilk başlarda önce biraz tanıyıp sonra ilişkiye başlamak istedim ve çevreden bi sürü laf en yakınlarımdan..bunumu buldun sen çok güzelsin yakıştırabiliomusun yanına fln bunları takmam ama rahat bi insan olduğum için bitirdim kendimde daha tanımadığım bi insan için kimseye karşı durup zaman kaybetmek istemedim laflar dedikodular ..zaten ben diğer ilişkimde kıskançlıktan bitirmiştim kendime olan güvenimin bittiğini düşündüğüm için bitirdim bundan dolayı birazda mantık ön planda.yani herşeyimi kendim yaparım bi bakıma erkek gibi kimseye ihtiyacım yoktur bunun kendime olan güvenimi yerine getireceğini düşündüğüm için böleyim birde vıdıvıdı laflardan nefret ederim birde iş yerinde çevremde bütün insanların özel hayatları ağızlarda olduğu için kimseylede bişeyimi paylaşmam.nişanlım beni hiç bırakmadı bana hep değer verdi arkadaş gibi hep konuştuk görüştük ortak çok yönümüz var kendisi bnden 5 yaş büyük daha önceden nişan atmış uzun bi ilşkisi olmuş aynı şeyleri yaşamışız.amacımız hayat görüşümüz aynı ve ben onun beni anlamasıyla bn ona aşık oldum onsuz zaman geçiremez oldum ve evlenme teklif etti:)böyle birşey düşünmüyordum bire ailemin maddi yönden çok sıkıntıları var destek oluyorum kenarda kuruşum yok ve tüm aldığım aileme gidiyor..tabikide olucak ama bazen onlarada çok kırılıyorum babam danışmadan ailesine bi sürü borcun işin altına girdi annem hastayım çalışamıcam dedi babamın rahatlığı yüzünden huzursuz bi aile..borçlular benmle muattap olmaya başladı bunu babama sölediimde sinir krizleri geçirdi annem babanın üstüne gitme demeye başladı.beni kim düşünsün..yada bu durumda evlilik kararım ailede büyük bir şoktu benm için nekadar mutlu ve heyecanlıydı oysa.nişanlım maddi durumumuzu biliyo zaten bu evlilik teklifini daha önce düşünmüş bundan dolayı edemyrdu.ama nereye kadar ki uzadıkça bi ilşki bazı korkular girio.ee evlilik kararaımızı ailede bu şeklde karşılandı kavga gürültü diyemedim onun heyecanınıda bitrmek istemedim iki arada oraya başka buraya başkaa..ailemle oturdum düzgünce konuşmaya çalıştım babam tamm gelsinler istesnler biran önce git dedi.evliliğe meraklı oldum..kimseye yansıtmadım yine gittim işimde güldüm çalıştım.neyse istediler sözdü nişandı oldu.yok bohça fln ee annem bide adetçi benm yok şukadar bu olcak yok alışverşte bunu alcaz.onada hak verdim ilk kızıyım bişiler yapmak istedi yapçak gücü yoktu anneme parayı bn verdim yediremedi bu sefer beni yedi..altın almaya gittik ee çalıştıım için bir gün izinliyim hafta içi bi ara izin alıp gittim beğenmeye annem gelmedi onu laf etti aldıklarımızı beğenmedi ala ala bunlarımı aldılar oldu.anne bunlar geçici görünümlk boşver güçleri buna yetmiş bn bunları beğendim dedim.düğün tarihini konuşmaya geldklernde karşı taraf istersenz biz hemen ev alır düğünü yaparz size nezamn uygunsa dedi çok uzatmayalım dedi.bizde yaz gibi karar verdik..o tarafla sorunum yok birbirimize saygılıyız bn kendimi bozmam ama küçük şeylermi bilmiorum sinirlerim bozuluyor.anneme bazen hak veriyorum çünkü durumları iyi ailesinin.nişanlımda aynı benm gibi maaşı fln iyi ama oda birikim yapamamış gezmiş tozmuş araba almış fln.nişanda kardeşleri hediye taktı bn bu yok halimle o bohçaya en güzellrini koydum yaptım ettim bana kıytrk çocuk bilekliği gibi bi zincir taktılar gururlanarak.biz şöle yaparız biz biliriz süsü severez odur budur evi alırız hemen ama ortada bişey yok.nişanlımında canı buna sıkılıyor bazen.abisi git salonu tut git parasını ver git beyaz eşyaya gir sürekli böyle bazen sinirlenip onunkini babam yaptı bnmkinide yapıcaklar dio.nişan zamanı kardeşi hep nişan için salon baktı bize ama biz evde yapıcaktık bildiği halde evde yapıcaz abla dedim.bozuldum ve güzellkle nişanlımla konuştum kardeşini koruyaraktan beni hiç ezdirmez yanlarında şaka bile yaptrtmaz bnde hiç kötü konuşmam yinede problem yok onlarla aynı şeklde yaşamadık o öyle yetşmiş ne derse desinler takmam.annem söleniyo bazen onada güzellkle cevp vermeye çalışıyrm hani .çok biliolardı yapıcaklardı herşeyi hemen ev bakmıolarmı hala die.bn evlilik için kredi çektim ödemeye başladım çeyiz yapamdım kendime ev masraflarından şimdi çeyiz alıcam.nişanlımda sinirli evdekilere pek yansıtmak istemio ama biz evlenir sizi çağırırız gelir takınızı takarsınız demiş.gitti salon kaporasını kendisi verdi sözleşmeyi kendisi yaptı babasının gitmesi gerekmiyomuydu??bnde bizmi vericez o parayı dedim babamla halledicem ben dedi ama eminim o para düğün sonrası bize kalıcak..abisi para istedi sanıolar ki birikmişi var.oda lafını çekmemek için verdi.bn karışmam sonuçta bnmde kardeşm var bnde veriyrm ve bana dediği evlenince yine para gönderceksin ona dio okul için.yani başta sanıodum ki herşey çok güzel ama bu düğün işi bizim üstümüze kalıcak konuştukları gibi değil belki tek amaçları evi almak bnmde sölediğim ev alıncaksa alınmadan evlenmeyelim.bunu onlardada ima ettim..küçük şeyler belki ama midem bulanıo bütün aldığımız para borca gidiio kart kredi.çıkıp istediğimz bişeyi yapamıyrz bile bu arada niaşndan sonra nişanlım kıskançlıklara başladı saçma sapan tavırlar aramızda olan şeyleri büyütmesi.ben ne kadar kavgalıda olsak bıkmışım küslükten kavgadan stres ve sinirden kendi ailemden dolayı.dayanamz hemen gönlünü alırım küs durmaktansa küçük şeyler için.ama karşılıkta vermiyor sürekli üzüntü halinde yemek yemiyoo beni kaybetmekten çok korkuyo sonra gelio özür diliyo ama bn yıpranıyorum.bu nasıl olcak bilmiorum olucaktaa bn biyerde patlıcakmıyım yada kime patlıcam onuda bilmiyorum içime ağlamaktan bıktım...

