• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah ve takı + kaynana sorunsalı !!

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Kızlar selamlar,
cumartesi günü sözlümün ailesi bize gelicekti oturmaya hemde nişan + düğün tarihini kesinleştiricektiler.. Neyse saat 08:30 gibi bursa dan yola çıktılar bizde evde hesap yapıyoruz 11:00 gibi burda olurlar dedik kahvaltılıkları hazırladık annem canım benim opuyorumnanaktan sabaha kadar uyumadı elde börek açtı hazırladı poğaçalar, kurabiyeler, yok sütlü tatlılar, kısır felan derken annecim sabah 06:30 a kadar bunlarla uğraştı..
Neyse bizimkiler akrabalarına uğramışlar telefon açtılar saat 13:30 gibi gelicez dediler..
ordan bir gerginlik çıktı zaten bizimkiler başladı söylenmeye insan bir haber verir bizde burda kahvaltı etmedik onları bekliyoruz diye :kahve:

Neyse geldiler kızlar ben servisleri felan yaptım annemle felan, biz sözlümle konuşmuştuk nikah 10.10.2010 olsun dedik tabi farklı şehirlerde olduğumuz için benim burdan işimi ayarlamam gerekiyor tayin talebi felan derken düğün le nikah arasında 1 ay olması lazımdı..
Abisiyle babam 2 dk içinde karar verdiler nikah 24.09.2010 cuma düğün 25.09.2010 cumartesi olucak dediler koyun alır gibi anlaştılar hemenohaoldumsmile ben müdahale ediyorum tabi hayır ekim olucak diyorum yasakkelime duyan yok beni Ekiimmmm Ekimmmmm diye sesleniyorum yok kimse duymuyor.. :umursamaz: Neyse dedim bunu sonra sözlümle konuşurum dedim , takı meselesini açtılar kızlar bunlar benden habersiz bana bir tane set takım almışlar birde 3 tane burma bilezik yapmışlar ohaoldumsmile ben tabi sinir oldum nasıl bana sormadan aileme sormadan kafalarına göre takı alırlar diye içimden deliriyorum :oklava: bana soruyor kaynanam; Biz sözlünle konuştuk anne revindell burma bilezik takmaz dedi eğer bunları takmazsan bunları bozdurup bunların değerinde bileklik / kelepçe alırız dedi.. :kahve: bende dedim ben bunları takmam onun yerinde bileklik alırım dedim kaynanam yanlış anladı sandıki ben hem adana burması hemde bileklik istiyorum (türkçesi bozuk biraz da ) hemen yapıştırdı lafı '' Ben diğer iki gelinime almadım sanada almam!! '' dedi.. Hemen orda eltim devreye girdi (Allah razı olsun çok iyi kızdır) ''anne revindell öyle demek istemedi bla bla bla..'' işin doğrusunu anlattı.. ama ben sinirimden ölüyorum tabi.. bana nasıl sorulmaz diye orda hemen kestirip attılar aileme sormadılar bile siz ne istersiniz takı olarak diye bizimkilerde hır gür çıkmasın diye ağızlarını açmadılar..

Bende akşam sözlümü aradım bir güzel parladım ona ilk defa beni bu kadar sinirli gördü alsanaalsanasmile dedim o set takımda kalıcak ama benim istediğim 2.set takımıda alıcaksın + 3 tane daha (totalde 6 tane olucak) burma bilezik alıcaksınız + en alasından tamtur pırlanta alyansımıda istiyorum dedim.. Sen söyleyemezsen abine açar ben söylerim dedim :oklava: tabi benden gizli kapaklı iş çevirdiği için sesini çıkaramadı haklısın demekten başka istediklerimi not aldı biraz önce de beğendiğim takımın modelini felan mail attım..

Çok sinirlendim kızlar çokkkkkkk :oklava: :oklava: :oklava:
Beğendiğim set takım;
$set1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
bana göre yanlış yapmışsın canım en azından sana almıslar düğünde bile elleri ceplerinde gezen kaynana kayınbaba görüyoruz burada
erkekler böyle durumlarda soğuyabiliolar ve düğünden sonra bunlar laf edilip başına kalkılabilio bence hoş olmamış sözlüne kızıp sunu bunu istiyorum alacaksın demek

Canım bunu yaklaşık 2 senedir konuşuyorduk biz önceden konuşulmamış şeyler değildi, bana sormadan kafalarına göre karar vermeleri canımı sıkan zaten ki, ben kaç senedir onlara yük olmadın diye herşeye katlandım.. Söz de hiçbirşey istemedim ne gerek var dedim boşuna masraf bir yüzük alıp gelin dedim, evimize beyaz eşya aldık hep orta direk gittim işimizi görsün yeter dedim.. Nişan bohçasında bile bir çok şeyi aldırmadım iyi niyetli olarak boşuna masraf yapmasınlar dedim..

