• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikaha 1 Ay kaldı ve delirmek üzereyim Fikrinize ihtiyacım var...

cileklisuffle

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2015
3
0
1
Slm kızlar içimi dökebilmek için siteye yeni kaydoldum. yazacaklarım uzun ama fikirlerinize çok ihtiyacım var. 25 yasındayım. 4 senedir ilişkim var ve 1 buçuk yıldır nişanlıyız. Nişanlım bana aşırı düşkündür, mutluluğumu kendinden çok düşünür, asla yalan söylediğini görmedim, sadakatsizliği de asla olmadı, kimseye laf söylettirmez benden önce agresif davranışları vardı sırf beni kırmamak için o davranışlarını bile benim için değiştirdi. İkimiz ayrı şehirlerdeyiz. üniversite bitince memleketine gitti aramızda 2 saatlik mesafe var. Ben aileme fazlasıyla düşkünüm ailem de bana bu yaşıma kadar hiç ayrı kalamadık. İlk basta bu durumdan dolayı benim memleketimde yasamaya karar verdik bu aileler arasında da böyle konuşuldu yoksa ailem asla verilmeme razı gelmezdi fakat daha sonra orda yasamamızın daha mantıklı olacağını düşünmeye başladık çünkü nişanlımın karşısına iyi bir iş çıktı ve orada yaşamak ikimiz için de daha mantıklıydı ama aileme öyle bi söz verdiği için de ikimiz ve ailelerimiz çok kötü günler geçirdik şükür atlattık nişanlım da çok büyük hata yaptığını sürekli belirtiyor zaten. Evimiz de alındı şimdi yavaş yavaş eşyalarımızı diziyoruz ama kızlar şöyle bi sorun var ki şubat ayı gibi nikah yapmak istiyoruz haziran ayında da düğün istiyoruz çünkü iş düzenimi kurmak, evimizi acele etmeden istediğimiz gibi döşemek ve hayatımızı bi düzene sokmak istiyoruz o tarihten önce görümcem bile düğüne gelemicek sınavları var son senesi diğer akrabaları da yurt dışındalar sırf düğün için izin alacaklar. Zaten düğün olmadan hiçbi şey yaşamicaz. Nikahı da birbirimize tam anlamıyla destek olabilelim diye istiyoruz çünkü ayrı şehirlerde tam anlamıyla düzenimizi kuramıyoruz. ailem 4 ay onların evinde ailesiyle kalmamı istemiyorlar ailesi bana karşı çok iyiler istediğim saatte uyanırım kahvaltımı bile kayınvalidem hazırlar meyvemi soyup önüme getirir beni asla kızından ayırt etmez çünkü kendinin de bi kızı olduğu için ilerde onun kötü şeyler yaşamasından korkar. Ailem her gün ağlıyor kızlar gidecem diye ağlıyorlar çok uzak da değil allaha şükür. İş konusunda da sen onun için aileni bırakıp gidiyorsun işi de bulsunlar her şey hazır olsun öyle git deniliyor ya da düğününüz daha erken olsun deniliyor. Ailem benim her şeyim şimdiye kadar hiçbi konuda üzüp kırmadılar beni hep arkamda oldular ailemi her şeyden çok seviyorum Allah onları başımdan eksik etmesin. Benin üzülmemi istemedikleri için öyle konuştuklarını biliyorum ama ailem seni biblo gibi oynatıyorlar o senin için hiçbi şey yapmıyor hep sen yapıyorsun diye konuşunca aşırı zoruma gidiyor. Bu saat oldu hala uyuyamadım her gün ağlıyorum psikolojim alt üst oldu kızlar bu durumda ne yapmam aileme ve nişanlıma nasıl davranmam gerekiyor sürekli vicdan azabı çekiyorum aşırı mutsuzum ne olur bana yardımcı olun :'(

Kizlar nikahi once isteme sebebimiz evimizden once benim işimle alakali. Orda hicbir akrabam yok calisinca kalacak yerim yok evimizi aldik fakat apartman yeni yapildigi icin daha tam anlamiyla bitmedi sadece 1 aile oturuyor orda tek de kalamam. Cevreyi bilyorsunuz kizlar kimse laf etmesin diye nikah yapmayi dusunduk o konuda birbirimize destek olacaktik ama aile de ne kadar iyi olursa olsun kimseyle yuzgoz olmak da istemiyorum. Bu konuda aklim asiri karismisti. herkese neden bana ölecekmisim gibi, beni bi daha goremeyekmissiniz davraniyorsunuz diye soruyorum kendimi cok kotu hissediyorum sanki ölecekmisim gibi hissediyorum en mutlu gunlerim fakat ben hic mutlu olamiyorum kizlar gidince bile aklim surekli ailemde kaliyor hic kimseye de yansitmiyorum ne aileme ne nisanlima.. su an icin de nikahtan vazgectim gibi hayirlisiyla su dugun sorunsuz bi sekilde gecsin kizlar ya cok zor bu durumlar cok...