canım ne olur yıpratma kendini,tamam haklısın hep sana yüklenmişler,kim olsa canı sıkılır ama siz birbirinizi sevdikten sonra takıymış,düşünmüş geçer gider,bir ömür başbaşa olacak olan sizsiniz:26:

herşey hallolur canım üzme tatlı canını çevremde çok var nişanda düğünde sorun çıkıpta hatta kavga edenler bile düğünden sonra balım gülüm oluyor,inşl sizinkide öyle olur herşey hallolur rabbim sağlık sıhhat versin

uzun kısa boşver rahatladınya sen içini döküp benim çok sorunlu bi sözlülük dönemim var benmde burdan başka anlatacağm bi yer yok hatta dün olay yüzükleri atmaya kadar gitti hafta sonumu ağlayarak geçrdm yarın tekrar bu şiş suratla iş başı yapıcam ve herşeyin dışında ailemdende çok laf yedim seninkini okuyunca ya buda dertmi dedim kendime ama herkesn derdinin boyutu kendine göre değişr benmkide sana dert gelmez içini rahatlat istediğini yaptrmaya bak sonra kimse arkasına dönüp bakmıyo

ailenizden, çevrenizden çok fazla yorum yapılıyor anladığım kadarıyla, bu durumda insan olayları farklı değerlendiriyor elinde olmadan. nişanlınızla ilgili sorunları etraftaki söylentileri bir kenara bırakarak değerlendirmeye çalışın. iki taraftan da stres altındasınız ama önemli olan yuvanızı kuracağınız insanla olan ilişkiniz. farkında olmadan çevreden aldığınız kötü elektiriği nişanlınıza yüklüyor olabilirsiniz. iyi değerlendirin durumu derim... Allah yardımcınız olsun.