Sözlüm de bana hak veriyor zaten bunca senedir herşeyimizi idare ettin biz sıkıntıya düşmeyelim diye kabul ediyorum hata yaptık dedi.. Zaten benim canımı sıkan takıların miktarı değil.. Bana deselerdi kızım biz sadece bir tane set yapabiliriz diye ben eyvallah derdim gider istediğimi hemde uygun bişey seçerdim yine zorlanmasınlar diye.. Ama ben bu kadar idare ederken kafalarına göre beni yok saymaları canımı sıkan.. yoksa inan öyle çıngar çıkarıcak bir kız değilim..

Canım bunu yaklaşık 2 senedir konuşuyorduk biz önceden konuşulmamış şeyler değildi, bana sormadan kafalarına göre karar vermeleri canımı sıkan zaten ki, ben kaç senedir onlara yük olmadın diye herşeye katlandım.. Söz de hiçbirşey istemedim ne gerek var dedim boşuna masraf bir yüzük alıp gelin dedim, evimize beyaz eşya aldık hep orta direk gittim işimizi görsün yeter dedim.. Nişan bohçasında bile bir çok şeyi aldırmadım iyi niyetli olarak boşuna masraf yapmasınlar dedim..

Sözlüm de bana hak veriyor zaten bunca senedir herşeyimizi idare ettin biz sıkıntıya düşmeyelim diye kabul ediyorum hata yaptık dedi.. Zaten benim canımı sıkan takıların miktarı değil.. Bana deselerdi kızım biz sadece bir tane set yapabiliriz diye ben eyvallah derdim gider istediğimi hemde uygun bişey seçerdim yine zorlanmasınlar diye.. Ama ben bu kadar idare ederken kafalarına göre beni yok saymaları canımı sıkan.. yoksa inan öyle çıngar çıkarıcak bir kız değilim..

yok sayılmak insanın zoruna gidiyor ama bu tarz seylerde sizi yıpratır. yine kendilerince elle tutulur bişeler yapmışlar. bana da sorulmadı gel gidelim ne istersin diye. ne nişan bohcası ne takı 2 tane boş bilezik. sorulsaydı bu kadar zoruma gitmeyecekti.hem sorulmayıp hemde böyle olunca çok kötü oldum. onlara ağzımı acmadım. nişanlımla paylaştım çok üzüldüm. kendimi adam yerine konulmamıs hissettim. en azından sorulsaydıda hiçbirsey takılmasaydı keske.nişnımda berbat oldu bu yüzden.ama dedim ya olan ikinize oluyor. o yüzden tepkilerine dikkat et derim naçizane.kaydirigubbakcemile5

yok sayılmak insanın zoruna gidiyor ama bu tarz seylerde sizi yıpratır. yine kendilerince elle tutulur bişeler yapmışlar. bana da sorulmadı gel gidelim ne istersin diye. ne nişan bohcası ne takı 2 tane boş bilezik. sorulsaydı bu kadar zoruma gitmeyecekti.hem sorulmayıp hemde böyle olunca çok kötü oldum. onlara ağzımı acmadım. nişanlımla paylaştım çok üzüldüm. kendimi adam yerine konulmamıs hissettim. en azından sorulsaydıda hiçbirsey takılmasaydı keske.nişnımda berbat oldu bu yüzden.ama dedim ya olan ikinize oluyor. o yüzden tepkilerine dikkat et derim naçizane.kaydirigubbakcemile5

