Nişan takılarımı kayınvalidem bana danışmadan almış :(((

yagmuresra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
55
1
86
İstanbul
Bu yaz kısmetse nişanlanacağım ve ankarada okudugum için kayınvalidem takıları tek taşı beş taşı özellikle takı setini kendi zevkine göre almış.Annem de seninde gitmen gerekirdi diyor.Takı setini hiç beğenmedim.Sözlüm de olmaz bu hediye değiştirilmez diyor.Sürekli tartısıyoruz.Ne yapacagımı sasırdım. :gitme:

dicek bişey bulamadım yaa. çok sinirimi bozuyo böyle durumlar. nsl bi düşünce yaa, sanki takıları o kullanıcak. bnce bunu annen konuşsun kayınvaliden ve sözlünle. değiştrmelerini bekleme ama annen yaptıklarının yanlış olduğunu konuşsun onlarla. yrn öbür gün evleniceksiniz ev kuracaksınız o zamanda mobilyayı halıyı tülü perdeyi kendi alır sana hiç sormadan danışmadan. ya sabır. sözlünde nsl bu konuda sennle tartışır anlamıyorum, önemli olan senn memnun olman senn mutluluğun ...
ya çok yazdım ama çok sinirim bozuluyo. Allah sabır versin sana. inş. herşey gönlünce olur ...

cnmmmm sanki sürekli takcanmı boşver almış en azından çogu kişi almıyor bile:)kendi zekine göre alsan daha iyidi..ben nişanlımla yalnız gidip aldım sürekli kulanılcak bşy deil sevmem altını zaten..boşverrr yatırım olarak saklarsın..düğünden sonrada tek taşını değiştirisin:)düşürdüm falan de:)

millet tek taşı bulamıyor, kayınvalideniz 5 taş bile almış. bir de bana sormadı diyorsunuz. bir tek taş ne kadar çirkin olabilir ki?

benim nişan takılarımı da kimse bana sormadı. ömrü hayatımda asla koluma takmayacağım bilezikler geldi takıldı. hiç umurumda bile değil. yatırım diye atarım köşeye.

sözlünüzle tartışmaya değecek bir konu mu sizce? huzursuzluk çıkmasına değer mi gerçekten? düğünde kendiniz istersiniz şunu şunu alın diye.

bencede cnm sorsa iyi olurdu ama cokta takıcak bi konu degil bence istersen ilerde degistirirsin.bence kötü bi niyetle yapmamıstır öle olsa bu kadar sey almazdı bence tektaş ,beştaş set

tabi ki sana sormalıydı ama açıkçası ben de art niyet göremedim kadın hepsini yapmış almış bende olmak isterdim diye belirtebilirsin ama çok uzatıp huzursuzluk çıkarma bence

valla 5 tas almıssa takmam heralde:) cok sorun edilcek birsey degil ilerde degistirirsin

beş taş ama pırlantamı acaba ??..
tabi hepsi bi yana ne olursa olsn maddi,geçici şeyler içn ne huzursuzlk çıkar nede sözlünde aranı aç herşy yerine gelir söylenen sözler asla unutulmaz..:olmaz:

canım bunda üzülecek ne var nişanda tek tastan baska bişi almayanlarda var sana o kadar sey almıslar ve sormamıslar diye sorun ediosun :olmaz: takmazsın begenmediysen düğünde istediklerini aldırırsın
ve böyle şeyleri dile getirme bu aşamada ilerde döner dolaşır canını sıkacak laflara döner bu durum benden söylemesi

ya sana en azından almışlar. bana düğünde aldıklarının parasını bile çatır çatır geri almışlardı. ha bu arada hiç altın kullanmadım. hepsi kasada. kaydirigubbakcemile2 ben gümüş sevdiğim için abartı geliyo. yani bunlara takılma tam tersine bana ne güzel alınmış diye şükret. sözlününde kalbini böyle boş beleş meseleler yüzünden kırma.

