Nişan Nişan konusu :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.458
3.704
448
Benim de böyle bir konu açıyor olmamın şaşkınlığıyla merhaba arkadaşlar..

Askerlik engelimizi aşıyoruz çok şükür, çoğu gitti azı kaldı. Ailelerimiz 1,5 sene önceden tanışmıştı, şuana bakıca evet çok çok erken oldu ama kısmet işte, bir umut babam bir engel çıkarmaz da bir söz yapar düşüncesiyle erkek arkadaşımın hayallerin ortak oldum. Askerden gelince en fazla 1 ay içinde Allah izin verirse ilişkimizi resmiyete dökmek niyetimiz, onun ailesi açısından da, benim ailem açısından da görünürde bir engel yok farklı bir durum çıkmadığı müddetçe.

Benim düşüncem aile arasında, davetlilerimize günün hatırası olarak verilecek şirin mi şirin hediyeler eşliğinde pastamızı keserek kutlanacak bir nişan töreni, ama akraba sayısı çook, tanışma anında bile evde 50 kişiydik, 7 teyze, 2 hala, yenge, 4 enişte, 17 kuzeni de hesaba katarsak, ki amcalar ve eşleri eksik, bir de sadece anne, baba, kardeşleri, yengeleri ve onların çocuklarıyla gelen erkek tarafını düşünürsek, nişan da olacağı için diğer büyükleri de çağırmadan olmazmış, bu sayısının 100 kişiye yakın olacağını düşünün.. :26:

Teyzem, görümcesinin kızının nişanına katıldı ev ortamında ve evde oturacak yer bulamamışlar neredeyse, ufak bir mekan tutulsa iyidi diye iç geçirişinden benim evde yapacağım nişanın uygun olmayacağının kanısında olduğunu anladım çünkü sürekli ne gerek var? Evde daha güzel diye düşüncemi belirtmişimdir..

Ama ben, mekan tutmakla uğraşmak hiç istemiyorum açıkçası, düğünümüzü zaten kısa sürede planladığımız için masrafımız zaten fazla olacakken, bir de nişanın götürüsüyle uğraşmak gereksiz geliyor..

Ama 100 kişiyi 85 m2 eve sığdırmak hayali de kurulamayacak türden ütopik, bir akrabamız kızına bakırköy incirli mado da, akrabalar arasında bir nişan yapmıştı 100 kişilik bir organizasyon vardı, masrafta 4,500-5 bin lirayı bulmuş, hal böyle olunca öyle bir yerde bile yapılsa yapmamanın avatajını yaşamıyorum haliyle, şuan içinden çıkamadığım bir konudur bu? İşimi hiç bir konuda şansa bırakmadığım için bu konuyu açma kararı verdim, beni fikirlerinizle aydınlatırsanız çok çok memnun olurum..

Son düzenleme:

aynı dertten muzdaribiz :):) bizimde 70 kişi flan olucaz onlarla birlikte ,, 2 teyze , 4 tane dayı , 2 hala , 1 amca e kuzenler :) herkes ten bir laf cok tıkısık olucak diye ama tıkısıklık sadece yüzük takılırken olur ,, bende senin gibi kafadayım düğünümüzde kısa zamanda olucak ,, evet arkadaslarrr bize fikir versin ,,

Evet, evet hele ben, herşeyim bir sorun, bir engele takılıveriyor. Şöyle söz düşünüyoruz deyip, aniden sözlendim diyebilecek kapasite de değilim maalesef, herşey aylar öncesinden on kez masaya yatırılıp ansızın oluyor :)

Erkek arkadaşım askerde olduğu için herşey hala sözde konuşuluyor şuan, ben aileme ayrıca bir nişan istemediğimi konu geçince belirtiyorum da, teyzelerim sağolsun gelenekçiler biraz, mesela yemekli düğüne bile herkesi çağırmadan düğün mü olur mantığındalar, e 1000 kişiye de yemek vermek bizim harcımız değil, bir taraftan da o ailecek, bu ailecek gelecek diye kalabalık bir düğünüm olsun istemiyorum, teyzelerimle anlaşabilsem sorun yok, herşeyin kusursuz olmasını bekleyecekler maalesef.

Bütçemi zorlamayacak, göze hoş gelen bir mekan bulabilsem yine yaparım, ama sırf insan sığdırabilmek izbe bir yerde yapmakta benim içimden gelmiyor nişanı..

