• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah nikah memurunu ikna edebilir miyiz ? :)

dodo84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
115
16
98
kizlar ,simdi bu nikah zamani nikah memuru ad soyad anne adi ve baba adi soruyor ya,acaba diyorum eger nikah memuru ile anlassak ve anne adi baba adi soruldugunda nufusta yazani degilde baska bir ad soylense kabul olur mu ? benim nisanlimin boyle bir durumu var ve kendisi nufusta yazan ismi soylemek istemiyor,:50::50:(kendi ismi degil sadece baba ismi kisminda ) sirf bu yuzden nikaha kimse gelsin istemiyorlar aile disinda.(tabi ben hic boyle hayal etmemistim)

acaba memurla konusup anlasmak olabilir mi merak ediyorum..

kizlar ,simdi bu nikah zamani nikah memuru ad soyad anne adi ve baba adi soruyor ya,acaba diyorum eger nikah memuru ile anlassak ve anne adi baba adi soruldugunda nufusta yazani degilde baska bir ad soylense kabul olur mu ? benim nisanlimin boyle bir durumu var ve kendisi nufusta yazan ismi soylemek istemiyor,:50::50:(kendi ismi degil sadece baba ismi kisminda ) sirf bu yuzden nikaha kimse gelsin istemiyorlar aile disinda.(tabi ben hic boyle hayal etmemistim)

bunu nikah memuruyla konuşsanız daha iyi olur. en iyi cevabı o verir

bunu nikah memuruyla konuşsanız daha iyi olur. en iyi cevabı o verir

ya evet sormak lazim.ben nisanlima soyluyorum belki hallederiz diye.ama nisanlimin babasi oyle sey olmaz diyor cikiyor isin icinden.nisanlimda babam boyle diyor diyo.bakalim zaten tatile geldigimde turkiyeye o zaman belki gidip sorabilirim.aslinda ne kadar kurcalarsam o kadar kotu olabilir.ama hep hayalini kurdugun nikaninda oyle sonuk gecmesi hos degil..bende bilmiyorum yani.ailesi cok hassas bu konuda bilinmesini istemiyorlar.gerci dava da var belki o zamana sonuclanir kismet :)

ya evet sormak lazim.ben nisanlima soyluyorum belki hallederiz diye.ama nisanlimin babasi oyle sey olmaz diyor cikiyor isin icinden.nisanlimda babam boyle diyor diyo.bakalim zaten tatile geldigimde turkiyeye o zaman belki gidip sorabilirim.aslinda ne kadar kurcalarsam o kadar kotu olabilir.ama hep hayalini kurdugun nikaninda oyle sonuk gecmesi hos degil..bende bilmiyorum yani.ailesi cok hassas bu konuda bilinmesini istemiyorlar.gerci dava da var belki o zamana sonuclanir kismet :)
isimdeki çekindikleri konu ne ?

Her nikah memuru ana-baba adı sormuyor. Zaten sorulması da saçma değil mi? Eevlenecek kişiye adı ve soyadıyla hitap edilip, yine ad ve soyad ile yanındaki kişiyi hiçbir baskı altında kalmadan eş olarak kabul edip etmediğinin sorulması en doğrusu bence - ki genel olarak gördüğüm uygulama bu şekilde.

Her nikah memuru ana-baba adı sormuyor. Zaten sorulması da saçma değil mi? Eevlenecek kişiye adı ve soyadıyla hitap edilip, yine ad ve soyad ile yanındaki kişiyi hiçbir baskı altında kalmadan eş olarak kabul edip etmediğinin sorulması en doğrusu bence - ki genel olarak gördüğüm uygulama bu şekilde.

ya canim bende en son ne zaman nikaha gittim hatirlamiyorum.bende bunu soracaktim en son nikah kiydiranlarda uygulama nasil oldu diye.ama simdi baba adi degisikse soyadida degismistir saniyorum.o detayi tam ogrenmek lazim..sen boyle diyorsan o zaman oyledir..yine son zamanlarda nikah kiydiran tanidik varsa sorabilir misin rica etsem..simdiden cok sagol..

Eskide kalmamış mıydı ana-baba adı sormak, bize sormamışlardı.

bizim nikahta da sormadılar anne-baba ismi ..
siz yine de konuşun, bir problem çıkmaz bence..

Nikah sırasında anne-baba isimlerinin sorulmasının sebebi şahitler eşliğinde kıyılan nikahta kimlik tespitidir. Ben 21 Aralık 2013 tarihinde evlendim, bizde hem eşime hem bana anne-baba ismi soruldu. Ve gittiğim her nikahta da soruldu şimdiye kadar, bunu ancak nikah memuru ile görüşerek çözebilirsiniz. Ama iş biraz karışık tabi, sonuçta nikah işlemleri yapılırken hangi nikah memuru gelecek belli olmuyor, nikah memurunu ancak nikah saatinden bir kaç dakika önce görebilirsiniz. Bu durumda eğer gerçekten çok sıkıntı yaşatacak bir durumda ise işi riske atmayın ve kimseyi çağırmadan nikahınızı kıyın. Çünkü nikah memurları gerçekten oldukça sertler. Bizim düğünde, annemin elbisesinin fermuarı bozuldu tam nikah saatine yakın, onu yapıyorduk gelin odasında "haber verin çıksınlar, bekleyemem ben öyle 5-10 Dk" demiş. Üstelik nikah memurumuz da bayandı, hani daha anlayışlı olmasını beklenir ya bayanların, hiç öyle değildi valla.

Merhaba
Benim nişanlımda annesinin adı söylensin istemiyordu
Biz konuştuk memurla söylemeyecekler sormayacaklar o şekilde not aldılar :)

Back