• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nil Gün / Pazartesi Rejime Başlıyorum

KİLO ALMAK İSTİYORSANIZ DİYET YAPIN​

Diyet, bedene kıtlık mesajı verir. Bedeniniz, bu kıtlığın sizin tarafınızdan suni olarak yaratıldığını bilmez ki. Derhal kendisini korumaya alarak, az kaloriyle yetinebilmek için metabolizmanızı yüzde kırk oranında düşürür. Diyet bittiğinde bırakın fazla yemeyi, o incecik arkadaşınız kadar bile yeseniz kilo alırsınız.
Her diyetten sonra bedenin metabolizmasını ayarlaması on dört ay sürer. Sonuç: Verdiğiniz kiloların üzerine yüzde on daha fazla kilo alırsınız..

İdeal beden ölçülerine kavuşmanız için bedeninizi aç bırakmanız değil, beslemeniz gerekir.

BEDENİNİZİ DİNLEYİN, ZİHNİNİZİ DEĞİL​

Kilolu olmak bedenin normal hali değildir. Kilo sorunu olmayan insanların nasıl yediğini hiç gözlemlediniz mi?
Normal kiloda insanlar, bedenlerinin ihtiyaçlarına göre beslenir ve yediklerinden zevk alırlar. Normal kiloda insanlar, karınları acıkınca yer...
Normal kiloda insanlar, yemekle takıntılı bir ilişki yaşamazlar, gün boyu yiyeceklerle ilgili düşünüp durmazlar.
Normal kiloda insanlar arada bir yedikleri tatlıdan dolayı suçluluk duymazlar. Normal kiloda insanlar, başkalarının önünde az yerken mutfakta gizli gizli atıştırmazlar.

Öfke ve kızgınlık duygularını ifade edemeyen insan, ısırıldığında ses çıkaran çıtır yeme arzusu duyar.

Anne sevgisine ve şevkatine ihtiyaç duyan kişi puding gibi yumuşak, tatlıkremalı yiyeceklerle,
baba sevgisini, güven ve destek ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kişi patates püresi gibi tuzlu ve doyurucu yiyeceklerle duygusal açlığını ikame etmeye çalışır..

Düşük kalorili diyetler, genetik alarm sisteminizi harekete geçirir. Beden var oluşunu sürdürebilmek için harcadığı kalorileri mümkün olduğunca azaltır ve bir kısmını gelecekteki kıtlığa karşı önlem almak üzere yağ olarak depolar. Böylece her diyet sonunda vücuttaki yağ oranı( kilo değişmesede) artar. Bu nedenle, azalan kas artan yağ oranı metabolizmayı da yavaşlatır.
Sonuç olarak; Kişi diyeti oburlukla bitirip diyet öncesi yemek alışkanlığına döndüğünde, metabolizma yavaşladığı için ekstra kilolar da kaçınılmaz olur...

FİZİKSEL VE DUYGUSAL AÇLIK​

Fiziksel açlık;
Açlık sinyalini beklemeden yiyen, tokluk sinyalini de alma yetisini yitirir. İki sinyal birbiriyle bağlantılıdır.
Greöek fiziksel açlıkta baş dönmesi olur, konsantrasyon dağılır, enerji azalır, hafif mide bulantısı başlar, sinirlilik ve gerginlik hissedilir, midede açlık ağrıları başlar. Ama yemek yemek için bu noktaya kadar beklemek doğru değildir. Acıkınca hemen yiyeceksiniz.

Duygusal açlık;
Gerçekten aç olmadığınız halde, burnunuza güzel kokular geldiği ya da yiyeceğin görünümü iştah açıcı olduğu için ağzınız sulanmaya başlamışsa, bu fiziksel açlık değildir. Bu noktada, yarattığınız suni açlık nedeniyle yerseniz, yediklerinizi bir süre sonra kalçanızda, karnınızda görürsünüz..

Kzıgın olduğunuz ya da endişeli olduğunuz için kıtır kıtır çiğneyebileceğiniz bir şeyler arıyorsanızi bu emzik yiyeceklerin hi istemediğiniz yerlerde yağ olarak biriktiğini görürsünüz.