Yapmasın kimse madem yardım etmiyolar konuşmasınlarda dinlemeyin nişan dönemi zor diyo herkes bende sözlüyüm ne benim ailemden ne onun ailesinden yardım var sizde öyle yapın az olsun herşeyiniz zamanla olur zaten siz birbirinizi kırmayın adettir onu al bunu yap onu niye almadılar sana bunu niye takmadılar sana diyenlerede takılmayın maddiyat çok önemli değil sonuçta çalışır yaparsınız

kimsenin yardımını almayın az olsun öz olsun kendiniz yapmaya çalışın bizimkide aynı oldu bol keseden attılar sonra herşeyikendimiz yaptık şimdi iyikide öyle oldu diyorum hiçbirşeyde sözhakları yok ve ben buna asla izin vermiyorum bu olaylar akışında birbirinizi yıpratmayın en önemlisi bu zira herşey oluyo bitiyo başbaşa kalıyorsunuz

Madem ikinizde çalışıyorsunuz, bu sene olmadı diğer sene evlenin canım, siz beraber para biriktirin ve eşyalarınızı alın, ailelerden size fayda yok malesef..

çok saolun arkadaşlar yorumlarınız için evet belki dert değil bu ama daraldım,biz şunu yaparız bunu yaparız bnm ailemin yanında bu sefer ailemden laflar bana bak şöle olcak böle olcak görceksin ki bnm yansıtmadığım halde kafam kaldırmıyo boş lafları.o taraf biraz meraklı çok samimi olmak istiyolar bnde tam tersi mesafeli ve saygıyı korumak.hep görüşmek istiolar sürekli annemin onları çaarmasını fln bekliolar ama ablası hergün evde olmasına rağmen bikere bile bizi çağırmadı..annemin evdeki laflarıda bunalttı.banane çağırmasın herkes istediğini yapar bana göre..nişanlımla aramızdaki sorunlar artmaya başladı sebep bunlar değil ama düşündüğümz gibi olmadı sanırım oda kendini boşlukta hissedio boş gürültü yani..ikimzde burdan gitmek istiyoruz uzaklaşmak herşeyi biz yaptığımz halde halaa şu şöle olur bu böyle...abisnin laflarııı:evde otur gezmede takside gir,zaten gezmioo sürekli çalışıo..çocuk muamelesi..işim imkan verse yada daha iyi bir iş imkanı bulsak durmayız heralde işi bahane eder giderizz...vırvır herkafadan bir ses..

Sırtına yükler binmiş ondan yorulmuşsun iki arada bir derede kalmalar da cabası. Ama sonuç olarak siz birbirinizi seviyorsunuz ve evleneceksiniz bunu düşün hayal kur biraz bu sıkıntılı dönemler elbet de geçecek. Bu tarihte sıkışıp kalmayacaksın :)

çook moralim bozulduu..nişanlımın işi yüzünden 1 haftadır aynı cadde üzerinde çalışmamıza rağmen görüşemiyoruz dertleşemiyoruz.bu akşam abisnin arabasını aldı ee tabi onlara lazım oldu ve bindiğim gibi evde buldum kendimi..tek konuştuğumuz şey düğün salonu ve düğün masrafları:((((((bn takılarla ödemek istemiyorum çünkü ailesi hep hemen yaparız hemen alırız muhabbetindeler.bnde ağız yoklamak istedim beyaz eşyaları sen alcaksan başlayalım şimdiden die net bişi diemeio.tek kararımız eğer öle bişi olucaksa bizim düğün isteğimiz yok nikah yaparız ayağımızı ona göre uzatırız hatta evde almasınlar.beyaz eşyaları tüm ev eşyalarını anlıcağınız bizim üstümüze birde düğün parası.bnde gerek yok dedim sen öğren zaten düğün tarihini uzattık hiç gerek yok biz herşeyimiz kendimiz yapar nikahıda yapar evleniverişrz dedim .sırf onların gönülleri olsun die düğün yapıcam millet gelsinde takı taksın eee soraa bütün hepsi borcaaa.acayip elim ayağım titriyo sinirden

Back