- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- 798
Aynı düşünüyoruz şahsen bende gereksiz bir stres yaşamak istemiyorum nişan adı altında.
O zaman o stresi yaşamazsın inşallah canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynı düşünüyoruz şahsen bende gereksiz bir stres yaşamak istemiyorum nişan adı altında.
O zaman o stresi yaşamazsın inşallah canım
İnşallah canım inşallah..
Bende Trakyalıyım :) Bizde kalabalığız biz sadece 1 derece akrabalarla 45 kişiye yakın olucaz komsu olmucak 2 .derece akraba olmıcak , bende ailemde hepsi birarada olsun istiyoruz cünkü düğün isteniyor 5 ay sonra ,,,, neyse onlarda demez mi 25 kişi olucaz dedikleri bilmem kim kim ,, bizimkine dedim azaltın sayıyı bakalım ,, tanısmaya gelicekler 15 martta nasıl olucak bakalım :)
dediğin gibi kınası var düğünü var ,,,
Bi de çok tutarlar birbirlerini, bizde öyle en azından teyze, hala, dayı 1. derece zaten çağırmasan olmaz, ama sırf nişanda içinde olduğundan 2. derece akrabaları da katmak istiyorlar araya ama babamla konuştum bile ben mekan tutmak istemiyorum ev daha iyi dedim, babam da onay verdi sonuçta son sözü babam söyler benimde gönlümün olmadığını bildiği için artık ona göre davranır. Valla kalabalıkta olsa ev ortamı olsun diye düşünüyorum erkek kuzenleri diğer teyzeme göndeririz falan bir şekilde halledilir kendi evimizde de olacaksa yapacak bişey yok ille de ev, ille de ev..
Olur merak etme, bizim tanışmada 60-70 kişi vardık haliyle yatak odasına kadar açıldık oturmak için ama yapacak bişey yok kalabalıkta olsa iyi geçmişti tabii bunun üstünde bir kalabalıkla da iyi geçer mi yaşayıp göreceğiz inşallah.
benimde nişanım evdeydi 70 kişi falandık bi tarafta erkekler dgr tarafta bayanlar otrdu yazındı balkonda buyktu balkonada otrdular kı zaten gecler arkadsrım falan hep mutfakta bnm odamda durduk etraf kalabalk zaten onlarda otrmak ıstemedı kostrmaca gunu atlattık bn bı mekanda yapmak ıstemıstım ama olmadı nasp deglmıs nısanda cok masrafa grmeye gerek yok bnce ama tabıkı snradan keske şöyle olsaydı da demeyın :) bnm nişanımda sadece kız tarafı olarak 3 bın gtmıstır yanı ama dugunu gnlunuze gore yapın aklınızda hıcbsy kalmasın ıns bnde dugunum ıcın dusunndugum herseyı yapablırım :))))
1.derece babamın annemin kardesleri onları cağırmıcam kimi cağırmıcam karsı taraf yadırgadı niye böyle kalabalıkta isteme nişan oluyor diye dedim benim yanımdakiler benim 1 .derece akrabalarım sende ona göre getirirsin öyle girdik birbirmize :)) ´baban onay verdiyse tamamdır ya :)
hakkınızda hayrlısı olsun canım bizde iki kardeşiz ve ilk nişan benm oldu ailm bnde gordu herşeyi :) ya telasla zaten en ıyısı en guzelıde lsa mutlaka aksaklık begenmemezlık hosnutsuzluk oluyo ben sana dıyım herkes yorum yapıo ama sen gnlunden gecenı yap bı gunun basına gelıo hatta dedgn gbı 3 5 saatın dgununu ıns gnlune gore eksıksız yap hayatta hersey malaesf dusundugummuz gbı olmadgı ıcın bazen uzuluyoruz ama cok da derın dusunnce amannnn sonuc onemlı deyp gecstrıyoruz Allah can saglıgı versın gersı bı seklde olr bu donem baya streslı gecıyo heycan yapma hersey guzel olur ıns :)
zaten insan bir kere oluyor mantığı ile hareket ediyor canım allah gönlümüze göre versin inşallah
Kimsenin fikri yok galiba, geniş aileler nişanlarını salonda mı yapıyorlar hep?:26:
eğer kuzenlerin yaşca sana yakınlarsa ki yakınlardır diye düşünüyorum, pek oturma gibi dertleri olmuyor. henüz nişanlanmadım ama, ben de evde yapmak istiyorum. çok yakın bir arkadaşımın oldu 70 kişi vardı evde epey küçüktü ama inan gayet de güzel oluyor. söylenicek insan sen gidip adile sultan sarayında da yapsan söylenir, gereksiz yere boşuna hiç paranı sokağa atma. gider bir oda takımı alırsın o parayla. ayrıca dedenlerde yapman da bence çok şık olur. garip karşılanmaz, bu senin ailene, büyüklerine verdiğin saygıyı gösterir bir yerde...her şey gönlünce olsun :)
Çok teşekkürler, aynen dediğiniz gibi düşünüyorum. Ya dedemlerin evinde ya da kendi evimizde yapacağız kısmet bundan sonrası, ama ayrı bir mekan tutmayacağım ortada.
