• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah var, düğün olacakı, AYRILMA NOKTASINDAYIZ:(

dünyanın sonu değil annem yaptığı işte dolandırıldı ve 70 bin tll borcumuz var ben part çalışıom 400 annem asgari maaş alıo ben 500de babamdan alıom bişekilde ödemeye çalışıyoruz kredi aldık tek bi yerde birleşti borçlar varsın düğün olmayıversin bi düğün olmadı diye ayrılınmaz bence siz birbirinizi seviyorsanız tabiki ailesi çok bencildavranmış onlara haklı demiyorum sadece sizin tutumunuz da yanlış bence ya da verin arabayı evi ne yaparlarsaa yapsınlar ztn evde oturamıcanız kirası kız kardeşine gitcek ev olsa ne olmasa ne şu durumda arabada elbet alınır zamanla

elbette seviyorz ama, bize sürekli çift maaşsınız yaparsınız denmesi, ev aldık araba aldık demesi bizi çok üzüyor:(

benim ailemede erkek tarafı olraka ev aldık, araba aldık diyor benim yanımda.. benimde ailemin evi, bahçesi var onlarda benim ALLAH KORUSUN ÖLÜNCE BİZE KALICAK dedim, şimdi onlara evi bana bahçeyi verin dememi bekliyorsunuz dedim, biz sizin gibi anlaşma yapamayız dedim:26:

elbette seviyorz ama, bize sürekli çift maaşsınız yaparsınız denmesi, ev aldık araba aldık demesi bizi çok üzüyor:(

benim ailemede erkek tarafı olraka ev aldık, araba aldık diyor benim yanımda.. benimde ailemin evi, bahçesi var onlarda benim ALLAH KORUSUN ÖLÜNCE BİZE KALICAK dedim, şimdi onlara evi bana bahçeyi verin dememi bekliyorsunuz dedim, biz sizin gibi anlaşma yapamayız dedim:26:

burada eşinin ailesinin bir kenara bırak, eşinin davranışlarına, tutumuna bak. seni ezdiriyor mu? üzüyor mu? bu durum karşısında senden yana mı ailesinden yana mı? bunları bir güzel düşün, tart ona göre kararını ver; fakat şimdiden seni üzüyorsa, ailesine karşı seni ezdiriyor, hayallerini hiçe sayıyorsa ileride daha fazla üzülmektense şimdiden ayrılman en mantıklısı. ayrıca senin bir değerin olmalı! kendini onların karşısında sakın küçültme ve sakın taviz verme. zaten yeterince vermişsin.

Eşinin nereli oldugunu cok merak ettim karadeniz civarlarından mı? Evet para önemlı degıl gıbı görunebılır ama bazı aıleler yada kulturlerde dıyeyım bu olay adet halınde yasanıyor erkek cocuk okutulur buyutulur dugunde nevar neyoksa hepsı uzerınden yangından mal kacırır gıbı alınır sonra bızde sunu yapmıstık oyuzden aldık adet böyle derler.Daha sonra sınırlerını yıpratmayacaklarsa uzak dur bu dıaloglardan.

Eşinin nereli oldugunu cok merak ettim karadeniz civarlarından mı? Evet para önemlı degıl gıbı görunebılır ama bazı aıleler yada kulturlerde dıyeyım bu olay adet halınde yasanıyor erkek cocuk okutulur buyutulur dugunde nevar neyoksa hepsı uzerınden yangından mal kacırır gıbı alınır sonra bızde sunu yapmıstık oyuzden aldık adet böyle derler.Daha sonra sınırlerını yıpratmayacaklarsa uzak dur bu dıaloglardan.

ne saçma bir cevap ne demek karadenizlimi ? benim nişanlımda karadenizli bana sormadan asla hareket etmez ailesi. bu nasıl bir ırkçılıktır yaaa...

Bence kısmen de olsa ailene anlatmalısın..

En baştan herşey konuşulsaymış keşke..

Ama şu an itibariyle en azından kira bedelini her ay kardeşine sizin yatıracağını söyleyip takılarınızı kimseye vermeyin.. En azından ilerde takılarınızın da üzerine koyup daha uzak bir semtte peşinat vererek kredi ile ev almanız mümkün. O zaman kimse bir hak iddia edemeyeceğinden söz hakkı da bulamayacaklardır..

Allah kolaylıklar versin, hazırlık yeterince zor ve stresli bir dönemken böyle öz oğlunun bile burnundan getiren aileler var maalesef

Başlarına çalsınlar evlerini arabalarını gitsin eşiniz notere tapuya, çocuklarının mutluluğunan önemli sanki.