Kimsenin fikri yok galiba, geniş aileler nişanlarını salonda mı yapıyorlar hep?:26:

Bizim ev de küçücük. Kalabalık da değildik. Evde yaptık.
Ama bence evde yapabilirsin gene. Millet yangelip yayılacak değil ya koltuklarda. Komşularınızdan sandalye de istersiniz kenarlara dizersiniz.
Biz masayı ve televizyonu yatak odasına kaldırmıştık. Boş kalan yere de sandalye dizmiştik. Akranların kuzenlerin falan mutfakta takılırsınız. Yüzük takma esnasında kimse oturmaz zaten :)

bende evde nişan yapanlardanım
çok aşırı bi kalabalık yoktu bizde
ama zaten kuzenlerin falan oturmayacaklar muhtemelen
erkekler bi odaya bayanlar bi odaya oturmuştu bizde
yüzükler takılırken de sandalyeler falan odadan çıkarıldı
erkekler bayanların yanına geldi
bi çoğu ayaktayken yüzüklerimiz takıldı
pastamız kesildi
sonra herkes kaldığı yerden devam etti
düğünde yeterince masraf çıkıyor
5 bin lira da az para değil en nihayetinde

Aynen öyle, söyledikleriniz çok yerinde arkadaşlar artık dışarıda nişan olasılığı ihtimalini tamamen attım kafamdan, farklı bir konu kızlar ben anaannemin evinde büyüdüm, o ev benim için çok özel bir sürü anım var orada bugünüme de şahitlik etse nasıl olur? Ayrıca anaannemin evi dublesks, bir de çok istememin ilk sebebi dedem açısından, desteksiz yürüyemiyor dedeceğim onu kalkıp bize getirmek ona eziyet olacak, o gelemezse ben giderim diye düşünmüştüm bir ara, şimdi bu konudaki düşüncelerim daha da ağır basmaya başladı. Annem yok, babaannem ve dedem de rahmetli oldular, bir anaannem ve dedem kaldı onların ilk torun mürüveti olacak, garipsenir mi ki acaba söz ve nişanı anannemde yapsam?

niye garipsensin canım benim
gün senin günün
canın ne istiyosa keyfin neye yetiyosa onu yap
ben düğünümde ne delilikler yaptım bi bilsen
hiç de düşünmedim millet ne der diye
hala arkamdan konuşuyorlarmış
umrumda mı olur? hayır
bi kere oluyo böyle şeyler
hiç takma kafana istediğini yap

Doğru, benim içinde annemin doğup büyüdüğü, benim anaannemin kucağında büyüdüğüm bu evde nişan töreni yapmak çok anlamlı olacak. Zaten kimsenin karşı çıkacağını düşünemiyorum benim için anlamı büyük, kendi evim kaç kez değişti ama orası hala aynı yıllar öncesi gibi..

Evde yapardım ki bizde kalabalık bir aileyiz söz-nişan gibi olacak artı nişan düşünmüyoruz nasipse rahat 50 kişi olacağız küçük evimizde yüzükler takılırken bir kalabalık olur sadece küçük çocukları anannemin evine geçirmeyi düşünüyoruz öteki türlü mutfakta falan hep kuzenlerim olacak diğer salon ve küçük odaya herkes tıkışsın ne yapalım dediğiniz rakamları çok fazla 1-2 beyaz eşyanızı alırsınız diyorum evde nişan-söz daha sıcak gelmiştir bana salonda yapılan artı düğün gibi oluyor sanki gözümde

canım bizim daha ailelerimiz tanısmadı ama annelerimiz haberdar. düşünüyoruz nişan söz nası olur diye ben de sadece çook yakın akrabalardan oluşan bi sayı belirledim 65 kişi falan oldu. erkek arkadasımsa sadece anne baba kardes enişte şeklinde düşünüyo kalabalık değiller hiç,belki halası da gelebilir.evde olsun istiyorum hem masraf fuzuli hem ev daha sıcak. ama bizim evde 3+1.ayrıca kişi sayımız çook dengesiz nası olcak bilmiyorum. nişanına gittiklerinii çağirmasanda olmuyo

Teyzemler de dışarda yapalım diyor, anaannemin orası köy gibi bildiğin köy nişanı bense özel pasta, butik kurabiye, özel hediye dağıtmak istiyorum 500-600 hatta belki daha fazla kişiye nasıl dağıtabilirim ki? Bir orkestra kuru bir nişan töreni hiç mi hiç istemiyorum..

Anaannemin evinin bahçesi var akraba için yeterli düzeyde, arkadaşım tüller, çiçeklerle orayı süsleriz orada yaparsın evde sakın yapma smuwila, biz hiç bişey anlamadık kalabalıktan dedi. Bu seferde şöyle bir durum var, isteme, yüzük hepsini bir arada düşünüyoruz mecburen çünkü erkek arkadaşımın babası çalıştığından ve 12 saat uzaklıkta bir mesafede yaşıyor söze ayrı, nişana ayrı kalamama durumu var, bahçede isteme de garip olur açıkçası, evde isteme yapılıp yüzük takmak için hazırlanan bahçeye inilse çok mu abes olur sizce? Uzun bir masa kurmayı düşünüyoruz açık büfe şeklinde ikramlıkları yerleştirip nasıl olur acaba böyle?

canım bence bi gün bari kalsınlar yada gündüzden istensin aksam nişan olsun evden inmek güzel olmaz bence. bahçe de çook güzel fikir.acıkcası ben çok nişanı mühim görmüyorum ne güzel fikirleriniz var szin bana söz kesilirken nişanda olsa kafi ama içinde kalmasın canım istediklerin olsun inş. hem bence babasının bi oğlu bi gece kalıversinler yada gündüz söz akşam nişan olsun bence canım

