Nişan Nişan arefesinde annem!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

cleopatracat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
194
35
118
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var
Daha öncede yazmıştım konularda yine sorun annem
Hafta sonu kuzenimin düğününe gittik doğal olarak herkes bana senin nişan ne zaman diye soruyorlar bende sevdiceğimle karar verdiğimizden ve annemle bu konuyla ilgili karşılıklı konuşup anlaştığımızdan ağustosta diyorum derken derken son gün bir patladı bana anlatamam daha ortada bişey yok böyle mi olur da şöyle olurda böyle olurda şok oldum rezil etti beni çok üzdü
Her hevesi içimde bırakıyor..
Sevgilimin ailesi uzak bir şehirde gelmeleri gitmeleri dert masraf kalıcak yerleri yok gelecek araba bulmaları toplanmaları dert annemde bunları gayet iyi biliyor dolayısıyla zaten 4 senedir birlikteyiz zaten babam annem tanıyorlar biliyorlar ailesiyle tanıştılar bizde isteme nişan hepsini bir seferde yapalım diyorduk bi haftasonu gelirler hallolur herşey diye konuşulmuştu ama şimdide diyo ki gelsinler tanışmaya gitsinler sonra biz gidelim onlara sonra bidaha gelsinler istesinler.Hem bana hem onlara eziyetten başka bişey değil söylediği onlara yapacağı masrafları evimize düğünümüze yapsınlar zaten verecekler beni vermeyecekler diye bişey olamaz neyin nazına neyin tribine giriyor napmaya çalışıyor anlamıyorum..
Sadece huzurum kaçıyor mutluluğum heveslerim bozuluyor kırılıyor her hevesimde yaptı bunu neye özensem beni üzecek bişey buldu
Napmam lazım kızlar ne yapayım yani ben bu annem niye böyle yapıyor niye üzüyor böyle bir arefede beni napmam lazım siz neler yaşadınız neler yaptınız hele bi el atın yaaaa :2:

anneler kızlarını evlendirmeye can atıyomuş gibi görünmekten çok korkuyo galiba.. benim annem de hep böyle şeyler söylerdi gelsinler gitsinler şunu alsınlar bunu yapsınlar diye annemin asıl niyetini ben yeni yeni anlıyorum canım bence sana çok değer verdiği için böyle davranıyo

Anlıyorum bunu ama huzur kaçırmanın mutluluğa engel olmanın ne anlamı var ki şartlar belli işte canlarınımı alıcan insanların yapmazlarsa yapmazlar napalım yani
Onada söyledim dedim 5 kere gelseler ben ayrılacakmıyım zannediyosun dedim o bekliyoki bi hatasını görelim ayrılalım erteleyelim
Çok kötüyüm valla ya ben ne güzel hayaller kurarken planlar yaparken en mutlu zamanlarımı yaşamak isterken babamın yanında annem kaldı bi üzmeyen..

ha çok gönülleri yok yani öyle mi? kendini üzme bu kadar ya merak etme herşey düzelir o dönemler sıkıntılı olabiliyo biraz sevginiz herşeyin üstesinden gelecektir inş. bütün hayallerin gerçek olur...

bir defada hepsi olmaz ki annen haklı bence yani önce bi tanışma isteme olur , ailen düşünelim der 2. kez davet edilir oğlan tarafı o zaman da tatlı , söz , nişan adına ne diyorsanız yapılır. Başka bir sıkıntı varsa onu bilemem de annen bu konuda haklı bence.

benim annemi anlatmışsın sanki..
benimkide öyle.. haziran sonu nişanımız var bohça düzmeye inan yeni başladık..
erkek taraf kaç kere gidelim dedi hep erteliyo,dediğin gibi sanki bi sorun çıksında olmasın bu iş gibisinden..
bende çok üzülüyorum ama yapacak bişey yok,önce Allah sonra sevdiceklerimiz yanımızda olsun inşallah gerisi gelir :)
ama işte dediğin gibi başkalarının yanında rezil olmak yetiyo insana..
seni biliyorumda biz zaten hiç anne-kız gibi olamadıkki,hep soğuğuz birbirimize karşı..
özenirim arkadaş gibi anne-kız olanlara çok hemde
ama tek tesellimde çok şükürki yanımızdalar en azından
öyle işte,dertleşmek istersen yazabilirsin inan aynı durumdayız

