Nişan takılarımı kayınvalidem bana danışmadan almış :(((

millet tek taşı bulamıyor, kayınvalideniz 5 taş bile almış. bir de bana sormadı diyorsunuz. bir tek taş ne kadar çirkin olabilir ki?

benim nişan takılarımı da kimse bana sormadı. ömrü hayatımda asla koluma takmayacağım bilezikler geldi takıldı. hiç umurumda bile değil. yatırım diye atarım köşeye.

sözlünüzle tartışmaya değecek bir konu mu sizce? huzursuzluk çıkmasına değer mi gerçekten? düğünde kendiniz istersiniz şunu şunu alın diye.

katılıyorum...sözlünle bu tartışmalara hiç girme bence...çok gereksiz ve kırıcı şeyler...

tabiki sana sorulsa gel beraber bakalım dense güzel olur...düşünceli davranılmış olunur ama öle yapılmadı diyede büyütmeye üzülmeye heleki tartışmaya gerek yok...inanın bunlar boş şeyler...hiç bişey takılmasa o zaman çok ayıp işte...yani bu bir adettir kıza verilen değerdir,hakkıdır herşeyden önce ama öle yada böle almış bişiler 5 taş falan diyosun bak ne güzel....sakın sakın bu tip şeylerde birbirinizi germeyin:olmaz:

kızlar ben de sözlendim, hiçbirşey takmadı nişanlımın ailesi, tek alyans aldık, 24 nisanda nişanım olacak, ona da kafasına göre 4 bilezik almışlar, aynen arkadaşımın dediği gibi kafalarına göre de bir inci set, bu tarz şeyler çok sinir bozucu, alınan kişi belli, takacak olan belli, ama hiçbirinde kullanacak kişiye sorullmuyo, ne ayıp şey, insanın ne kadar canını sıkıyolar, o kadar almış diyosunuz ama, insanın kalbi kırılıyo hiç hesaba koyulmadığı için, kuyumcuyu getirse ne olurki...
bizde de böyle oldu işte, sadece karşı taraf değil, kendi ailem de sürekl, ''sormadılar, hessaba koymuyolar, biz hiç böyle şey görmedik...'' diye sööylenince de isterde 5 taş değil 10 taş alsın, yine de insaın durnundan geliyo; bi de amacım kimseyi kırmak değil, sadece bu konuda siniriim iyice bozulmuş durumda o yüzden böyle biraz sert yazmmış olabilirim kusura bakmayın :olmaz:

işte asıl bu mesele...insanlar onu yapmadılar bunu yapmadılar bunu niye böle yaptılar dedikçe insan geriliyo...içine kurt düşüyo...ben değersizimdemi böle oldu acaba diye hissediyor....o yüzden kendi ailelerimizin tavrı konuşmalarıda çok önemli ....bizi etkiliyo direk çünkü...

biz mesela konuştuk uslubunca nişan işini fln...dün sözüm oldu 5 haziranda nişanımız var...tabi demedik şunu takın bunu takın diye ama babam falan neyse yapılması gereken onlar yapılsın dedi,heptende bi lokma bi hırka olmaz gibi b işiler dedi onlarda tabi tabi dediler,örf adet neyse o olur dedi babası...açıkçası ben önemsemiyorum...benim için önemli olan evlendikten sonraki huzurum mutluluğum...elbette hiç bişi takılmazsa bozulurum üzülürüm hakkım olanı isterim ama bana sormadan alırlarsada niye sorulmadı diye dert etmem....

bence bu dönemde yapıldı yapılmadı gibi şeyleri düşünüp sakın içinzde yer etmesine izin vermeyin. anne ve babamdan tecrübeliyim. 20 yıllık evliliklerinde her tartışmada bunları duydum. sen ne çeyiz getirdin bana ne alındı filan flan. sakın yapmayın. bu huzurunuzu kaçırmasın. içinden geleni almış. sizde hediye olarak kabul edin. sevmezseniz evlendikten sonra değiştirrisiniz. zor değilki

