• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah ve takı + kaynana sorunsalı !!

Canım benim benzer bir olay bende de yaşandı...

Öncelikle kahvaltıda sizinle olamayacakalrını haber vermeleri gerekirdi okey ama heyecanlarına yada streslerine ver ve bunu fazla büyütme.Her iki taraf da aynı derece stresli nasıl olacak nasıl bitecek diye...

Takı meselesi bizim olayı çok andırıyor .

Benim kayınvalidem daha beni istemeye gelmelerinden önce kendi zevkne göre koçak gold tan bir set beğenmiş ve almış,yanına da 2 tane bilezik almış.

Bu seti bana gösterdi bunu aldım dedi ama beğenmezsen değiştiririm dedi ben de anne çok iyi yapmışsın ama benim zevkime göre değil yanlış anlamazsan değiştirelim dedim tamam dedi değiştirmedik o kaynımın eşine kaldı (kaynım bekar henüz)
bana yenisini aldık....

Ama aldığı bilezikler fazla kalın değildi.Bense kalınlarından 6tane düşünüyordum.

Kayınvalidemi kırmak istemedim ve 5tane istediğimi söyledim o da tamam dedi,aldıkların çok ince ama ben kalın istiyorum dedim tamam dedi kadıncağız ilk başta suratı ekşise de boshayallersmile

Sizin mesele de bunun gibi ama kayınvalide biraz sert davranmış ne var biraz anlayışlı olsa ve diline sahip çıksa.
Sen nişanlınla halletmişsin ne güzel o ayarlar artık gerisini :hulya: ayar verir hafiften anneciğine :ecrin_bebek:

Bide kızım var ablası, ellerinden öper 8 yaşında. Kızıma başlık parası bile istiycem beee, sen ne diyonsempatiksalakcinni

Hehe canım Allah bağışlasın :CüvCüv: kaydirigubbakcemile3 aboovvkaydirigubbakcemile3 bacım sen bizi bastırdın valla

Canım benim benzer bir olay bende de yaşandı...

Öncelikle kahvaltıda sizinle olamayacakalrını haber vermeleri gerekirdi okey ama heyecanlarına yada streslerine ver ve bunu fazla büyütme.Her iki taraf da aynı derece stresli nasıl olacak nasıl bitecek diye...

Takı meselesi bizim olayı çok andırıyor .

Benim kayınvalidem daha beni istemeye gelmelerinden önce kendi zevkne göre koçak gold tan bir set beğenmiş ve almış,yanına da 2 tane bilezik almış.

Bu seti bana gösterdi bunu aldım dedi ama beğenmezsen değiştiririm dedi ben de anne çok iyi yapmışsın ama benim zevkime göre değil yanlış anlamazsan değiştirelim dedim tamam dedi değiştirmedik o kaynımın eşine kaldı (kaynım bekar henüz)
bana yenisini aldık....

Ama aldığı bilezikler fazla kalın değildi.Bense kalınlarından 6tane düşünüyordum.

Kayınvalidemi kırmak istemedim ve 5tane istediğimi söyledim o da tamam dedi,aldıkların çok ince ama ben kalın istiyorum dedim tamam dedi kadıncağız ilk başta suratı ekşise de boshayallersmile

Sizin mesele de bunun gibi ama kayınvalide biraz sert davranmış ne var biraz anlayışlı olsa ve diline sahip çıksa.
Sen nişanlınla halletmişsin ne güzel o ayarlar artık gerisini :hulya: ayar verir hafiften anneciğine :ecrin_bebek:

canım benim kaynanatör hayatta yapmam diyor ama bende yapıcaksın diyorum inatlaşıyoruz bakalım farkında değil olan oğluna oluyor, :umursamaz: bide son çocuğu yani benim sözlüm en küçükleri bundan sonra zaten evlendirecek çocuğu yok yani hem atla deve istemiyorum ki ne 6 tane kalın bileziği canım ya nerdeeeeeee kaydirigubbakcemile3

hem kahvaltı olayında haksızlar canım ilk defa gelmiyorlar ki daha önce kaç kere gidiş geliş yaptık birbirimize :umursamaz:

aynı sey benmde basıma geldi arıyom geliyoz günü kararlastırıyoz ee benm abimin oglunun ceyizi var ogunu cok zor bunlar ya ilk basta kaybettiler beni ah ah ah ben bilseydim bulasmazdım evliliğe youmow okadar dogru söylüyorki elleri cebnde dolandılar nsan zamnında erkek tarafı hep nisanlım etti ama kızlarına gelince herseyi istediler karsı taraftan damatlarına ettiler ah ah ah ben bilseydim evliliğe hiç bulasmazdım sizler gene 5 -6 tane istemissinizzz ben onu bile göremedim nisanda :D

Son düzenleyen: Moderatör:
inadım inat yaptığımız yok olsaydı çetele tutar verirdik ellerine yapıyorlarsa der çıkardık işin içinden ama susuyoruz işte sevdiğimiz insanların hatrına. Ki yapılanlarda değil sorun. Sorun karsı tarafın işlerine geldiği gibi davranması.diyorum ya hiçbişe yapamayacagız diye söylemeleri bile yeterdi ama demediler sorun olan bu. Yoksa bir fazla bir eksik ne farkeder allaha şükür muhtaç değiliz çalışıp kazanıyoruz.

ne güzel söyledin canımyerimseniben

yaa biz dugunu ikimiz yapmaya calisiyoruz nisanlimla o yuzden taki bisi istemedim ben nisanda takmaya calistilar ama zaten durumlari da yok..Olursa dugunden once begendigim bi set aliriz takarim..Bu tarz seylerle sikmayin caninizi derim canim mutluluklar simdiden..