Sinirli olduğunuzda midenizdeki gerginliği bastırmak için, yalnız olduğunuzda yalnızlığınızı unutmak için, kırılan kalbinizi onarmak için yiyevekle yakın ahbaplık kurarsanız, bu ahbaplık szi poponuzdan vurabilir..
Duygusal açlığınızı nasıl gidereceğinizi öğrenmek için terapi görün, araştırın, okuyun. Duygusal açlığınızı yiyeceklerle doyuramazsınız..

Tuvalet ihtiyacı duymadığınızda tuvalete gitme vakti geldi diye ya da gitmem gerekir diye gidiyormusunuz? Açlık hissetmiyorsanız, sırf yemeniz gerekir diye ya da vakti geldi diye yemeyin

Daha sonra acıkırım diye önleyici yemek yemeyin.. Aç olmadığınızda bedeninize giren yiyeceğin depodan başka gidecek yeri yoktur.. Deponuzun da yağ deposu olduğunu biliyorsunuz..

Kast edilen acıkmak açlıktan bayılıncaya kadar beklemek değildir. Çok aç olduğunuzda, çok fazla yersiniz. Çok aç olduğunuzda ne yediğinize aldırmaz, yiyebileceğiniz her şeye saldırırsınız. Bu tür yemek zevk değildir. Asla bu noktaya gelene kadar beklemeyin. Acıktığınızda yiyin, susadığınızda için.
Yemek yemek için acıkmayı bekleyin. Çünkü acıktığınızda yemeğin zevkini en üst düzeyde alırsınız.

YEMEK PORSİYONU İÇİN ELİNİZİ YUMRUK YAPIN​

Açlığınızın doyuma ulaşması için sadece bir elinizin yumruğu kadar yiyeceğe ihtiyacınız var. Çünkü on misli esneme kapasitesine sahip olsa da midenizin boyutu o kasar. Midenizi ne kadar sık genişletirseniz genişletin, yine de yumruk kadar yiyecek yediğinizde mide doyum sinyalini beyne gönderir. Bazen daha fazla, bazen daha az yemek isteyebilirsiniz. Ama ortalama her oturuşta bir yumruk ölçüsü kadar beslenme yeterli olacaktır.

Bu söylenen, günde üç yumruk kadar yiyecekle yetinin anlamına gelmiyor. Her acıktığınızda yumruk miktarında yemek yiyin anlamına geliyor. Bu ölçüde yediğinizde daha sık acıkacaksınız ve daha sık yiyeceksiniz. Sık ve az miktarda yenilen yiyecekler hem aşırı acıkmaktan dolayı aşırı yemeyi önler, hem de metabolizmayı hızlandırır. Az ve sık beslenmede kan şekerinde büyük düşüş olmayacağı için de enerjinizde de düşüş olmaz ve duygusal çalkantıları daha az yaşarsınız.

kitabı merak eden arkadaşlar kitap metabolizmanızı hızlandırın kaseti ile kilolarım diyetlerim ve ben kitabının birleşimine ek olarak ilave bilgiler içeriyor

İşte bu kalisim ya benim haftalardır anlatmak istediğimi nil hanım nasılda derlemiş hayran kaldım.ben hep bunu diyodum zaten hiç birimiz şişman olacaz diye yaratılmadık yada doğada hiç bir hayvan şişman değildir dikkat etttinizmi.diyet kelimesine şidddetle karşı çıkmakta haklıymışım asla diyet uygulamadım diyet diye bişey yok.doğru beslenme var.daha önceki yazılarımdada bahsetmiştim doğru beslenmeye başladığımız an bırakın yediklerimizi kısmayı sadece doğru miktarda doğru beslenme ile doğa yavaş yavaş kendine dönüyor.Hafta 200-300 gr veriyorum ortalama ama veriyorum çünkü bedenim yavaş yavaş normaline olması gerekene dönüyor.Asıl olan oburluktan ihtiyacımız olmadığı halde yemekten kaçınmak.duygusal boşluklarımız iyi tain edip ona göre önlemlerimizi almak.

