Nişan,kahveye tuz biber katma olayı

Ben bu adeti saçma buluyorum.
Daha önce de yazılmış zaten, eskiden gelin adayı görücüye gelen damat adayını beğenmediğini belirtmek için yaparmış bunu.
Yani bu doğru bir adet değil ki, neden yapayım?
9 yıllık ilişki sonrasında isteme olunca, tuzu biberi hakaret gibi gördüğüm için, kahvesine şeker ve bal koydum.
Kendisi dahil kimseye önceden söyleme gereği de duymadım.
Kahveyi içerken ilk yudumu dikkatlice alıp, sonradan gülümseyerek hepsini içmişti.

Eski zamanlar için geçerliydi belki bu söylediğiniz insanlar birbirlerini isteme sırasında ilk defa görüyorlardı ama günümüzde aylarca, yıllarca tanıma fırsatı oluyor yani bir tuzlu kahveye mi kaldı bu iş. Belli bir süre tanımışsınız, anlaşmışsınız aklınıza yatmış ki evlilik kararı almışsınız ne yani isteme merasiminde tuzlu, acı iğrenç kahveyi içmedi diye vaz mı geçeceksiniz?
Belki damat hah tamam oldu bu iş daha da caymaz deyip olmayacak bir tepki verecek... nişan söz bozulmayacak şeyler mi ki, vazgeçen olmuyor mu...

tuzlu kahve yapıp da içmesini beklemek, herkesin pür dikkat izlemesi, bu anların videoya alınması... aşırı samimiyetsiz. ben kahvesine tuz atmadım.

Ben atmadığıma pişman oldum. Düğün günü gelinlikle ve topuklu ayakkabıyla apartmanımızın merdivenlerinden inmekte zorlanmıştım. Stres de var zaten. Eşime şöyle yap böyle yap derken bana kızdı ve arabaya binmeden önce çekilen fotoğraflarda benden olmayan tarafa çevirdiği asık suratıyla çıktı. Demem o ki adamın tahammül seviyesi konusunda belki fikir verir tuzlu kahve. Bazıları hiç sorun çıkarmamanı bekliyor çünkü ve bu imkansız

Tuzlu kahve icinler pamuk gibi mi oluyor ? Yani esinizin dugun gunu asiri stresi (ki cok normal) ve o gunluk size karsi tahamulsuzlugunu tuzlu kahveden mi cikarim yapacaktiniz ? Yapmayin Allahaskina biraz mantik.

tuzlu kahve yapıp da içmesini beklemek, herkesin pür dikkat izlemesi, bu anların videoya alınması... aşırı samimiyetsiz. ben kahvesine tuz atmadım.

Bir de insanlarin bundan cok keyif alip gulup cok eglenmesi .Offf:kızgın:
Benim ki eglence anlayisim cok kıt ,milletinki mi asiri siradan anlamadim.

Bir de insanlarin bundan cok keyif alip gulup cok eglenmesi .Offf:kızgın:
Benim ki eglence anlayisim cok kıt ,milletinki mi asiri siradan anlamadim.

bi de tuza ek biber, baharat vs koyuyolar. hatta bu nedenle gıda zehirlenmesi geçiren bi damat olmuştu. bana çok anlamsız geliyor yani, ben evleneceğim insanı neden zor durumda bırakayım ki.

Ben yapmadım boyle bir şey bana da saçma geliyor. Tuzlu kahve Yapmazsanız nikah geçersiz sayılacak değil herhalde.

Ben yapmadım ,doğru da bulmuyorum zaten söylenmiş eskiden neden yapıldığı.Adettendir vs diyenlere aldırmayın, geçtiğimiz yıllarda bir damat adayı kahve sonrası fenalaşıp vefat etmişti , haberlere çıkmıştı.

Merhaba bayanlar

önümüzde ki cuma günü isteme ve yüzük takma olacak,
damat adayının kahvesine aburcubur şeyler katıyorlar ,ben katmak istemiyorum çok saçma buluyorum,ama kuzenlerim ,teyzem ,yengem filan olmaz adettendir içmezde bırakırsa seni gerçekten sevmiyordur filan diye başımın etini yediler.ama istemiyorum yaa.zaten acıya filan aşırı hassa dili şişiyor.

ve kendisi rica etti elinden zehir olsa yerim ama o kadar kalabalık ortamda beni zor duruma düşürme,sonra ne versen yerim dedi.

