Nişan organizasyonu?

7 8 bin demissiniz 7 8 bin çokta büyük bir rakam değilm.kaldiki evde hazilamaya kalksanizda 5 bin civarı tutar ben bir doğum günü yaptım kızıma 15 20 kişilik coguda çocuk 2.500 lirayı buldu masrafı öyle ahım şahim birşeyde yoktu.kalabaliksaniz destek olacak insanlar varsa evde belki Ama destek olacak kimse yoksa dışarıda yaptırmanız çok daha mantıklı.Sunumu var tuttu tutmadı olayı var.Anneniz haklı Nisan günü bu kadar sterse deymez.Gelen gidende bitmez.

Nişan akşam olacaksa börek poğaçaya gerek yok ki insanlar akşam yemeğini yiyip geliyorlar sigara böreği tarzda bir çeşit olsa yeterli yanına da soğuk meze ya da mercimek köftesi bunlar ısıtmak istemez kurabiye kek çeşitlerini de bir gün önceden yapmanız yeterli 10 15 bin gerçekten çok 2 3 kişi birleşip en fazla 4 saatte 5 6 çeşit yapabilirsiniz. Nisan akşamı da tabak hazırlama için illa yardım edenler olacaktır.

Benimde nişanım evde oldu kişi sayısında hemen hemen aynıydı. Biz her şeyi evde yaptık. Bir akşam herkes otursun sarma sarın. Kurabiye börek yapılır isteme pastası olur bu bile yeterli ne bileyim siz bile yaparsınız çok zor değil ya

Ay herkese siz gibi arkadaş lazım maşallah

Biz evde kendi aramızda yapmıştık sadece çekirdek aileler olacak şekilde. Yaprak sarması, ekler, peynirli poğaça, kek, kurabiye hazırlamıştık. Ben mutfak işleri yapmayı seviyorum o nedenle kendim hazırlamayı tercih ettim. Siz sevmiyorsanız dışarıdan alın geçin bence hatta kalabalık olacaksanız mekan ayarlamak daha mantıklı

Biz de evde yaptık nişanı ve ikramlıkları da kuzenler teyze falan beraber yaptık. Düşündüğün kadar zor değil yeter ki destek verecek insanın olsun. Ben dışardan alınan yemeklerde aşırı kar marjı olduğunu düşünüyorum ya 10-15bin nedir düğün yemeği mi sanki ?

Bizde kuş uçsa yaprak sarması sarılır. Annen,teyzen halan kim varsa iki gün önceden yaprak sarsinlar buzluğa atarlar.
O gün sabahtan pişer hatta bir gün önce geceden piserse daha güzel olur.
3 harfli marketlerden yuvarlak cheesecake 'ten 5 tane alip buzdolabına koy.( Önceden alırsan buzlukta sakla ama aynı gün alırsan içi buzlu oluyor erimesi için süre lazım dışarıda)
Yine 3 harfli marketlerden hazır kurabiye alın.
Makarna salatasi yapın. Cuplar satılıyor plastik onlardan sipariş verirsin.
Son olarakta bir tuzlu daha yapar ikram edersiniz dışarıda su böreği yaptırabilirsin mesela ayaküstü 5 çeşit ikramlık çıktı 3 bini geçmez.

2 tepsi su böreği
1 tepsi baklava hazır alınsa
Önceden büyük bir tencere sarma sarılsa yakın çevre tarafından
2 çeşit de kurabiye bitti gitti

30 kişi hem çok hem çok değil.
Makul ikramlıklarla zorlanılmaz bence.
Biraz emek biraz para vermek lazım.

Tebrikler,mutluluklar.

Yaa teşekkür ederim böyle düşünmeniz beni çok mutlu etti
Kız daha ne yapacaksın kendin seferber olduğun gibi çevreni de seferber etmişsin ne güzel benim arkadaşım bildiklerim bırak yardım etmeyi 1 saat yol var diyip gelmediler bile nişana arkadaşınız inşallah kıymet bilmiştir

Yaa cok kötü olmuş o gerçekten. Halbuki arkadaş insana bence böyle zamanlarında lazım… bildi bildi cok sükür. Evlendi etti. Şimdi cocuğu oldu 3 yasında. Daha bu sabah konuştuk. Hastayım, uzağa evlendin gittin diye söyleniyordu bir corba yapıp getiremiyormuş, eve yardıma gelemiyormuş faydası olmuyormuş. Taşınayım da komsu olalım diye kafamı şişirdi sabah sabah

herhalde erkek tarafını tanıyorsunuz?
herhalde herkes de aynı şehirde yaşıyor veya hepsi de size konum filan attılar ki incelediniz onayladınız herkes yiyip gelecek diye ?

yahu insanlar belki uzaktan geliyor?
belki bilmediği yere geliyor? belki gidip aile büyüklerini alıp gelecekler, git-gel yapacaklar? belki akşam yemeği yiyip de nişana yetişecek bir ortam/saat/yer uygunluğu yok -ki genelde de yoktur büyük şehirlerde.

dahası kimse tabak hazırlayıp vermez zaten bu kadar kişinin olduğu organizasyonlarda hele yemek de yoksa, büyükçe 1 masaya ikramlar serilir, açık büfe usulü herkes ne yiyorsa alır. ancak dedeler nineler filan varsa onlara tabak verilir.

Ahaha çok iyi ya ne güzel e bence de yakına taşının insan insana lazım hele ki böyle dostluklar uzak olmasın

30 kişinin ağırlanmasında sırf mutfakta bulaşık ekibi olarak 3-4 kişi lazım. 3 kişi de tabak hazırlama ve servis ekibi olmalı. Kahveler çaylar istenecek bunları organize eden birileri de lazım. Olay sırf ikram hazırlamak değil yani. Daha öncesinde hiç 30 kişi ağırladınız mı? 30 kişilik ikram hazırladınız mı? Ben çok yaptım,iftarlı miftarlı hem de. Ama nişan düğün için çok zor. İkramla bitmiyor. Sırf hazır olanın servisi bile büyük mesele. Masa hazırlanacak mı,insanlar koltukta sandalyede mi oturacak? Masaysa çok kolay. Önceden tabakları yerleştirirsin. Ama herkes sandalyeli koltuklu düzende oturacaksa tabakları önceden başka yerde hazırlamanız lazım. Bu bile bir yer ihtiyacı anlamına geliyor ve sandığınız kadar kolay değil. Eş dost akrabanız size yardım edecek mi yoksa kendi eğlencelerine kıyafetlerine mi bakacaklar mesela?

Anneniz haklı.
Cateringden ziyade evde yapıp satan ev hanımları var onlarla bir görüşün, daha uygun olacaktır fiyat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…