kallisim emeklerine sağlık

ben önemli bulduğum noktaların altını çizdim müsait zamanlarda yazarım buraya.bu kitabında diğerlerinden farklı olarak kolay zayıflayabilmek için 3 gün 1200 kalori bir gün 1200 e ek olarak 500 artırın yani 1700 kalori aln diyor bu şekilde beden kıtlık döngüsüne girmezmiş ama ben bunu yapamıyorum çünkü kalori hesabı bana zor geliyor.ben yine acıktığımda yiyip doymayı ilk hissettiğimde bırakıyorum.birde sporuda sabah aç olarak yapın ve 3 gün yoğun bir gün 20 dk yapın diyor bu şekilde bedeni rutine alıştırmayıp şaşırtın diyor.aklıma geldikçe yazarım.
bu çok doğru bence de.vücudu tekdüzelikten koruyor.arada kaloriyi artırarak kıtlık durumundaki yağ depolama olayından koruyor
KİLO ALMAK İSTİYORSANIZ DİYET YAPIN​

Diyet, bedene kıtlık mesajı verir. Bedeniniz, bu kıtlığın sizin tarafınızdan suni olarak yaratıldığını bilmez ki. Derhal kendisini korumaya alarak, az kaloriyle yetinebilmek için metabolizmanızı yüzde kırk oranında düşürür. Diyet bittiğinde bırakın fazla yemeyi, o incecik arkadaşınız kadar bile yeseniz kilo alırsınız.
Her diyetten sonra bedenin metabolizmasını ayarlaması on dört ay sürer. Sonuç: Verdiğiniz kiloların üzerine yüzde on daha fazla kilo alırsınız..

İdeal beden ölçülerine kavuşmanız için bedeninizi aç bırakmanız değil, beslemeniz gerekir.

BEDENİNİZİ DİNLEYİN, ZİHNİNİZİ DEĞİL​

Kilolu olmak bedenin normal hali değildir. Kilo sorunu olmayan insanların nasıl yediğini hiç gözlemlediniz mi?
Normal kiloda insanlar, bedenlerinin ihtiyaçlarına göre beslenir ve yediklerinden zevk alırlar. Normal kiloda insanlar, karınları acıkınca yer...
Normal kiloda insanlar, yemekle takıntılı bir ilişki yaşamazlar, gün boyu yiyeceklerle ilgili düşünüp durmazlar.
Normal kiloda insanlar arada bir yedikleri tatlıdan dolayı suçluluk duymazlar. Normal kiloda insanlar, başkalarının önünde az yerken mutfakta gizli gizli atıştırmazlar.

çok doğru tespitler gerçekten.heralde hemen hepimiz için geçerli.bizlerin yemek yeme ile hastalıklı ilişkilerimiz var.emeğine sağlık kallistecim.
YEMEK PORSİYONU İÇİN ELİNİZİ YUMRUK YAPIN​

Açlığınızın doyuma ulaşması için sadece bir elinizin yumruğu kadar yiyeceğe ihtiyacınız var. Çünkü on misli esneme kapasitesine sahip olsa da midenizin boyutu o kasar. Midenizi ne kadar sık genişletirseniz genişletin, yine de yumruk kadar yiyecek yediğinizde mide doyum sinyalini beyne gönderir. Bazen daha fazla, bazen daha az yemek isteyebilirsiniz. Ama ortalama her oturuşta bir yumruk ölçüsü kadar beslenme yeterli olacaktır.

Bu söylenen, günde üç yumruk kadar yiyecekle yetinin anlamına gelmiyor. Her acıktığınızda yumruk miktarında yemek yiyin anlamına geliyor. Bu ölçüde yediğinizde daha sık acıkacaksınız ve daha sık yiyeceksiniz. Sık ve az miktarda yenilen yiyecekler hem aşırı acıkmaktan dolayı aşırı yemeyi önler, hem de metabolizmayı hızlandırır. Az ve sık beslenmede kan şekerinde büyük düşüş olmayacağı için de enerjinizde de düşüş olmaz ve duygusal çalkantıları daha az yaşarsınız.
yumruk kadar yemek iyi fikir.öğünlerde aklımızda olsun yumruğumuzla bir kıyaslayalım neler yiyoruz.
İşte bu kalisim ya benim haftalardır anlatmak istediğimi nil hanım nasılda derlemiş hayran kaldım.ben hep bunu diyodum zaten hiç birimiz şişman olacaz diye yaratılmadık yada doğada hiç bir hayvan şişman değildir dikkat etttinizmi.diyet kelimesine şidddetle karşı çıkmakta haklıymışım asla diyet uygulamadım diyet diye bişey yok.doğru beslenme var.daha önceki yazılarımdada bahsetmiştim doğru beslenmeye başladığımız an bırakın yediklerimizi kısmayı sadece doğru miktarda doğru beslenme ile doğa yavaş yavaş kendine dönüyor.Hafta 200-300 gr veriyorum ortalama ama veriyorum çünkü bedenim yavaş yavaş normaline olması gerekene dönüyor.Asıl olan oburluktan ihtiyacımız olmadığı halde yemekten kaçınmak.duygusal boşluklarımız iyi tain edip ona göre önlemlerimizi almak.