aman canım ya vala dertsiz başına dert arıyosun...
bana nişanımda takılan tek taş sahteymiş. bildiğin cam yani... annem nişandan ne kadar sonra söyledi de farkettim, eşime söyledim (tabii o zaman nişanlımdı) çocuk ağladı resmen yanımda ve götürdü beni seçtim pırlantamı (tabii kendi maaşıyla)... beni bırak oğlunu kandırıyor... olmasa neyse...
bilezik, set vs nişanda yanımdan bile geçmedi (hoş bilezik düğünde bile uğramadı ya) bi yüzük bi bileklik beyaz altından, bir de inci bi kolye....
ama inan sana nişanlın lazım, ben öyle huzurlu, mutluyum ki yuvamda... her gün şükrediyorum Allaha. onları da senede bi hafta görüyorum, ayrıca sorsan ben onun kızıından bile daha değerliymişim... iki yüzlülük....
ah canım ya benden daha tecrübeliler vardır illa ki ama (ben daha 1,5 senelik evliyim) inan bana bunlar dert değil. en azından seninkiler üstlerine düşeni fazlasıyla yerşne getirmişler...

fakir insanlar evlenemeyecekmi peki ? bu başlıklar beni üzüyor ya gerçekten... bana bişi takmadılar diye sevginiz azalacaksa... soğuyacaksanız sözlünüzden nişanlınızdan işte o zaman biraz durun ve evlenmeyi bir daha düşünün.. evlenince anlarsınız takı taklavatın ne kadar boş olduğunu.. huzur ve mutluluk önemli tek dileğiniz bu olsun... gözü yüksekte olan yere daha beter çakılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hediye olarak gelecek canım..
Nişanından sonra uslubu ile belirtirsin düğünde senin istediğin olur.
Nİşan bu çünkü daha çok tanımıyorsunuz birbirinizi takma kafana..

ayy ne lüzumsuz şeylere kafanı takmışsın; sonuçta nişanlın da haklı bunlar hediye; ne yapabilirlerse onu yapmışlardır, bir art niyet olduğunu düşünmemek lazım hüsnüniyetini ve asaletini koru boşver 3 de olsa 5 de olsa sonunda taştır mutluluk da sağlık da huzur da getirmez..
iyi günlerde kullan bir gün bakınca kayınvalidem takmıştı diyeceksin o kadar...

benimde hem nişan takımı hemde düğün takımı ben yokken bana sormadan kendi zewklerine göre almışlardı ama sorun çıkmadı çünkü iki setide ben çok beğendim zewkliler:))))
ama ztn 2 hfta önce hırsız girdi aldı götürdü:(((( üzüldüm hatıraydı sonuçta ilerde çocuklarıma göstermek isterdim:((((
bende böyle şeylere takılmayın kızlar... takmazsınız olur biter... sonra belki zewkiniz değişir...
bende o dönem baya gerilmiştim çirkin bişeyse die ama değillerdi:)))
bu arada bi arkadaş evlenirken mobilyalarını vs de onlar seçer tavrını koy falan demiş benimkiler herşeyi bana bıraktılar çok iiler hiç karışmadılar ne istiosam olsun die uğraştılar sağolsunlar.... sonuçta hediye die düşündükleri için belkide kendileri seçmiştir...

Bu yaz kısmetse nişanlanacağım ve ankarada okudugum için kayınvalidem takıları tek taşı beş taşı özellikle takı setini kendi zevkine göre almış.Annem de seninde gitmen gerekirdi diyor.Takı setini hiç beğenmedim.Sözlüm de olmaz bu hediye değiştirilmez diyor.Sürekli tartısıyoruz.Ne yapacagımı sasırdım. :gitme:
bende nişan için sözlüme bohca hazırlamaya cıktım anneme saat gösterıyorum kayınvalıdem bana ne dedı ınanmazsınız
ne yapıcaksın saatı 10 tane saatın mı olucak kolundakı yetmıyor mu dedı
hıc bısey demedım ama delırdım onun yüzünden
benım özellikle ıstedıgım bısey degılkı adet boylee anlamıyorum bu ınsanları neler dusunup boyle konusuyorlar hıc bır fıkrım yokk :(

kızlar bırde bırsey sormak ıstıyorum ben yazılanları takıp edemıyorum yardımcı olurmusunuz

benimkileri de kendileri almışlardı. eşim seçmiş uzaktan evlendiğimiz için böyle olmuştu.
ben beğenmiştim gerçi problem olmadı.
bence böyle şeyleri kafana takma, biliyorum insan o zamanlar öyle düşünemiyor ama sonradan boş olduğunu anlıyosun. önemli olan alması, bi bilezik takmayanlar bile var. sonradan satıp değiştirebilirsin ayrıca.

