Nipt testi yanlış çıkanlar ,nipt testi yanılanlar

Benimde kizima hamileyken bagirsaginda parlaklik gorulunce ve gecmeyince doktorum onermisti dovn sendromu ihtimaline karsi ben izmir genetikte yaptirmistim 17 haftalikken .. sonra perinatolog abimiz hayatimi zindan etmisti 24 25 haftalari buldu o parlakligin gecmesi meger kanamam oldugu icin kan yutmus baba kistik fibrozis bu cocuk kocanla genetik testlerine girmeniz lazim ama negatif de gozukse pozitif olabilir su alip bakalim bneler neler dedim ki benim icin onenli olan dovn sendromu eger degilse ben herturlu dogurucam bu cocugu o adama gore yavrum hastaydi ve dogdugunda kendi doktorum kaka yapsin diye basinda bekledi resmen kakayi yapinca anladikki tikaniklik yok kistik fibrozis falan da yok bildigin kan yutmus cocuk kanamalardan dolayi anilarim dwpresti smdi 1.5 yasindayiz bazi doktorlar gercekten insanin hayatini yerinden oynatiyor

Merhaba, nereye yaptırdınız acaba

Merhaba umarım yazımı görürsünüz
merhaba bende 20 haftalık hamıleyim fetal dna trizomi 13 yüksek rısk dedi perınatolojı baktı sasırdı hıc ultrasyon bulgusu yok dedi amıypsentez olcam pazartesi

Merhaba 20 haftalığım fetal dna trızomı 13 cıktı perınatolojı bırsey bulamadı amıyosentez olucak cok kötuyum

Merhaba . İçinizi ferah tutun .kendinizi de bebeği de benim yaşadığım gibi onca zaman üzmeyin gereksiz yere. Ben sonucu beklerken hep ihtimalin çok düşük olduğundan bahsedip kötü durumları ifade ettiler. Ama ultrason bulguları çok önemli. Benim bebeğimde de ultrasonda hiç bir sorun yoktu . zaten amniyosentez de temiz geldi .şimdi 4 aylık nerdeyse .ve cin gibi maşallah :) hamilelikte böyle sorunlar yaşatan bebekler çok zeki olur derlerdi inanmazdım :) siz içinizi ferah tutun . Bir doktor bir yazı paylaşmıştı ve o bana umut olmuştu o süreçte . Nipt testi downda çok iyi çalışıyor ancak diğer trizomilerde yanılma payı daha yüksek oluyormuş. Şimdi benim doktorum hastalarına beni anlatıyormuş.her testin yanılma ihtimalinin varlığına dair .olayı yaşarken yüzde 5lik yanılma ihtimalleri insana çok düşük geliyor ama biz onun içindeyiz bak . İçini ferah tut.saglikla geçir amniyosentez sonucuna kadar zamanını .üzme kendini de onu da .sonuç diyelim ki kötü geldi yine üzüleceksin zaten .ama iyi gelince insan vicdan azabı duyuyor ben neden o kadar üzüldüm de yıprattım bebeğimi diye. Ben hala aklıma geldikçe diyorum niye yaptım o kadar. O zaman diliminde çok insan bana bunu anlatmaya çalıştı ama anlamsız geliyordu. Oysa ne kadar doğru söylüyorlarmis. yaşanacaklara engel olamıyoruz malesef. De ki kendimi üzmeden böyle bir sorun yokmuş gibi yaşayıp beklicem .zaten olumsuz bir sonuç alırsam yaşanacak olan acı yine yaşanacak ve biz bununla baş etmeye çalışacağız. Ama ya her şey yolunda ise. Bunu hiç unutma .umarım çok güzel haberler alırsin .ve benim amniyosentez sonucunu aldığım günkü mutluluğu yaşarsın. Öyle bir şey ki ben o gün yeniden doğdum sanki. Dilerim sana da nasip olur. Dualarım sizinle

Merhaba 20 haftalığım fetal dna trızomı 13 cıktı perınatolojı bırsey bulamadı amıyosentez olucak cok kötuyum

S

Nipt testi yanlış çıkanlar ,nipt testi yanılanlar​

Takibi Bırak
•••
A ASELA

A ASELA

Yeni Üye​

Kayıtlı Üye
Çok sağolun umutla beklerim işte sizin bebeğiniz ne durumda yani doğum yaptınız mı
yok ben henüz 14. haftadayım cvs yaptırdım trizomi 21 için sonuç bekliyorum.

