tabiki kimsenin tercihi kimseyi ilgilendirmez ama böyle insanlar benim kardeşimin yiğenimin çocuğumun göreceği dinleyeceği şekilde medyaya çıkıyorsa orda işte hooopppp derim yaptığın şey zaten garip bir durum bari örnek olmamak adına medyadan uzak kal zaten geleceğin gençliğinden şimdiden tedirginiz bari bunlar gibiler bu tür şeyleri göz önünde yapmasın
Katılıyorum bende.Demekki neymiş:Her koyun kendi bacağından asılmıyormuş.Asıldığı zaman çevreye birde kokusu var.bence konunun açılması çok güzel olmuş insanlar yapsın biz seyredelim yada dinleyelim ama susalım olmaz bu konu Türkiye ve Müslüman olmakla alakalı değil tamamen çocuklarımız adına endişe duymakla alakalı
Haber kaynaklı başlık açmak da yasak. Kaldı ki öyle kişisel bir durum oylamaya ve konuşulmaya sunulmuş ki şaşmamak mümkün değil.
Biz dış kapının dış mandalı olarak niye konuşmalıyız bunu?
Bu haddi nasıl görüyoruz kendimizde?
canm valla ne diyeyim yorumuna bayıldım bu durumda bile beni güldürdün yemin ederim oysaki gerçekten sıkıntılıydım..ya en basit örnek vereyim 12 yaşında kız yiğenim erkeklerle top oynamaya kavga etmeye bayılır ama erkekler tarafından da beğenilmeyi sever.
şakayla bana dedi ki
teyze şimdi bu erkek oldu ya baktım ki kadınlıktan hoşlanmadım bende erkek olucam
hadi şimdi burdan yak zaten bu zamanın gençleri biraz beyinsiz olmakla beraber çokta cesurlar yarın o birgün bir akım başlar ki bunun piyasası bile yapılır sıkıldım erkek olayım kes memeyi taktır ötekini dur sıkıldım kadınlağa döneyim şişir memeyi kestir diğerini böyleeeee gider bu olay
yazık çok yazık
bu konuda size katılıyorum gerçekten zor bi süreçten geçilip belli saartlara gelindiğinde bu ameliyat yapılıyor..ama işte bizim toplumumuzda malesefki herkes tarafından yanlış anlasılıyor ve bunun bilincinde olmayanlar tehdit gibi yollara basvuruyorlar..Ameliyat olmak öyle kolay değil safra kesesi ameliyatı gibi hastaneye yatıp ertesi gün hadi ameliyata demiyorlar.
Yasal boyutu var:
Kişisel durum kütükleri bölümünde yeralan bu konudaki 40. maddesi aynen şöyle: Cinsiyetini değiştirmek isteyen kimse şahsen başvuruda bulunarak, mahkemece cinsiyet değişikliğine izin verilmesini isteyebilir. Ancak, iznin verilebilmesi için, istem sahibinin 18 yaşını tamamlamış bulunması ve evli olmaması; ayrıca transseksüel yapıda olup, cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu ve üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunduğunu, bu alanın uzmanlarından oluşan bir sağlık kurulu raporuyla belgelemesi şarttır. Verilen izne bağlı olarak amaç ve tıbbi yöntemlere uygun bir cinsiyet değiştirme ameliyatı gerçekleştirildiğinin bilirkişi raporuyla doğrulanması durumunda, mahkemece nüfus kütüğünde gerekli düzeltmelerin yapılmasına karar verilir.
Bu izin kolay verilmiyor, yıllarca psikolojik destek alanlar var.
Ayrıca çift cinsiyetle dünyaya gelmiş, bir köy dolusu insan var, hatırlu koı, köyde akraba evliliklerine yönelinmesine neden olmuş. A... ve E... doğdukları zaman kendilerine kız teşhisi konduğu için nüfus kağıtları buna göre düzenlenmiş. 10-15 yaşlarına geldiklerinde ise kendilerini erkek gibi hissedip buna göre yaşamışlar. Sonra da adlarını Ali ve Emin olarak kullanmaya başlamışlar. Bu arada askerlik gibi bir dertleri de olmamış. Ancak "Ali ve Emin" kardeşler toplum içinde, kendilerini hissettikleri erkek cinsiyetiyle dolaşamamaktan yakınıyorlar. ''
Bu insanların yaşadığı psikolojik travmaları bilemeyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?