Nişan atma evresi uzun ama fikre ihtiyacım var lütfen okuyun

Eminmisin geleyim alayım mı dedi başka yol yok dedim annemi bahane edip bitiriyorsun annem seni çok istemişti dedi fakat kadın beni engelleyip annemi engelleyip bitir oğlum diyen bir kadın nasıl bunları göremiyor anlamıyorum evet annen melek ben bahene ediyorum dedim
Laf dalaşına girmekten vazgeç artık. Sen istiyorsun ki haksızlıklarını kabul etsinler ama bu tip insanlar asla kendini suçlu ya da hatalı görmez. Muhatap olmayı kesip kurtulduğuna şükredeceksin. Engelle, gelsinler eşyalarını alıp gitsinler. Kabullenme falan bekleme

Bende çok korkuyorum şuanda böyleyse evlenince onların icinne giricem şimdi uzaktan böyle huzur kalmadı evkenince nasil olcak diye düşünmekten kafayı yedim inanın ceyizime bir parça almak gelmiyor içimden sanki düğün değilde cenazeme hazırlanıyor gibu
Bitirneyi neden dusunmuyorsun? Ayrilik ayip degil, suc degil. Nisanlilik da iki tarafin birbirini tanima donemi, ceyiz donemi degil aslinda. Ben bosandim mesela. Nisanlidan ayrilmak bosanmaktan daha kolay. Mutlu olmayacavin bir evlilife adim atip yillarini kaybedecegine, geri kalan hayatini kurtar.

Bitirneyi neden dusunmuyorsun? Ayrilik ayip degil, suc degil. Nisanlilik da iki tarafin birbirini tanima donemi, ceyiz donemi degil aslinda. Ben bosandim mesela. Nisanlidan ayrilmak bosanmaktan daha kolay. Mutlu olmayacavin bir evlilife adim atip yillarini kaybedecegine, geri kalan hayatini kurtar.
Siz ne sebeple boşandınız kaç yıl evli kaldınız bu üye gibi uzun bir sevgililik sürecimiydi

Bittim gerçekten ah sevmesem ah inanin çok üzülüyorum
Evlenince araya mesafe koy ayrica annene gidip gelmek icin esine muhtac degilsin geliyosa gelsin gelmiyosa pasa gonlu bilir kv yide kafanda fazla buyutuyosun ne kadar deger yuklersen o kadar degerlidir inatlasmanin alemi yok takma o kadar onemli olan sen ve nisanlin arasindaki iliski gerisi fasa fiso zaten zamanla bunlar oturuyo kimsenin ailesi mukemmel degil bunu bil seviyosaniz devam et zamanla emin ol nisanlin ailesinin sen olacagini anlayacaktir

Attım inşallah hakkimda hayırlı olanı yapmışımdir
Doğru olanı yaptın emin ol. Yarın karşına doğru insan çıktığında çok şükredeceksin bu yaptığına. İş bulmaya çalış, arkadaşlarınla gezmeye çık. Onun yapmana izin vermediklerini yap, hatta şu anda git bir alışveriş yap kendi zevkine göre. Kısa dar şık ne bulursan topla. Bunca yılın acısını çıkarman lazım. Hapisten kurtuldun sen farkında değilsin henüz

Gercekten isteseydi bu raddeye gelmezdiniz.Annesini karistirtmaz,elinizi tutardi.Ama bu sizin sucunuz degil.O annesiyle mutlu.Hakkinizda hayirlisi olsun.
Çok çabaladı çok dil döktü bırakma dedi ama kapımızı orteriz sadece ikimiz oluruz dedi ikna olsammi diye düşünürken annemle babamın gönlünüyle olcak bu iş dedi onlar torun sevmiycek mi dedi arayı düzeltelim dedi ortada hiç biseu yok sen ne yaşadin ki dedi olanları normal görüyor annem sana naptı ki dedi annesi beni istemiyor babası beni istemiyor onlar sana naptı diyor onu dediği anda yeniden ümitlerim kırıldı sonra yanlısı doğruyu fark edemediğini anlayınca gorumcemi arattım kendisi farklı bir sehide yaşıyor aileden ve kayınvalidesigilden uzakta bilgili univeste öğretim görevlisi yaşadıklarımı baştan aşağı anlattım tirnagima makyajima giyim kuşamima testture sokulmak istemem den tunik giymeye zorlanmadan tesettür nişanlık cikarttrilmasindan babamın mirasını sormalarindan nişanlımı isten kovmak ile beni tehdit etmekten aileme utanmazlar demesinden aileme gelip gitmemin masraf olup gaz parası olacağından markete gitmek yasak komşuya gitmek yasak diye direten bir ailesi olduğunu anlattim görümcem de bunlar çok normal şeyler sen artık evli bir kız olucaksin soy adın degisicem benim aileme uymak zorundasin sadece nişanlın ile evlenmiyosun ailesine uyum sağlamak gönüllerini etmek zorundasın sen hiç bişey yaşamamıssin bu yaşadıkların ne ki hemen vazgeçiyosun dedi bende ben istemiyorum kaynanam bugün bana yüzük at diyor evlenince de boşa bundan sana hayır gelmez der bende dizimi kırıp ordan durmam cikwr evime gelirim boşanıriz o zaman olcaginw şimdi olsun dedim aaaaa kardeşim bu kız ne diyor bununla olmazzz ne demek bırakırım boşanıriz diyor dedi ayrıca sen ailenden kopucaksin yeri gelcek 1 dakikalık yolu ayda 1 daha sonra 3 ayda bir daha sonralardq aylarca aileni gormuyceksinn diye konuşunca bende baktım ben bu aileyi mutlu edemem ve hepsini aynı kafada insanlar nişanlım ne kadar ben seni ezdirmem desede cümlesinin sonuna hep ailem atamam satamam diye ekleyince arabadan kendimi attım siz kendinize göre bir gelin bulun ben ömrümü kaynana kayın baba idare etmeye gelmedim kimseyi çekemem dedim verdim geldim nişanlım da az once beni her yerden engelledi

