Nişan atma evresi uzun ama fikre ihtiyacım var lütfen okuyun

Hangi çaba bu ya,annemi kırdın üzdün,alttan alamadın demek mi çaba,bana bir çabasını söylesene,senin için feragat ettiği ne var. Seninkileri ben bişe sayabilirim bak,hem de hiç tanımadan

Köle olmak istememek büyük bir suç, daha ne çabalayacakmışsın ya

Yüzük atmadan yapsaydı bunu, ikinize özel bir hayat kursaydı, neden kurmuyor. Fasa fiso bunlar. Sadece duygu sömürüsü
Evet şuan işi ortak babasıyla ama babasi işleri ona birkicam öğrenince diyor ama hala bir sigorta başlangci bile yok üstelik kv kendine sigorta yaptırmış kayinbabam emekli ama oğullarına hala sigorta yapmıyorlar bende dedim ki en son gel yaşadığım şehirde günde sadece 8 saat çalışacağı haftalık izni olup yıllık izni olan sigortalı maaşı dolgun bir iş var babamın tanıdığı dolasiyla girer ve yükselme ihtimali çok olan bir iş hayır dedi anamı babamı bırakmam benimde elimden başka bişey gelmez ki

Hepiniz çok çok haklısınız inanın bütün gerçekleri ve geleceği görüyorum karanlık bir yol ve ben bu yola girmek istemiyorum şimdide tutturdu annemde artık seni istiyor herşeyi düzeltebiliriz ama sen onuda istemiyorsun yazıklar olsun aşkına diye şimdi size soruyorum arkadaşlar huylu huyundan vazgeçer mi vazgeçmiş gibi yapar yeniler kendini sürekli ki nişanlılık ta biz bu hale geldik evlenince ne olucak ben birde o kadının yaşadığı şehre gittiğimde tamamen el mahkum olucsm nişanlım arayı asla acmak istemiycek kv de sürekli ben bişey demedim ben iyi davrandım o bu halde getirdi diycek bu kez nişanlım kocam olarak bana eziyet edicek ve işin sonu sen benim aileme böyle davranıyorsaj bende senin ailene öyle davranırım diycek beni anneme babam bile getirmiycek belkide bunları hiç anlamıyor görmüyor bomboş bir hayalin peşinde herşey düzelir sanıyor belki şimdi düzelir ama 2 gün sinrw yine aynı 2 ay sonra yine aynı 2 yıl sonra yine aynı eğer o kadın duzelseydi ilk oğlu evini uzağa tasiyip bunlwrla bağı kesicek duruma gelmezdi
Aklın aşında konuşuyorsun,inşallah bu kararlılıkta devam edersin. Hepimiz başından beri sana bunları söylüyoruz. Asla değişmez bu insanlar. Boş vaadlere kanma, değişim olacak olsa ilk tartışmada herkes edebini takınırdı.
Ailem tamamen bitirdi bende kafamda bitirdim inşallah bugün gelir yüzüğünü alır ve gider zaten bugünde gelmezse babam akşam babasını arayıp gelin alın diycek
Geleneklerinizde mi var anlayamadım ama arkadaşlar yazdı ben de tekrar yazayım.nişan atan taraf hediyeleri geri gönderir kimse gelip almaz. Saçmalıyorsunuz

Kızım gelip seni, ailenden gizli kandırmaya çalışacak. Ayağının altındaki sakız gibi pislik meret. Abine ver yüzüğü eşyalarını atsın kargoya, telefonla hala mesajlaşıyorsun ya!!!!! saçımı başımı yolacağım . Neden hala konuşuyorsun? Neden mesajlaşıyorsun?

