- 6 Eylül 2009
- 194
- 35
- 118
- Konu Sahibi cleopatracat
-
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var
Daha öncede yazmıştım konularda yine sorun annem
Hafta sonu kuzenimin düğününe gittik doğal olarak herkes bana senin nişan ne zaman diye soruyorlar bende sevdiceğimle karar verdiğimizden ve annemle bu konuyla ilgili karşılıklı konuşup anlaştığımızdan ağustosta diyorum derken derken son gün bir patladı bana anlatamam daha ortada bişey yok böyle mi olur da şöyle olurda böyle olurda şok oldum rezil etti beni çok üzdü
Her hevesi içimde bırakıyor..
Sevgilimin ailesi uzak bir şehirde gelmeleri gitmeleri dert masraf kalıcak yerleri yok gelecek araba bulmaları toplanmaları dert annemde bunları gayet iyi biliyor dolayısıyla zaten 4 senedir birlikteyiz zaten babam annem tanıyorlar biliyorlar ailesiyle tanıştılar bizde isteme nişan hepsini bir seferde yapalım diyorduk bi haftasonu gelirler hallolur herşey diye konuşulmuştu ama şimdide diyo ki gelsinler tanışmaya gitsinler sonra biz gidelim onlara sonra bidaha gelsinler istesinler.Hem bana hem onlara eziyetten başka bişey değil söylediği onlara yapacağı masrafları evimize düğünümüze yapsınlar zaten verecekler beni vermeyecekler diye bişey olamaz neyin nazına neyin tribine giriyor napmaya çalışıyor anlamıyorum..
Sadece huzurum kaçıyor mutluluğum heveslerim bozuluyor kırılıyor her hevesimde yaptı bunu neye özensem beni üzecek bişey buldu
Napmam lazım kızlar ne yapayım yani ben bu annem niye böyle yapıyor niye üzüyor böyle bir arefede beni napmam lazım siz neler yaşadınız neler yaptınız hele bi el atın yaaaa:2:
anneler kızlarını evlendirmeye can atıyomuş gibi görünmekten çok korkuyo galiba.. benim annem de hep böyle şeyler söylerdi gelsinler gitsinler şunu alsınlar bunu yapsınlar diye annemin asıl niyetini ben yeni yeni anlıyorum canım bence sana çok değer verdiği için böyle davranıyo
Anlıyorum bunu ama huzur kaçırmanın mutluluğa engel olmanın ne anlamı var ki şartlar belli işte canlarınımı alıcan insanların yapmazlarsa yapmazlar napalım yani
Onada söyledim dedim 5 kere gelseler ben ayrılacakmıyım zannediyosun dedim o bekliyoki bi hatasını görelim ayrılalım erteleyelim
Çok kötüyüm valla ya ben ne güzel hayaller kurarken planlar yaparken en mutlu zamanlarımı yaşamak isterken babamın yanında annem kaldı bi üzmeyen..
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var
Daha öncede yazmıştım konularda yine sorun annem
Hafta sonu kuzenimin düğününe gittik doğal olarak herkes bana senin nişan ne zaman diye soruyorlar bende sevdiceğimle karar verdiğimizden ve annemle bu konuyla ilgili karşılıklı konuşup anlaştığımızdan ağustosta diyorum derken derken son gün bir patladı bana anlatamam daha ortada bişey yok böyle mi olur da şöyle olurda böyle olurda şok oldum rezil etti beni çok üzdü
Her hevesi içimde bırakıyor..
Sevgilimin ailesi uzak bir şehirde gelmeleri gitmeleri dert masraf kalıcak yerleri yok gelecek araba bulmaları toplanmaları dert annemde bunları gayet iyi biliyor dolayısıyla zaten 4 senedir birlikteyiz zaten babam annem tanıyorlar biliyorlar ailesiyle tanıştılar bizde isteme nişan hepsini bir seferde yapalım diyorduk bi haftasonu gelirler hallolur herşey diye konuşulmuştu ama şimdide diyo ki gelsinler tanışmaya gitsinler sonra biz gidelim onlara sonra bidaha gelsinler istesinler.Hem bana hem onlara eziyetten başka bişey değil söylediği onlara yapacağı masrafları evimize düğünümüze yapsınlar zaten verecekler beni vermeyecekler diye bişey olamaz neyin nazına neyin tribine giriyor napmaya çalışıyor anlamıyorum..