mehalim haklısın.duygusal olarak zayıf olmak yeme dürtülerimizi daha da artırıyor.bizlerdeki yanlış durum bu malesef.ben ne zaman yoğun stres ve sinir yaşasam ilk aklıma gelen bişeyler yemek oluyo:))

evet arkadaşların dediği gibi benim yaptığımda diyet değil.düşük kalori rejimlerine alışınca hep yiyeceğe öcü gibi bakıyordum.nil gün yiyeceğe olan bakışımı değiştirdi.ozan tuncer de bu yöntemi savunuyor.diyetsiz kalıcı zayıflama gurupları var.kitabı herkes anlayınca bizde grup kuralım ne dersiniz.

evet arkadaşların dediği gibi benim yaptığımda diyet değil.düşük kalori rejimlerine alışınca hep yiyeceğe öcü gibi bakıyordum.nil gün yiyeceğe olan bakışımı değiştirdi.ozan tuncer de bu yöntemi savunuyor.diyetsiz kalıcı zayıflama gurupları var.kitabı herkes anlayınca bizde grup kuralım ne dersiniz.

evet evet sibel sana şiddetle katılıyorum istediğim kiloya bir inim kalıcı bişiler grubu kuralım püskütü kandırlaım bize ondan kursun :)))

iyide kıslar ben bişi anlamadım daha ....tamam dengeli beslenecez ... herşeyden yiycez .. ama ben böyle yapınca kilo alıyorum ....ben tam anlamadım ......
yolun sonu montiye çıkacak gibi ama . ondada yasaklar var .. bunda yok sanırım ....

iyide nasıl .. kalişimm biraz daha tuyo bekliyik anam

aeben canım bak yanılmıyorsam sanırım yanlışım yoksa aynen şöyle her besinden sadece ihtiyacın kadar yiyeceksin peki ihtiyacın ne nilgün çok güzel açıklamış kendi yumruğun kadar yani 4-5 kaşık diyelim bir yemek için.yasak yok derken şu gruptan asla tüketmiceksin gibi yasak yok yani.kaçındığımız şeyler belli şeker ve şeker türleri.ancak ben ondan bile yiyorum yaş pasta yiyorum baklava yiyorum ama öncede koca koca dilimler yada midem bulanan kadar yerken şimdi ince bir dilim yada 1 tane baklava gibi .birde tek öğüne yüklenmeden yemek önemli sanırım
umrım doğru anlamışımdır okiş

tamam mehalim sen gine bu gün baklavaları götürdün yarın tartıda ... kilo verdiysen koçlunu istiycem yakında ha......tırlatmak üzereyim .... 1 haftadır ne kadar spor yapıyorum görüyosun diyetimide .. akreple yarış yapıyom diye bu hafta iyce sıktım 1 kilo verirsen öpüp tepeme koyucam valla ... sıkıldım artık bu piskolajıden işe yarayan yavaş ama saglam kilo verdiren bi yöntem arıyorum kasmayan . umarım bulurum .....

zayıflama için yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol.bu mantığın özü acıkanca yiyip doymayı ilk hissettiğinizde bırakmak.her acıktığınızda bedeninizi beslediğinizde abur cuburuda fazla yemeyeceksiniz.ben çok düşkünümdür mesala ama bunu tam olarak uyguladığımda bakkalın önünden geçerken hiç içimden giripte bir şey almak gelmiyordu.gelsede 2 3 tane yesem yetiyordu.bunu yememeliyim gibi bir mantıkla yapmıyordum canım istemiyordu.bu benim için ne büyük birşey bilseniz.tabi sağlıklı zayıflamak kasetininde faydası çok oldu bu konuda.reklam yaptığımı düşünmeyin sakın.hayatım boyunca kilo sorunum oldu.ilk çocuğuumdan sonra kiloları veremeyince çok bunalıma girmiştim.kilo konusu açılınca ağlıyordum.tamamen tesadüfen nil günün kasetini gördüm.nelere para vermiyorumki deyip aldım iyiki almışım.bu mantığı tam kavramak için googledan motivasyon serisi metabolizmanızı hızlandırın diye arattırın.rapidden kaset içeriğini indirin.hem motive olursunz hem öğrenirsiniz.

