Nişan atma evresi uzun ama fikre ihtiyacım var lütfen okuyun

oturdum dua ediyorum hakkımda hayırlı olanı yasayim diye
Sürekli barışma seçeneğini tutuyorsun bir kenarda. Gelecek mi ya da geldi mi bilmiyorum ama o gelmeden kararında netleş. Onun tavırlarına göre son kararı verecek gibisin. Tüm tavırlar sergilenmedi mi yeteri kadar?

Nişanlınız başından beridir annesinin sözündem çıkmıyor, istese sizi hiç bulaştırmaz, kendisi annesiyle sorunu çözerdi.

Bundan sonra başka kızlarla çıkıp onları da yakmasın, annesi bir kız beğensin ona ne diyeyim.

Annesi başından beridir kendisi bir gelin seçmek istemiş. Oturup daha hayatta olan babanızın mirasına karışacak kadar da düşmüş.

Bu aile çok saygısız hiç bulaşmayın, nişanlınızda annesiyle aynı kafada.
Annesi engelledigi gün o kız benim nişanlım karım olucsk onu öyle kabul etmek zorundasıniz deseydi eğer olay buralara hiç gelmiycekti ama annem üzgün annemin kalbi kırıldı annemden özür dile dedi bana ki bende diliycektim salak gibi. Annesi beni çok istedi sevgililik sürecinde hiç böyle bir kadın da değildi ki oda bana aynı şeyi söylüyor sevgililik sürecinde böyle değildinn diye ne zaman ki beni sokmak istedikleri kalıba sokamadi o Zaman beni istememeye başladı

Konu sahibi konununu sonuna kadar okudum. Ben de bir kere nişan atmıştım az biraz tecrübem var fikir olsun diye yazmak istiyorum.

Ben muhafazakar bir insanım. 2 haftalık görücü üsülü biri ile nişanlanmıştım. Ben hiç tanımadan yapmıştım bir hata. 1 ay bile sürmedi. Yalan söylediğini öğrendim. Telefonları açmadı annesine aradım. Oda benim oğlum erkek darlama demişti. Öyle mi dedim. Gelin çullarınızı yüzüğünü alın defolup gidin hayatımdan dedim. Onlar da hiç gecikmediler geldi aldılar. Onlara göre namussuz olan bendim. Ailem özellikle annem o kadar arkamda durdu ki. Allah ondan razı olsun. Sandılar ki ayrılamam. 2 gün sonra kapıya geldi. 1 ay kapıda zırladı. Annem ölse vermezdi zaten ama bende ne kıskanç birini nede benim oğlum erkektir diyen bir zihniyeti alırdım hayatıma.

Arkamdan çok konuşan oldu. Ayy bu kız daha evlenemez diyen zihniyetsizlerle doluydu etrafım. Hatta ailemden biri dedi ki senin huyun yüzünden oldu. Ama ben şu an 1.5 yıldır evliyim. Eşimle de o kadar mutluyum ki. Oda bende kültür olarak zihniyet olarak uyuyoruz. Ben hala muhafazakar biriyim. Keza eşimde öyle.

Yani zihniyet olarak anlaşamazsanız bu iş zor olur. Allah yar ve yardımcın olsun 🤲🏻

Sürekli barışma seçeneğini tutuyorsun bir kenarda. Gelecek mi ya da geldi mi bilmiyorum ama o gelmeden kararında netleş. Onun tavırlarına göre son kararı verecek gibisin. Tüm tavırlar sergilenmedi mi yeteri kadar?
Gelmedi hala beni bu kader suçlaması vicdanen çok yaralıyor sevsen böyle olmazdı el ele tutuşur asardik diyor böyle deyince acaba doğrumu diye şüpheye düşüyorum ne kadar düşsem de yinede istemiyorum artık o aileye gelin olmak