Sadece huzurum kaçıyor mutluluğum heveslerim bozuluyor kırılıyor her hevesimde yaptı bunu neye özensem beni üzecek bişey buldu
Napmam lazım kızlar ne yapayım yani ben bu annem niye böyle yapıyor niye üzüyor böyle bir arefede beni napmam lazım siz neler yaşadınız neler yaptınız hele bi el atın yaaaa:2:
benim annemi anlatmışsın sanki..
benimkide öyle.. haziran sonu nişanımız var bohça düzmeye inan yeni başladık..
erkek taraf kaç kere gidelim dedi hep erteliyo,dediğin gibi sanki bi sorun çıksında olmasın bu iş gibisinden..
bende çok üzülüyorum ama yapacak bişey yok,önce Allah sonra sevdiceklerimiz yanımızda olsun inşallah gerisi gelir :)
ama işte dediğin gibi başkalarının yanında rezil olmak yetiyo insana..
seni biliyorumda biz zaten hiç anne-kız gibi olamadıkki,hep soğuğuz birbirimize karşı..
özenirim arkadaş gibi anne-kız olanlara çok hemde
ama tek tesellimde çok şükürki yanımızdalar en azından
öyle işte,dertleşmek istersen yazabilirsin inan aynı durumdayız
Canım benim ya
Biz arkadaş gibiyizdir sözde ama annem bir anda değişebiliyor hemen kızar trip atar hemen bozulur kardeşime bana davrandığından bin kat farklı davranır mesela
Aynen sevdiceklerimiz yanımızda olsunda bu sorunlarda bitecek geçecek inşallah
Annem haklı farkındayım ama şartlar denen bişey var biz zaten 4 senedir birlikteyiz babam tanıyo evimize geliyo gidiyo ben ailesine aynı şekilde zaten ailesi uzakta babası yok gelinirse değişik değişik illerden insanlar toplanıp gelicekler biz 3 sefer nasıl getirelim insanları istanbula burada kalacak yerleri yok zaten hem maddi hem manevi açıdan eziyet ve zarar olucak prosedürler olucak diye bende isterim 2 mahalle ötede olsunlar gelsinler gitsinler ama şartlar farklı valla napcağımı şaşırdım
Bizde ağustos diye konuşuyoruz herkeste biliyo ama bütün heveslerimi kırıyor kuzenim nişanlandı daha yeni annesi o yüzüğü sakın çıkarma kaynanana bişey deme sen istedin bunu falan filan onu yapalım bunu yapalım nası özeniyor annesi babası ama bizimki duymaya bile tahammülü yok özenci yok şaştım kaldım valla ya
Çocuk evlenme teklifi etti yüzük aldı hıı dedi geçti yani düşün
valla benim tanışma söz nişan hepsi aynı anda oldu.2 gün sonra da nikah oldu :)))) yok 99 kere gel git falan ne bu ya :)
canım gücenme bana ama annen haklı... her ne kadar verilecek olsan bile, usül diye bişey var....bi kere gelip de hemen isteme söz nişan bi arada olmaz....çevrede çok farklı bir bakış açısı doğar, sanki aman gelselerde hemen veriversek kızımızı gibi bir mana oluşur...
tamam sen işin başka boyutlarını düşünüyorsun ama bazı şeylerde usüle göre yapılır....bunlar önemli şeyler....
bak ben bi arkadaşımdan örnek vereyim aynen arkadaşımın sevdiği adam da uzak bi ildeydi, gelip gitmesi işyerinden izin alması çok zordu....tek seferde olsun bitsin diye karar alındı...neyse öyle de oldu zaten...söz nişan istemem hep siz bi arada oldu, bi süre sonra da düğün oldu...ama bu durum kızın başına hep kakıldı...işte dünden razılarmış vermeye, oğlumuzu buldular hemen kaçırmamak için verdiler...herşeye he dediler diye....oğlan tarafının koltuklarını kabartmaktan başka bi işe yaramadı bu durum...
arkadaşım diyor ki keşke 10 sefer gelip gitselermiş de bunlar başıma kakılmasaymış..ben sevdiğimi düşündüm masrafları düşündüm ama bu düşüncelerim iyi niyetim bana art niyet olarak geri döndü diyor...
yani diyeceğim, kız evi naz evi diye boşuna demezler canım benim, bu prosedürler evet biraz saçma olabilir ama olması gerekiyor...
aksi halde yine senin başın ağrıcak....
ufacık bişeyde başına kakılacak..veya allah muhafaza ilerde eşinle ufacık bi tartışmada huzursuzluk da, baban annen diyecek ki dünden razıydın, koşa koşa gittin al işte diyecekler...bunlar ince ama önemli detaylar canım iyi düşün...
varsın bi sefer daha fazla gelsinler ama usulüne göre olsun....ayrıca oğlan tarafının masraflarını sen değil onlar düşünsün, fazla müdahil olma....fedakarlık olacak, masraf olacak elbette....kız alıyorlar elbette olacak bu tür şeyler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?