- Konu Sahibi yagmuresra
millet tek taşı bulamıyor, kayınvalideniz 5 taş bile almış. bir de bana sormadı diyorsunuz. bir tek taş ne kadar çirkin olabilir ki?
benim nişan takılarımı da kimse bana sormadı. ömrü hayatımda asla koluma takmayacağım bilezikler geldi takıldı. hiç umurumda bile değil. yatırım diye atarım köşeye.
sözlünüzle tartışmaya değecek bir konu mu sizce? huzursuzluk çıkmasına değer mi gerçekten? düğünde kendiniz istersiniz şunu şunu alın diye.
katılıyorum...sözlünle bu tartışmalara hiç girme bence...çok gereksiz ve kırıcı şeyler...
tabiki sana sorulsa gel beraber bakalım dense güzel olur...düşünceli davranılmış olunur ama öle yapılmadı diyede büyütmeye üzülmeye heleki tartışmaya gerek yok...inanın bunlar boş şeyler...hiç bişey takılmasa o zaman çok ayıp işte...yani bu bir adettir kıza verilen değerdir,hakkıdır herşeyden önce ama öle yada böle almış bişiler 5 taş falan diyosun bak ne güzel....sakın sakın bu tip şeylerde birbirinizi germeyin
![Eek! :o :o](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk10.gif)
kızlar ben de sözlendim, hiçbirşey takmadı nişanlımın ailesi, tek alyans aldık, 24 nisanda nişanım olacak, ona da kafasına göre 4 bilezik almışlar, aynen arkadaşımın dediği gibi kafalarına göre de bir inci set, bu tarz şeyler çok sinir bozucu, alınan kişi belli, takacak olan belli, ama hiçbirinde kullanacak kişiye sorullmuyo, ne ayıp şey, insanın ne kadar canını sıkıyolar, o kadar almış diyosunuz ama, insanın kalbi kırılıyo hiç hesaba koyulmadığı için, kuyumcuyu getirse ne olurki...
bizde de böyle oldu işte, sadece karşı taraf değil, kendi ailem de sürekl, ''sormadılar, hessaba koymuyolar, biz hiç böyle şey görmedik...'' diye sööylenince de isterde 5 taş değil 10 taş alsın, yine de insaın durnundan geliyo; bi de amacım kimseyi kırmak değil, sadece bu konuda siniriim iyice bozulmuş durumda o yüzden böyle biraz sert yazmmış olabilirim kusura bakmayınlmaz:
işte asıl bu mesele...insanlar onu yapmadılar bunu yapmadılar bunu niye böle yaptılar dedikçe insan geriliyo...içine kurt düşüyo...ben değersizimdemi böle oldu acaba diye hissediyor....o yüzden kendi ailelerimizin tavrı konuşmalarıda çok önemli ....bizi etkiliyo direk çünkü...
biz mesela konuştuk uslubunca nişan işini fln...dün sözüm oldu 5 haziranda nişanımız var...tabi demedik şunu takın bunu takın diye ama babam falan neyse yapılması gereken onlar yapılsın dedi,heptende bi lokma bi hırka olmaz gibi b işiler dedi onlarda tabi tabi dediler,örf adet neyse o olur dedi babası...açıkçası ben önemsemiyorum...benim için önemli olan evlendikten sonraki huzurum mutluluğum...elbette hiç bişi takılmazsa bozulurum üzülürüm hakkım olanı isterim ama bana sormadan alırlarsada niye sorulmadı diye dert etmem....