yalnız ev eşyaların ve gelinliğin gibi değişmeyecek konularda taviz verme sakın. kendi istediğini al, bunlar bi kere olan şeyler çünkü.

ah ah alınsaydı da bana danışılmasaydı .. her seferinde adetiniz nedir diye sordu annem sizin şanınız siz bilirsiniz dedi ben eşime set istediğimi söyledim annesine aldıramadı ... taktığın şeye bak

bencde hiç kafanıza takmayın bazen böle yapıyorlar sizi beğendiğiniz şey pahalı olur belki diye en iyisi ben alayım gideyim nasılsa takar diyee almıştır,Ama boşverin nişanlınızla bile tartışmayın nasılsa yakında hepsi sizin olucakk o zaman biraz süre geçince ben bunu değiştiriyim modası geçti falana değip değiştirirsin şahsen ben bazı bileziklerimi bu şekilde değiştirdimmmm...

Benim kayınvalidem asla bu tür işlere karışmaz, bence yaptığı hoş değil
tavrınızı kırmadan ortaya koyun sonra herşeyinize karışırlar biraz mesafeli ve saygılı olmalılar

Takıları alırken seni de yanında götürseydi ya da en azından zevkini sorup ona göre alsaydı tabi hoş bi davranış olurdu. Ama sormadı diye de üzülme. Çünkü hiç alınmayanlar var gördüğün üzere, arkadaşlar yazmışlar. Ya da kötü olaylar yaşayanlar.
Aldıkları da değersiz şeyler değilmiş anladığım kadarıyla. Pırlanta diyorsun ben takmam diyorsun. Kalın sarı altınlardan mı istiyordun? Düğün için nişanlına biraz çıtlatırsın o zaman zevkini, istediklerini.
Kayınvalidem sağolsun beni götürdü birlikte aldık setimi. Düğün için de bizim oranın gelinlerine takılan akıtma denen bir bilezik vardır kalın, onu beğendiğimi biraz belli ettim :utangac: Ama kayınvalidem öyle sarı sarı kalın altınları hiç beğenmiyor. Aslında ben de beğenmiyorum ama bu bahsettiğim bileziğin bizim yörede özel bir işçiliği ve geleneği vardır. Üstelik de çift takılır. Ama ben tek istiyorum. Neyse işte bana dedi ki pırlantalar daha güzel değil mi sen kendin takılan bileziklerini bozdurur akıtmanı yaptırırsın dedi. Bişey demedim ben de.
Sonuç olarak, bozulmaya kalkarsa bozulacak çok şey bulunur ama hiç gerek yok. Sana değer verdikleri belli. Sadece demek ki bazı ailelerin adeti farklı. Benim de bi çok arkadaşıma danışılmadan alındı takıları. Sıkma canını yerimseniben

evet sinir bozucu bi durum ama sözlünle aranı bozmaya değmez boşver yatırım olarak kalır yada değiştirirsin ilerde tadınız kaçmasın.

kadın beğenmiş almış ne olacak

sanka başka takın olmayacak sevdiğin kişinin hürmetine alır takarsın

sorun çıkarmaya değmez ki

yeterr ki Allah mttluk versin

aynı durum benim başımdan da geçti .bende şehir dışında okuduğum için nişanda takılacak altınları ben hariç herkes görüp almıştı.(eşim kayınvalidem görümcem eşimin birkaç akrabası)
çok sinirlenmiştim ozaman.setimi beğenmedim ve bir kez bile takmadım.eşim her tak dediğinde beğenmediğim şeyi takmam dedim.aynısını kayınvalidemede söyledim.
ama şidi düşünüyorumda hiç dert edilecek bişey değilmiş.boşver.yanlarında olsaydık tabiki bizide götürürlerdi zaten.
ayrıcabazı arkadaşlar buna karışan evinede karışır demiş.hiiiç alakası yok .kayınvalidem hiçbirşeyime karışmaz.
ağzı var dili yok kadıncağızın

Back