Nişan Nişan konusu :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
İnşallah canım inşallah..

Bende Trakyalıyım :) Bizde kalabalığız biz sadece 1 derece akrabalarla 45 kişiye yakın olucaz komsu olmucak 2 .derece akraba olmıcak , bende ailemde hepsi birarada olsun istiyoruz cünkü düğün isteniyor 5 ay sonra ,,,, neyse onlarda demez mi 25 kişi olucaz dedikleri bilmem kim kim ,, bizimkine dedim azaltın sayıyı bakalım ,, tanısmaya gelicekler 15 martta nasıl olucak bakalım :)
dediğin gibi kınası var düğünü var ,,,

Bi de çok tutarlar birbirlerini, bizde öyle en azından teyze, hala, dayı 1. derece zaten çağırmasan olmaz, ama sırf nişanda içinde olduğundan 2. derece akrabaları da katmak istiyorlar araya ama babamla konuştum bile ben mekan tutmak istemiyorum ev daha iyi dedim, babam da onay verdi sonuçta son sözü babam söyler benimde gönlümün olmadığını bildiği için artık ona göre davranır. Valla kalabalıkta olsa ev ortamı olsun diye düşünüyorum erkek kuzenleri diğer teyzeme göndeririz falan bir şekilde halledilir kendi evimizde de olacaksa yapacak bişey yok ille de ev, ille de ev..

Olur merak etme, bizim tanışmada 60-70 kişi vardık haliyle yatak odasına kadar açıldık oturmak için ama yapacak bişey yok kalabalıkta olsa iyi geçmişti tabii bunun üstünde bir kalabalıkla da iyi geçer mi yaşayıp göreceğiz inşallah.

Son düzenleme:
benimde nişanım evdeydi 70 kişi falandık bi tarafta erkekler dgr tarafta bayanlar otrdu yazındı balkonda buyktu balkonada otrdular kı zaten gecler arkadsrım falan hep mutfakta bnm odamda durduk etraf kalabalk zaten onlarda otrmak ıstemedı kostrmaca gunu atlattık bn bı mekanda yapmak ıstemıstım ama olmadı nasp deglmıs nısanda cok masrafa grmeye gerek yok bnce ama tabıkı snradan keske şöyle olsaydı da demeyın :) bnm nişanımda sadece kız tarafı olarak 3 bın gtmıstır yanı ama dugunu gnlunuze gore yapın aklınızda hıcbsy kalmasın ıns bnde dugunum ıcın dusunndugum herseyı yapablırım :))))

1.derece babamın annemin kardesleri onları cağırmıcam kimi cağırmıcam karsı taraf yadırgadı niye böyle kalabalıkta isteme nişan oluyor diye dedim benim yanımdakiler benim 1 .derece akrabalarım sende ona göre getirirsin öyle girdik birbirmize :)) ´baban onay verdiyse tamamdır ya :)

Bende senin gibi düşünüyorum canım, hani nişana kafa yorup para dökeceğime düğün daha önemli olduğundan onu güzel bir şekilde yapmak istiyorum. Hem nişanı iyi, hem düğünü iyi bu devirde yapmak maalesef biraz lüks ikisininde altından kalkamayız diye düşünüyoruz. Babamın çevresi yüzünden kokteyl tarzı bir düğün düşünüyoruz bakalım artık hayırlısı, olmazsa yine şık bir düğün mekanı tercih ederim. Yalnız benim kafamı karıştırıyorlar 3-5 saat ne gerek var o kadar paraya diye, babamın çevresi olmasa zaten yapmazdım sanırım, ama 30 yılı aşkın bir iş çevresi var ve ilk defa çocuk evlendirecek babam, birazda bu yüzden düğün için daha fazla şeyler istiyorum tabiki herşeyden önce hayırlısı..

Girmeyin birbirinize, kız evi haliyle erkek tarafına göre daha kalabalık olur. Kardeş sayısı az olsa o kadar kalabalık görünmez de annemler 9 kardeşler misal, sen gel sen gelme diyemezsin, e 6 tanesi evli her birinde 3 çocuk :) Babamlar 6 kardeş ki tanışmada sadece halalarım vardı eşleri, çocukları, amcalarım ve eşleri yoktu. Muhtemelen onları da çağırırlar. Üstüne bir de ekle annenin teyzesini teyzesinin kızlarını, dayısının kızlarını :)

Son düzenleme:
hakkınızda hayrlısı olsun canım bizde iki kardeşiz ve ilk nişan benm oldu ailm bnde gordu herşeyi :) ya telasla zaten en ıyısı en guzelıde lsa mutlaka aksaklık begenmemezlık hosnutsuzluk oluyo ben sana dıyım herkes yorum yapıo ama sen gnlunden gecenı yap bı gunun basına gelıo hatta dedgn gbı 3 5 saatın dgununu ıns gnlune gore eksıksız yap hayatta hersey malaesf dusundugummuz gbı olmadgı ıcın bazen uzuluyoruz ama cok da derın dusunnce amannnn sonuc onemlı deyp gecstrıyoruz Allah can saglıgı versın gersı bı seklde olr bu donem baya streslı gecıyo heycan yapma hersey guzel olur ıns :)

