Nişan,söz bıktımmmmmm

ya ahu çevren nasıl tam olarak kestiremiyorum ama konuların evlilik üzerine çoğunlukla
üzerinde baskı olduğunu düşünüyorum
insanların bu anlamda senin üzerinde baskı kurmasına izin verme
neden bu kadar takıntı yapıyorsun
hayatın evlilikten ziyade çok daha güzel ayrıntıları var
bence sen evliliği şöyle elinin tersiyle ötele bir müddet
hayatına daha farklı ayrıntılar sok
Öyle cidden kendime gelmem lazım

kızlar konuyu açmamak için epey zorlasamda kendimi dayanamadım , tam 1 ay içinde 3kişi evlendi 4 nişan 5 söz bıktım herkes resmen birbirine hava atmak için evleniyor ve biz 6 sap kuzen oturduk hayırlısını bekliyoruz yaşlar da 25 üstü 32 var , biliyorum nasip , hayırlısı ama madem herşey kader kısmet bu kader niye bize tecelli etmiyor arkadaş , yorumlarınız benim için önemli , zira dipteyim sondayım .... (not : bekar 3 halam var herkes sizde öyle olacaksınız diyor :KK43:
Madem bu kadar evlenmek istiyosunuz aşk evliliği yapamıyosanız mantık evliliği yapın :işsiz: Hava atmak için evlenildiğini de ilk kez duyuyorum:skandal:

İstedikçe, kafa yordukça, üzerine düştükçe kesinlikle olmuyor bu işler. Hayat bu konuda baskıyı sevmiyor sanırım.

Gönlünüzce olur her şey umarım.

Hava atmak için evlenirmi insan yaaa bu nasıl bi düşünce önce mantığını değiştir. Bende 27 olcm benden küçük kuzenler evlendi ablam da 32 ve bekar hayırlısı nikahla ölümün günü şaşmazms

Valla evlenme yoluna baş koyanlar evleniyor bi sekilde
Ben de size kismen katiliyorum, hava atmak icin demeyim de mertebe atlamiş olmak icin, bakin ben evlendim demek icin evleniyor cogu insan bence de
Bakiyosun adam ne aklina ne mantigina uyuyor ama o mutfaginin pembik ceyizleri icin butun gun carsi pazar mutlu mesut geziyor
Evliligin alisveris kismi tatli geliyor coguna, kendi evim olacak diledigim gibi duzcem falan, ee diyorum “eşin? Ondan hic bahsetmedin” :KK45:

Tam da bahsettiğiniz yakınlığımda olur kendileri.
Şöyle anlatayım, insan 1 hafta önce tanıdığı insanla evlenme yoluna giriyor ve aile görüp tanıyınca istemiyor, buna ergen gibi kendini odalara kilitleyip öldüreceğim kendimi mutluğuma engel olmayın tripleri atılıyor ve yaş 38 ise, buna başka bir şey denemez.
Bu örneğin 3 4 ayrı kişide de olduğuna şahit oldum.
Sonunda evlendi, o da 20 gün önce tanıdığı kişiyle söz takarak.
Zaten 5 ay içinde de evlendi.

Bu tip insanlarda kişi önemli değildir.
Birkaç kriter var örneğin; yaşların yakın olması, bir işi olması ve kendi ailesiyle olan ilişkisinde pasif kalacak yani kadının sanki baba evinden hiç çıkmamış gibi yaşam sürebileceği bir erkek.

Aşkmış, anlaşmakmış, ortak zevkmiş ya da ne kadar sövsen de adama tutkundan hepsini unutmakmış falan hakgetire.
Koca=x erkek kişi
Bu kadar önemsiz.

Doğrudur ama ben de diyorum ki, toplum baskısı ve çevrenin ne kadar cahil olduğu insanın var olan fikrini ve hayata bakış açısını değiştirmemeli. Gerçekten bu hususta olgunlaşmış fikirleri varsa, etkilemez zaten. Etkilenen de, derinlerde bir yerlerde o insanlar gibi düşünüyordur.

Eşimle sevgili iken ve babam bilmiyorken, artık yaşımın 27 olduğu ve evlenmem gerektiği konusunda neredeyse her gün anneme baskı yapıyor, kavga ediyordu babam. Annem de sağolsun ertesi gün sanki ben bunları duymamışım gibi tekrar ediyordu. Bekarlık hayatımın son iki yılı böyle geçti. Bir gün "bu evde yaşamam sorun oluyorsa başka bir yol düşüneyim. Yok derdiniz bu değil de evlenmem ise, kendi istediğim zaman olacak bu. Yaşım 35 de olsa bu durum değişmeyecek. Kabullenseniz iyi olur" demiştim aileme. Tabi ki susmadılar. Hatta babamın iş çevresinden benimle evlenmek isteyenler olurdu. Gelip söylerdi ve hatta görüşmem için baskı yapardı. Ben ise bu durumu eğlenceye çevirirdim. Her daim reddettiğim bu teklifi bir gün kabul ettim. Gelsin görüşeceğim dedim. Çocuğa öyle şeyler anlattım, o kadar eğlendim ki adım çevrede deliye çıktı. Sonuç itibariyle bir daha baban böyle bir teklifle gelmedi. Rezil olmamak için.