Kredi çekersiniz. Zaten şarka gitcez diyorsunuz eşyalar 2 tarafa taşınırken ziyan oluyor, oradaki evlere uyup uymayacağı belli değil.Japonlar 69 m2 evlerde oturuyor.Millet olarak ne bu eşya hırsı anlayamıyorum zaten.Düğün yapılırken bu kadar hırsa gerek yok, perdemi alamıyorsunuz. al ucuzundan tak zamanla hepsi olur.Ailelerin en gerildiği dönem alışveriş dönemi, zaten hayır olan iştede şer oluyor. Bu düğün sırasında öylee şeytan önden önden gidiyor))))

Arkadaşlar düğün günü takı yüzünden düğünü bıraktıılar, büyük bir yıkım oluyor maddi manevi yıkım.Seviyorsanız pes etmeyin mücadele edin.Ailenizede duyurmayın şimdi birde onlar karışır işin içinden çıkammazsınız.

Sanki onlardan ev araba isteyen mi olmuş vermeselermiş daha iyi..
Şimdi bu yaşattıklarından sonra gelde unut bunları ve saygı göstermek gelsin insanın içinden..
Ay yok bu destek gibi görünen köstek ana babalara uyuz oluyorum ben elimde değil ya..
Ayıp yani giy güzel takımını elbiseni ana babalık görevini yap ne her şeye karışıyorsun
Ne demek düğün olmayacak bilmem ne bu kararları vermek onların işi mi?
Para isteyen yok huzur verin huzur..
Kendi durumumu hatırlayıp sinirlendim kusura bakmayın:ssz:

Hani büyükler şimdiki nesili beğenmiyor ya yok anacım eski nesilde bozulmuş artık insan çocuğuna bunları yapar mı şaştım kaldım valla.

Hala yeni evlenen çiftten o kadar borcun içinde bir beklentisi olan insanlar olduğuna inanamıyorum , ev araba alınmış tamam eşyalar fazla gelmiş olabilir sizde ne güzel çözüm bulmuşsunuz ikiniz çalışarak alıyorsunuz , dügünde takılanları istemek nedir ya ? yada takılacakları tepki olarak takmamak bu kız sizin gelininiz o da öz oğlunuz ayıp ya, o insanlar evlencek vborç ödücek tamam alsınlar arabayıda yada satın verin paralarını en azından dügünü de eşiniz yapar yine borcunu beraber ödersiniz. Bence bu şekilde konuş nişanlınla kimse için ayrılmaya degmez hele böyle rezil insanlar için :)

Eşine bakmalısın..O seni ezdiriyor mu?Üzüyor mu?Baktın daha yolun başı..Yolun başındayken eşin yanında olmuyorsa..Ömür geçmez.Ama eşin yanındaysa dünyayı alırsın be canım.Kurduğun yuvanı bozma iki üç milyar nedir ki?Ödenir Allah kuvvet versin.Canın sağ olsun yeter ki..Şuan ne durumdasın?Evlendin mi acaba?Umarım evlenmiştirsin.Birde şöyle bir durum var ki düğün paranı versende vermesende insanlar kendilerine yapılan iyilikleri hep unutuyorlar.Bende vermiştim düğün takılarımı,paramı.Kayınvalide anneme kızına bir sürü bilezik taktım napmış demiş.Sanki gidip elin erkekleriyle yedim.Bazen bu kaynanaları kaynar kazana atmalı.Yani çok yerinde bir deyim.İnsanlar aç gözlü olmasınlar ya nefret ediyorum öylelerinden.Benim kredi çekip de yaptırdığım evde oturuyorlar oğluyla geliniyle.Ondan haberi yok kadının ama millete gelince aa benin 350 milyarlık evim var demeyi biliyor.Lafa gelince mangalda kül bırakmıyor hanımefendi.Şimdi de konuşmuyorum.Ne hali varsa görsün uzak dursun benden yeter.Büyük dediğin hakkı hukuku bilecekler arkadaş.Birde gençlere nesliniz bozuk diyorlar.Oysa kendileri daha fesatlar haberleri yok.Birde Mevlana ne demiş;
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste gör, hepsi birden yok olur! Ya böyle insanlar için kurduğun yuvanı bozma.Para kazanılır fakat insan kazanmak kolay değildir.Bende çok dertliymişim baya da yazmışım..

bi arkadaşımın başına geldi nikahla düğün arasında 15 gün vardı nikahtan bir hafta sonra kızın kp düğün yapmıycam param yok takıları da alırım sizden borç yaptım o kadar dedi ve resmen sen artık nikahlandın baba evine dönemezsin laf söz vss demeye getirdii ahala hatırladıkça içimden saydırırım adama şerefsiz heriifff nolduu kıız ve çocuk boşandıllarrr yazık çook yazık böyle ailelere

Back