Siz istedikten sonra güzel olur sıcacık bir ortam ya da dediğiniz gibi kişi sayısını biraz daha kısıp evde yapmak hiç insanlar ne der diye düşünmeye gerek yok sizin nişanınız sonuçta maddiyatından öte düğün tarzı birşey gönlünüzde yokmuş zaten hayallerinizde olmayan birşeye o kadar para harcamanın bir anlamı yok büyük konuşmayayımda ailem isteseydi ayak diretir kesinlikle yapmazdım çok şükür onlarda sevmiyorlar bu tarz şeyleri kısa yoldan yüzük takıp pasta yiyeceğiz düğünde kınada zaten oynanacak canım yeteri kadar o telaşa girilecek bence nişan sözde evde olsun ne olacak ki
Aslında ben evde düşünüyordım canım en başından beri, senin dediğin gibi isteme-söz-nişan hepsi bir arada yani istenicek yüzüklerde takılıp iş bitecek ama teyzemlerin kendi kalabalığımız yetmezmiş gibi, nişana hala, dayı, teyze kızlarını da katmayı düşününce kişi sayısı 100 kişiyi rahat buluyor, hatta belkide geçicek bile, öyle olunca evde ağırlamak çok çok zor, evimiz müsait, genişlikte değil. Yüzük taksrken bile uygun bir köşe bulamayız emin ol, acele olur herşey, anaannemin evini bu yüzden düşünmüştüm. Sonra da bahçe fikri aklımıza geldi, yiyecekleri kendimiz hazırlayacağız zaten geriye kalan pasta ve hediyeliklerde, evde yapacaklarım oluyor anlayacağın canım, isteyip ertesi güne nişan olması da garipsenmez dimi?
Ya da akrabamızın bi mekanı var arka bahçeyi yenilenimşler, okul partileri, doğum günü partileri yapılıyormuş. Orda da olabilir aslında nişanıma teyzemlerin davet edecekleri kuzenlerinin eşinin mekanı.
Aman yaa ne zor işlermiş bunlar valla.
Yakın zamanda evde nişan yapmış biri olarak söylüyorum canım kesinlikle evde oluşan o sıcak ortam bambaşka.
Aileler daha çok ısınıyor, herkes kendi masasında, kendi havasında değil. Bir bütünlük ve sıcaklık oluyor.Biz sizin kadar kalabalık değildik ama yine de sığılıyor bir şekilde.Açık büfe halinde yaptık o da çok rahat ve güzel oldu ayrıca. İsteme faslını 1-2 saat evvelinden en yakınlarınızla yapsanız sonra diğer akrabalar gelince yüzükler taksanız olmaz mı? Zaten o sırada ayakta oluyor herkes.Anneannenin evinde de yapıcaksan aynı şekilde isteme önce, sonra da bahçede açık büfe halinde nişan yapsanız çok güzel olur bence.Senin içine hangisi sinecekse kesinlikle onu yap derim.
Bizim evde de isterim ama maalesef bizim evimiz kullanım açısından çok kötü, eşyamız baya fazla, mesela evimize göre kaba olan mobilya ve koltuklar mevcut, tanışma ansızın olunca işyerimizde hazır olan modeli kaptık getirdik, masayı çatıya kaldırmak zorunda kaldık salon çok daraldı haliyle masa sığmaz, zaten insanlar tanışma da yatak odası dahil her bir yana dağılmıştı bu kadar kalabalıkla evde de sıcak bir ortamın tersine kimsenin bişey anlamayacağını düşünüyorum. Hem zaten teyzemlerin istediği gibi köy meydanında halka açıkta olsa ben hiç o anda yüzük keseni görmedim. Genelde yüzükler sözde takılıyor zaten, nişan takı ve eğlence kısmı oluyor diğerleri içinde..
olur canım ertesi gün niye olmasın bence asıl evden inmek olmaz. hediye de sadece çok yakınlara elden verirsin sonra cok istiyosan az yaptırmıstım dersin. diğerleri için sorunmu bilemembana sorsan hiç dağıtma bahçeyi güzelce süslersiniz süpper olur inş
Peki o bahsettiğin akrabaların mekanı nasıl? Kafe gibi bir yer olsa büyük salondan ziyade? O da güzel olabilir
Aynen küçük, cafe gibi bi yer salon gibi değil sadece yakın akrabaları alabilecek kapasite de, pasta ve diğer ikramlıkları orada yaptıracağım zaten son çare bunu düşünücem bir gün önceden veya bir kaç gün önceden istemeye gelirler, yüzükleri de orada akrabalar arasında takmış oluruz.
Evet öyle de çok güzel olur, inşallah gönlüne göre olur her şey.
Canım diğer cevaplarını okumadım ama isim yapmış mekanlar yerine daha kendi çapında cafe, pastane tarzı yerlerle görüşebilirsin. Onların fiyatları daha uygun olur ya da belki istemezsin ama böyle mahallelerde dernek gibi yerler olur. O tarz bir yerde yapabilirsin. Benim nişanım senin istediğin tarzda evde olmuştu. Pasta kesildi, sohbet muhabbet oldu. Oynama, ilk dans vs. yapmadık. Güzel oldu ama biz üst kattaki abimlerin evini de kullandık. Eğer sizin de öyle bir imkanınız varsa aynı apartmanda samimi olduğunuz bir komşunuz gibi. Ondan rica edebilirsin. Törenin başında yüzükler vs. takılırken tek bir dairede olunur, yüzükler takıldıktan sonra ikram aşamasında bazı misafirler başka bir daireye alınabilir. Umarım her şey gönlünce olur.