çok iyimsersiniz bayıldım =) keşke bnde böle olabilsem eskisi gibi, gerçi hakeden yok =(
ama bnce dile getirmeli güzel bi dille, tmm takılar o kdr önemli deil ilerde deişir, evini de kayınvalidesi hiç sölemeden düzmeye kalkarsa. elbet söz sahibi olacak ama son söz o evde oturacak olanların olmalı, kendi zevklerine göre almalılar herşeyi. "beraber seçeriz anne" diyebilir...
önemli olan iyi düşünmek sanırım =)

biri gelir almadı diye dert yanar:delphin: biri gelir bana sormadan almış der dert yanar:delphin: oyyy ne zor şu kadınları memnun etmeksempatiksalakcinni

kızlar ben de sözlendim, hiçbirşey takmadı nişanlımın ailesi, tek alyans aldık, 24 nisanda nişanım olacak, ona da kafasına göre 4 bilezik almışlar, aynen arkadaşımın dediği gibi kafalarına göre de bir inci set, bu tarz şeyler çok sinir bozucu, alınan kişi belli, takacak olan belli, ama hiçbirinde kullanacak kişiye sorullmuyo, ne ayıp şey, insanın ne kadar canını sıkıyolar, o kadar almış diyosunuz ama, insanın kalbi kırılıyo hiç hesaba koyulmadığı için, kuyumcuyu getirse ne olurki...
bizde de böyle oldu işte, sadece karşı taraf değil, kendi ailem de sürekl, ''sormadılar, hessaba koymuyolar, biz hiç böyle şey görmedik...'' diye sööylenince de isterde 5 taş değil 10 taş alsın, yine de insaın durnundan geliyo; bi de amacım kimseyi kırmak değil, sadece bu konuda siniriim iyice bozulmuş durumda o yüzden böyle biraz sert yazmmış olabilirim kusura bakmayın :olmaz:

hanımlar evlenmeden önce bahsettıgını bu seyler aslında o kadar önemsız kı
zaten emınım aldıkları bılezıkler takılmak ıcın degıl bozuldugu zaman deger kaybetmıcek turden bılezıklerdır.
söz de genellıkle yuzuk dısında bır sey takılmaz hatta bız alyanslarıda nısanda takmıştık.
esımın aılesı her seyı benım fıkrımı alarak aldı ama setım dısında hıc bırı zaten normal zamanda kullanıcagım seyler değildi (zaten onlarla araba aldım kendıme daha karlı oldu :lepi: )

henuz evlenmemiş olanlar kızlara ıkı yıllık evlı olan bırı olarak söyleyebılıcegım tek sey huzurunuzun olmasına dua edın bilezik mobilya gelinlik dügün hepsi boş
en önemli şey huzur...

çok iyimsersiniz bayıldım =) keşke bnde böle olabilsem eskisi gibi, gerçi hakeden yok =(
ama bnce dile getirmeli güzel bi dille, tmm takılar o kdr önemli deil ilerde deişir, evini de kayınvalidesi hiç sölemeden düzmeye kalkarsa. elbet söz sahibi olacak ama son söz o evde oturacak olanların olmalı, kendi zevklerine göre almalılar herşeyi. "beraber seçeriz anne" diyebilir...
önemli olan iyi düşünmek sanırım =)

bu biraz sacma nede olsa zevktir evin döşenmesi konusunda yerden göğe kadar haklısın..

en fazla tecrubelerınden dolayı temızlemesı bakması daha kolay olabilicek şeyler hakkında fikir vermeli her ıkı tarafında annesi babası..

bu konuda gercekten çok şanslıyım biz her seyı gidip eşimle aldık ailelerimiz mobılyalar eve gelınce gördüler..a.s

boşverrrr evlenince değiştirir sin... nasıl olsa senin. hiç canını sıkmaya değmez... ama beğenmediğini kayınvaldene çıtlat. senin yerine kararlar vermesin... Çok ayıp..

Back