Cidden kendimi zor tutuyorum . Sen ayrılacak olsan ikna etmeye çalışmazdın. Nasıl bir cehalet saçmalık bu. Adam seni de aileni de sallamıyor anası kim ya?
Gelsede ben vermiycem abimi vericez ondan alicak altınları yada annem indiricek ben görüşmek görmek istemiyorum neden beni görmek istemiyosun diyo nasıl bu cümleleri kuruyosun bana sen yalancıymissin beni hiç sevmemissin diyor şok geçiyo hatta keşke kendi gelse keşke tek korkum ailesi ile gelip sorunlara tamam deyip herşeyin başa sarması lütfen dua edin tek gelsin

Aklın aşında konuşuyorsun,inşallah bu kararlılıkta devam edersin. Hepimiz başından beri sana bunları söylüyoruz. Asla değişmez bu insanlar. Boş vaadlere kanma, değişim olacak olsa ilk tartışmada herkes edebini takınırdı.

Geleneklerinizde mi var anlayamadım ama arkadaşlar yazdı ben de tekrar yazayım.nişan atan taraf hediyeleri geri gönderir kimse gelip almaz. Saçmalıyorsunuz
Bizee böyle olur erkek tarafı gelir alır hatta direk babamdan alırlar

Evet şuan işi ortak babasıyla ama babasi işleri ona birkicam öğrenince diyor ama hala bir sigorta başlangci bile yok üstelik kv kendine sigorta yaptırmış kayinbabam emekli ama oğullarına hala sigorta yapmıyorlar bende dedim ki en son gel yaşadığım şehirde günde sadece 8 saat çalışacağı haftalık izni olup yıllık izni olan sigortalı maaşı dolgun bir iş var babamın tanıdığı dolasiyla girer ve yükselme ihtimali çok olan bir iş hayır dedi anamı babamı bırakmam benimde elimden başka bişey gelmez ki
Üstelik benim burda evim de var kira derdide olmuycak babam ev aldı bize hem abime hem bana ama yok

Gelsede ben vermiycem abimi vericez ondan alicak altınları yada annem indiricek ben görüşmek görmek istemiyorum neden beni görmek istemiyosun diyo nasıl bu cümleleri kuruyosun bana sen yalancıymissin beni hiç sevmemissin diyor şok geçiyo hatta keşke kendi gelse keşke tek korkum ailesi ile gelip sorunlara tamam deyip herşeyin başa sarması lütfen dua edin tek gelsin

Ailecek gelse de abin inecek aşağıya ve yukarı eve almayacaksınız. Böyle kız istemediği halde eve gelip sabaha kadar evden çıkmayan ruh hastası duydum ben. Hatta bin kere söylendi kargoya verdik gönderdik diyeceksiniz. Hala saçmalıyorsunuz. Ne muhatap olması ya. Gelse yalvaracak elinden oyuncağıydın oyuncağını aldılar zırlayacak. Bu sevgi mi? Sevgi bu değil ki. Bu çirkeflik, karaktersizlik, hırs yapma, düşüncesizlik. Sen bayılıyorsun drama ve adamla yazışmaya.

Sana sözler verecek yalvaracak diyecek ki her şey kabul ta ki o eve girene kadar sonra yine başa dönecek. Seni dövecek. Korunmana karışacak ve evden markete bile çıkartmayacak ailen boşuna okutmuş seni. Üniversite mezunu hizmetçi. Okuma yazma bilmeyen 18’de evlenen köylü kadınlarının zihniyeti var sende.

Ailecek gelse de abin inecek aşağıya ve yukarı eve almayacaksınız. Böyle kız istemediği halde eve gelip sabaha kadar evden çıkmayan ruh hastası duydum ben. Hatta bin kere söylendi kargoya verdik gönderdik diyeceksiniz. Hala saçmalıyorsunuz. Ne muhatap olması ya. Gelse yalvaracak elinden oyuncağıydın oyuncağını aldılar zırlayacak. Bu sevgi mi? Sevgi bu değil ki. Bu çirkeflik, karaktersizlik, hırs yapma, düşüncesizlik. Sen bayılıyorsun drama ve adamla yazışmaya.

Sana sözler verecek yalvaracak diyecek ki her şey kabul ta ki o eve girene kadar sonra yine başa dönecek. Seni dövecek. Korunmana karışacak ve evden markete bile çıkartmayacak ailen boşuna okutmuş seni. Üniversite mezunu hizmetçi. Okuma yazma bilmeyen 18’de evlenen köylü kadınlarının zihniyeti var sende.
Aynen bayilitorum o yüzden günlerdir bu haldeyim daha önce yüzük almaya geldiklerinde saat 2 ye kqdwr gitmediler beni ikna etmek için

Yok zaten öyle bişey. Bohça kimde ise alır götürür kafasına atar oğlanın ailesinin.