Son düzenleme:
Kısa ve öz genel görüşümü paylaşmak istiyorum. Evlenecek olan sizlersiniz ve bunca yıllık tecrübelerime göre şunu söyleyebilirim ki ne erkek ne de kadın yapacakları evliliklerde aldıkları ortak kararlarda, ailelerin huzurunuzu kaçıracak kadar müdahil olmalarına izin vermemelidir. Artık kendi yuvanızı kuracaksınız ne zamana kadar onların talepleri doğrultusunda yaşayacaksınız? Eşin yeri ayrı olmalı ailenin yeri ayrı ve hepsi de kendi yerini bilmeli...Zaten düğün öncesi her iki tarafı memnun etmek için uğraştıkça daha da çıkmaza girer ve söylenen sözlerden dolayı dolduruşa gelip bir hışımla taraf seçmek zorunda kalabilirsiniz...Sonra bir bakmışsınız ki kimseyi üzmeyim derken en çok siz üzülmüşsünüz ... O yüzden kendi iradenizle aldığınız kararlarda daha net olmalısınız! Elbette ki onların da fikirlerini alın ama öncelik sizinkiler olmalı ...Dolayısıyla siz ne istiyorsunuz önce buna karar verin?

Ayrıca aileniz size düşkünlüklerinden evlenmenize üzülüyor olabilir bu çok doğal ama bu kadar da yönlendirme yapmaları ileride sizin karşınıza daha büyük sorunları çıkaracak gibi görünüyor...

Son düzenleme:
Oncelikle ailenin soylediklerini dikkate almalisin cunku sen suan erkk arkadasini sevdign ivin yanlisi varsa goremeyebilrsin ama ailen gorur yasadim ailemi dinlemedim esimin aileside bana karsi ayni anlatigin gibiydi ama bir huzur bulamadim snnem ne dediyse basima geldi ve cok pismanim keskelerle yasiyorum onun ailesinin yaninda 4 ay kalma fikri bana vuzel gelmedi ben evliligimin en guzel ahlarini onlarla yasadim biliyorum zor zor zor Allah yardimcin olsun yapman gereeken ailenide nisanlinida bir tabanci yerine koy ve dusun taraf tutmadan o zaman sana hangisi mantikli geliosa onu ysp bazen anneler hassas olabilip herseyi abartbiliyolar o yuzden dedigimi yspip anlayabilirsin egriyi dogruyu simdi yapmazsan ilerde benim olgum gibi ailenede esinede yabanci gibi hissefme kendini kararini bana haber verirmisin meram ettim

Neden nikah ile dugun arasi aylar var, ev kurmak icin mi sadece? Cok mantikli degil sorarsan eger. Kardeşim evlendi 6 saatlik yere, hem de orda kimse yoktu, 2-3 hafta sonunda hallettik ev kurmayi.

Madem aileniz var o zaman evlenmeyin.
Evlilik demek yeni bir aile kurmak demek.
Iyi bir is bulunmussa, neden pesinden gitmesin adam?
Anne baba degerlidir tamam ama evlendiginizde eviniz ayri olacak zaten.
Burda hanimlar eslerinin annesine asiri bagli olduklarindan yakiniyorlar, aileler surekli evlerin olaylarin icinde.
Sizinki de aynen o sekil, sen kendi aileni birakip gidiyorsun da o gitmiyor mu?
Hem dugun erken olsun, hem hersey hazir olsun oyle git, celiskiye bakin.
Sizin de yaptiginiz bir sey yok ki aileniz hep sen yapiyorsun o birsey yapmiyor diyorlar.
Biblo gibi oynatilma da goremedim ben...

Acik konusayim.
eger ailenizin bu soylediklerini ve yaklasimini bir erkek yapsaydi kiyameti koparir. Nebicim aile hemen ayril kurtar kendini derdik. Nasil bu kadar karisirlar, nasil doldururlar bilmem ne bit bit bit...
Bizim oralarda bir laf vardir buldun da bulaniyon derler. Yani hersey iyi cok guzel ama sen araniyorsun. Daha ne istiyorsun anlamindadir

nisanlınız baska bir sehirde iş bulsaydı ne yapacaktınız? 4ay kimde, nerede kalacaktınız?
bu konuda ailenize hak verdim, bence de gereksiz.

ustelik dugun yapılmadıgı icin gelin mi, misafir mi bocalaması yasarsanız o cok guzel anlattıgınız kv iliskileriniz de yıpranabilir.

ancak ailenizden ayrılamam demenizi anlayamıyorum.
madem oyle iş, fırsat vs demeden ya sizin memleketinizden az maas da olsa oyle bir iş bulacaktınız ya da hemserinizle evlenecektiniz.
bir de bu konuyu kız isteme aşamasında konusmussunuz...
elbette sizin tercihiniz, herkesin hayatı kendine.
fakat ailenizin yeni kuracagınız eve, aileye bu kadar mudahil olmasına izin verirseniz ilerde baska sorunların olması da beklenir...

