Nişan Nişan masrafı ne olur ?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Ezberbozan

Canparçam... Oğlummm...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
432
5
46
İstanbul
Merhaba kızlar. Benim bi sorum olacaktı ? Ortalama bir nişan toplamda ne kadara mal oluyor ? Elbisedir bohçadır nişan salonudur.... yani kısaca herşey dahil size ne kadara mal oldu bu iş ? Birde masraflar nasıl bölüşülüyor? Kız tarafı ne alır erkek tarafı ne alır ? Siz kız tarafı olarak ne kadar masraf yapmıştınız nişanınızda ?akannehirbilmiyorumki :uhm:

tatlı ben yeni nişanlandım bikere evdeki hesap hiç çarşıya uymuyo bu kesin :) ben bi çaybahçesi kiraladım. ucuz anlaştık 700 tl. dekorasyon firmasında çalıştığıdan mekanı ışıklandırmayla felan süsleticem dedim onlara bıraktım süslemeleride 700 dediler onlarda. tabi 2.5 tl den de çay satacaklarını bana söylemediler :)))) kapora ödemeye giderkende akıllı ben 200 tl düşürünce yolda. 1,500 e mal oldu bana. elbise diktirmedim. şansım yaver gitti bi elbise beğendim almaya gititğimde indirime girmişti. 170 tlye nişanlım aldı. 100 ayakkabı. kuaför 300. anne, baba, kardeş ( ki bende 3 tane) kıyafetleri 1 milyar oldu. pasta, konfeti,makas ( 32 tl diyen oldu yaaa :):)))) set takmıycaklarsa imitasyon takın alman lazm 100 tl de o. stüdyo resmi 300- 400 arası.
erkek tarafı bi tek senin alyansını ve kıyafetini alır bizde. sende onunkileri alırsın. 2-3 miilyar dedim ben. nişan bitiğinde 5 milyar para bitmişti :))) Allah yardımcın olsun canım

Canım bende Temmuzda nişanlandım
biz öle millete bohça yapmadık onlar sadece bana bende sadece nişanlıma bohça yaptım
benim aldıklarım valizle beraber 1.200 falan tuttu sanırım.
nişan yemekli oldu 2000 lik bir masraf yaptık (tanıdıktı baya ucuza geldi)
Kuaför paramıda kendim verdim 110 TLydi galiba (nişanım olduğunu sölemedim :) )
Dış Mekan çekimi yaptırdık oda toplamda 300 tutuu

belki daha ıvır zıvırlarda çıkmıştır
bunları hatırlayabildim sadece

Merhaba canım
Ben de yazmak istedim nişan masraflarımı kaydirigubbakcemile2
Biz evde yemekli yaptık.
Yemek için et, sebze masrafı 150 tl
50kişilik pasta 100 tl
Sandalye ve masa kira ücreti 30 tl

Gelelim nişan bohçalarına;
Benim nişanlıma aldıklarım :
kozmetik 50 tl
chino pantalon ve gömlek toplam 50tl
iç çamaşırı, çorap 15 tl
terlik ve ayakkabı 70tl
takım elbise ve gömlek 250 tl
kemer-cüzdan 30 tl
Gecelik takımı 100 tl

Nişanlımın bana aldıkları:
kozmetik 100 tl
pant gömlek 50tl
iç çamaşırı çorap 40tl
terlik ayakkabı 80tl
nişan elbisem (Koton'dan aldık) 100tl
gecelik takımı 140tl

Aldığımız kozmetik ürünleri Nivea, Maybelline,
kıyafetler LCW, Colins
Nişan elbisem Koton Nişanlımın takım elbisesi Altınyıldız gömleği Kiğılı

Herşeyin pek de ucuzuna gitmedik ama çok fazla da tutmadı kaydirigubbakcemile3

Umarım faydalı olmuştur.a.s.

Ayy kızlar çok teşekkür ederim yaa gerçekten iyi oldu bilgileriniz yani totalde ortalama bi fiyat verecek olursak 5 lirayı göden çıkarmamız gerekiyor sanırım. Benim de yazın nişanım var ve hala okulda olduğum için çalışamadım ve para da kazanamadım. Dolayısıyla çok ta masrafa girmek istemiyorum. Evdeki hesabın çarşıya uymayacağı kesin zaten yerimseniben yani 5 milyar gidecek CADIARZU

5 milyardan aşşağı tutmaz ondan eminim
7 kasımda nişanım var salondu orkestraydı damatlık takımıydı derken 3 mlyar rahat tuttu
daha bohça işin içinde değil bile
1,5 mlyar salon tuttuk
sanatçı getirdik 1,5 iki kişi
damatlık 800 falan
bohçayı daha yeni yapıcam nekadar tutar bi fikrim yok

aman aman 5.000 ne. ne şanslıymışım ben. orkestra falan lazım deildi zaten biz trakyalıyız kac tane tanıdık var asla para almazlar, zaten kaynanamların evi bahceli orda yaptık, yer kiralama sorunu da olmadı. kuruyemiş meyve meze icki tatlı vs hepsi yne de 5.000le alakasız bi rakama mal oldu. allah kolaylık versin herkese

Çok zor işler bende 4 milayara filan anca mal olur diye düşünüyordum ama iki tarafında masrafı bayağı bir bu rakamı geçti gibi geliyor
hesaplayabilirsem 2 ayrı tutarıda yazacağım..