Güncelleme vereyim dün gece konuştuk ve bugün sözde yüzük almaya gelicekti ve çok zor ikna ettim beni yarim bırakma bu sevgi böyle bitmez sen yalancıymissin bı annemi idare edemedin herşeye tamam deseydin herşey düzelcekti bizim hayallerimiz vardı hepsi bitti bidaha benim asla yuvam olmaz sensiz bir dünyada naparim gibi cumeller kurdu sms tavrımı korudum yarın gel al hatta gelme kargo ile göndereyim dedim kabul etmedi neyse tamam dedim ama gelmedi ve akşam yeniden mesaj attı gerçekten bitiyor mu bana hala şaka gibi geliyor sabır et senem ne olur herşey zamanla duzelicek annem seni kabul edicek eninde sonunda vs diye yine başladı ben yine taviz vermedim çünkü sanıyor ki sorunlar şimdi cozulde sonsuza kadwr cozulcek annesi o kadar oskarlik bir oyunculuk sergiliyor ki beynim yetmiyor benim gerçekten neyse devam edeyim 3 saat boyunca ısrar etti ben seni kimselere muhtaç etmem ben senin hep arkandayım gerekirse ailemle hiç muhattao etmem bende dedim ki madem ailen ile muhattap olmuycaz çık gel benim şehrimde şartları çok daha iyi olan torpilli bir iş var oraya gir dedim olmaz ben annemi babamı atamam dedi ısrar etmedim ama aklıma başka bı çözüm yolu gelmedi neyde annesi hala beni istemiyor olarak geziyor evde beni annesine babamdan gizli şekilde tüm olanlara rağmen özür dilemeye götürmeyi teklif etti kabul etmedim çünkü annesi babası 1 aydır bilerek gelmiyor ve son kayinbabam ile konuştuğumuzda bana eğer özür dilemeue gelmezsen bizde gelmeyiz senin babanda biz gelmiyoruz diye bitirir dedi nişanlımlada yeniden bu hale gelmişken kv utanmadan annemi ve beni 20 gün engelleyip Facebook da sözler paylaşıp bana inat tesettürlü gelinlik modelleri paylaşıp ahlak namus ile iligli videolar paylaşmaya devam ettiği için artık gitmek istemediğimi söyledim
kanmayın söylemlerine
bide ağladı mı bari?
bir annemi idare edemedin diyor heee.. zorunda değilsiniz idare etmek

bize yazın gün gün gelişmeleri
geçmiş olsun
inşallah başınıza bela olmasın

Konu sahibi konununu sonuna kadar okudum. Ben de bir kere nişan atmıştım az biraz tecrübem var fikir olsun diye yazmak istiyorum.

Ben muhafazakar bir insanım. 2 haftalık görücü üsülü biri ile nişanlanmıştım. Ben hiç tanımadan yapmıştım bir hata. 1 ay bile sürmedi. Yalan söylediğini öğrendim. Telefonları açmadı annesine aradım. Oda benim oğlum erkek darlama demişti. Öyle mi dedim. Gelin çullarınızı yüzüğünü alın defolup gidin hayatımdan dedim. Onlar da hiç gecikmediler geldi aldılar. Onlara göre namussuz olan bendim. Ailem özellikle annem o kadar arkamda durdu ki. Allah ondan razı olsun. Sandılar ki ayrılamam. 2 gün sonra kapıya geldi. 1 ay kapıda zırladı. Annem ölse vermezdi zaten ama bende ne kıskanç birini nede benim oğlum erkektir diyen bir zihniyeti alırdım hayatıma.

Arkamdan çok konuşan oldu. Ayy bu kız daha evlenemez diyen zihniyetsizlerle doluydu etrafım. Hatta ailemden biri dedi ki senin huyun yüzünden oldu. Ama ben şu an 1.5 yıldır evliyim. Eşimle de o kadar mutluyum ki. Oda bende kültür olarak zihniyet olarak uyuyoruz. Ben hala muhafazakar biriyim. Keza eşimde öyle.