Ben anlamadım tam. 2 saatlik mesafe mi var sadece???birbirinize destek olup evinizi dizmek için mi erkenden nikah yapacaksınız? E ben istanbulda anadolu yakasını n bır ucundan avrupa yakasını n en ucuna evlendim.yaklasik 2,5 saat.haftasonlari hallettik işimizi. Niye Bu kadar Dramatize ettiğinizi anlamadim

Kizlar herkese fikirlerinden dolayi cok tesekkur ederim fikirleriniz benim icin cok onemli cikmazdaydim. Nikahi once yapmak isteme nedenimiz ev duzeninden once benim orda iş sorunumu halletmem ve oraya rahat rahat gidebilmem içindi. Ailem sizin gibi ilerde sorunlar cikmasindan ve benim uzulmemden korkuyorlar tabi ben de korkuyorum. En iyisi dediginiz gibi nikahi ertelemek dugune yakin yapmak kizlar nikah olmadan gidip halledeyim o sorunlari sonra da dugune yakin olsun her sey..

ailenin sözünü dinle inan onlar senin göremediğin çoğu şeyi daha rahat görüyorlar.. siz sevdiğiniz için gözünüz kör oluyor tabiri caizse en görülecek şeyleri dahi göremiyorsunuz yaşadığım için biliyorum...

Bence bunalmışsın biraz bunlar dert değil takma ya kafana sen evinle düğünle ilgilen olan olur sen ne kadar isetesende kaderde var mudahele edemezsin.

Bence nikahı aylar öncesinde yapmanda bi sakınca yok ama nikah yapıpta eşimin ailesinin yanında kalıcam diyosann biçok kez düşün derim. Bende tayin dolayısıyla düğünümden 4 ay önce nikah yaptım bu süre zarfında da ailemle birlikte yaşamaya devam ettim. Zaten aynı evin içerisinde yaşamadıktan sonra evli gibide olmuyosunn sanki hala nişanlıymışsın gibi geliyor insana. Evi kurma aşamasında ise ayrı şehirlerde olmamıza vede haftaiçleri çalışıyo olmama rağmen tüm hafta sonlarında eve gelerek yerleştirilecek kurulacak ne varsa tek başıma hallettim bunda abartılacak sorun edilecek bişi yok bence. Ailenizde hassas şu an anladığım kadarıyla buda gayet doğal emin olunkii bunu tüm kız aileleri yaşıyor. Söylenen tüm şeylere kulaklarınızı kapatınn bu dönemler okadar zor vede hassas dönemlerki herkes bişiler söylüyor...

aileni bu işlere çok karıştırma eşinle huzurunu bozarsın. ortada sorun yok bişey yok ayrı şehre gidiyosun diye neden ölmüşsün gibi davranıyorlar

artık aileni biraz daha geri planda tutmalısın bence. nişanlılık evresi çok çok zor. bende çok aradım kaldım problem yaşadım ama mutlaka sabırla antıklı doğru yolu bulmak için çabaladım. ne nişanlımı ne de ailemi mağdur edecek bişey yapmamaya çalıştım. tabiki aileni düşün ama nikah olduktan sonra önceliğin eşin olmak zorunda kalacak ikisinini yerini ayırt etmeye başla bence.

nikahın erken olması fikri benimde çok hoşuma gitmedi. hazirana kadar sabret derim. destek illa imza ile olmaz bence. yapabildğin kadarını yap. kaba eşyalarını yerleştirdikten sonra gerisini eve girincede yaparsın

üzülüncek bişey yok evlilik stresi şuanda yaşadığın bence. dur şöyle bi mantıklı bak olaya. bu ilişkiyi sen yaşıosun ailen değil. bu adamın senin için neler yapıp yapamadığnı da sen görebiliosundur ailen göremez. dimi? seni tatmin ettikten sonra ailene seni parmağında oynatmadıklarını ispat etmek zorunda bile değilsin. ayrıca annene sor bakalım mutlaka bir çok fedakarlık yapmıştır baban için. biraz da bu ağlamalarında ailenin baskısında evden ayrılıo olmanında duygusallığı var.
ama emin ol su akıo yolunu buluyo. sadece benden tavsiye nikah için düğüünü ekleyebilirsen bekle ..

bence aileniz abartıyor
onlarda zamanında aılelerını bırakmak zorunda kalmamıslarmı?

Back