Hafta 200-300 gr veriyorum ortalama ama veriyorum çünkü bedenim yavaş yavaş normaline olması gerekene dönüyor.Asıl olan oburluktan ihtiyacımız olmadığı halde yemekten kaçınmak.duygusal boşluklarımız iyi tain edip ona göre önlemlerimizi almak.

Canım ben teşekkür ederim, bu arada kitabın her bölümünü yazamam bekleyenler yanlış anlamasın emeğede saygısızlıkta fazlaya kaçmayalım isteyen alıp okusun değil mi? Teşvik edici olabileceğimiz yönleri varsa aradan seçip yazıyorum ilk msaj senin ki diye buraya yazdım..
Bir de biz yarışmadayız ya haftada 200-300 gr gözümüze az gözüksede çok normal tabiki... Püsküütünle aynı grupta olduğumuz zaman hiç diyet yapmadığının en yakın şahitiydim, her gün ne isterse yedi, arada dondurma yedi ama nasıl? Çatalı dondurmaya değdirip ağzına alıp gezindi vakit geçirdi, bu yani... Her hafta düzenli olarak 500 gr verdiğini çok iyi biliyorum öylecede kurtuldu gitti kilolardan...

çok doğru tespitler gerçekten.heralde hemen hepimiz için geçerli.bizlerin yemek yeme ile hastalıklı ilişkilerimiz var.emeğine sağlık kallistecim.

yumruk kadar yemek iyi fikir.öğünlerde aklımızda olsun yumruğumuzla bir kıyaslayalım neler yiyoruz.
Evet umutum ciddi hastalıklı ilişkilerimiz var bir şeye çok güldüm diyor ki; normal insanlar ( bizim anormal olduğumuzunda kanıtıdır bu) başkalarının yanında az yiyerek mutfakta atıştırmazlar...:utangac: ben hatırlarım yani masayı topladığımda mutfağı düzenlerken kalan pastadan tatlıdan 2 çatal daha aldığımı...böyle böyle çataldan çıkıp tırpana benzedik zaten :roflol::roflol:

devamını arkası yarın gibi bekliyorum ......
aebencim yazacağım canım ama ciddi ciddi hastayım belki bugün yazamayabilirim aşırı baş ağrım var çünkü, yinede gayret edeceğim hazır bildirimler varken pc başındayken hem okurum, arada geçirilecek onu varsa geçiririm ama yapamasamda işaretler yarına bırakırım canım ..

ozan tuncer de bu yöntemi savunuyor.diyetsiz kalıcı zayıflama gurupları var.kitabı herkes anlayınca bizde grup kuralım ne dersiniz.
Ozan Tuncer CADIARZU duymadım araştırayım...

evet evet sibel sana şiddetle katılıyorum istediğim kiloya bir inim kalıcı bişiler grubu kuralım püskütü kandırlaım bize ondan kursun :)))
iyi alıştınız mehal grubu-sibel grubu-kallis grubu- püsküüt topumuzu ateşe verecek haberiniz yok :roflol:

iyide kıslar ben bişi anlamadım daha ....tamam dengeli beslenecez ... herşeyden yiycez .. ama ben böyle yapınca kilo alıyorum ....ben tam anlamadım ......
yolun sonu montiye çıkacak gibi ama . ondada yasaklar var .. bunda yok sanırım ....

iyide nasıl .. kalişimm biraz daha tuyo bekliyik anam
Aebenim şimdi arada cd sinide dinliyorum ama tam kavrayamadım yeni başladım, diyor ki istediğinizi yiyin ama istediğiniz kadar değil bizim yanlışımızda bu aslında ben porsiyon küçültmeyi 2 yılın sonunda daha yeni öğrendim inan... kendimi kandırıp az yediğimi söylüyordum hep böylece de metabolizmayı son noktasına kadar bozdum zaten... vücudunuz acıkmadan yemeyin ama her açlık hissettiğinizde yumruk kadar yiyin ve topraktan gelenle hayvandan geleni karıştırmayın diyor, bu mantığı cd dinlerken duydum henüz kitapta rastlamadım... bir bölüm daha var vücudunuz kaliteli, bu yüzden kaliteli şeyler yiyin diyor o konuyu bulup yazmalıyım mirmirmirmir