Bu kız bahane uyduruyor istiyor ki yalvarsın. Verdiği cevaplara bakın hep hala karşı taraf ne dedi ne anlatıyor ne söz verdi ne hissediyor onda. Bitirecek kadar akıllı, gururlu, omurgalı olsa böyle olur muydu? Yazık ki ne yazık.! Ailesine anne babasına…

Milletin yalancı köpeklerine hizmetçilik için büyüt, okullarda okut, sonra daha çalışıp hayatını kurtarmadan, seninle görüşmemeyi bile göze alıp evden gitme planlarında, utanmadan “ailenle görüşemezsin, markete bile çıkamazsın” diyebilen zorbalarla muhatap olmuş , “hataydı şaka yaptım “dese kollarını aça aça -paspas- olmaya gidebilecek.

Sen kurtulmak istiyorsan adet falan bahane etmeden abinle kargoyla gönderirsin. Senin onunla konuştuğun her mesaj seni ona yakınlaştırır. Böyle ruh hastaları ile iletişimde olmamalısın. Abin muhatap olmalı.

Son düzenleme:
Vallahi öyle hatta erkek tarafı liste gönderir neleri geri istediğini ama kv ile konuşmadığımiz için hatta onlarij durumlardan bile haberi olmadığı için onlara girilmiyor
Bence herkesin haberi var, sana ayak yapıyorlar.

Her yerden engelle o zaman, altınlar sende kalacak korkusuyla ertesi gün damlarlar. Konuşmakla olmayacak belli oldu

Adet farklıklari olabilir hadi ben bilmiyorum ailem demi bilmiyor daha önce cevremde yüzük atanlwr oldu aynı şekil oğlan tarafı gelir alır emanetlerini
Artık ulaşım imkanları gelişti, ebenin genç kızlığında kalması gereken adeti sürdürme aşkınız enteresan sadece. 😐

Gelip alma sırasında başka şeyler olur diye umuyor konu sahibi. Eşyaları geri göndermenin geleneği mi olur?
Lafa gelince nişanlısının ailesine laf ediyor sadece.

Gelme dedim ama ailesine soylemiycgini söyledi aramızda sessizce halledelim beni ailen ile de muhattap etme dedi rezillikde çıkarma dedi dünden önceki gün ama yine gelmedi dün gece de en son yaein müsait bir animda gelir seni arar alırım dedi lütfen dua edin gelsin alsın gitsin aklıma ta ailesini alıp gelirde ikna etmeye çalışırlarsa diye geliyor şimdi herdeye tamam deyip düğünden sonra işler degistirirler biliyorum inşallah bunlar hiç yaşanmaz gelir alır ve gider sessizce
Adam sizi dışarı çağırıp kaçırır bile, demedi demeyin madem bitti bu iş diyorsunuz öyle ailenle muhatap etme vs yok, sizi isterken kimden istedi, kim taktı o yüzükleri parmağınıza?
Yüzüğü alacaksa babanızdan alsın, siz kapıya bile çıkmayın, babanızdan da almıyorsa kargoya verin gitsin.

Gelme dedim ama ailesine soylemiycgini söyledi aramızda sessizce halledelim beni ailen ile de muhattap etme dedi rezillikde çıkarma dedi dünden önceki gün ama yine gelmedi dün gece de en son yaein müsait bir animda gelir seni arar alırım dedi lütfen dua edin gelsin alsın gitsin aklıma ta ailesini alıp gelirde ikna etmeye çalışırlarsa diye geliyor şimdi herdeye tamam deyip düğünden sonra işler degistirirler biliyorum inşallah bunlar hiç yaşanmaz gelir alır ve gider sessizce
Aman ne çaresizlik, ayrılmak isteyen gönderip eşyaları. Sanki nişanlıniz gelmeyince eliniz kolunuz bağlanıyor.

X