Zaten insan bir kere oluyor mantığı ile hareket ediyor canım Allah gönlümüze göre versin inşallah

Kimsenin fikri yok galiba, geniş aileler nişanlarını salonda mı yapıyorlar hep?:26:

eğer kuzenlerin yaşca sana yakınlarsa ki yakınlardır diye düşünüyorum, pek oturma gibi dertleri olmuyor. henüz nişanlanmadım ama, ben de evde yapmak istiyorum. çok yakın bir arkadaşımın oldu 70 kişi vardı evde epey küçüktü ama inan gayet de güzel oluyor. söylenicek insan sen gidip adile sultan sarayında da yapsan söylenir, gereksiz yere boşuna hiç paranı sokağa atma. gider bir oda takımı alırsın o parayla. ayrıca dedenlerde yapman da bence çok şık olur. garip karşılanmaz, bu senin ailene, büyüklerine verdiğin saygıyı gösterir bir yerde...her şey gönlünce olsun :)

Çok teşekkürler, aynen dediğiniz gibi düşünüyorum. Ya dedemlerin evinde ya da kendi evimizde yapacağız kısmet bundan sonrası, ama ayrı bir mekan tutmayacağım ortada.

Dün erkek arkadaşım babasıyla konuşmuş, Mayıs ayına karar vermiştik, babası da onaylamış. Sanırım Mayıs' ta nişanım var kızlar, kendimi garip hissetmek bir tarafa diğer taraftan elbise, nişan tepsisi araştırmaya çalışıyorum. Farklı birşeyler istiyorum, gümüş veya tüllerle süslenmiş bir nişan tepsisi değil sadece, hayırlısı artık..

Son düzenleme:

Canım netleşmesine çok sevindim. Yeterince vaktin var her şeyi yetiştirirsin rahat ol. Nişanın evde olacağını varsayarak kabarık bir elbise yerine soft renklerde güzel bir abiye giymeni öneririm. Evi iyice daraltma kabarık bir şey giyip Tepsi için de beğenir misin bilmiyorum ama benim nişan topiğimde tepsimin fotoğrafı var, ordan bakabilirsin. Herkes çok beğenmişti o gün.

bende aynı senin gibi düşündüm düşündüm durdum ve en sonunda 29 mart tarihine topkapı sosyal tesislerini tuttum :) benim nişanım kokteyl menülü olucak menü 22 tl. 150 kişi için 3300 yapıyor. Gelin masası sesi sistemi falan ayrı para onlarla birlikte 4600 tuttu. Fatih belediyesi topkapı sosyal tesislerini öneririm canım ulaşımıda kolay

Canım tepsi olayını internette araştırmalarım sonucu kişiye özel tasarım yapan atölyelerden seçtim, şirin bize özel bir tepsimiz olacak inşallah ne gibi şeyler istediğimi netleştirebilirsem. Aynı zamanda bende soft renklerde birşeyler düşünüyorum aslında çok sade dümdüz bir elbisem olacaktı, sonra dış çekim yaptırmaya karar verdik. Öyle olunca dümdüz birşeyin çok basit kalacağını düşündük. Yalnız ben saten, straplez olsun, ne bileyim taşlı tuşlu şeylerden çok hoşlanmıyorum. Daha romantik birşeyler var hep aklımda, şifon ve rengini su yeşili düşünüyorum, üst kısmı tül helen kol, ya da kolsuz şeklinde aşağya kadar vücudu tamamen sarmayan bir düzlükte inip hafif kuyruk düşünüyorum.

Nasıl bir model olacağını kafamda oluşturamadım hala zaten karma birşey yapıcaz bir modelin üstü, dğerinin altı derken ortaya birşeyler çıkarıcaz inşallah, rengi böyle olsun çok istiyorum ama..

Son düzenleme:

canm ya ne buyuk mutluluk olur senın için.
ben cok severım oyle buyuk yaslı ınsanları ama kımse yasamıyor.
ınsallah orda yaparsın hemde ne cok sevınırler.
çok duygulandırdın benı.
hersey gönlünce olur ınsallah.

Gerçekten iyimiş canım ama ben düğün ile nişan arası eğer kısa olacaksa nişan teranesiyle uğraşmayı istemiyorum aslında, olur düğüne 1 sene, 2 sene bazı sebeplerden dolayı, bir nişan yapalım bari denir. Ama şimdi seneye kışa düğün denirse ki Mayıs' ta söz, ben direkt düğüne odaklanayım diyorum hiç başka şeylere kafa yormadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…