Az ve sok yemek yemeye henüz başlayalı bir iki hafta ya oldu ya olmadı, benim takımda hep şikayetim şuydu.."ben hiç acıkmıyorum ama hiç, metabolizmamda bu yüzden çalışmıyor hissediyorum diyordum" arkadaşlar hatırlarlar.. acıkma duygusu metabolizmanın çalıştığının göstergesi diye biliyorum , şimdi az ve sık yediğimde unuttuğum açlık duygusuna yeniden kavuştum karnımdan gelen sesleri unutmuştum yeniden başladı, sık ve az, tüm vucudu çalıştırıyor bence tek çözümde bu gibi..

Hah birde şey var diyetlerden çıkıp vücudun normal düzeye, bazal metabolizmanın normal çalışma seviyesine gelmesi bir yılı buluyormuş, o kadar bozuyoruz demekki..

ancak ben ondan bile yiyorum yaş pasta yiyorum baklava yiyorum ama öncede koca koca dilimler yada midem bulanan kadar yerken şimdi ince bir dilim yada 1 tane baklava gibi .birde tek öğüne yüklenmeden yemek önemli sanırım
umrım doğru anlamışımdır okiş
zaten burdada diyor; baklavayı arkadaşlarının yanında ye, 1 dilim ye. ben yemeyeceğim diyetteyim diye kendini kısıtlayıp kendi başına kaldığında yarım kg yeme :delphin:

googledan motivasyon serisi metabolizmanızı hızlandırın diye arattırın.rapidden kaset içeriğini indirin.hem motive olursunz hem öğrenirsiniz.
evet tavsiye ederim bende, bozulan sinyalleri içermeyen mesajlar var güvenli. Kitaptanda özet geçiyor bir bakıma...

evet ya kadının emeğine haksızlık oluyor gerçekten siz en iyisi orjinalini alın.nil gün çekim yasası kitabında diyorki bedelini ödemediğiniz şeyden faydalanmanız mümkün değil.yada faydalansanız bile başka yerden çıkar.ben ebru şallının dvd sini indirdim rapidden halbuki cd nin çıkmasını dört gözle bekliyordum.ama belki 2 ay oldu indireli bir kere yapmak nasip olmadı.bulursam orjinalini alacam.topraktan gelenle hayvandan gelini ayırma işini ahmet marankide savunuyor.ama ozan tuncer böyle birşeyden bahsetmiyor.zayıflama diyetleri çöpe başlıklı topiki okumanızı öneririm.bende bu hayvandan gelenle topratan geleni ayırma işini tam yapamıyorum zor geliyor.birde kasette zaten et denen şey leşten başka birşey değil diyor.tek katılmadığım sözü bu.leş olurmu nil gün hanım.özellikle benim gibi adanalılar için.:içelim:

Egzersiz yaparken hiç ara vermeden en az 20 dakika yapın diyor, egzersiz yaparken konuşamayacak kadar nefessiz kalmayın eğer böyle durum olursa beden glikoz yani kan şekerini yakar diyor..Bunu bilmiyordum...

tamam mehalim sen gine bu gün baklavaları götürdün yarın tartıda ... kilo verdiysen koçlunu istiycem yakında ha......tırlatmak üzereyim .... 1 haftadır ne kadar spor yapıyorum görüyosun diyetimide .. akreple yarış yapıyom diye bu hafta iyce sıktım 1 kilo verirsen öpüp tepeme koyucam valla ... sıkıldım artık bu piskolajıden işe yarayan yavaş ama saglam kilo verdiren bi yöntem arıyorum kasmayan . umarım bulurum .....

oy canım kardeşim bak bu hafta 1 kilo verdim çünkü aynen bu düzene uydum ayrıca ben hiç spor yapmıyorum(sakın yapmayın demiyorumda ben tembelim) ayrıca hipotroid hastasıyam yani bu şartlarda veriliyosa herkes verir

kallisim ben bunu duymuştum ne nefessiz kalacak kadar nede hiçbişi yapmıyormuş gibi rahatlıkta olmasın normal bir temponus olmalı diye

saggolum fıstıklı kurabiyelerim . bu hafta deneyelim bakalım açıkınca bi rumruk kadar ...

Back
X