- 18 Mayıs 2017
- 603
- 722
- 18
Bence içkiyi gecenin sonuna saklayın mesela nikah olsun yemekler yenilsin sonra gençler kalınca aranız da içersiniz çünkü aile büyükleri belki hoş karşılamaz. Aynen 10 bin imkansız sevgiliniz 10 bin TL ile hem nişan hem düğün yapar. Ne şanslıymışDeğil mi? Bende diyorum en fazla ne yapabilir de para alabilirler ki... Sadece içkinin fiyatta bayağı fark edeceğini düşünüyorum ki 4 yıldızlı bir otelin içkili yemekli,fotoğrafçılı 100 kişilik düğünü için 9500 demişlerdi
Ailesi biraz muhafazakar olduğundan içki olmayabilir o konuyu netleştirmedik.
Yok kesinlikle en fazla 25 olacak çünkü en yakınlarımız dedik... Şuan Ankarada yaşamadığım için çok arkadaşım da yok orada.
Nikahtan sonra gideceğimiz için takacak olan nikahta takar ordan da mekana geçeriz. Aile arasında konuşulacağı için kimse çağrılmadığı yere gelmez sanırım. Olay sadece masraftan kaçmak değil genel olarak sevmiyorum oynamayı bilmiyorum ve istemiyorum...Valla canım biz yaptık bunu, düğün de yaptık ayrı şehirlerde. Düğün daha ucuza geldi ve takısı çok oldu, ucuz dandik bi düğün yap geç, yemekte kimse bi şey takmıyor ve surat surata oturmak insanı sıkıyor ayrıca müzik parası, pasta parası, meşrubat kişi başı 100ü geçiyor. 20 kişi diyorsun, o da 50yi buluyor bir anda, gelene git mi diyeceksin
Arkadasimin dun oldu bu tarz. 6 tane arkadasini cagirmis bir de en yakin akrabalari gelicek diye 45 kisi plan yapilmis. Sadece amca hala teyze dayi bunlarin esleri cocuklari.
Ama annelerine gore komsu da yakin. Ismek kursundan arkadas da yakin. Annenin kuzeni de yakin. E anne kendi yakin arkadasini da cagirmis. Simdi benim de yakin arkadasimin cocugu evlense davet edilmek isterim. Bugun eglence yapip benle yarin hic bisey yokmus gibi kahve mi icecek? Babasi ortagini cagirmis. Cocukluk arkadasini cagirmis. Is yerindekiler gelmis vesaire vesiare... 100 kisi vardi sanirim. Siz arkadaslari bile eleyeceksiniz sizin degilse bile onun annesi alakasiz kisileri cagiracak.
Yoksa hem de alkolsuz 10000 tl asla tutmaz. 20 kisi 10000 ne demek? Kisi basi 500 tl. Birer oglak mi cevirecekler herkese?
Kokteyl yapin,hem daha nezih oluyor ve gobek atan da olmuyor. Nikah sonrasi yemekler cok zevksiz oluyor herkes surat surata bakip yanindakiyle konusuyor gurultu patirti kimse kimseyi anlamiyor duymuyor. Sadece nikah yapsaniz daha guzel,kimseyi doyurmaya gerek yok. O parayla aileniz eve bir yardimci tutsun,cateringten de yemek getirtsin evde agirlasin misafirlerinizi.Nikahtan sonra gideceğimiz için takacak olan nikahta takar ordan da mekana geçeriz. Aile arasında konuşulacağı için kimse çağrılmadığı yere gelmez sanırım. Olay sadece masraftan kaçmak değil genel olarak sevmiyorum oynamayı bilmiyorum ve istemiyorum...
Bence de şanslı az masrafla altından kalkacak :) İçki çok şart değil zaten ikimizde mutlaka içelimci değiliz bir içmek isterse babam ve bir kaç kişi içer onlar da genele uymak zorunda kalırBence içkiyi gecenin sonuna saklayın mesela nikah olsun yemekler yenilsin sonra gençler kalınca aranız da içersiniz çünkü aile büyükleri belki hoş karşılamaz. Aynen 10 bin imkansız sevgiliniz 10 bin TL ile hem nişan hem düğün yapar. Ne şanslıymış
Sevindim bunu duyduğuma :) bir aksilik çıkarsa İstanbulda da olabilir bu organizasyon çünkü.
Bizim de öyle oldu, nikaha zaten kimse gelmiyor düğün gibi olmuyor yani, bir de bu yemek duyuluyor emicenin küçük oğlunun gelini kaynına diyor ki "Biz el miyiz hani bizim mojito?!" kaynın da diyor onları da çağırın, anan diyor bunlar da gelsin,valla çorba iş. Orayı bulamayıp davet edilmeyen akrabayı arayanlar da cabası. Yaşadım hepsini.Nikahtan sonra gideceğimiz için takacak olan nikahta takar ordan da mekana geçeriz. Aile arasında konuşulacağı için kimse çağrılmadığı yere gelmez sanırım. Olay sadece masraftan kaçmak değil genel olarak sevmiyorum oynamayı bilmiyorum ve istemiyorum...