1500e açık yer tutmuştuk. 100 lira kapora vermiştim. yağmurun azizliğine uğradık. nişandan 2 gün önce 2000 tl'ye kapalı yer tuttuk. yer 2100 oldu toplam. tepsi makas kendim yaptım para vermedim. elbisemi nişanlım aldı. ayakkabı çanta ben aldım. 75 tl de o. gümüş küpe ve bileklik aldı annem. 270 tl. alyans ve nişanlımın bohçası 1500 tl tuttu ama hala tamam değil. annemin babamın ablamın kıyafeti de 700 tl civarı. yaklaşık 5000 olmuş yani.

benim nişanım ocakta olacak. haftasonu annemle eminönünüde şöyle bir gezintiye çıktık da salon ve ikram masraflarını da ekleyince 4bin rahat tutacak diye düşünmüştüm ben de.

5000 Ytl mi?akannehir
Biz evde yaptık nişanı,kıyafetimi kendim almıştım.Polodan 100 liramıydı neydi.
Patsam ve pastaneden bir kaç ikram almıştık toplamda 150 lira ödemiştim sanırım.
Eşime saat almıştım 360 Ytl
Börek ve sarma için ödediğim rakam 100 Ytl.
Alyansıda 350 liraya almıştım.
Ayakkabımı kayınvalidem almıştı.
Kuafördede nşanım olduğunu söylemedim makyaj ve saçımada 50 lira vermiştim.
1150 liraya halletmişiz..:delphin:

Bütçene ve nerde yapıcağına göre değişir.
Gelecek kişi sayısına göre değişir.
Ama ortalama 5 bin lira diye düşün sen yine.
Fikir olması açısından, her iki tarafın toplam masrafını düşünürsek benimki bunun da çok çok üstünde tutmuştu.
Güzel bir yerde 110 kişi yemekli davet yaptık. Nişan masamıza özel çiçek yaptırdım. Nişan elbisemi ben almadım ama pahalıydı. Nişanlımın kıyafeti de ucuz değildi. Profesyonel makyaj yaptırdım. O kadar çirkinim ki bir sürü boya sürüldü anca güzelleştim laelaelaelaelae
Bohçalarımıza çok fazla ıncık cıncık yok patikti yok çetikti koymadık. Her biri zevkle kullanılıcak kaliteli ve az şey aldık.
Fotoğraf, kuaför, video çekimi vs bunlar da ayrı masraf.
Bizim vaktimiz azdı, ince eleyip sık dokuyacak her şeyin ucuzunu araştıracak vaktimiz yoktu. Her şeyin hayırlısı. Allah içine sindirsin. Az da harcasan çok da harcasan önemli olan içine sinmesi. Mutluluklar dilerim.

Teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı kızlar. İnsan bu işin içine girdiği zaman anlıyor ne kadar zor ve masraflı işler olduğunu ama bir o kadar da keyifli akannehir ama gerçekten aslolan içimize ne kadar sineceği değil mi ?

kızlar merhaba

bu ara nişan konularına çok bakınıyorum.
abımın ekım sonunda nısanı var. erkek tarafı olarak kızımıza bı sandık hazırladık aılesıne kardeslerıne nenesıne ve dedesıne bohca hazırladık. 8 tane oldular toplam.butun bunlar ıcın 800 lira harcadık bide prlanta yüzük alıcaz 1500 liralık bişey. nısan salonda olacak kız tarafı tutuyo salonu. damatlıgı ve nısanlıgıda abım alcak. abıme toplam 3 bıne patlıycak. babamda yaklasık bı 6 bın felan . ay hem zahmetlı hemde masraflı. ben şahsen evde yapmayı düşünüyorum nısmaı aıle arasında sade güzel bişey...

salon:400 + pasta :200 içeçek: biz toptan alıcaz içeçekleri fiyat daha belli degil
nişanda giyilecek abiye + takım elb.=para vermıyoruz
nişan tepsisi almadık kayınvalidem getırdı çok hoşuna gitmiş benım hoşuma gitmedi ama kırılmasın diye mecbur kullanıcaz artık =)
studyo = konuşlmadı
kuafor=konuşlmadı
bohçaları sadece bırbırımıze yapıyoruz anne baba babanne dedeye vs vs bohça yok
piarre cardin 5 li pijama takımı:260
piarre cardin 3 lü saten gecelik takımı :180
piarre cardin ev terligi :119
piarre cardin 2 ad. çorap:15.00
efor takım elbise : 200
balgodi gömlek:70
gravat + mendil : hatırlamıyorum
ayakkabı:90 (markasını hatırlayamadım )
braun tıraş makinesi :300
sakal & bıyık düzeltme makinası : 30
dagi iç çamaşırları : 80

kemer+cüzdan tk.:50 ( kendımız takım yaptık hazır olarak almadık )
avon (formen) tıraş jeli :16.40
avon (formen) tıraş sonrası balmı :17.50
avon (formen) deodorant :9.60
avon (formen) ikisi bir arada şampuan ve saç kremi:6.80
parfumu : bu hafta alınacak
seccade + havlu + bohçası alınacak
takım olarak bır buyuk bırde küçük nişan sandıgı alınacak
hırka alınacak

çogu gitti azı kaldı :) fikir vermek için detaylı olarak böyle yazdım umarım işine yararfisfisfis

Son düzenleme:
Back