Canım benim ya

Biz arkadaş gibiyizdir sözde ama annem bir anda değişebiliyor hemen kızar trip atar hemen bozulur kardeşime bana davrandığından bin kat farklı davranır mesela
Aynen sevdiceklerimiz yanımızda olsunda bu sorunlarda bitecek geçecek inşallah
Annem haklı farkındayım ama şartlar denen bişey var biz zaten 4 senedir birlikteyiz babam tanıyo evimize geliyo gidiyo ben ailesine aynı şekilde zaten ailesi uzakta babası yok gelinirse değişik değişik illerden insanlar toplanıp gelicekler biz 3 sefer nasıl getirelim insanları istanbula burada kalacak yerleri yok zaten hem maddi hem manevi açıdan eziyet ve zarar olucak prosedürler olucak diye bende isterim 2 mahalle ötede olsunlar gelsinler gitsinler ama şartlar farklı valla napcağımı şaşırdım

Bizde ağustos diye konuşuyoruz herkeste biliyo ama bütün heveslerimi kırıyor kuzenim nişanlandı daha yeni annesi o yüzüğü sakın çıkarma kaynanana bişey deme sen istedin bunu falan filan onu yapalım bunu yapalım nası özeniyor annesi babası ama bizimki duymaya bile tahammülü yok özenci yok şaştım kaldım valla ya
Çocuk evlenme teklifi etti yüzük aldı hıı dedi geçti yani düşün

al bendende okadar hiç duymaya bile tahammül edemiyo dediğin gibi..
bugun son kez nişan düzmeye gittik annem yine geLmedi
inşaLLah herşey yoluna girer canım..
düğün konusunda düşünüyorumda 2 bayram arası düğün olmaz deniliyo hep, 2014 dede ağustos bayram arası kalıyo.. napıcamızı bilemedik :44:

valla benim tanışma söz nişan hepsi aynı anda oldu.2 gün sonra da nikah oldu :)))) yok 99 kere gel git falan ne bu ya :)

ay ne güzeL valla.. en iyisini yapmışsın canım

canım gücenme bana ama annen haklı... her ne kadar verilecek olsan bile, usül diye bişey var....bi kere gelip de hemen isteme söz nişan bi arada olmaz....çevrede çok farklı bir bakış açısı doğar, sanki aman gelselerde hemen veriversek kızımızı gibi bir mana oluşur...
tamam sen işin başka boyutlarını düşünüyorsun ama bazı şeylerde usüle göre yapılır....bunlar önemli şeyler....
bak ben bi arkadaşımdan örnek vereyim aynen arkadaşımın sevdiği adam da uzak bi ildeydi, gelip gitmesi işyerinden izin alması çok zordu....tek seferde olsun bitsin diye karar alındı...neyse öyle de oldu zaten...söz nişan istemem hep siz bi arada oldu, bi süre sonra da düğün oldu...ama bu durum kızın başına hep kakıldı...işte dünden razılarmış vermeye, oğlumuzu buldular hemen kaçırmamak için verdiler...herşeye he dediler diye....oğlan tarafının koltuklarını kabartmaktan başka bi işe yaramadı bu durum...
arkadaşım diyor ki keşke 10 sefer gelip gitselermiş de bunlar başıma kakılmasaymış..ben sevdiğimi düşündüm masrafları düşündüm ama bu düşüncelerim iyi niyetim bana art niyet olarak geri döndü diyor...
yani diyeceğim, kız evi naz evi diye boşuna demezler canım benim, bu prosedürler evet biraz saçma olabilir ama olması gerekiyor...
aksi halde yine senin başın ağrıcak....
ufacık bişeyde başına kakılacak..veya allah muhafaza ilerde eşinle ufacık bi tartışmada huzursuzluk da, baban annen diyecek ki dünden razıydın, koşa koşa gittin al işte diyecekler...bunlar ince ama önemli detaylar canım iyi düşün...
varsın bi sefer daha fazla gelsinler ama usulüne göre olsun....ayrıca oğlan tarafının masraflarını sen değil onlar düşünsün, fazla müdahil olma....fedakarlık olacak, masraf olacak elbette....kız alıyorlar elbette olacak bu tür şeyler...

canım benim yaşadıklarımız aynı gibi :106:
benim sevgilim ailesi şehir dışında yaşıyor hatta o zaman sevgilim de onların yanındaydı konyadalar orda çalışıyordu. ben aileme anlattım önce sevgilimi çağırdı babam. çocuk kalktı ordan geldi sadece konuşmak için 1 günlüğüne.babam kötü davrandı saçma sapan şeyler sordu filan. sonra biz istemeye gelsinler söz takalım dedik. bizimkiler olmaz sadece tanışma olacak dediler. insanlar taa konyadan kalkıp geldiler. neyse işte gittiler. bizimkiler ilk dediler ki söz nişan birlikte olur gerek yok uzaktan tekrar tekrar gelmelerine. öyle konuşuldu yazın söz nişan olacak diye. sonra annem sıkıntı çıkardı olmaz önce istemeye gelecekler diye. tekrar acele geldiler söz yapmak için. sözümüz oldu şimdi yazın nişan var. Şimdi de hiçbir hazırlık yapamıyorum. erken deyip duruyorlar. çok sıkıntılı bişey hiç istediğim gibi olmuyor
ama ben herşeye rağmen ufak ufak hazırlık yapmaya başlıyıcam hatta burda da yazıyorum zaten.
çok karışık yazdım sanırım, bilmiyorum okurmusun ama sonuç olarak canını sıkma canım. onların ailesinin biraz idare etmesi lazım aynı şekilde seninde.
herşey düzelir inşallah

