Nikah istemeyen sevgili

40 yaşında adam etrafında bir sürü bayan arkadaşı var çok samimiler tabiki sorumluluk almak istemez.
İmam nikahını da bazı sınırları aşmak için istiyor besbelli.
Bu kişiyle vakit harcamayın.

bulunmaz hint kumaşı yapan yine biz kadınlar değilmiyiz. resti çeksek,anlayacaklar ne halt olduklarını ama. işte.

Oyalıyormu onuda bilmiyorum aslında sanmıyorum. Ben buyum diyor değişemem nikah yapacam diye söz veremem diyor.
Sakın kabul etmeyin çok onur kırıcı. Biraz daha bekleyin madem kafasında bir şeyler otursun, size güveni gelsin. O zaman evliliği tekrar masaya yatırırsınız. Baktınız evliliğe yanaşmıyor kendi yolunuzu çizin. ASLA imam nikahı kıymayın. Sert bir şekilde reddedin bir daha lafını açarsa. Altı üstü bir imzaysa atıversin gitsin.

Muhtemelen evlilikten korkuyor. Hatta belki gereksiz goruyor. Yerinizde olsam alir karsima ciddi ciddi konusurdum. Sevgi saygi ilgi guzel sey ancak evlilik ve nikaha bakis aciniz bir degil. Bencd bu buyuk sorun.

Evlilikten korkuyor diye senin güzelim hayatını mahvetmeye kimsenin hakkı yok.İmam nikahı kıysan ne olacak etraftakiler bilmedikten sonra.Hem aile kavramı diye bir şey var.Hamile kalsan ve bebekten korksa kaçsa gitse imam nikahı neyini kurtaracak?Olan bebeğinle sana olacak.Etraftaki gereksiz baskılar çok yıpratır seni.Her kadın annelik duygusunu tatmak ister.İmam nikahını kıysanız kaç sene daha bunu ertelemeyi düşüneceksin?Kendini yıpratmaya yormaya değmez yolun başından sen bu ilişkiyi bitir derim.Niye mi?Yaş olarak artık olgun bir insansınız diye düşünüyorum.Hayatınıza çizgi çizemeyecek insanlarla beraber olmamalısınız.

Evlilikten korksa imam nikahına tamam demezdi. Bu adamda var bir şey bence altını biraz kucalayın. Hala evli bile olabilir. Yada sizden kaçırmak istedipi malı mülkğ olabilir. Ama her ihtimalle bu adamın doğru adam olduğu çok muallak. Doğru adam dediğiniz kişi öncelikle size güvenir korkmaz sizden çocuk sahibi ol ak ister size ileride maddi bir güvence bırakabilmek için resmi nikah ister. Ben çok net konuşmam böyle konularda ama bu sefer diyorumki iyi düşünün yok verin...

Elbetteki siz bir duzen isteyeceksiniz
Ayni yasta olan bir tanidigim bayanda 35 yasinda su an tam istedigi gibi bir evlilik yapiyor
Ve heyecani herseyi goZlerinin isiltisi tanik oluyoruz neden sizde yasamayasiniz ki

Cok yanlis bilgiler veriyosunuz siz ama. Bi ilahiyatci olarak mudahale etmem gerektigini dusundum.. Ne demek resmi nikah olmadan dini nikahin bi gecerliligi yok? Olur mu oyle sey ya. Eskiden resmi nikah mi varmis? Tavsiye edilen tabiki once resmi nikah ardindan dini nikah yapmak ama isimize gelmedigi icin tek basina kiyilan dini nikahin zina oldugunu soylemek cok cok yanlis.. İyice arastirin okuyun ondan sonra fetva vermeye kalkin e mi? Konu sahibi once resmi nikah sonra imam nikahi... Bu her acidan sizin icin yararli olur..

Bakın yazmışım resmi nikah varken diye. Evet resmi nikah varken dini nikah zina nikahıdır sadece. İlahiyatçı olmanız bir şeyi değiştirmez. Biz de biliyoruz dini. Bir tek ilahiyatçılar mı biliyor? Komiksiniz...

Eskiden resmi nikah yokken dini nikah vardı, sizin de dediğiniz gibi... Resmi nikah geldi, dini nikahın hükmü kalmadı. Hatta denebilir ki, bugün gelenek devam etsin diye değil de din adına nikah yapılırsa bu çok daha büyük günah olur.
Çünkü bazı "şerefli" imamlar para karşılığı nikah kıyıyorlar ve genç kızlar kötü yola düşürülüyor sonra.

Resmi nikah varken baskasi ile kiyilan dini nikah zina falan degildir... Nerden cikariyosunuz yahu.. Bir tek ilahiyatcilar dini bilio diye bisey demedim.. O bolumden mezun oldugum icin konuya daha cok vakif oldugunu dusunuyorum sadece.. Tasvip etmediginiz bi sey anliyorum, ama bu gercegi degistirmez ki.. Kizlarda azcik uyanik olsun, resmi nikah olmadan kiydirmasin dini nikahini..

Resmi nikah varken baskasi ile kiyilan dini nikah zina falan degildir... Nerden cikariyosunuz yahu.. Tasvip etmediginiz bi sey anliyorum, ama bu gercegi degistirmez ki.. Kizlarda azcik uyanik olsun, resmi nikah olmadan kiydirmasin dini nikahini..
Evet efendim, resmi nikah kıymadan sadece dini nikahla cinsel birliktelik yaşanırsa bu zina olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…