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et

A ASELA

A ASELA

Yeni Üye​

Kayıtlı Üye

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
C Carpediem4

C Carpediem4

Aktif Üye​

Kayıtlı Üye
Benimde kizima hamileyken bagirsaginda parlaklik gorulunce ve gecmeyince doktorum onermisti dovn sendromu ihtimaline karsi ben izmir genetikte yaptirmistim 17 haftalikken .. sonra perinatolog abimiz hayatimi zindan etmisti 24 25 haftalari buldu o parlakligin gecmesi meger kanamam oldugu icin kan yutmus baba kistik fibrozis bu cocuk kocanla genetik testlerine girmeniz lazim ama negatif de gozukse pozitif olabilir su alip bakalim bneler neler dedim ki benim icin onenli olan dovn sendromu eger degilse ben herturlu dogurucam bu cocugu o adama gore yavrum hastaydi ve dogdugunda kendi doktorum kaka yapsin diye basinda bekledi resmen kakayi yapinca anladikki tikaniklik yok kistik fibrozis falan da yok bildigin kan yutmus cocuk kanamalardan dolayi anilarim dwpresti smdi 1.5 yasindayiz bazi doktorlar gercekten insanin hayatini yerinden oynatiyor

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
B Berra ark

B Berra ark

Yeni Üye​

Anneler Kulübü

Kayıtlı Üye
yok ben henüz 14. haftadayım cvs yaptırdım trizomi 21 için sonuç bekliyorum.
Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah sonucu çıkınca yazarsınız

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et

D Deadfb

D Deadfb

Yeni Üye​

Kayıtlı Üye
Ben pek anlamıyorum ama doktorum yüksek çıktığını söyledi şuanda 34 haftadayim çaresizce bekliyorum
Nasılsınız şuan benimde 35 haftalık oldu bizde bekliyoruz öyle

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et

A Acelyahayat

A Acelyahayat

Aktif Üye​

Kayıtlı Üye
Merhaba, nereye yaptırdınız acaba

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
M maviask

M maviask

Üye​

Kayıtlı Üye
Merhaba umarım yazımı görürsünüz
merhaba bende 20 haftalık hamıleyim fetal dna trizomi 13 yüksek rısk dedi perınatolojı baktı sasırdı hıc ultrasyon bulgusu yok dedi amıypsentez olcam pazartesi

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et

0 seconds of 29 seconds

Bu reklam 13 saniye sonra bitecek

M maviask

M maviask

Üye​

Kayıtlı Üye

Beğen Alıntı Yorumla
Şikayet Et
S sedrc

S sedrc

Yeni Üye​

Kayıtlı Üye
Merhaba . İçinizi ferah tutun .kendinizi de bebeği de benim yaşadığım gibi onca zaman üzmeyin gereksiz yere. Ben sonucu beklerken hep ihtimalin çok düşük olduğundan bahsedip kötü durumları ifade ettiler. Ama ultrason bulguları çok önemli. Benim bebeğimde de ultrasonda hiç bir sorun yoktu . zaten amniyosentez de temiz geldi .şimdi 4 aylık nerdeyse .ve cin gibi maşallah :) hamilelikte böyle sorunlar yaşatan bebekler çok zeki olur derlerdi inanmazdım :) siz içinizi ferah tutun . Bir doktor bir yazı paylaşmıştı ve o bana umut olmuştu o süreçte . Nipt testi downda çok iyi çalışıyor ancak diğer trizomilerde yanılma payı daha yüksek oluyormuş. Şimdi benim doktorum hastalarına beni anlatıyormuş.her testin yanılma ihtimalinin varlığına dair .olayı yaşarken yüzde 5lik yanılma ihtimalleri insana çok düşük geliyor ama biz onun içindeyiz bak . İçini ferah tut.saglikla geçir amniyosentez sonucuna kadar zamanını .üzme kendini de onu da .sonuç diyelim ki kötü geldi yine üzüleceksin zaten .ama iyi gelince insan vicdan azabı duyuyor ben neden o kadar üzüldüm de yıprattım bebeğimi diye. Ben hala aklıma geldikçe diyorum niye yaptım o kadar. O zaman diliminde çok insan bana bunu anlatmaya çalıştı ama anlamsız geliyordu. Oysa ne kadar doğru söylüyorlarmis. yaşanacaklara engel olamıyoruz malesef. De ki kendimi üzmeden böyle bir sorun yokmuş gibi yaşayıp beklicem .zaten olumsuz bir sonuç alırsam yaşanacak olan acı yine yaşanacak ve biz bununla baş etmeye çalışacağız. Ama ya her şey yolunda ise. Bunu hiç unutma .umarım çok güzel haberler alırsin .ve benim amniyosentez sonucunu aldığım günkü mutluluğu yaşarsın. Öyle bir şey ki ben o gün yeniden doğdum sanki. Dilerim sana da nasip olur. Dualarım sizinle

O kadar duygulandım kı aymı duygular 20 haftalıgım kotkuyorum evet pazartesi oldum amiyosentez ama elım telde korkuyla bakıyorum sureklı dua ediyorum ultrasyon da bır bulgu yok sukur evet mesajınız cok ıcten cok sagolun cok teşekkür ederim