Hem öyle, hemde çok alışılagelmiş salonda nişan yapmak takı töreni bir pasta bir meyve suyu 2 saat oyna, zıpla bitti. Düşüncesi bile hiç hoşuma gitmiyor. Hadi bir mekan tutsak 100-150 kişilik, ama orada da isteme olamayacağından ayrı günlerde olması gerekecek söz- nişan yani bir avantajı olmuyor bu sefer akraba arasında küçük bir yerde bile olsa? Sevgilimin babası zaten en fazla 10 gün kalabilir ayrı yapınca da 10 gün sonrası için ayarlama olamayacağından 2-3 ay sarkıtacak haydi nişan telaşı..

Anaannemin evinde isteme olsa düşüncemiz bahçeyi süslemek, aşağıya bahçeye inilip nişan yüzükleri takılsa, ardından pasta kesilip yenilip içilse nasıl olur sizce?

bende isteme -söz -nişan bir arada istiyorum evde olsun istiyorum dediğin gibi herkesten lafff ,, senin bahcede var süper işte istenir kahveler içilir bahcede de yüzükler takılır ,, olmak istedikten sonra olur ya ,,benimde tanısmaya gelicekler nisan ayında o sekilde istiyoruz bakalım ama anladım ki su işlere girince herkes maydonoz oluyor deli olmak işten değil :)

Aslında ben evde düşünüyordım canım en başından beri, senin dediğin gibi isteme-söz-nişan hepsi bir arada yani istenicek yüzüklerde takılıp iş bitecek ama teyzemlerin kendi kalabalığımız yetmezmiş gibi, nişana hala, dayı, teyze kızlarını da katmayı düşününce kişi sayısı 100 kişiyi rahat buluyor, hatta belkide geçicek bile, öyle olunca evde ağırlamak çok çok zor, evimiz müsait, genişlikte değil. Yüzük taksrken bile uygun bir köşe bulamayız emin ol, acele olur herşey, anaannemin evini bu yüzden düşünmüştüm. Sonra da bahçe fikri aklımıza geldi, yiyecekleri kendimiz hazırlayacağız zaten geriye kalan pasta ve hediyeliklerde, evde yapacaklarım oluyor anlayacağın canım, isteyip ertesi güne nişan olması da garipsenmez dimi?

Ya da akrabamızın bi mekanı var arka bahçeyi yenilenimşler, okul partileri, doğum günü partileri yapılıyormuş. Orda da olabilir aslında nişanıma teyzemlerin davet edecekleri kuzenlerinin eşinin mekanı.

Aman yaa ne zor işlermiş bunlar valla.

Millete gösterince ne olacak anlamıyorum bir türlü? O komşu gelse, bu dıdımın dıdısının dıdısı gelse ne olacak yani?
Hele ki salon, boşuna masraf hemde hiç birşey anlamamış olacaksın pasta, takı, 2 saat oynanacak bitti, gitti.
Ve mekan tutup nişan yapan çoğu kişiden sonra keşke yapmasaydım, çok gereksiz boşa masraf diye pişman olduklarını duydum.

Bahçenizde varmış daha ne olsun bizimde bahçe var düzenli olsa bende orada yapardım bence oldukça güzel olur mantıklı düşünüyorsunuz

Bahçenizde varmış daha ne olsun bizimde bahçe var düzenli olsa bende orada yapardım bence oldukça güzel olur mantıklı düşünüyorsunuz

Çokta güzel bir bahçe değil aslında ama eve tıkılmaktan iyidir diye düşündüm, teyzemlerle nasıl anlaşabilirim onu bilmiyorum..
Bir de duyan konu komşu dahil olacak öyle de bir durum var. Ya az kişi olacak fazla insan çağırılmayacak evde kendi aramızda yapıcaz diye şart koşucam, ya da anaannemin evinde, istediklerinizi de çağırın, ama isteme olduktan bir süre sonra bahçeye inilip yüzükler orada takılıp, ikramlıklar sunulacak diyeceğim. Öyle köy meydanında orkestra eşliğinde bir nişan istemiyorum ben..

Siz istedikten sonra güzel olur sıcacık bir ortam ya da dediğiniz gibi kişi sayısını biraz daha kısıp evde yapmak hiç insanlar ne der diye düşünmeye gerek yok sizin nişanınız sonuçta maddiyatından öte düğün tarzı birşey gönlünüzde yokmuş zaten hayallerinizde olmayan birşeye o kadar para harcamanın bir anlamı yok büyük konuşmayayımda ailem isteseydi ayak diretir kesinlikle yapmazdım çok şükür onlarda sevmiyorlar bu tarz şeyleri kısa yoldan yüzük takıp pasta yiyeceğiz düğünde kınada zaten oynanacak canım yeteri kadar o telaşa girilecek bence nişan sözde evde olsun ne olacak ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…