• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikaha 1 Ay kaldı ve delirmek üzereyim Fikrinize ihtiyacım var...

Arkadaşım ailenin tutumu çok ama çok yanlis ne demek illede bana yakin olucak sinir oluyorum böyle tiplere o kadar itiyosar kendileri peslerinden gitsinler.. ayrica aylar öncesi nikah tayin falan olmayacaksa daha da saçma... sen kendi ceyizini oldugun yerdrn alirsin zaten mobilyalari secmek icin 2-3 hafta bile yeterli dugunden bikac hafta oncesi eviniz tutulmus olur ailenle gider hem.ev yerlestirir hem mobilya secersin bunun icin nikah yapmayin cok saçma bide ne gerek var yaa erkenden merakliymis gibi resmi nikahi bas git otur oğlanın evine merakli gibi kaldiki aranizda iki saat mesafe var yani gercekten cok komik bi durum olur insallah vazgecersin..

ailen bu kadar düşkünse hiç vermeselerdi seni ömür boyu dizlerinin dibinde olamazsın kv dünya iyisi olsa aynı evde de zor olur öyle bir saçmalık yapma 4 ay değil mi sonuçta hem düğün olmadan yüzgöz olmak çok iğrenç olur çok büyük yanlış yaparsın canım:KK14:

Nikah neden önce oluyor onu anlayamadım eşya bakmak yerleştirmek nedir ki bende şehir dışına evlendim bazı şeyleri kaynanam seçti bazı şeyleri kendim geldim seçtim zaten 2 saatlik yolmuş hem zaten anladığım kadarıyla kaynanana gidiyormuşsun ne olur bir gece kalsan nişanlısınız zaten onlar varken evde birşey yapacak değilsiniz. Ailenizin üzülmesine de gerek yok İstanbul gibi şehirde mesela bir yerden bir yere gitmek bile 2 saat alıyor sürekli gelebilir siz gidebilirsiniz. Ben arabayla 3, otobüsle 5 saat mesafedeyim annem bana da çok düşkündü bir de anne babam ayrıydı ama mutluluğum için razı oldu şimdi sorun ne onu da anlamadım ama aylar önceden nikahı anlamsız buluyorum. Aylar sürmez ki tüm bu işler siz çeyizinizi bulunduğunuz ilden tamamlarsınız zaten. Alınacaklar belli alırsınız yine de siz bilirsiniz. Hem neden ailen seni oynatıyorlar diyor anlayamadım eşinin iş bulduğu yerde oturmanızda ne zarar var.

2 saatlik mesafe var diye destek olmak için 4 ay önce nikah?
Ne gerek var? Düğünü de nikahı da haziranda yapın.
Eşyalar için de alır anneni gidersin 2 saatlik yol nedir ki...

Kizlar nikahi once isteme sebebimiz evimizden once benim işimle alakali. Orda hicbir akrabam yok calisinca kalacak yerim yok evimizi aldik fakat apartman yeni yapildigi icin daha tam anlamiyla bitmedi sadece 1 aile oturuyor orda tek de kalamam. Cevreyi bilyorsunuz kizlar kimse laf etmesin diye nikah yapmayi dusunduk o konuda birbirimize destek olacaktik ama aile de ne kadar iyi olursa olsun kimseyle yuzgoz olmak da istemiyorum. Bu konuda aklim asiri karismisti. herkese neden bana ölecekmisim gibi, beni bi daha goremeyekmissiniz davraniyorsunuz diye soruyorum kendimi cok kotu hissediyorum sanki ölecekmisim gibi hissediyorum en mutlu gunlerim fakat ben hic mutlu olamiyorum kizlar gidince bile aklim surekli ailemde kaliyor hic kimseye de yansitmiyorum ne aileme ne nisanlima.. su an icin de nikahtan vazgectim gibi hayirlisiyla su dugun sorunsuz bi sekilde gecsin kizlar ya cok zor bu durumlar cok...

Ailen haklı bence niye düğün olmadan oraya gidip yerleşeceksin ki? Ne gerek var? Nikah olmadan, ev kurmak için pekala gidip gelebilirsin alt tarafı 2 saatlik yol. Haziran'a daha aylar var.

Düğün nikah arasi bu kadar uzunsa..
senin nisanlinin tarafında kalman cok sacma..
Evlilik islerini hallletmek icin demiş sin
Zaten onlar hallolur bu kadar problem eedecek durum yokki cnm
Ailenin sözünü dinlemelisin
Onlar senin.ileride yasayabilecek durumlara karsi korumak istiyorlar

Aylar önce destek olmak için nikah mı kıyılır tayinle falan alakası da yok anladığım kadarıyla aileniz haklı düğün Hazirandaysa yakın bir tarihte kıyılmalı ya da düğünü Şubatta yapmalısınız nikah ayrı düğün ayrı bir de eşinin ailesiyle yaşaman falan hiç doğru gelmedi bana rahatsız olacaksın ister el bebek ol ister gül bebek ailen gibi olmaz anne gibi olamaz ailenizin sözünü dinleyin derim kimseye güven olmaz:KK39:

Ben istanbuldan sakaryaya geldim evlenip. Iki ailede istanbuldaydi.nikaha bir ay kala bi haftasonu geldik evi yerlestirdik gece gunduz uyumadik.herseyi bitirip nikaha kadarda daha eve ugramadik herseyimde tas tamamdi.senin yine orda kayinvalidenler varmis senin yetmedigin yerde onlar destk olur aranizda iyiymis aylar oncesinden nikah isi bana cok abes geliyor tayin durumu vs yoksa.is durumunuda evlenince duzenin oturur oyle is bakarsin dugune kadar orda durman cok sacma
Ailenin davranislarida cok hatali. Sen zaten evlenince duygusallasicaksin ben bikac ay cok duygusaldim uzuluyodum agliyodum.smdi bile gidip geldigimde bogazim dugumlenir.buraya gelseler yolcu ederken arkalarindan oturup aglarim.evleneli bir yil oldu dusun. Fakat ailem seninki gbi olsa ben hic alisamazdim. Bana hic uzaga gittin bizi biraktin vs gbi yaralayici konusmadilar. Dahada uzaga evlenenler var istanbulda bi trafige takilsan eve gitmen uc saati buluyo. Ben burdan tam iki saatte eve gdyrum.ayni sehirde olsamda nerdeyse ayni zamanda gitcektim.

Kizlar nikahi once isteme sebebimiz evimizden once benim işimle alakali. Orda hicbir akrabam yok calisinca kalacak yerim yok evimizi aldik fakat apartman yeni yapildigi icin daha tam anlamiyla bitmedi sadece 1 aile oturuyor orda tek de kalamam. Cevreyi bilyorsunuz kizlar kimse laf etmesin diye nikah yapmayi dusunduk o konuda birbirimize destek olacaktik ama aile de ne kadar iyi olursa olsun kimseyle yuzgoz olmak da istemiyorum. Bu konuda aklim asiri karismisti. herkese neden bana ölecekmisim gibi, beni bi daha goremeyekmissiniz davraniyorsunuz diye soruyorum kendimi cok kotu hissediyorum sanki ölecekmisim gibi hissediyorum en mutlu gunlerim fakat ben hic mutlu olamiyorum kizlar gidince bile aklim surekli ailemde kaliyor hic kimseye de yansitmiyorum ne aileme ne nisanlima.. su an icin de nikahtan vazgectim gibi hayirlisiyla su dugun sorunsuz bi sekilde gecsin kizlar ya cok zor bu durumlar cok...
yani birlikte yaşayacaksınız düğünden önce kıssadan hisse bu değil mi? açık açık söylesene biz düğünden önce bir şey yaşamayacağız da destek olacağızda bu kadar evirmeye çevirmeye ne gerek var..birlikte yaşayacağız de geç,ah bu gençler ah.

Bu kadar abartan aile de görmedim.
Sanki 2 saatlik mesafeye evlenen tek kız evlat sensin...

Evlilik hazırlığı içindeyken ailenizin kalbini asla kırmayın, sonradan çok büyük pişmenlık oluyor çevremdeki bazı insanlardan biliyorum..
Evlenir evlenmez çalışmak zorundamısınız, evlenince iş aramaya başlasanız?
Ev dediğiniz şey de 2 saatlik mesafede çok kolay yapılır yani haftasonu sabahtan gidin, akşama kadar biçok iş halledip evinize dönersiniz.

Çok büyük sorunlar değil bunlar, insan hassas oluyor bu dönemde bende yaşamıştım çok iyi anlıyorum. Bu arada benim ailem 9 saatlik mesafede

ben ailemden karayoluyla 28 saat uzakta oturuyorum.evlenip geldigimde burda ne isim vardi ne arkadasim..siz ev almissiniz bizim basimizi soktugumuz ev kendinden gecmis biseydi..
ne mi oldu sonra..iste buldum,arkadasimda oldu,hamdolsun bebegimizde dogdu,kendi evimizi de aldik,evlendikten 5 sene sonra gelin evi duzer gibi esya aldim bin sukur..
her sabah gozumu actigimda esimle omuz omuza nerden nereye geldim diye sukurle uyaniyorum,ailelerden hic destek almadik biz..
aileniz cok talepkar,herseyi bu kadar hazir bulursa insan ilerde neye sukredebilir ki..
2 saatlik yola gidiyorsunuz diye karalar baglamalari da gercekten abartili..

İsi de evi de 2 saatlik yoldan halledersiniz. Gider 10 gün düğüne yakin misafir olursunuz el elden diziverirsiniz evinizi. Ya gidip gelirsiniz..

İs konusunda da bir gün sonra görüşmeye cagirsalar atlar gidersiniz 2 saatlik yol nedir. Millet ise gidiyor her gün o mesafeden....

Yani kendinizi zora sokmayin kayınvalide evinde yaşayarak.

Ayrıca ayni şehirde yasayalim baskisi hic hoş değil aileler arasinda. Anne baban emekliyse senin şehrine tasinsin madem ayrilamiyorlarsa senden..

Back