eğer katarlarsa sevgilime vermemeyi düşünüyorum ama o ortamda nasıl olacak.
Bencede çok saçma hatta bir isteme gününde Damad ölmüş o içine katılan katkılar yüzünden kimseyi dinlemeyin kat kat dıyenler Damadın renkten renge gırmesını ve bu sayede gülüşmek dalga geçmek için istiyorlar bence sen kendi vicdanin sana neyi söylüyorsa onu yap pişman olmazsın

Belki damat hah tamam oldu bu iş daha da caymaz deyip olmayacak bir tepki verecek... nişan söz bozulmayacak şeyler mi ki, vazgeçen olmuyor mu...
Tabi ki sözden, nişandan dönülebilir madem siz de düğün günü eşinizin tahammülsüzlüğünü fark ettiniz hem de tuzlu kahve seramonisinden daha elle tutulur bir şekilde o zaman neden vazgeçmediniz?

bazı adetler gerçekten çok saçma. hala yapılıyor ama neden olduğunun açıklaması yok, böyle gelmiş böyle geçer deniyor.
keyfiniz nasıl isterse öyle yapın daha şimdiden o öyle der bu böyle der diye düşünmeyin. elalem için yaşamayın

Merhaba bayanlar

damat adayının kahvesine aburcubur şeyler katıyorlar ,ben katmak istemiyorum çok saçma buluyorum,ama kuzenlerim ,teyzem ,yengem filan olmaz adettendir içmezde bırakırsa seni gerçekten sevmiyordur filan diye başımın etini yediler.ama istemiyorum yaa.zaten acıya filan aşırı hassa dili şişiyor.

ve kendisi rica etti elinden zehir olsa yerim ama o kadar kalabalık ortamda beni zor duruma düşürme,sonra ne versen yerim dedi.

Bir fincan fazla yapin tadi normal olani uzatin nisanliniza. Ayrica tavrinizi net belirtin kahve yapilitlen yanlarinda olun koydurmayin. Bence de cok sacma bir adet 7 yil once istendim ve bende kocamin kahvesine koymamistim hatta cok az miktar sut katmistim hala söyler eşim ve ailesi istemedeki o kahven ne lezzetliydi diye

Tuzlu kahve icinler pamuk gibi mi oluyor ? Yani esinizin dugun gunu asiri stresi (ki cok normal) ve o gunluk size karsi tahamulsuzlugunu tuzlu kahveden mi cikarim yapacaktiniz ? Yapmayin Allahaskina biraz mantik.
Tuzlu kahveden değil tabii ki lütfen biraz mantık. Naz çekmeyen, hoşgörü seviyesi düşük bir erkek. İsteme günü acı kahveye ne tepki verirdi mesela merak ediyorum. Belki ona da surat asardı da bana bir fikir verirdi böylece

Tabi ki sözden, nişandan dönülebilir madem siz de düğün günü eşinizin tahammülsüzlüğünü fark ettiniz hem de tuzlu kahve seramonisinden daha elle tutulur bir şekilde o zaman neden vazgeçmediniz?
Çünkü tuzlu kahveyi geçeli çok olmuştu

Merhaba bayanlar

Kahveyi normal vermiştim eşime, bana saçma geliyor tuz biber olayı.

Eğer siz sert bir sekilde tavrinizi koyarsaniz kimse kahveye bir seyler katmaya cesaret edemez. Benim esimin kiz kardesi kuzeni illa kat diye tutturdu. Hayir dedim birkac kez gordugum insanlara. Bizim taraf huyumu bilir bir kere der, hayir dediysem israr etmezler. O sekerli severdi ben az sekerli yaptim. Dokundugunu bile bile katarsan ayip olur zaten.

Bunu da anlatmadan gecemeyecegim :)
Bir tanidigin isteme gunu( ben de ordaydim) erkek tarafi cok kalabalik geldi. Kahve isi nasil olsun diye konusuluyor. En amerikan mutfak o nedenle konusmayi herkes duyuyor. Neyse damat ordan bagirdi" ben kahve sevmiyorum, bana yapmasaniz da olur" diye:)) gül gül öldum. Normal kahveyi icmek zorundasin diye zorla icirmislerdi adama:))

O olay eger kiz damat adayini begenmediyse yapilirmis eskiden

Alttan alta konusmadan mesaj verme yani
Ben seni istemiyorum evlenmeyi dusunmuyorum gibi

Bizim kizlar olayi cok yanlis anladi :))

X