Teşekkür ederim canım, bir yakınımızın pastanesi var 2 katlı, birde arka tarafını kapalı, kır evi formunda yaptırmıştı. Küçük bir yer o bölüm, hiç olmadı orası olur diye düşünüyorum ama, ilk tercihim ev ortamında isteme, ardından yüzükleri takma olması. Çünkü böyle bile eve gelinecek istenicek, ertesi günü bilemedin haftasına 2. kez telaş yaşanacak. Ne olur bir günde az insanla aile! arasında günü geçirmeme laf söylemeseler, o kuzen, bu kuzen şart mı? Bence değil..
Ben de ailemi çok zor ikna ettim evde olması için. Tüm kuzenlerim nişanlarını salonda düğün gibi yaptı. Benden de bunu bekliyorlardı. Ben de senin sebeplerine benzer sebeplerle evde olmasını istedim. Sonunda ikna oldular, sizinkiler de olur umarım. Sonuçta senin nişanın, çok karışmasalar keşke. Benim bir haftasonu isteme+söz oldu. Diğer haftasonu nişan oldu. Sen hepsini bir günde de yapabilirsin ama açıkçası ben o kadar çok davetli varken isteme törenimin olmasını istemezdim. Bir akşam sadece çekirdek ailelerinizle isteme yapsanız, sonra nişana amcalar, teyzeler vs davet edilse olmaz mıymış?
Canım bizim tanışma 1,5 sene önce oldu ve düşün sadece tanışma anaannem, teyzelerim, eniştelerim, halalarım hepsi bizdeydi. Hatta babam halamın oğlunu da davet etti de o söze geliriz biz demişti. Erkek arkadaşım da abileri, yengeleri, teyzesi, anne ve babasıyla gelmişti. Annem rahmetli oldu benim şimdi eve bir misafir gelse halamlar bile olsa (kendi kardeşleri) babam hemen ara teyzende gelsin diyor, bu sebeple de sadece kendi ailemizle bir isteme törenini babam kabul etmez, birini çağırsan diğerini çağırmazsan gücenir, teyzeler geliyorda halalar yabancı mı olur? Yaparsak herkesin gözü önünde istenicem mecburen..
Anladım canım. Siz tanışmaya herkesi çağırarak beklentileri baştan yükseltmişsinizŞimdi birilerini istemeye ya da nişana çağırmazsan haklı olarak bozulurlar. Eve de sığmayacaklarını düşünüyorsan mecburen bir yer ayarlayacaksın. Umarım bütçeni çok sarsmayacak bir mekan bulursun. Allah yardımcın olsun
Ne güzel keşke bizimkilerde öyle olsa adı ''nişan'' diye tüm yakın akrabayı dahil etmeyi düşünüyorlar.
Sadece 50 kişi kendi ailem ve yakın akrabalarım sevgilimin kendi ailesi zaten 15 kişi, hala dayı teyze de gelir ev içinde tam şenlik.
Ben önceleri kokteyl tarzı bir nişan düşünüyordum ama düğünü 1 sene sonrasına istiyorduk, babam uzatmak istemediğinden nişandan 6-8 ay sonra düğün olur diye düşünüyoruz e bu sefer nişan telaşı, masrafı ardından hemen düğün hazırlıkları çok yorucu olur diye düşündüğümden evde hepsini bir arada hallederiz biter gider diyorum. Dediğiniz gibi daha sıcak bir ortam oluyor..
Oof Oof.. Aynı dertler..
Bende seninle aynı kafadayım canım.. Düğün uzak tarihte düşünülmediği için bende ev nişanı istiyorum.. Hem ne bileyim, ben Trakyalıyım, bizim genelde evde takılır yüzükler, pek de bi kalabalığımız yok sülale olarak..
Karşı taraf kalabalık.. Bi saydılar yok halanın teyzesinin bilmemnesi falan.. İstemedim öyle.(
Amca-Hala-Teyze-Dayı olunca bile kalabalık olacak ama napiim. İnsanları ikide birde salona toplamak istemiyorum..Şimdi gelin 5 ay sonra yine salona gelin bana tuhaf geliyor..
Bende çok yadırgandım.. 10-15 gün sonra nişanım var evde..
Nasıl sığacağız bilmiyorum ama böyle mutluyum..
Yorucu olur evet onun yorgunluğu stresi yeter zaten sonra düğün hazırlıkları için telaş çok fazla biz 1 sene sonrası için düğün nasipse ama öyle bile sadece evde yüzük takmak istiyoruz inşallah zaten daha sonra çok fazla alınacak var hazırlık var düğün,kına derken benim yüreğim nişanı kaldırmaz vallahi2 sene gibi uzun bir zaman olsaydı belki 2 seneye toparlanırdım ama şimdi zor tabi ki kafanızı karıştırmış olmayayım gönlünüzdeki neyse o olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?