:) Allah gonlune göre versin arkadasim
Dün erkek arkadaşım babasıyla konuşmuş, Mayıs ayına karar vermiştik, babası da onaylamış. Sanırım Mayıs' ta nişanım var kızlar, kendimi garip hissetmek bir tarafa diğer taraftan elbise, nişan tepsisi araştırmaya çalışıyorum. Farklı birşeyler istiyorum, gümüş veya tüllerle süslenmiş bir nişan tepsisi değil sadece, hayırlısı artık..
benim de böyle bir konu açıyor olmamın şaşkınlığıyla merhaba arkadaşlar..
Askerlik engelimizi aşıyoruz çok şükür, çoğu gitti azı kaldı. Ailelerimiz 1,5 sene önceden tanışmıştı, şuana bakıca evet çok çok erken oldu ama kısmet işte, bir umut babam bir engel çıkarmaz da bir söz yapar düşüncesiyle erkek arkadaşımın hayallerin ortak oldum. Askerden gelince en fazla 1 ay içinde allah izin verirse ilişkimizi resmiyete dökmek niyetimiz, onun ailesi açısından da, benim ailem açısından da görünürde bir engel yok farklı bir durum çıkmadığı müddetçe.
Benim düşüncem aile arasında, davetlilerimize günün hatırası olarak verilecek şirin mi şirin hediyeler eşliğinde pastamızı keserek kutlanacak bir nişan töreni, ama akraba sayısı çook, tanışma anında bile evde 50 kişiydik, 7 teyze, 2 hala, yenge, 4 enişte, 17 kuzeni de hesaba katarsak, ki amcalar ve eşleri eksik, bir de sadece anne, baba, kardeşleri, yengeleri ve onların çocuklarıyla gelen erkek tarafını düşünürsek, nişan da olacağı için diğer büyükleri de çağırmadan olmazmış, bu sayısının 100 kişiye yakın olacağını düşünün.. :26:
Teyzem, görümcesinin kızının nişanına katıldı ev ortamında ve evde oturacak yer bulamamışlar neredeyse, ufak bir mekan tutulsa iyidi diye iç geçirişinden benim evde yapacağım nişanın uygun olmayacağının kanısında olduğunu anladım çünkü sürekli ne gerek var? Evde daha güzel diye düşüncemi belirtmişimdir..
Ama ben, mekan tutmakla uğraşmak hiç istemiyorum açıkçası, düğünümüzü zaten kısa sürede planladığımız için masrafımız zaten fazla olacakken, bir de nişanın götürüsüyle uğraşmak gereksiz geliyor..
Ama 100 kişiyi 85 m2 eve sığdırmak hayali de kurulamayacak türden ütopik, bir akrabamız kızına bakırköy incirli mado da, akrabalar arasında bir nişan yapmıştı 100 kişilik bir organizasyon vardı, masrafta 4,500-5 bin lirayı bulmuş, hal böyle olunca öyle bir yerde bile yapılsa yapmamanın avatajını yaşamıyorum haliyle, şuan içinden çıkamadığım bir konudur bu? Işimi hiç bir konuda şansa bırakmadığım için bu konuyu açma kararı verdim, beni fikirlerinizle aydınlatırsanız çok çok memnun olurum..
Canım netleşmesine çok sevindim. Yeterince vaktin var her şeyi yetiştirirsin rahat ol. Nişanın evde olacağını varsayarak kabarık bir elbise yerine soft renklerde güzel bir abiye giymeni öneririm. Evi iyice daraltma kabarık bir şey giyip Tepsi için de beğenir misin bilmiyorum ama benim nişan topiğimde tepsimin fotoğrafı var, ordan bakabilirsin. Herkes çok beğenmişti o gün.
Aynen öyle, söyledikleriniz çok yerinde arkadaşlar artık dışarıda nişan olasılığı ihtimalini tamamen attım kafamdan, farklı bir konu kızlar ben anaannemin evinde büyüdüm, o ev benim için çok özel bir sürü anım var orada bugünüme de şahitlik etse nasıl olur? Ayrıca anaannemin evi dublesks, bir de çok istememin ilk sebebi dedem açısından, desteksiz yürüyemiyor dedeceğim onu kalkıp bize getirmek ona eziyet olacak, o gelemezse ben giderim diye düşünmüştüm bir ara, şimdi bu konudaki düşüncelerim daha da ağır basmaya başladı. Annem yok, babaannem ve dedem de rahmetli oldular, bir anaannem ve dedem kaldı onların ilk torun mürüveti olacak, garipsenir mi ki acaba söz ve nişanı anannemde yapsam?
bende aynı senin gibi düşündüm düşündüm durdum ve en sonunda 29 mart tarihine topkapı sosyal tesislerini tuttum :) benim nişanım kokteyl menülü olucak menü 22 tl. 150 kişi için 3300 yapıyor. Gelin masası sesi sistemi falan ayrı para onlarla birlikte 4600 tuttu. Fatih belediyesi topkapı sosyal tesislerini öneririm canım ulaşımıda kolay