Yani zihniyet olarak anlaşamazsanız bu iş zor olur. Allah yar ve yardımcın olsun 🤲🏻
Kv dede bana her konuda aynı şeyi söyledi nişanlım aradığımda telefonlarımı acmiyodu darlama oğlanı sıkma oğlumu bunaltma oğlumu bişey oluncs ne yaptın da oğlumu kizdirdin diyodu sürekli 20 gün hayatımda yoktu kafam rahattı yemin ederim şimdi yeniden o kadın ile muhattap olmak ne içimden geliyor nede gücüm var zaten

kanmayın söylemlerine
bide ağladı mı bari?
bir annemi idare edemedin diyor heee.. zorunda değilsiniz idare etmek

bize yazın gün gün gelişmeleri
geçmiş olsun
inşallah başınıza bela olmasın
Kanicaktim hatta abim çok kızdı hemen kaniyosun diye ama ona hiç belli etmedim direk ben istemjyorum zorlama sende lütfen bunun bir yolu yok dedim ama cigerimde yanıyor bir yandan o yangını tarif edemem sanki çok cabaliyorum kabul etmiyosun diye kurduğu cümleler gözümün onunden gitmiyor

Beni vicdanen öldürdü inanın dünden beri 1 lokma biseu yemedim senin yüzünden sen istemedin bende artık cabalamiycsm dilimde tüy bitti bu cumelleri aklıma geldikçe uykularım kaçıyor içimde bı yangın var bır Allah bir ben biliyorum
Annesinden etkilenmesine kızıyorsun ama sen de onun sözlerinden etkileniyorsun. Zincirleme bir manipülasyon var. Altta kalanın canı çıkar ona göre.

Annesinden etkilenmesine kızıyorsun ama sen de onun sözlerinden etkileniyorsun. Zincirleme bir manipülasyon var. Altta kalanın canı çıkar ona göre.
Birde yüzük attıktan sonra ailesi ile yasamiycakmks evini ayırcak atanıp başka şehire gitmek için cabaliycakmis . İstemeden de olsa etkileniyorum kolay değil 6 yılımı paylaştım onunda iyisiyle kötüsüyle artık hep kötü günler kaldı evet mantıklı olan ayrılmak ama bu kadar ısrar etmesi beni suçlaması beni ölmekten beter hale getiriyor

Evlendigim kişinin de karakter olarak eksik olduğunun farkındayım sadece nişanlım 4-4 Luk olsa bile annesi sizce normal birisi mi ben nişanlımı sevdiğim için idare ederim ama kaynanamı nereye kadar idare edicem edilcek bir yanı var mı firavun gibi bişey 2 lafı ile oğlunu hemen kendi tarafına çekti bütün olanlar bana yaptıkları unutuldu melek oldu kadin
Adam çalışmanızı istemiyor niye çünkü ona bağımlı olun istiyor. Giyiminize karışıyor, arkadaşlarınızdan soyutluyor, ailenizden uzaklaştırıyor. Seven insan bu şekilde kısıtlamaz, sevdiği insanı mutlu edecek şeyleri gördükçe onunla birlikte mutlu olur. Siz sevilmeyi çok yanlış anlamışsınız. Hâlâ kendini düşünüyor beni yarı yolda bıraktın diyor çünkü böyle herşeye tamam diyen bir kızı zor bulur. Konu sahibi evlenip gerçeklerin içine dalınca ve ne kadar yalnız olduğunuzu anlayınca o perde de kalkmış oluyor. Bdv'de yazılanları okuyun, erkekler bu kısıtlamaları çok sinsice alıştıra alıştıra yapıyor ve kadın sonunda bunların onun da normali olduğunu düşünmeye başlıyor. Bir silkinin kendinize gelin geleceğinizi yakmayın.

Yüzüğü almaya falan gelmeyecek o, hala seni suçlamaya devam ediyor ki vicdan yapıp geri dönesin. Gönder her şeyi kargoyla bitsin gitsin. Boşa üzüyorsun kendini
Yüzüğü gönderse bile kendisi ilerde yine yalvarır adamı geri döndürmenin yollarını arar. Aşık olduğu adamın nasıl birisi olduğunu göremiyor bile biz ne desek boş. 🤦‍♀️

Kayınvalide gelir özür diler sonra da seni daha beter ezer bunlar ailece yalancı. Facebook’tan çıkar sosyal medyandan da blokla. Mesajlaşma. Ağır manipülasyon altındasın karşıdaki seni sevmiyor. Sen oturup mesajlaşmaya devam etme. Bu güm git kendine yeni telefon al. Whatsapp sil telefonundan tekrar geri yükle ve yeni numara ile giriş yap. Kargoya ver eşyalarını gönder Senem.