bilemiyrm ama bana göre yanlış tavır takınmışsın.
bana bu şekilde şunu alıcaksın bunu alıcaksın eskiden beri ters geliyor ama eğer bişiy istiosan güzellikle de söyleyebilirdin ya daa onlar takılarını takarlardı sende onra değiştirir istediklerini alırdın.
daha şimdiden bu kadar agresif davranırsan yıpranırsınız.

canım benim belki düşünceleriinde haklısın ama bana çok ters gelio böle şeyler benimde ekimde düğünüm :nazar: inan şuan sorsalar yada kuyumcuya götürseler hayatta şunu bunu diyemem gönüllerinden ne koparsa artıkk bide şöle düşün düğün erkeğin şanındandır alırlarsada kendi şereflerini yükseltmiş olurlar almazlarsada kendileri bilirler allah manewi huzur mutluluk wersin yeterr:Saruboceq: tabi seninde canını sıkan şeyler olabilir insan sinir anında bazen istemediği şeyler kçırıyo ama sen yinede sözlerini taratark konuşş sözlünlede arana böle husumetler girmesine izin wermeee küçük kıwılcımlar büyük alewler çıkarır bu sözüme inan benn bi çanta yüzünden nikah masasından döneni gördümmmeyvahedigeldismile

Gönüllerinden o geçmiş,ya da bütçeleri ona el vermiştir.Ben şunu da istiyorum ,bunu da istiyorum demeniz abes olmuş.Bana bu şekilde dayatılsaydı gider imitasyon alırdım.aklinialirimsmile

vay ne takıymış ya bırakın gönlünden ne geçerse onu taksın mezara götürmicez ki hem şimdiden kaynanayla böle geçimsizlik olursa ilerde neler olmazz hem sözlünün günahı ne ay tuhafıma gitti bir arakadaşta 6 bilenzikkkkk isterim hemide kalın demiş ben cok yadırgadım ben ölesem dyemem utanırım beeeeeeeekaydirigubbakcemile3

bence burda ki sorunsal kaynanan değil sensinCADIARZU
çok değil ki 6 tane demişsin hadi onu bırak saçmalamışsın :delphin:
sana ne takıcaklarını gelip senin ailene mi sorucaklar kızınıza ne takalım diye:1closedeyes:
içlerinden ne gelirse onu takarlar Allah Allah bide sözlüne çemkirmişsin utanırım ben olsam-tatlicadiarzu-

Seti fikrinizi almadan almaları hoş değil..
Sonuçta siz takıcaksınız onu..
Benm setimide sözlümle birlikte gittik ben seçtim aldık çıktık..
Ne benm ailem ne onun ailesi şunu takıcaz bunu takıcaz onu istiorus bunu istemiorus diye birşey söylemedi..
Söylenmemelide bence zaten..
Bilezikler konusunda normalde bilezik takmıcam için sorun etmezdim ben..
Siz hergün bileziklerinizi takıp gezicekmisinz?
Düğünden düğüne ancakkk..
Oda satılmazsa..
Kayınvalideminde kaçtane bilezik takıcağını bilmiorum sormadımda..
Bi arkadaşında dediği gbi onların şanıdır kendilerine neyi yakıştırıyorlarsa bütceleri neye el veriyosa onu takarlar..
Bunlar konuşulmamalı bence yaa :umursamaz:

hayat o kadar zor ve sorunlarla dolu ki bence hiç dert edilecek bir konu değil insanlar yiyecek ekmek bulmakta zorlanıyorlar bu ekonomik krizde. hem düğün takısı çiftlere yardım amaçlı takılır ve genelde zor zamanda bozdurulur ve burma bilezik değer kaybetmeyen bir takıdır. gönlünüzce takmak istediğiniz takıları çalışır kazanır alırsınız.böyle küçük şeyleri dert edip neden aranıza sorun koyuyorsunuz anlamadım. Allah çözümsüz dert vermesin.

bence burda ki sorunsal kaynanan değil sensinCADIARZU
çok değil ki 6 tane demişsin hadi onu bırak saçmalamışsın :delphin:
sana ne takıcaklarını gelip senin ailene mi sorucaklar kızınıza ne takalım diye:1closedeyes:
içlerinden ne gelirse onu takarlar Allah Allah bide sözlüne çemkirmişsin utanırım ben olsam-tatlicadiarzu-

yorumların tamamını okumadan konuşma istersen 6 tane meselesi tarih oldu canımm :olmaz:

Ya kızlar kusura bakmayın arada bir meraktan bakıyorum yazılanlara ve hepsini okudum.
Beni diğer forumlardan bilenler bilir, bizdede buna benzer sorunlar vardı yani aslında bizde demek doğru değil. çünkü sözde nişanda bayramda onlar jiçbirşey yapmadılar,sözde tenekeden bir bilezik taktılar okadar.nişandada ipten daha ince bir set taktılar.başkada ne bayramda ne bişeyde hiçbirşey görmedim.nişanlım zaten evlilik teklif ederken tek taş takmıştı.
Ama bizde şöyle birşey var,annemler hayatta ağızlarını açıpta şöyle böyle demediler demezlerde.Bizde erkek tarafıda kız tarafıda ne takarsa kendi şanındandır şerefindendir.
Evet kendi içimizde annemlerle niye böyle oldu falan diye konuştuk ama asla bunu ne erkek tarafına nede nişanlıma yansıtmadım. Çünkü bu gibi durumları yansıtınca şimdi değil ama ilerde sorun oluyor.

Back