- 13 Ocak 2009
- 1.612
- 620
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #2.461
Ooo Niloyacım ellerine sağlıkBugün ki tatlı menümde tahinli dondurmalı irmik helvası üzerine ceviz parçacıkları
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ooo Niloyacım ellerine sağlıkBugün ki tatlı menümde tahinli dondurmalı irmik helvası üzerine ceviz parçacıkları
Sen nasıl oldun canımOoo Niloyacım ellerine sağlık
İyiyim canım toparladım sayılır. Sen de iyi misin?Sen nasıl oldun canım
Bursa’nın mutfağı güzel, Tophane, heykel, kültür park ve diğer yerleri karış karış nasıl özledimSen Uludağ Üniversitesinde okumuştun dimiii benim de lisede okuldaki yemekler çok hoşuma giderdi Tophanede okudum ben
Ah keşke inşallah canımSağol canım olur da Bursaya yolun düşerse ikramım olsun
Ben de bi iyi oluyorum bi kötü belli olmuyor bazen teyzem aklıma geliyor ağlamaklı oluyorumİyiyim canım toparladım sayılır. Sen de iyi misin?
En güzel yerleri saydın korona gelmeden evvel her haftasonu heykele giderdim şimdi ayda 1 ancaBursa’nın mutfağı güzel, Tophane, heykel, kültür park ve diğer yerleri karış karış nasıl özledim
İnşallah en yakın zamanda normale döneriz. Ben de hep memlekete gitme planlarıyla motive olurdum. Şimdi memlekete bile gitme hevesim kalmadıBen de bi iyi oluyorum bi kötü belli olmuyor bazen teyzem aklıma geliyor ağlamaklı oluyorum
En güzel yerleri saydın korona gelmeden evvel her haftasonu heykele giderdim şimdi ayda 1 anca
Memleket neresiydi senin canım onu da unuttum benİnşallah en yakın zamanda normale döneriz. Ben de hep memlekete gitme planlarıyla motive olurdum. Şimdi memlekete bile gitme hevesim kalmadı
Biz de en son Bursa’ya 2016da gitmiştik. Eşimin bir işi vardı ben de ona takılıp gitmiştim. Baya gezmiştik. Ben çok beğenmiştim, huzur veren bir havası var bence Bursa’nın..Ben de bi iyi oluyorum bi kötü belli olmuyor bazen teyzem aklıma geliyor ağlamaklı oluyorum
En güzel yerleri saydın korona gelmeden evvel her haftasonu heykele giderdim şimdi ayda 1 anca
Memleketim diye demiyorum ama güzel gezilecek yeri çok ama artık eskisi değil her yer çok kalabalıkBiz de en son Bursa’ya 2016da gitmiştik. Eşimin bir işi vardı ben de ona takılıp gitmiştim. Baya gezmiştik. Ben çok beğenmiştim, huzur veren bir havası var bence Bursa’nın..
Onu söylememiştim gizli şaka şaka HatayMemleket neresiydi senin canım onu da unuttum ben
Mersin Hatay arası yakın dimi bize baya uzak Adanada akrabalar var bizim de gidelim deyip duruyoruz ama kalıyorOnu söylememiştim gizli şaka şaka Hatay
Evet yakın 3,5-4 saat. Adana daha yakın tam ortada. Bize de bekleriz, kek yaparım ama baklava zor Hatay’dan Bursa otobüsle 14 saatMersin Hatay arası yakın dimi bize baya uzak Adanada akrabalar var bizim de gidelim deyip duruyoruz ama kalıyor
Olsun keke de talibim baklavayı ben getiririmçocuklarımız oynar beraber aklımızda hep var bir gün Adanaya gidicez diye ama nasip bakalım ne zamanaEvet yakın 3,5-4 saat. Adana daha yakın tam ortada. Bize de bekleriz, kek yaparım ama baklava zor Hatay’dan Bursa otobüsle 14 saat
Valla sevinirim inşallah nasip olur, benim de diplomamın aslını almam lazım inşallah güzel günler de geliriz bursaya yenidenOlsun keke de talibim baklavayı ben getiririmçocuklarımız oynar beraber aklımızda hep var bir gün Adanaya gidicez diye ama nasip bakalım ne zamana
1 bardak irmik bir kaşıktan fazla tereyağ biraz sıvıyağ kavruluyor. Sonuna doğru da cevizi koydum. Onla da kavurmaya devam ettim. Diğer tencerede 1 bardak su 1.5 bardak süt ve aslında 1 bardak şeker ben fazla şekerli olur diye 1 bardaktan az şeker koymuştum. Şerbet kaynıyor. Sonra ikisini ağırdan kavuşturuyorum.:))Senin tarif nasıl benimki de şekeri az geldi bana tencerede daha nemli iken biraz daha şeker karıştırdım ama tahin dene bak müthiş üstüne fıstık yapsaydım dedim bak şimdi dışarıda fıstık koyuyorlar
İnşAllah canımValla sevinirim inşallah nasip olur, benim de diplomamın aslını almam lazım inşallah güzel günler de geliriz bursaya yeniden
Ben şekeri suyu ayrı kaynatmıyorum bak farklı şunu farkettim tahin ve fıstık ikilisi hep genelde beraber kullanılıyor irmik helvasına da fıstık koyuyorlar burada hep fıstıklı ben ceviz vardı ondan koydum üzerine insanın damak tadı zamanla değişiyor ben şerbetli tatlılar pek sevmezdim benim heruf beni kendine benzetti sonra kilo alma deyip duruyor gel de alma1 bardak irmik bir kaşıktan fazla tereyağ biraz sıvıyağ kavruluyor. Sonuna doğru da cevizi koydum. Onla da kavurmaya devam ettim. Diğer tencerede 1 bardak su 1.5 bardak süt ve aslında 1 bardak şeker ben fazla şekerli olur diye 1 bardaktan az şeker koymuştum. Şerbet kaynıyor. Sonra ikisini ağırdan kavuşturuyorum.:))
Benim ağız tadım da değişti biliyor musun. Fıstık da yerim gibi artık
Ceviz de her şeye yakışıyor yaaa. Acuka yaptım dün. Ekmeküstü acılı da diyoruz biz. Ona bile nasıl yakışıyor mmhh:))İnşAllah canım
Ben şekeri suyu ayrı kaynatmıyorum bak farklı şunu farkettim tahin ve fıstık ikilisi hep genelde beraber kullanılıyor irmik helvasına da fıstık koyuyorlar burada hep fıstıklı ben ceviz vardı ondan koydum üzerine insanın damak tadı zamanla değişiyor ben şerbetli tatlılar pek sevmezdim benim heruf beni kendine benzetti sonra kilo alma deyip duruyor gel de alma
Acuka ne canımCeviz de her şeye yakışıyor yaaa. Acuka yaptım dün. Ekmeküstü acılı da diyoruz biz. Ona bile nasıl yakışıyor mmhh:))
Sen ne zaman nasıl koyuyorsun şekeri suyu sütü
Sütlü daha güzel oluyor canım bence. Bi dene öyle de.Acuka ne canım
Ben süt koymuyorum suy koyuyorum irmiği yağda kavurduktan sonra şekeri koyuyorum onla da biraz kavuruyorum sonra suyu koyuyorum evde oturdukça insanın canı bişeyler çekiyor ya fazla kilom olmasa şimdi oturup bi güzel çikolata yerdim bi Nescafe daha yapiyim bari