- Konu Sahibi agresifkiz
-
Valla çok istiyosan kendin gir mutfağa kolaysa yap derimMerhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
Evet bir hanımefendiyle konuştum 5 çeşit 30 kişiye nerden baksanız 6-7 bin etti ben biraz daha kendimiz hazırlasak süslesek tarafındayım ama yetişir mi o kargaşada mantıklı mı mantıksız mı bilemedimEvde yapan ev hanımları var bu menüleri genelde makarna salatası börek kurabiye sarma mini pide oluyor.
Allah başka dert vermesinMerhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
Mantıksız bence çünkü o gün her şey yolunda gitse bile manasız bir stres oluyor. Her şey gözünüze batıyor. Elbette son karar sizin.Evet bir hanımefendiyle konuştum 5 çeşit 30 kişiye nerden baksanız 6-7 bin etti ben biraz daha kendimiz hazırlasak süslesek tarafındayım ama yetişir mi o kargaşada mantıklı mı mantıksız mı bilemedim
Tam olarak annemin de derdi bu aslında o kargaşada telaşede uğraşmak istemiyor bende tabi ki uğraş demiyorum kendim yapsam diye düşündüm ama riskli geldi hijyen takıntım var biraz catering de pahalı geldi haddinden ama planlama nasıl yapılır uğraşılır mı sıkıntıy sokar mı beni bilemedimValla çok istiyosan kendin gir mutfağa kolaysa yap derimeve 30 kişi doluşturup nişan telaşesine girip bir de o kadar kişiyi doyurmakla uğraşmam annemi teyzemi vs de uğraştırmam. Altından kalkılmaz zaten kaç bin lira evde yapmanın da masrafı çıkacak. Bir de üstüne alet edevat sunum aman tatları oldu mu, yorgunluğu evdeki ekipmanlar bilmemne. Ver parasını hazır al temiz temiz.
Evden yapıp satan kadınlar oluyor eğer hijyenine güvenebilirsen cateringden ucuza çıkar. Veya catering yerine git bir pastaneye sarma için anlaş, börekçiye git 2 tepsi börek için anlaş. Böyle birkaç mekandan parça parça al yiyeceklerini bu da şirketten ucuza gelir
Yani tek olmaz bence. Ben direkt nişanı da dışarda yapma taraftarıyım. Benim nişanımda böyle aperatif yoktu 7 sene önce. Pide ayran salata tatlı tartolet ve kuru tuzlu pasta vardı.Evet bir hanımefendiyle konuştum 5 çeşit 30 kişiye nerden baksanız 6-7 bin etti ben biraz daha kendimiz hazırlasak süslesek tarafındayım ama yetişir mi o kargaşada mantıklı mı mantıksız mı bilemedim
Ben istemeyi evde yaptım, 20 kişiydik toplam.Tam olarak annemin de derdi bu aslında o kargaşada telaşede uğraşmak istemiyor bende tabi ki uğraş demiyorum kendim yapsam diye düşündüm ama riskli geldi hijyen takıntım var biraz catering de pahalı geldi haddinden ama planlama nasıl yapılır uğraşılır mı sıkıntıy sokar mı beni bilemedim
Merhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
daha önce hayatınızda 30 kişiye yemek/ikram çıkardınız mı?Tam olarak annemin de derdi bu aslında o kargaşada telaşede uğraşmak istemiyor bende tabi ki uğraş demiyorum kendim yapsam diye düşündüm ama riskli geldi hijyen takıntım var biraz catering de pahalı geldi haddinden ama planlama nasıl yapılır uğraşılır mı sıkıntıy sokar mı beni bilemedim
Aslında anneniz net tavrını koymuş kendini zora sokmak istememiş olabilir. Maddi durumunuz nedir bilemem 15 k bence çok illaki insanlar guzelce doysun diye dusunmeyin zaten sıkıntı kaos ortamı kimse ona bakmaz ne varsa ne gelirse onu yer yaniMerhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?