İnşallah Rabbım aynı güzel duyguyu banada yasatır

Ben de amniyosentez sonucunu aynı dediğin gibi bekliyordum . Hastaneyi aradık 15 gün sonra çıktı gelin dedi . öğretmenim okuldan çıkmayı bekleyemedim . Dersten çıkıp müdüre koştum. Ağlaya ağlaya dedim ben yapamıyorum ders falan . koş sen git öğren dediler sonucunu . Eşim ile gittik. Genetiğin önünde bekliyoruz içerdeki hasta çıksın da biz girelim diye .dakikalar geçmedi . aylarca bekledim amniyosentez yapılsın .sonra da bekledim sonuç çıksın .ama 5 dakika hiç geçmedi. İçeri girdik adam dedi yaptırdığıniz testin güvenirliği çok yüksek .ama zaman Zaman yanlış olabiliyor . Sizinki de böyle olmuş .bebeğiniz sağlıklı . kromozomlarinda sorun yok .elim ayağım orda bosaliverdi.kendimi o kadar zaman o kadar sıkmışim ki . Eşimle sarılıp ağladık kapıda öylece. Böyle bir mutluluk hiç yaşamadım . Tabi aynı zamanda da acayip bir pişmanlık .çünkü aylarca sanki o karnımda hiç yok gibi beklemiştim .nasıl olsa gidecek benden diye .yoksaymıştim onu. Yalnız bırakmıştım bir bakıma .o yüzden sen benim yaptıklarımı yapma. Ultrasonda hiç bir bulgu yok ise her şeyin güzel ve yolunda olma ihtimali var . Az da değil 20.haftalardasin . Şimdiye belli ederdi bir şekilde kendini ultrasonda herhalde. Umutla bekle bence .sonuç ne olursa olsun sen şu an onunla kal .iyi düşün iyi hissetmeye calis .sonuçtan beni de haberdar edersen sevinirim. Her şey gönlünüzce olsun

Çok teşekkür ederim Rabbim senden ragzı olsın aglıya aglıya okuduk eşimle şuan oda bende ağlıyoruz cok duygulandık ıns bızımde öle olur tek duamız bu edicem haberdar canım cok sağol

Canım ilk sonuc cıktı canım temız cıktı sukur temızzzz canım öle dedıler diğeride 6 hafta sonra kultur testi dedi canım

Canım ilk sonuc cıktı canım temız cıktı sukur temızzzz canım öle dedıler diğeride 6 hafta sonra kultur testi dedi canım
Nasıl sevindim bilemezsin .çok mutlu oldum . Ultrason bulgusu çok önemli demiştim sana :) şimdi tadını çıkar hamileliğinin . Çok mutlu geçir artık bundan sonrasını.saglikla da kucağına al inşallah.

İlk tanı iki tane çıkmış risk yok dıyo diğeri kültür testi oda 6 hafta sonra dedi inşallah oda temız cıkar sendede öleymıydı Allah ragzı olsun kalbım çıktı cıkacaktı yerınden canım

Benim tek bir test yapıldı. Üniversite hastanesinde yaptırdım ben .uzun süre bekledim sonucu .bir aya yakın .ve tek sonuç çıktı. Sanırım aşamalı testlerde ilk sonuç son sonuç durumu oluyor ve ilk sonuç daha erken çıkıyor .benim nedense tek idi .ve uzun bekledim . Amniyosentez sonuç süreci ile ilgili pek bilgim yok açıkçası .ama aşamalı olunca ilk sonucun çok önemli olduğunu duymuştum .diğeri de genelde ilkini doğruluyormus .ama kültür falan öyle şeyler olmadı bizde . trizomi çeşidine göre değişiyor da olabilir . bilmiyorum yani pek bundan sonraki süreci. Ama benim tek sonuç idi .onu almamız da bir aya yakın sürdü.

Bize de öyle dediler canım bir aya kadar dedi ama ön sonuç dedi bu şekilde dedi içinizi ferah tutun dediler doktor söyledi

Bize de öyle dediler canım bir aya kadar dedi ama ön sonuç dedi bu şekilde dedi içinizi ferah tutun dediler doktor söyledi
Çok teşekkür ederim haber verdiğin için .çok mutlu oldum . Artık mutlu ol .tadını çıkar .keyifle hazırlan onu karşılamaya. Ben şimdi benimkini severken diyorum neler yaşadık can (adı can oldu) :) trizomi18 bile dediler sana :) ama acayip dayanıklı ve güçlü oluyor böyle bebekler .o sıkıntılı sürece bile dayanıyorlar anne karnında . Mücadeleci oluyorlar . Sen de sağlıkla kucağına al canım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…