- Konu Sahibi agresifkiz
-
Benimde nişanım evde oldu kişi sayısında hemen hemen aynıydı. Biz her şeyi evde yaptık. Bir akşam herkes otursun sarma sarın. Kurabiye börek yapılır isteme pastası olur bu bile yeterli ne bileyim siz bile yaparsınız çok zor değil yaMerhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
Ay herkese siz gibi arkadaş lazım maşallahKuzum benim nişanım salonda olmuştu yemekliydi hiç öyle bir derdim olmadı. Lakin yakın arkadaşım nişanlanırken kendisi de sen gibi cekimserdi. Bilmiyordu ne yapacağını. Annesi de pek anlamazdı. Ben 4-5 gun önceden evine temizliğe gittim. Dip köşe kızla beraber hallettim. Nişandan 1 gun önce patatesli börekler sardık hazır yufkadan. Nişan masasını kurduk. Tabure vs getirdim koltuğa sığmazlar vs diye. Evin düzenini ayarladım. Kız ordan maniküre, son eksiklerine falan gitti. Ben evde 2 tepsi tatlı yaptım. Gece de annemi, kuzenlerimi falan cagırdım. Sarma sardık. Bir kuzenimden rica ettim. Mercimek köftesi yaptı. Bir başka kuzenimden rica ettim 2 tepsi poğaça yaptı. Birinden daha rica ettim o da kurabiye yaptı. Herkes kendi evinde pişirdi etti. Ben 1 saat öncesinde yemekleri topladım kızın evine gittim. Sert plastik bardak, catal, kaşık falan almıştım 1 gun öncesinde de. Onlara koyduk. En son da büyük çöp poşetleriyle toplandı atıldı… varsa etrafında birileri, 1 çeşit birine, 1 çeşit birine olarak pasla. Cok kolaylık oluyor. Sert plastik al tabak canağı da. Hiçbir sey olmuyor. Arkadaşımın nişanı gayet güzel geçmişti. Gelenler de tok gittiler. Herkes memnun ayrılmıştı… bence hiç korkma. 1-2 varsa arkadasın, kuzenin, teyzen, halan falan rica et. Ayıp değil bir şey değil. Hiçbir şey olmaz
Bizde kuş uçsa yaprak sarması sarılır. Annen,teyzen halan kim varsa iki gün önceden yaprak sarsinlar buzluğa atarlar.Merhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
Yaa teşekkür ederim böyle düşünmeniz beni çok mutlu ettiAy herkese siz gibi arkadaş lazım maşallah
Kız daha ne yapacaksın kendin seferber olduğun gibi çevreni de seferber etmişsin ne güzelYaa teşekkür ederim böyle düşünmeniz beni çok mutlu etti
Yaa cok kötü olmuş o gerçekten. Halbuki arkadaş insana bence böyle zamanlarında lazım… bildi bildi cok sükür. Evlendi etti. Şimdi cocuğu oldu 3 yasında. Daha bu sabah konuştuk. Hastayım, uzağa evlendin gittin diye söyleniyordu bir corba yapıp getiremiyormuş, eve yardıma gelemiyormuş faydası olmuyormuş. Taşınayım da komsu olalım diye kafamı şişirdi sabah sabahKız daha ne yapacaksın kendin seferber olduğun gibi çevreni de seferber etmişsin ne güzelbenim arkadaşım bildiklerim bırak yardım etmeyi 1 saat yol var diyip gelmediler bile nişana arkadaşınız inşallah kıymet bilmiştir
herhalde erkek tarafını tanıyorsunuz?Nişan akşam olacaksa börek poğaçaya gerek yok ki insanlar akşam yemeğini yiyip geliyorlar sigara böreği tarzda bir çeşit olsa yeterli yanına da soğuk meze ya da mercimek köftesi bunlar ısıtmak istemez kurabiye kek çeşitlerini de bir gün önceden yapmanız yeterli 10 15 bin gerçekten çok 2 3 kişi birleşip en fazla 4 saatte 5 6 çeşit yapabilirsiniz. Nisan akşamı da tabak hazırlama için illa yardım edenler olacaktır.
Ahaha çok iyi ya ne güzelYaa cok kötü olmuş o gerçekten. Halbuki arkadaş insana bence böyle zamanlarında lazım… bildi bildi cok sükür. Evlendi etti. Şimdi cocuğu oldu 3 yasında. Daha bu sabah konuştuk. Hastayım, uzağa evlendin gittin diye söyleniyordu bir corba yapıp getiremiyormuş, eve yardıma gelemiyormuş faydası olmuyormuş. Taşınayım da komsu olalım diye kafamı şişirdi sabah sabah
Anneniz haklı.Merhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?