Nipt testi yanlış çıkanlar ,nipt testi yanılanlar

Sizi gayet iyi anlıyorum maalesef etkisi az bile olsa insan bilinmezlikten çok çok korkuyor, önsonuç size az çok fikir verecektir, amniyosenteziniz nerede yapılacak
Benim perinatoloğum türkiye hastanesinde, işlemlerde orada yapılacak sanırım. Bayram olduğu için telefonda görüştük çarşmba gel hem 16. Hafta amniyosenteze gireceksin dedi hepsi bu. Öncesinde yapmam gereken bir hazırlık var mı, açlık tokluk farkeder mi onu bile bilmiyorum

Benim perinatoloğum türkiye hastanesinde, işlemlerde orada yapılacak sanırım. Bayram olduğu için telefonda görüştük çarşmba gel hem 16. Hafta amniyosenteze gireceksin dedi hepsi bu. Öncesinde yapmam gereken bir hazırlık var mı, açlık tokluk farkeder mi onu bile bilmiyorum
Öncesinde yapılan herhangi bir hazırlık yok açıkçası, aç tok nasıl gittim hatırlamıyorum bile sadece kan uyusmazlıgınız varsa islem sonrası uyusmazlık ignesi olmanız gerek, antibiyotik bi iğne de yapılıyor birkaç saat istirahat var sonra bebeğin nabzını dinleyip gönderiyorlar, ben 3 gun evde dinlendim is yapmadım sonra günlük hayatıma döndüm hatta 6 saat yola bile gittim gözünüz korkmasın. Yine de siz bol bol dinlenmeye calısın anormal bir akıntı su gelişi vs olursa mutlaka doktorunuza söyleyin

Öncesinde yapılan herhangi bir hazırlık yok açıkçası, aç tok nasıl gittim hatırlamıyorum bile sadece kan uyusmazlıgınız varsa islem sonrası uyusmazlık ignesi olmanız gerek, antibiyotik bi iğne de yapılıyor birkaç saat istirahat var sonra bebeğin nabzını dinleyip gönderiyorlar, ben 3 gun evde dinlendim is yapmadım sonra günlük hayatıma döndüm hatta 6 saat yola bile gittim gözünüz korkmasın. Yine de siz bol bol dinlenmeye calısın anormal bir akıntı su gelişi vs olursa mutlaka doktorunuza söyleyin
Teşekkür ederim, bugün amniyosentezi yaptık. 3 gün sonra ön sonuç çıkacakmış. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen..

Evet bende hatalı olan fetal dna testiydi. Ama fetalin her ne kadar down 13 18 21 içim yüksek doğruluk oranı olsa da diğer durumlar işin çok yüksek değil benim diğer durumlardı. Sizin down şüphesi ise doğru olabilir sonuç hiç endişe etmeyin
Fetal sonucunuzu paylaşabilir misiniz?

O kadar duygulandım kı aymı duygular 20 haftalıgım kotkuyorum evet pazartesi oldum amiyosentez ama elım telde korkuyla bakıyorum sureklı dua ediyorum ultrasyon da bır bulgu yok sukur evet mesajınız cok ıcten cok sagolun cok teşekkür ederim 🙏 🫶🌸🤲
Gec yazdım ama bende aynı durumdayım sonuç ne oldu sizde

Merhaba,
10+1'de yaptirdigim nifty testinde down sendrom yüksek riskli çıktı. %99.5 hatta bazı yerlerde %99.9 doğru sonuç verdiği yazıyor. 12.haftada olduğum için doktor CVS önerdi. Haftaya yaptıracağım ama onun da sonucu 3 haftada cikiyormuş.
Bir umut arıyorum.
Herkes bu konuyla ilgili birşeyler sormuş ama sonucu yazan yok çoğunlukla.

Amniyosentez yaptırdınız mi? Sonuç inşallah iyi çıkmıştır.
Test sonucunu ne çıktı acaba ben fetal dna yaptırdım yuksek risk down çıktı cvs yapılacak bu hafta

Merhaba bende ikili tarama testinden sonra nıpt testi yaptırdım ve trimozi 21 riskli olarak çıktı .14+4 günlükken detaylı ultrasona girdim ve doktorum hiç bir bulguya rastlanmadığını söyledi ve ayın 29nda amniyosentez yaptıracağım benim içinde kabus dolu mömmm

Herkese selam. Gözyaşları içinde defalarca okuduğum bu konu başlığına ben de başkaları adına umut olmak üzere yazıyorum. Yeditepe Üniversitesine fetal DNA yaptırdık ve 15, 20 ve cinsiyet kromozomlarında anomaliye rastlandı. Doktorumuz her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi, yıkıldık. Hemen Erzurum’un kısıtlı şartlarında üniversitedeki tek perinatolog olan Prof Atakan Al’a gittik. İlk söylediği bu testlerin yanılma payının yüksek olduğuydu, daha ultrasonda bebeğime hiç bakmadan. Ultrasonda da ne o zamana kadar ne de o anda herhangi bir problem yoktu. Hemen genetik uzmanını aradı ve o da bu kadar anomalinin bir arada olmayacağını, eğer öyleyse çoktan düşmüş olacağını söyledi. Atakan hoca Allah razı olsun çok ilgilendi, içimize su serpti. Sonra Acıbadem Ataşehirde Prof Tolga Ergine başvurduk. O da benzer şeyler söyledi ve emin olmak için amniyosentez önerdi, yaptırdık. İşlem riskli bir işlem evet ama Tolga hocam çok rahattı ben de rahattım. Ve sonucumuz negatif çıktı. Bebeğimin kromozomal herhangi bir anomalisi yok. Bu 2 aylık bir süreç bizim için çok yıpratıcıydı. Okumadığım, umut aramadığım başlık kalmadı. Ama hep içimden bebeğimin sağlıklı olduğunu geçirdim, biliyorum sağlıklısın bebeğim seni yok yere üzdüğüm için özür dilerim diye defalarca kez konuştum onunla. Umarım bu yorumu okuyanlara da umut olur bu yazı. Bu arada 15, 20. Kromozom anomalileri çok rastlanan anomaliler değil, 1-2 yoruma denk geldim sadece o da çok erken haftalarda düşmüş bebekler. Herkese sağlıklı bir gebelik süreci diliyorum 💫

X