Sana verdikleri sözler sadece seni ikna için. Umarım kendini kurtaracak kadar omurgan kalmıştır. Ailene üzülüyorum sana yüzlerce mesaj yazıldı baştan sona oku. Sana insanlar yazıyor sen okumadan, anlamadan kendi yaşadıklarını detaylarına giriyorsun

Birde yüzük attıktan sonra ailesi ile yasamiycakmks evini ayırcak atanıp başka şehire gitmek için cabaliycakmis . İstemeden de olsa etkileniyorum kolay değil 6 yılımı paylaştım onunda iyisiyle kötüsüyle artık hep kötü günler kaldı evet mantıklı olan ayrılmak ama bu kadar ısrar etmesi beni suçlaması beni ölmekten beter hale getiriyor
Çocukla işsiz güçsüz bir de özgüvensiz baba evine dönmenin yanında 6 yılın lafı mı olur.

yüzük attıktan sonra ailesi ile yasamiycakmks evini ayırcak atanıp başka şehire gitmek için cabaliycakmis
Ama yüzük atmazsan annesinin dibine gidecek 😀 Saçmalıyor! Kurduğu her cümleyi seni pişman etmek için kasıtlı kuruyor. Seni incitmenin yollarını öğrenmiş. Tüm kozları oynuyor ki mutsuz ol. Kötülük genlerine işlemiş. Bu adam hem yetersiz, beceriksiz hem de kötü.

Gelmeyi asla kabul etmiyor herşey duzelcek diyor oysaki abisi evliyken aynı sorunları yaşamış evini bsska bir yere taşıyıp işleri ortak işten de çıkmış ama benim ki o yapıda değil anneme babama bişey olurda yanlarinda olmazsam ben ölürüm diyor sanki azrail gelse önüne geçebilecek. Ve şimdide babasıyla ortak işte kadın evde sürekli dram yapıyor yemiyor içmiyor evlenince de 1 kere ailesine sırtını dönse ki onu bile beceremez ama 1 kere dönse o kadın yine rahat durmuycsk ve bizde huzur kalmiycak vicdana oynayıp yeniden kendine cekicek
Benimkide o yapıda değildi abisi belki yapsa dediğini yaptırırdı zaten aile abinin lafına bakıyordu abi ne derse haklı okey derler benimkini kale almazlar evin küçük çocuğu görürler ben çağırıncada sen hanım köylü mü olacaksın o kız seni dolduruyor falan filan dediler

Ah bı netllesse artık birşeyler birde her kafadan bir ses çıkıyor çoğunluk at diyor ama gelinnimkz seviyorssn goze al pisman olma diyor ki şuana sadece kendi aikemiz 5 kişi biliyor bu süreç uzakdikca bilen sayısı arttıkça yorumlsr dahada çoğalcsk benim için herşey dahada zor olucak o yüzden bir an önce herşey netlessin ve su yüzük hayırlısı ile hayırlısı ise gitsin istiyorum

Neyi netleşecek? Annen baban abin yalvarmış sana. Onların fikri dışında kimsenin önemi yok. Bırak ailen halletsin. Göndersinler sen de oturup konuşma, mesajlaşma

Şu bohçayı ıvır zıvırı gönderin artık. Nişan böyle atılır. Nerede görülmüş erkek tarafının gelip eşyasını aldığı. Yüzük sizde durduğu sürece bu "ben naz yapıyorum, gelin beni ikna edin." Demek. Ama siz gerçekten de ikna edilmek istiyorsunuz.

Bana erkek arkadaşım aynı şeyi söylemişti ben ayrılırsak bizimkilerle yaşamam kendime ayrı ev tutucam yada isranbul gelcem dedi geçen bir konu açmıştım şimdi ailesiyle yeğeninin doğum gününü kutluyordu bir foto koymuşlar gayette mutlu yani sakın inanana Fasa fiso onu yapacak adam şimdi yapsın senin için ortak başka bir şehire gidin yada

X