Konu sahibi konununu sonuna kadar okudum. Ben de bir kere nişan atmıştım az biraz tecrübem var fikir olsun diye yazmak istiyorum.
Ben muhafazakar bir insanım. 2 haftalık görücü üsülü biri ile nişanlanmıştım. Ben hiç tanımadan yapmıştım bir hata. 1 ay bile sürmedi. Yalan söylediğini öğrendim. Telefonları açmadı annesine aradım. Oda benim oğlum erkek darlama demişti. Öyle mi dedim. Gelin çullarınızı yüzüğünü alın defolup gidin hayatımdan dedim. Onlar da hiç gecikmediler geldi aldılar. Onlara göre namussuz olan bendim. Ailem özellikle annem o kadar arkamda durdu ki. Allah ondan razı olsun. Sandılar ki ayrılamam. 2 gün sonra kapıya geldi. 1 ay kapıda zırladı. Annem ölse vermezdi zaten ama bende ne kıskanç birini nede benim oğlum erkektir diyen bir zihniyeti alırdım hayatıma.
Arkamdan çok konuşan oldu. Ayy bu kız daha evlenemez diyen zihniyetsizlerle doluydu etrafım. Hatta ailemden biri dedi ki senin huyun yüzünden oldu. Ama ben şu an 1.5 yıldır evliyim. Eşimle de o kadar mutluyum ki. Oda bende kültür olarak zihniyet olarak uyuyoruz. Ben hala muhafazakar biriyim. Keza eşimde öyle.
Yani zihniyet olarak anlaşamazsanız bu iş zor olur. Allah yar ve yardımcın olsun