- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.198
- 39
Doğru cümleleri kısa ve öz seçmem gerek. Şu nasıl
Sen benim hem abim hem babamsın atamsın kısacası sana sırtımı dayadım güvendim. Bende senin annen kardesin kısacası hayatında ki dişi kişi olarak her şeyinim. . Kapıyı kapattığımız da bak başbaşayız , dışarı da kalanlar saygı duyduklarımız elini öptümlerimiz sadece. Aile kutsaldır bak soyadını taşıyorum Aile ikimiziz hayatım senn benm atamsın bende kutsalın. Sen mutsuz olursan ben ben mutsuz olursam seni etkiliyor anneni babanı kardeşini değil . Üzüldüm kırıldım bş kaç düşüncene beni aç bırakmazsın biliyorum ama duyunca da şok oldum . Ev alma işini biraz erteleyelim olur mu biz bir anlayalım birbirimizi para biriksin bankada..
Bence çok kötü. Yahu bu adam 41 yaşında, gençlikte olmuş hatalar diye bankaların kara listesinde olan, elinde avucunda hiçbir şeyi olmayan ve asgari ücret ya da biraz üstünü kazanabilecek işler yapan bir adam. Sen gencecik 34 yaşında, aileden varlıklı, çalışan ve parayı da çarçur etmeyen birisin.
Bu adam senin altınlarını, işten ayrılınca ikinizin tazminatını peşinat yapacakmış (yanlış anladıysam söyle), kendisi ev kredisi çekemediği için (bankaların kara listesinde), sana çektirecekmiş. Çekilecek miktar aylık 3800 ödemeli 10 yıllık krediymiş. Burada arkadaşlar söylemiş. Senin maaş bordronda en az ama en az 6000 tl maaşın olması lazım ki sana aylık 3800 ödemeli kredi çıksın, zaten o da yokmuş. Ama 41 yaşında eşşek kadar adam bunu düşünemiyor? Senin maaşınla 3800 tl krediyi çekebileceğine inanıyor?
Hadi çektiniz diyelim bir mucize oldu. Kardeşine aylık 500 tl ödemesi de var, borcum borç ödeyeceğim demiş. İkiniz de işsiz de kaldınız tazminatları almak için, hadi bir mucize hemen de 3000 tl lik iş buldu diyelim. Adamın tek geliri 3000 maaş, sizin 500 tl kira. Siz artık işsizsiniz. Zaten gideriniz 4200 (sadece borç). Ev mutfak masrafı olsun, faturalar olsun, acil çıkacak şeyler olsun size 5 kuruş kalmadığı gibi zaten borcunuzu dahi ödeyemiyorsunuz. Yani aç kalırız öderiz demiş de aç da kalsanız kış gücü elektriksiz susuz doğalgazsız kalsanız da ödeyemiyorsunuz. Ve 41 yaşında adam bunu düşünemiyor.
Sevgili hemcinsim bazı insanların bu tür zekaları çok gelişmemiştir. Benim de böyle tanıdığım uzak akrabalarım var. Bizim böyle saçmalık olur mu dediğimiz her işe girdi, batırdı. Anlamıyor. Kafası hakikaten çalışmıyor. Çocuk bile anlar onda yok. Senin eşin de belli ki böyle bir insan.
Bu tür bir insana neden sen benim atamsın diyeceksiniz? Gerçekten sırtınızı bu adama mı dayadınız? Hayır aşıksınızdır, seviyorsunuzdur ve bu adamı da böyle kabul etmişsinizdir, olabilir. O zaman ona bunu belli edin. Onun çocuk gibi olduğunu, bu işlerden hiç anlamadığını, anlamadığı işe de karışmamasını güzel güzel anlatın. Niye ev işini erteleyelim diyeceksiniz? Sanki ortaya attığı fikir bir süre sonra tekrar değerlendirilecek bir fikirmiş gibi. Ama elle tutulur bir yanı yok. Yok sen anlamıyorsun ben her şeyi halledeceğim diyorsa ev almadan deyin ki aylık 4200 artırıyoruz o zaman. Borç bu olacak sonuçta. 1 yıl 4200 ek köşeye atarsak tamam alalım deyin. Zaten artırması imkan dahilinde değil. Banka soyarsa bilemem.
He adam çocuk gibi değilse daha kötü bence sizi dolandırıyor, yıllar geçmeden, tüm malvarlığınızı adama yedirmeden kaçın o zaman. İnşallah zekası öyledir.