Baskı ise ben alasını gördüm. Cahillikse, akrabalarımın eline kimse su dökemez bu konuda. Hatta benden bir yaş küçük kuzenim o kadar çok istiyor ki evlenmeyi, benim kına gecemde gidip bindallı almıştı :) herkes kulağıma "ayol gelinin kim olduğu belli değil manyak mı bu" dediklerinde, kendine yakıştırıyorsa benim için sorun değil demiştim. Hani o kadar umurumda değildi evlilik angaryaları.

Velhasılı yedi yıl önce nasıl düşünüyorsam hala aynı düşünüyorum. Evlilik o kadar zor ve yorucu bir kurum ki, öylesine ya da hava atmak için yapılacak iş değil. Biliyordum, tecrübe ettim.

Evliliği hava atmak için yapılan birşey olarak görüp kendi muruvetinizi kader kismete bağlayıp birde hayirlisini beklemeniz ayrı komik geldi bana :) kusura bakmayın ama ağır kıskançlık sezdim burada...kendiniz için hayirlisini dilerken basklarinin mutluluğu içinde mutlu olun ki içinizde ki fesatlik bir nebze hafiflesin o zaman belki gerçekten Rabbim sizede hayirli bir kapı acar

Evliliğe bakışınızda problem vardır belki. Aslında düşünceleriniz sizin etrafa yaydığınız enerjiyi etkiler ve bu da karşı cinse çekici gelir ya da itici.
En başta evde kaldım stresinden kurtulmanız, evliliğe bakışınızı değiştirmeniz ve aslında kendinizi değiştirmeniz lazım. Bunu da evlenmek için yapmayın. Kendiniz için yapın. Etrafa yaydığınız enerji değiştiğinde hayat da sizin için değişir. O zaman evlenmeseniz bile gelip buralarda ağlamazsınız. Mutlu mesut yaşarsınız.

kızlar konuyu açmamak için epey zorlasamda kendimi dayanamadım , tam 1 ay içinde 3kişi evlendi 4 nişan 5 söz bıktım herkes resmen birbirine hava atmak için evleniyor ve biz 6 sap kuzen oturduk hayırlısını bekliyoruz yaşlar da 25 üstü 32 var , biliyorum nasip , hayırlısı ama madem herşey kader kısmet bu kader niye bize tecelli etmiyor arkadaş , yorumlarınız benim için önemli , zira dipteyim sondayım .... (not : bekar 3 halam var herkes sizde öyle olacaksınız diyor :KK43:
İşte herkesin kaderi bir olmadığı için herkesin nasibi aynı anda isabet etmiyor. Sabredin, dua edin, isyan etmeyin, (en güzel kısmı geliyor) BEKLEYİN :) hakkınızda hayırlısı olsun bahtınız açık olsun

herkes resmen birbirine hava atmak için evleniyor???
kafayı yemişsiniz siz kusura bakmayın.
öyle kolaysa sizde evlenseydiniz madem.
oturun insanlara mutlluluk dileyin ki mutlu olabilin.

Evlenenlerin amacınım hava atmadığını kavrayıp kıskançlık ve fesatlık duygundan sıyrılıp kalpten iyi şeyler dilersen güzellikler seni de bulabilir

Konu sahibinin üzerine amma gidilmis he.
Herkes hava atmak icin evlenmiyor tabiki ama vardir öyleleri :KK70:
Evlendikten sonra bile üzerine bütün hediye aldigi altinlari zincirleri takip takistiran. Sosyal medyada cicekli böcekli yemek takimini sergileyen. Kocisimle kahvalti diye hergun fotolar paylasan. Dügünde birilerine nispet yapar gibi asena moduna girip dans eden. Roman sarkilari bile catla patla diye okunuyor yahu. Say say bitmez...
Aklima instagramda burak altindagin paylastigi bir video geldi...gelinligi bir odayi kaplayacak sekilde bir gelini görmüstum ahahahah.

Yani var öyleleri. Ha hava atmak dersin ha statu atliyor saniyor dersin. Nasil adlandirilir farketmiyor. Ama öyleleri yok diye inkar etmesin kimse :KK31:

X