Tam bu bilgiyi paylasacaktim ki siz yazmissiniz ☺ bunu genelde bilmezler. Ben koymadim. Sade ictigi icin sevdigi sekildr yapip goturmustum. Adet degil tuz aci biber katmalar. Eskiden kadinlarimiz babalarina damadi begenmediginin gostergesi olarak kahveyi kotu yaparlarmis. Icine tuz katip ikram edermis. E bunu icen damadin yuzu buzusunce baba da kizi vermezmis. Adet olan bu... aile buyuklerine iletirsin canim.Ben saçma buluyorum.
Neden tuz biber atayım? Önceki zamanlarda gelinler istemediği damatlara yaparmış bunu. (Annem öyle söyledi.)
Beni istemeye gelirlerse (ki sevmem öyle şeyleri,çok saçma) baldan tatlı yapacağım kahvemi,ağzımızın tadının hiç bozulmaması,hep bal gibi olması için.
Umarım konu sahibi öyle birşey yapmaz,yoksa bu evlilik yaş :)Tam bu bilgiyi paylasacaktim ki siz yazmissiniz ☺ bunu genelde bilmezler. Ben koymadim. Sade ictigi icin sevdigi sekildr yapip goturmustum. Adet degil tuz aci biber katmalar. Eskiden kadinlarimiz babalarina damadi begenmediginin gostergesi olarak kahveyi kotu yaparlarmis. Icine tuz katip ikram edermis. E bunu icen damadin yuzu buzusunce baba da kizi vermezmis. Adet olan bu... aile buyuklerine iletirsin canim.