Nişan arefesi dertler..

Neden sadece hasır istedin ki altın zincir altın saat vs de isteseydin diğer gelinlere yaptıklarıyla niye kıyas yapıyolar anlamadım

Ben çok ayrı bir noktaya takıldım: sözlünüz hep arayı bulmaya çalışıyor, peki siz de çalışıyor musunuz?

Elalemin ağzını da siz kapatıverin madem. "Ziyan ettiniz kızı" diyecekleri karşınıza alamıyorsunuz ama eşiniz olacak insanı ailesine karşı ne kadar zor durumlara sokuyorsunuz. Bu muhabbetler dönünce ben ortada sevgi mevgi göremiyorum. Seven insan, sevdiğini çula çaputa üzmez.

Bir evin bir kızı olabilirsiniz ama 10 çocuk da olsa her biri ayrı ayrı kıymetlidir. Karşı taraf kendince adaletli olmaya çalışıyor. İmkanları ölçüsünde, içlerinden geldiği gibi yaparlar. Takı hediyedir, istenmez. Çok ayıp şeyler bunlar. Gerçekten inanamıyorum, "bana bunu tak" demeye utanmıyor musunuz? Benim ağzım dilim tutulur, söyleyemem.

Mesela Antep gelini olunca saçlar sarıya boyanmalıymış, yeni gelin olduğunuz belli olsun diye.

Akrabalar gezilirken bir süre ayaklı kuyumcu gibi gezmek şartmış. (Gerçi bu hoşunuza gider. Gösteriş seviyorsunuz gibi)

:)

valla böyle konuları okudukça ben utanıyorum. insan nasıl kendine mal gibi değer biçer? bunu gerçekten anlamıyorum. evin tek kızı olmanız size nasıl bir ekstra özellik katıyor, mesela ensenizde 3. bir gözünüz mü var? nişanlınız sürekli arayı yapmaya çalışırken siz ne yapıyorsunuz? ilşkide sevgi besleyen tek kişi nişanlınız galiba. ayyy şu adetler yasaklansada kurtulsak, rahatlasak.

Ya kusura bakmayın ama öğretmen olmanıza rağmen gerçekten bu kadar kıro musunuz? Bohçaya seccade koysa ne, koymasa ne? Millet uzaya çıkıyor, biz hala bunlarla uğraşıyoruz. Ailesinin ayrım yapmamak adına bütün çocuklarına aynı miktarda altın alacak olması adil bir davranış. Madem hasır seti almazlarsa “ziyan” olacaksınız, siz de hakkınız olan 100 gramın hepsini hasıra harcayın. Bilezik falan aldırmayın hiç. Nişanlınız ne güzel sözünü vermiş, arabulucu davranıyor. Siz de biraz öyle olsanız keşke.

Bunlara ileride gülüp geçeceksiniz emin olun. Ağzınızın tadını bozmaya değmez.

Düğünden sonra da akrabalar, komşular gelin görmeye geliyorlar. Evlenen kız gelinliğini giyip, altınlarını takıp evin salonunda oturuyor. Gelen geçen bakıyor. Sohbet ediyor, yiyip içiyorlar. Bir kere denk geldim, çok sayko bir ortamdı.

Hahaha.
Kv, gelin hanım bir de bizim adetleri uygulayalım derse yandı konu sahibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…