Bence aileniz haklı. Pat diye gelip söz nişan yapılmaz.
Masraf oluyo falan diyosunuz ama çocukları için katlanıcaklar.
Üstelik gittik direk yüzük taktık ailesi umursamaz izlenimi vermeyin erkek tarafına.
Ne kadar çok zahmete girerlerse o kadar kıymet bilirler.
Kolay lokma olarak görmesinler.
Görüyosundur burada erkek tarafıyla sorun yaşayan insanların ne kadar çoğunlukta olduğunu.
Bazı şeylere baştan fırsat vermemek lazım.

Benim nişanlım da başka bi şehirde.
Mezuniyet töreninde ailecek yemek yedik tanışma gibi oldu bir nevi. Bir kaç ay sonra bizim oturduğumuz şehre geldiler isteme işini nişanı ne zaman yapalım diye konuştular. Tarih belirlendi. İstemeye geldiler söz takıldı. 6 ay sonra nişan yaptık ve nişandan bi hafta önce yine geldiler bi isteğiniz var mı yapmamız gereken yardım edeceğimiz bişey diye sormaya. Benim nişanlımın ailesi için hem masraflı hem de yorucu oldu. Ama çocukları için hepsine katlanmak zorundalar..
Bence azıcık ailenin sözünü dinle. Aşk insanın gözünü kör ediyo. Bazı şeylerin farkına varamıyosun. Etrafındakileri dinle ki sonra keşke demeyesin..

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınızın hepsini dikkate alıyorum annemlede iletişime geçmeye başladık biraz şimdi babamla konuşacaklar son söz babama ait sonuçta bi karar vericekler bende karşı tarafa ileticem artık inşallah sıkıntılar olmadan şu işler hayırlısıla bi olsun da öff çok zor bu işler valla ya

bence annen karsı tarafı fazla dusunmuyor haklı yanıda var sen onun kızısın. Bizde uzagız bır kere onlar geldı bızde kaldırlar tabıkı o kadar yol gelip baska yerde kalıcak değiller. ıkı uc gun kaldılar sadece napalım dıye kıonustular zaten bu sızde olmus. Yazında gelıp nişan olucak. ıkı uc gun once gelsınler nısandan sonrada dursunlar olsun bıtsın. hem onlar ıcın hem sızın ıcın masraf bu gidip gelmek. Aileleri bunaltmaya grk yok. Bnce anenenle konusurken onların zahmetınden degıl kendı zahmetınızden bahset bırazz.. Durumunuza göre zahmetlerı söyle annene uzuldugunu anlat emınım annen kıyamaz sana..

durumlar nasıL canım, biraz daha tatLıya bağlanmıştır inşallah işler..

aynı benim durumumdasın bizd e4 yıldır birlikteyiz sevdiceğimde uzaktalar bizde hepsini birlikte aradn çıkaralım diyorduk ama bizimkişler önce gelsinler eve tanışalım 1 hafta sonrada nişan yaparız dediler karşı tarafta kabul etti öyle olucak artık zaten gerginlik var üzerimizde bide byle sıkıntıların çıkması hiç hoş olmuyo

Aile cahil ise, ister on sefer git gel olsun, bu isleri degistirmez. Eminim onlar 10 defa gidip gelmis olsalardi yine birsey bulurlardi kizi bir sekilde kötülemek icin.

Ayrica o aile ne derse desin, önemli olan evliligin iyi gitmesi, sevgi, saygi olmasi. Eger bir tartismada bir erkek bu tür sacmaliklarla gelecekse zaten bence hic evlenme o kisiyle daha iyi.

kız evi naz evi demişler
ayrıca bazı şeyler usul ve adettendir evlilik arifesinde hatta başında anne ahı alma derim ben sana
ben uzaktan 7 sene ilişki yürüttüm ve sonuna geldim beni istemeye hem kendi evime hemde memleketime geldiler 2 sefer yani eziyettenmi hayır benim ailem bu ve buna saygı duymak zorunda oldukları için herşeyin bir usulü adabı var

sen masrafını düşünme
ayrılmazsınız merakta etme ayrılsak biz ayrılırdık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…