Evet canım yorumlarınızı dikkate aldım biraz önce tekrar konuştum sözlümle sadece benim istediğim takabileceğim gibi bir set beğendiğimi bunu istediğimi söyledim sizin yaptıklarınızda kalsın ama benimde gönlüm olsun dedim.. tamam dedi.. bileziklerle çok yüklenmiş olurum dedim vazgeçtim onlardan.. tatlıya bağladık işi Şeniz

düğünden önce gelinden habersiz takı alınmamalı
bani takı çarşısına bile götürmediler birer ince bilezik taktılar hepsi borca gitti zaten
size tavsiyem nazınız geçerken isteklerinizi yaptırın, gördüğüm kadarıyla makul birisiniz
düğünden sonra ne adam yerine bile konulmadıgım için bu gibi olaylara çok üzülüyorum

düğünden önce gelinden habersiz takı alınmamalı
bani takı çarşısına bile götürmediler birer ince bilezik taktılar hepsi borca gitti zaten
size tavsiyem nazınız geçerken isteklerinizi yaptırın, gördüğüm kadarıyla makul birisiniz
düğünden sonra ne adam yerine bile konulmadıgım için bu gibi olaylara çok üzülüyorum

canım biz ikimizde çalışıyoruz. nişanımızı kendimiz yaptık zaten. ben nişan kıyafetimi bile kendim aldım. bunu önemsemiyordum. yani taki nişanda bütün bu olanlar yasanana kadar. yani hem calışıyordum hemde nişanlımla alışveriş yapıyorduk.ben bohça olayınıda sevmem ama belirtmedim bohca istemiyorum demedim. nişan olmadan iki gün önce geldiler hiç ne ses ne soluk annemde bende takı için çagırmalarını bekledik ama fıs. sadece nişanlım bana ne yapalım ne takalım dedi.bende sete falan gerek yok en azından sonradan işe yarayacak bişe olsun en azından herseyimizi kendimiz yapıyoruz ilerisi için destek olur diye düşündüm.iki bilezik dedim. onlarda 2 bilezik yapıp getirmişler. ama içleri boş .yani en azından madem ne küpe ne set be bileklik hiçbiri yok bari yapılan bilezikler adamakllı olsun değilmi. yani yapamayacak kadar kötü degildi durumları.setimi yanına bileziklerimi küpemi kolyemi cs. istemesinide bilirdim ama istemedim.

annem o kadar üzüldükü.1 hafta evde yas havası diyebilirim.bunlardan çok etkilendim.nişanlım da anladı zaten bişeler olduğunu o da üzüldü. ama yapacak bişe yok en mutlu günümde agladım. şimdi nişan resimlerime bakmıyorum bile.

şimdi ne mi oluyor. nişanlım her ay düzenli olarak bana para veriyor.ben de onu bi köşeye atıyorum. az çok bişeler yapıyoruz. zaten düğünüde biz yapacagız esyalarımızıda biz alacagız

hı bu arada evde birinin paraya ihtiyacı olsun hemen nişanlım ıarıyorlar. oda herseferinde yolluyor. ailesi tabi arayacaklar ama bir degil iki degil...

Evet canım yorumlarınızı dikkate aldım biraz önce tekrar konuştum sözlümle sadece benim istediğim takabileceğim gibi bir set beğendiğimi bunu istediğimi söyledim sizin yaptıklarınızda kalsın ama benimde gönlüm olsun dedim.. tamam dedi.. bileziklerle çok yüklenmiş olurum dedim vazgeçtim onlardan.. tatlıya bağladık işi Şeniz

iyi yapmışsın canım. iste tabi imkanlaır ölçüsünd eyapsın her zmanmı nişanlanıyor yapsın. sonra ilede desenki sunu yapmadın falan diye deseydinde yapsaydım diyemesin en azından erkeklerin çoğunda bu da var malesef.

Allahım başka dert vermesin. :umursamaz: Böyle inadım inat da yapmayın lütfen. Siz zararlı çıkarsınız. kafaya taktığınız şeylere bakın

Ben oğlumu evlendirmiycem yaa, uğraşamam böyle:umursamaz:

Ammanya, okudum canım yazdıklarının hepsini inan şu an yaşadıklarımı en iyi sen anlarsın..
bizde çalışıyoruz sevgilimle ileride sıkışmayalım diye evimizi yaptırdık 2 sene önce , + beyaz eşyalarımızı aldık şu ana kadar 25000 tl gibi bir para harcadı canım benim kredi çekti yetmediği yerde ama aslanlar gibi ödüyor gecesini gündüzüne katıp çalışıyor.. + birde ailesine destek oluyor.. Hiçkimse demiyor bu çocukta evlenicek destek olalım diye, Bende burda evimizin eksikleri için uğraşıyorum.. Yani onun bu gayretlerini düşününce üzüldüm keşke onu bu karmaşadan uzak tutabilseydim ama benimde annem babam var sonucunda onlara karşıda boynum eğik duramam..

