• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nil Gün / Pazartesi Rejime Başlıyorum

çok güzel paylaşımlar bunlar benimde farklı yollardan edindiğim ve kilo vermemde çok faydalı olan bilgilerdi, ne diyetisyenler ne de şok diyetlerle yapamadığımı, daha bilinçli, daha dikkatli beslenince ve duygusal açlığımı kontrol etmeyi öğrenince, daha doğrusu neye ihtiyacım olduğunu/olmadığını farkedince yaptım, farkındalık bence çok kritik bir nokta. ben, benim neden kilo aldığımı, aşırı yediğimi farkettim ve onu düzelttim, benim sebebim duygusal yoksunluktu, 1-2 tabak daha yemezsem sanki aç kalıcam, bir daha bu lezzeti bulamayacağım, o tatlıdan tekrar yiyemeyeceğim gibi davranıyordum ve hızlı hızlı, doyduğum halde, patlayana kadar yiyordum. bunu farkedince kontrol etmenin yolunu bulmak daha kolay oldu "jeton düştü" derlerya öyle birşey:)) . son bir sene içince 18 kilo verdim bu süreçte hiç diyet yapmadım sadece dikkatli beslendim; acıkınca yedim ama cikolata, tatlı değil normal yemek yedim, doyduğum halde canım deli gibi yemek istiyorsa durdum, mola verdim, dikkatimi başka bir şeye yönelttim bir yere kaçmıyor yemek, şimdi 5 dilim baklava yeme 1 tane ye tadına bak sonra istersen yine yersin dedim kendi kendime, istersem yeme iznini verince kendime 1 taneyle yetindiğimi farkettim, sonra o birtaneyede ihtiyacım olmadığımı farkettim.:)) genel hatlarıyla basitçe yazmaya çalıştım, biraz garip geldiyor kulağa ama aşağı yukarı bu şekilde oldu. şuan bence hala vermem gereken 10 kilo var, vermem gereken diyorum çünkü o olmak istediğim kilo, benim uzun süre kaldığım, her canımın istediğini yediğim, canımın aşırı şeker, aburcubur istemediği ama çok yesemde kilo almadığım bence benim ideal/doğal kilomdu. tabii aynı dönemde sporda yaptım, sağlık problemim nedeniyle doktor tavsiyesiyle yüzmeye başladım yan etkisi olarak biraz kilo verdim:)) buda tekrar doğum öncesine dönmek için bir mut oldu ama baktım kilolar geri geliyor ne yapsam diye araştırırken yeme kontrolümü kazandım ve aynı dönemlerde yüzmeye ek olarak pilates, step-aerobik gibi sporlar da yaptım ortalama haftada 4 gün spor yaptım ve hala spora devam ediyorum.

Son düzenleme:
Back