Görümcenin nişanı ile benim nişanım 1 hafta arayla oldu.
Görümcem,eşi,ve ben aynı üni den farklı bölümlerden mezunuz ama birbirimizi tanıyorduk
görümcemin eşinin ailesi geldi filan mutfakta curcuna kopuyor,ee yaşlar yakın herkes akraba,biri diyor tarçında koyalım biri diyor bas içine biberi kızarsın biraz. en son ben eşime mesaj attım bura karışacak sen anneni bi gönder buraya diye,müstakbel kaynana geldi kızları postaladı dışarı,bende sen gerçekten seviyorsun değilmi,dedim sevmesem bu raddeye gelirmiydik dedi hah işte sen sevdiğin adama ne içirmeyi layık görüyorsan onu yap ben karışmıcam dedim hayat senin tercih senin dedim o da hiç birşey katmadan yanına çikolatasını koydu götürdü,
bende nişanımda birşey koymadım katmadım,yani sevmişim,ailemin karşısına getirmişim işler ciddileşmiş bir adım sonrası nikah daha niye adamı test edip deneyim yok zehir gibi kahveyi içti beni seviyor,içmedi sevmiyormı diyim ,hadi içmedi ne olacak.
ben gittiğim her sözde her nişanda derim kişi sevdiğine neyi layık görüyorsa onu söyler onu içirir diye,
hele ki bu tür ortamlar çoluk çocuğa eğlence ortamı oluyor,2 tane yerden bitme kız gülecek diye sevdiğiniz adama içine bi dünya alakasız şey doldurup verince sizi daha az sevmiyor bilakis aradaki güven ve sevgi bağı kırılıyor.
heleki sizin sevgilinizin sağlık durumu varmış ve size güvenip beni zor duruma düşürme diye söylemiş,bu sözden sonra ona zehir gibi kahve içirirseniz o adam daha oturmaz o ortam çeker gider ,
çünkü evlilik güven üstüne kurulur,siz o güveni daha ilk baştan kırmış olursunuz.
son olarak adetmiş gelenekmiş kör körüne bağlanıp yapmayın herkesin lafına kulak asmayın.
gelenekmiş 50 sene öncesinin geleneği mantığı neymiş diye sorsan kimse bilmez.
kaynananm bana bohça getirecekti ,kibarca rededdim benim giyeceğim kılıktan kıyafetten onlara ne yani.başta kırıldı tabii ben o kadar emek verdim ördüm diye,bende sadece ördüğünüz lif,dantel,örtü filan onları hediye mahiyetinde alırım dedim.kadında memnun oldu en azından
aynı şeyi annemde çok yapardı bayramda her gelene sofra kurdururdu ,2 alt sokaktan gelen dayıma sofra,1 yan sokaktan gelen amcaya halaya sofra,yaa yemiyor işte millet dedikçe kızardı.
hep derdim millet açmı geziyorda her gelene sofra kuruyoruz diye annemde adettendir kurmasak arkamızdan konuşurlar.
aha görüyorum şimdi çoğunun kilo,şeker,tansiyon problemi var .5 sene önce sofra kurulmayınca laf edecek adamlar ,2 dilim tatlı 2 tane sarmayı yiyemiyor.
k.b yın uzun oldu ama allah insana akıl ve vicdan vermiş bunları herkes kullanabiliyor