Allahım başka dert vermesin. :umursamaz: Böyle inadım inat da yapmayın lütfen. Siz zararlı çıkarsınız. kafaya taktığınız şeylere bakın

Ben oğlumu evlendirmiycem yaa, uğraşamam böyle:umursamaz:

Tabi tabi oğlunda senin dizinin dibinde oturucaktı zaten bir ömür kaydirigubbakcemile3 , kızın varmı bilmiyorum canım ama Allah nasip ederde bir kızın olursa,o zaman görürüm seni zemuszemus biz

iyi yapmışsın canım. iste tabi imkanlaır ölçüsünd eyapsın her zmanmı nişanlanıyor yapsın. sonra ilede desenki sunu yapmadın falan diye deseydinde yapsaydım diyemesin en azından erkeklerin çoğunda bu da var malesef.

Evet canım haklısın erkeklerin çoğunda bu var hem kel hem fodullar ya kaydirigubbakcemile3

tabi tabi oğlunda senin dizinin dibinde oturucaktı zaten bir ömür kaydirigubbakcemile3 , kızın varmı bilmiyorum canım ama allah nasip ederde bir kızın olursa,o zaman görürüm seni zemuszemus biz

inadım inat yaptığımız yok olsaydı çetele tutar verirdik ellerine yapıyorlarsa der çıkardık işin içinden ama susuyoruz işte sevdiğimiz insanların hatrına. Ki yapılanlarda değil sorun. Sorun karsı tarafın işlerine geldiği gibi davranması.diyorum ya hiçbişe yapamayacagız diye söylemeleri bile yeterdi ama demediler sorun olan bu. Yoksa bir fazla bir eksik ne farkeder allaha şükür muhtaç değiliz çalışıp kazanıyoruz.

ammanya, okudum canım yazdıklarının hepsini inan şu an yaşadıklarımı en iyi sen anlarsın..
Bizde çalışıyoruz sevgilimle ileride sıkışmayalım diye evimizi yaptırdık 2 sene önce , + beyaz eşyalarımızı aldık şu ana kadar 25000 tl gibi bir para harcadı canım benim kredi çekti yetmediği yerde ama aslanlar gibi ödüyor gecesini gündüzüne katıp çalışıyor.. + birde ailesine destek oluyor.. Hiçkimse demiyor bu çocukta evlenicek destek olalım diye, bende burda evimizin eksikleri için uğraşıyorum.. Yani onun bu gayretlerini düşününce üzüldüm keşke onu bu karmaşadan uzak tutabilseydim ama benimde annem babam var sonucunda onlara karşıda boynum eğik duramam..

destek olmak bir yana hala destek bekliyorlar.tabi ailesi bi sıkıntısı olduğunda kosacak ama herseyin bi sınırı vardır.bi yere kadar. Sonuçta bu insanda herşeyini tek basına yapmaya çalışıyor demezler.beklerler beklerler beklerler..

Düğün tarihi konusunda hem onun abisi hem de senin baban sizin fikrinizi dikkate almadığı için birşey diyemem..Sen babanla o da abisiyle konuşacak artık.
Takı konusuna gelince; senin zevkini düşünmeden set almaları hiç hoş değil.Ama orda deseydin, seti beğenmezsem değiştirme olanağımız olur herhalde, sonuçta ben görmeden almışsınız vs vs.. deseydin uzamazdı konu..
Nişanlına da çok sert çıkmışsın bence..Ya da senden habersiz birşeyler almalarına bu kadar kızacağını tahmin edemedi yoksa uyarırdı belki ailesini, konuşmadan almayalım diye..
Orta yolu bulun bence..senin de beğendiğin olsun tabii:=:)

Tabi tabi oğlunda senin dizinin dibinde oturucaktı zaten bir ömür kaydirigubbakcemile3 , kızın varmı bilmiyorum canım ama Allah nasip ederde bir kızın olursa,o zaman görürüm seni zemuszemus biz

Bide kızım var ablası, ellerinden öper 8 yaşında. Kızıma başlık parası bile istiycem beee, sen ne diyonsempatiksalakcinni

Back