Doğru olanı yaptın emin ol. Yarın karşına doğru insan çıktığında çok şükredeceksin bu yaptığına. İş bulmaya çalış, arkadaşlarınla gezmeye çık. Onun yapmana izin vermediklerini yap, hatta şu anda git bir alışveriş yap kendi zevkine göre. Kısa dar şık ne bulursan topla. Bunca yılın acısını çıkarman lazım. Hapisten kurtuldun sen farkında değilsin henüz
Eski nişanlım bana sevgiliyken derdi komsuya gitmek yasak bakkala gitmek yasak evlenince diye de şaka yapıyor sanardim meğer zihniyetleri böyleymiş ayrıca ilk gelinleride bakkala ekmek almaya gidemezmis hep benimki ekmeğini Alip götürürmus Kızın kıyafetini bile kayınvalidem alıp götürüyormus küsmeden evini uzağa tasimadwn önce kaynım evini taşımış ailesi ile bağlantiyi kesmiş 4 ay görüsmemiş ve trafik kazasında ölmüş sonrada babannesi gelip kvme senin elinden kurtuldu öldü de oğlan demiş bunları düşündukce iyice soğudum zaten o aileden çevrelerinde bı tane insan kalmamış herkesle küs

görümcem de bunlar çok normal şeyler sen artık evli bir kız olucaksin soy adın degisicem benim aileme uymak zorundasin sadece nişanlın ile evlenmiyosun ailesine uyum sağlamak gönüllerini etmek zorundasın sen hiç bişey yaşamamıssin bu yaşadıkların ne ki hemen vazgeçiyosun

23 senelik evliyim.Inan bana normal degil.

Arkadas yok,market,alisveris yok,sosyal hayat yok.Onlarla beraber koloni seklinde yasam.Depresyona girerdin.Kayinvalidenin kiyafet alip goturmesi cok garip zaten.

Çok çabaladı çok dil döktü bırakma dedi ama kapımızı orteriz sadece ikimiz oluruz dedi ikna olsammi diye düşünürken annemle babamın gönlünüyle olcak bu iş dedi onlar torun sevmiycek mi dedi arayı düzeltelim dedi ortada hiç biseu yok sen ne yaşadin ki dedi olanları normal görüyor annem sana naptı ki dedi annesi beni istemiyor babası beni istemiyor onlar sana naptı diyor onu dediği anda yeniden ümitlerim kırıldı sonra yanlısı doğruyu fark edemediğini anlayınca gorumcemi arattım kendisi farklı bir sehide yaşıyor aileden ve kayınvalidesigilden uzakta bilgili univeste öğretim görevlisi yaşadıklarımı baştan aşağı anlattım tirnagima makyajima giyim kuşamima testture sokulmak istemem den tunik giymeye zorlanmadan tesettür nişanlık cikarttrilmasindan babamın mirasını sormalarindan nişanlımı isten kovmak ile beni tehdit etmekten aileme utanmazlar demesinden aileme gelip gitmemin masraf olup gaz parası olacağından markete gitmek yasak komşuya gitmek yasak diye direten bir ailesi olduğunu anlattim görümcem de bunlar çok normal şeyler sen artık evli bir kız olucaksin soy adın degisicem benim aileme uymak zorundasin sadece nişanlın ile evlenmiyosun ailesine uyum sağlamak gönüllerini etmek zorundasın sen hiç bişey yaşamamıssin bu yaşadıkların ne ki hemen vazgeçiyosun dedi bende ben istemiyorum kaynanam bugün bana yüzük at diyor evlenince de boşa bundan sana hayır gelmez der bende dizimi kırıp ordan durmam cikwr evime gelirim boşanıriz o zaman olcaginw şimdi olsun dedim aaaaa kardeşim bu kız ne diyor bununla olmazzz ne demek bırakırım boşanıriz diyor dedi ayrıca sen ailenden kopucaksin yeri gelcek 1 dakikalık yolu ayda 1 daha sonra 3 ayda bir daha sonralardq aylarca aileni gormuyceksinn diye konuşunca bende baktım ben bu aileyi mutlu edemem ve hepsini aynı kafada insanlar nişanlım ne kadar ben seni ezdirmem desede cümlesinin sonuna hep ailem atamam satamam diye ekleyince arabadan kendimi attım siz kendinize göre bir gelin bulun ben ömrümü kaynana kayın baba idare etmeye gelmedim kimseyi çekemem dedim verdim geldim nişanlım da az once beni her yerden engelledi
Ex görümcen çok meraklıysa kendi ailesi gibiler çok, gitsin evlensin bakkala bile çıkmasın. Kızı mı var yeğeni mi var can arkadaşı mı var onlara reva görsün önce böyle hayatı. El kızının eti ne tatlı di mi. Ayrıca sana o kadar dendi kargoya ver muhatap olma diye, ikna etsin diye ayağına kadar getirdin, iyi oldu sana aldın ağzının payını.

X