Şuan ikimizde başka şehirlerdeyiz o yüzden şimdilik netten araştıralım dedim tecrübeliler varsa daha iyi olur diye hatta..Ne 10000i ya abartmış.
Ayrıca gidip fiyat alıversin bir kaç yerden tahmini
20 kisi 10000 ne demek? Kisi basi 500 tl. Birer oglak mi cevirecekler herkese?
Hadi ya :/ memnun olanlar vardır illaki..Kokteyl yapin,hem daha nezih oluyor ve gobek atan da olmuyor. Nikah sonrasi yemekler cok zevksiz oluyor herkes surat surata bakip yanindakiyle konusuyor gurultu patirti kimse kimseyi anlamiyor duymuyor. Sadece nikah yapsaniz daha guzel,kimseyi doyurmaya gerek yok. O parayla aileniz eve bir yardimci tutsun,cateringten de yemek getirtsin evde agirlasin misafirlerinizi.
Şuan ikimizde başka şehirlerdeyiz o yüzden şimdilik netten araştıralım dedim tecrübeliler varsa daha iyi olur diye hatta..
Yalnız kişi sayısı mekanın bir kısmını ya da tamamını kapatma konusunda oldukça önemli çünkü sayıya göre fiyat veriyorlar ya da mekan teklifi zaten kabul etmiyor. Şimdiden hayırlı olsun, iyi eğlenceler ve mutluluklar :)Sevindim bunu duyduğuma :) bir aksilik çıkarsa İstanbulda da olabilir bu organizasyon çünkü.
Bence de şanslı az masrafla altından kalkacak :) İçki çok şart değil zaten ikimizde mutlaka içelimci değiliz bir içmek isterse babam ve bir kaç kişi içer onlar da genele uymak zorunda kalır
Aslında düğün yapsan daha güzel olur hem kimsenin gönlü kalmaz bi de nikahtan sonra herkese laf anlat aile arasında yaptık kimseyi çağırmadı diye. Kokteyl tarzı yapın oynamalı değil. Dans müzikleri falan olur hoş bi ortam yani. İlla davul zurna olmak zorunda değil. Ben arkadaşın ve ya kuzenin falan olsam bozulurum.Bence de şanslı az masrafla altından kalkacak :) İçki çok şart değil zaten ikimizde mutlaka içelimci değiliz bir içmek isterse babam ve bir kaç kişi içer onlar da genele uymak zorunda kalır
Tabii ki hayır :) mütevazi bir kutlama olacak erkek arkadaşımın hayal gücü işte...Ben nişanımı ankarada düğünümu istanbulda yapan biri olarak iki piyasaya da hakimim. Imkansiz o kadar tutmasi. Ha ama 25 kisiye ben ozel orkestra getiririm ozel fotografci tutarım diyorsaniz onu bilemem. Mihriban korusu gibi bir yerde bile sinirsiz alkollu yemek 300 tl gibi birseydi.
Ah şu akrabalar...Bizim de öyle oldu, nikaha zaten kimse gelmiyor düğün gibi olmuyor yani, bir de bu yemek duyuluyor emicenin küçük oğlunun gelini kaynına diyor ki "Biz el miyiz hani bizim mojito?!" kaynın da diyor onları da çağırın, anan diyor bunlar da gelsin,valla çorba iş. Orayı bulamayıp davet edilmeyen akrabayı arayanlar da cabası. Yaşadım hepsini.
Teşekkür ederim istediğimiz gibi olur inşallah :)Yalnız kişi sayısı mekanın bir kısmını ya da tamamını kapatma konusunda oldukça önemli çünkü sayıya göre fiyat veriyorlar ya da mekan teklifi zaten kabul etmiyor. Şimdiden hayırlı olsun, iyi eğlenceler ve mutluluklar :)
Kuzenlerin hepsi bir yerde ve hepsiyle aram çok iyi değil yakın olanları zaten çağıracağım valla diğerlerinin bozulması küsmesi çok da umurumda değil. Düğün yapmak istesem zaten bunlara girmezdim...Aslında düğün yapsan daha güzel olur hem kimsenin gönlü kalmaz bi de nikahtan sonra herkese laf anlat aile arasında yaptık kimseyi çağırmadı diye. Kokteyl tarzı yapın oynamalı değil. Dans müzikleri falan olur hoş bi ortam yani. İlla davul zurna olmak zorunda değil. Ben arkadaşın ve ya kuzenin falan olsam bozulurum.
Tabii ki hayır :) mütevazi bir kutlama olacak erkek arkadaşımın hayal gücü işte...
Eğer zamanlamada sıkıntı yaşamazsak İstanbul Beylerbeyinde de yapabiliriz organizasyonu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?