Belli yaşa gelmiş, eğitimini tamamlamış, işini gücünü eline almış ve kendini tamamlamış insanların evlenmek istemelerini normal karşılarım ve açılan evlenemedim konularına da hep bu minvalde yorum yaptım. Kimseye ne evliliği saçmala demem. Ama sizin konunuzda kendinizi ifade ediş tarzınız hiç hoş değil. Herkes sırf hava atmak için evleniyor olsaydı kimse 30-35i beklemezdi herkes 18i doldurunca evlenirdi emin olun. Öyle isteyince hemen evlenilemediğini sizin biliyor olmanız lazım. Evleneyim de hava atayım deyince evlenilebiliyorsa buyrun siz de o zaman. Nasip olmuş evlenmiş. Ha evlendiği için hava atan insanlar o ayrı ama hava atmak için evlenmekle ikisi çok farklı şeyler.
Ayrıca evlilik hazırlıklarının, yeni bir ev yeni bir hayat kurmanın, yeni bir aileye girmenin ne zor bir şey olduğunu bilseydiniz kimsenin sırf hava atacağım diye bu işe girmeyeceğini de bilirdiniz.
Evlenmek istemeniz çok normal, konunuzu yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda kötü bir ayrılık yaşadınız ve sanırım o kişi evlilik yoluna girdi başkasıyla. Bu psikolojiyle evlenen herkesten rahatsız olmanız da normal. Evlilik tarihi aynı aya denk gelenlere bile takılmışsınız. Öyle bir çevreyle zor biliyorum ama düşünmemeye, umursamamaya çalışın. Sadece kendinizi üzersiniz böyle, onların umrunda olmaz. Evlenseniz de evlenmeseniz de.