-
- Konu Sahibi Ayse1980dogumlu
anne olmak istiyorsunuz,ama adam sadece imam nikahı diyor. hoşmu resmi nikah olmadan çocuk yapmanızz peki kabul ederseniz bunuOyalıyormu onuda bilmiyorum aslında sanmıyorum. Ben buyum diyor değişemem nikah yapacam diye söz veremem diyor.
aynen. hakaret. o diğer 2 eşi kadar olmamışsınız gözünde demek bu. onlara resmi nikahı layık görüyor ama size değil.Sadece imam nikahı yapalım teklifi, haklısınız aslında hakaret
bulunmaz hint kumaşı yapan yine biz kadınlar değilmiyiz. resti çeksek,anlayacaklar ne halt olduklarını ama. işte.Bu erkekler kendilerini bulunmaz hint kumasi gibi gostermiyorlar mi illet oluyorum. Evet insanin sevdigine deger gostermesi güzel bisey ama bu karsilikli olmali eger ben dege rgormuyorsam kimse degerli degildir. Tamamen yararciyim bu konuda. Sonra kadinlar erkenden niye yaslaniyor niye yaslancak sizin pesinizi topluyoz ondan yaslanmicam Iste
Sakın kabul etmeyin çok onur kırıcı. Biraz daha bekleyin madem kafasında bir şeyler otursun, size güveni gelsin. O zaman evliliği tekrar masaya yatırırsınız. Baktınız evliliğe yanaşmıyor kendi yolunuzu çizin. ASLA imam nikahı kıymayın. Sert bir şekilde reddedin bir daha lafını açarsa. Altı üstü bir imzaysa atıversin gitsin.Oyalıyormu onuda bilmiyorum aslında sanmıyorum. Ben buyum diyor değişemem nikah yapacam diye söz veremem diyor.
Cok yanlis bilgiler veriyosunuz siz ama. Bi ilahiyatci olarak mudahale etmem gerektigini dusundum.. Ne demek resmi nikah olmadan dini nikahin bi gecerliligi yok? Olur mu oyle sey ya. Eskiden resmi nikah mi varmis? Tavsiye edilen tabiki once resmi nikah ardindan dini nikah yapmak ama isimize gelmedigi icin tek basina kiyilan dini nikahin zina oldugunu soylemek cok cok yanlis.. İyice arastirin okuyun ondan sonra fetva vermeye kalkin e mi? Konu sahibi once resmi nikah sonra imam nikahi... Bu her acidan sizin icin yararli olur..her şeyden önce imam nikahı denen şeyin dini açıdan hiçbir geçerliliği yoktur. resmi nikah varken imam nikahı kıyarak birlikte olanlar zina etmiş sayılır... öncelikle şayet dini açıdan bakıyorsanız bunu bilin.
resmi+imam nikahı kıyarsanız sorun yok.
kısacası resmi nikah tek başına dini açıdan geçerliyken, imam nikahı geçersizdir.
konumuza dönecek olursak, adam resmi olarak imza atmalardan gerçekten korkuyor olabilir. hatta kabuslarına bile giriyordur kim bilir. ama evlenmek istiyorsanız, o imzayı atacaksınız başka yolu yok.
haa ama ben birlikte yaşamak istiyorum derseniz zaten buna da evlilik denmiyor. birlikte de yaşayabilirsiniz.
Bakın yazmışım resmi nikah varken diye. Evet resmi nikah varken dini nikah zina nikahıdır sadece. İlahiyatçı olmanız bir şeyi değiştirmez. Biz de biliyoruz dini. Bir tek ilahiyatçılar mı biliyor? Komiksiniz...Cok yanlis bilgiler veriyosunuz siz ama. Bi ilahiyatci olarak mudahale etmem gerektigini dusundum.. Ne demek resmi nikah olmadan dini nikahin bi gecerliligi yok? Olur mu oyle sey ya. Eskiden resmi nikah mi varmis? Tavsiye edilen tabiki once resmi nikah ardindan dini nikah yapmak ama isimize gelmedigi icin tek basina kiyilan dini nikahin zina oldugunu soylemek cok cok yanlis.. İyice arastirin okuyun ondan sonra fetva vermeye kalkin e mi? Konu sahibi once resmi nikah sonra imam nikahi... Bu her acidan sizin icin yararli olur..
Resmi nikah varken baskasi ile kiyilan dini nikah zina falan degildir... Nerden cikariyosunuz yahu.. Bir tek ilahiyatcilar dini bilio diye bisey demedim.. O bolumden mezun oldugum icin konuya daha cok vakif oldugunu dusunuyorum sadece.. Tasvip etmediginiz bi sey anliyorum, ama bu gercegi degistirmez ki.. Kizlarda azcik uyanik olsun, resmi nikah olmadan kiydirmasin dini nikahini..Bakın yazmışım resmi nikah varken diye. Evet resmi nikah varken dini nikah zina nikahıdır sadece. İlahiyatçı olmanız bir şeyi değiştirmez. Biz de biliyoruz dini. Bir tek ilahiyatçılar mı biliyor? Komiksiniz...
Eskiden resmi nikah yokken dini nikah vardı, sizin de dediğiniz gibi... Resmi nikah geldi, dini nikahın hükmü kalmadı. Hatta denebilir ki, bugün gelenek devam etsin diye değil de din adına nikah yapılırsa bu çok daha büyük günah olur.
Çünkü bazı "şerefli" imamlar para karşılığı nikah kıyıyorlar ve genç kızlar kötü yola düşürülüyor sonra.
Evet efendim, resmi nikah kıymadan sadece dini nikahla cinsel birliktelik yaşanırsa bu zina olur.Resmi nikah varken baskasi ile kiyilan dini nikah zina falan degildir... Nerden cikariyosunuz yahu.. Tasvip etmediginiz bi sey anliyorum, ama bu gercegi degistirmez ki.. Kizlarda azcik uyanik olsun, resmi nikah olmadan kiydirmasin dini nikahini..
Peki..Evet efendim, resmi nikah kıymadan sadece dini nikahla cinsel birliktelik yaşanırsa bu zina olur.