önce belediyeye gidiyorsunuz. size bir belge veriyor. o belgeyle sağlık ocağına veya hastaneye gidiyorsunuz. doktor raporu onaylıyor. onayladıktan sonra tekrar belediyeye gidiyorsunuz, nikah cüzdanınızı falan alıp işletiyorsunuz. belediyeye ilk gidişinizden önce vesikalıklarınız olsun ama. erkekte sadece vesikalık yeter ama kadının ki biyometrik olmalı cünkü kimliğiniz değişecek. hastaneye de sabah erken saatlerde gidin yoksa ertesi güne kalıyor raporİnternette hiç bir bilgiyi doğru düzgün bulamadım, her yerde üstü kapalı bilgilendirme var gibiYarın işyerlerimizden izin alıp nikah işlemlerimizi halledelim dedik ama ilk belediyeye mi müracaat etmemiz gerekiyor yoksa sağlık ocağına mı gitmemiz gerekiyor? Kimi belediye demiş kimi sağlık ocağı. Sağlık ocağına gitmemiz gerekiyorsa eğer yanımızda fotoğraf götürmemize gerek var mı? Yeni evlenmiş ya da bu süreçlerini hatırlayan varsa bilgi verebilir mi*
Herkese farklı prosedür mü uygulanıyor ne tuhaf işlerönce belediyeye gidiyorsunuz. size bir belge veriyor. o belgeyle sağlık ocağına veya hastaneye gidiyorsunuz. doktor raporu onaylıyor. onayladıktan sonra tekrar belediyeye gidiyorsunuz, nikah cüzdanınızı falan alıp işletiyorsunuz. belediyeye ilk gidişinizden önce vesikalıklarınız olsun ama. erkekte sadece vesikalık yeter ama kadının ki biyometrik olmalı cünkü kimliğiniz değişecek. hastaneye de sabah erken saatlerde gidin yoksa ertesi güne kalıyor raporbiz düğünden iki gün önce gün aldığımız için bu sekildeydi. belediyedeki nikah memuru da zaten akraba olduğu için çok hızlı aynı gün içinde hallettik hepsini. ama süreç böyle.
Ben 2 ay önce nikah günü aldım. Beldiyeye göre değişiklik gösteriyor mu bilmiyorum ama belediye tarafından istenen evraklar zaten belediyelerin internet sitesinde detaylı olarak yazıyor. Ben ilk sağlık ocağına gidip kan verdim. Sabah erken gitmeniz gerekiyor sadece :) Sonra vesikalık fotograf cekinirsiniz. Çekindiğiniz bir fotoğrafı sağlık ocagına raporu almaya gittiğinizde götürürsünüz doktor size bir tane fotografla gelmeniz gerektiğini söylüyor zaten. Sonrasında evraklarınızla birlikte belediyeye gidersiniz. Şimdiden hayırlı olsunHerkese farklı prosedür mü uygulanıyor ne tuhaf işlerBir başkası da ilk önce fotoğraf çektirin, oradan sağlık ocağına gidin en son belediye diye söylemiş. Biyometrik ve normal fotoğraf farkı oluyor yazıyor. Belediyeye de ulaşamadım yoksa sorucaktım
Belediyeye gidip başvuru yapıp ücret ödeyeceksiniz, o kağıtla size sağlık ocağında işlem yapılacak. Fotoğraf belediyeye veriliyor, sağlık ocağında fotoğraflık iş yok. Sabah saat 10 dan önce 8-10 arası sağlık ocağına gitmeniz gerekiyor, çünkü aç karnına sizden kan alacaklar ve kan alımı o saatler arasında sadece..İnternette hiç bir bilgiyi doğru düzgün bulamadım, her yerde üstü kapalı bilgilendirme var gibiYarın işyerlerimizden izin alıp nikah işlemlerimizi halledelim dedik ama ilk belediyeye mi müracaat etmemiz gerekiyor yoksa sağlık ocağına mı gitmemiz gerekiyor? Kimi belediye demiş kimi sağlık ocağı. Sağlık ocağına gitmemiz gerekiyorsa eğer yanımızda fotoğraf götürmemize gerek var mı? Yeni evlenmiş ya da bu süreçlerini hatırlayan varsa bilgi verebilir mi*
Çok teşekkür ederimBen 2 ay önce nikah günü aldım. Beldiyeye göre değişiklik gösteriyor mu bilmiyorum ama belediye tarafından istenen evraklar zaten belediyelerin internet sitesinde detaylı olarak yazıyor. Ben ilk sağlık ocağına gidip kan verdim. Sabah erken gitmeniz gerekiyor sadece :) Sonra vesikalık fotograf cekinirsiniz. Çekindiğiniz bir fotoğrafı sağlık ocagına raporu almaya gittiğinizde götürürsünüz doktor size bir tane fotografla gelmeniz gerektiğini söylüyor zaten. Sonrasında evraklarınızla birlikte belediyeye gidersiniz. Şimdiden hayırlı olsun
Belediyeyi sabahtan beri arıyorum ama ulaşamadım açmıyorlarBizde pazartesi günü ilk belediyeye gidip bilgi almayı düşünüyoruz erken saatlerde sonrasını onların yönlendirmesi doğrultusunda yapacağız Destekleriniz için teşekkür ederim
yani canım farklı prosedür olduğunu sanmıyorum. çünkü doktor, belediyeden aldığımız rapor üzerinde işlem yaptı. ilk sağlık ocağına gitsen nereye yapacak islemi?Herkese farklı prosedür mü uygulanıyor ne tuhaf işlerBir başkası da ilk önce fotoğraf çektirin, oradan sağlık ocağına gidin en son belediye diye söylemiş. Biyometrik ve normal fotoğraf farkı oluyor yazıyor. Belediyeye de ulaşamadım yoksa sorucaktım
Pazartesi erkenden önce belediye sonra sağlık ocağı yolları göründü bizeyani canım farklı prosedür olduğunu sanmıyorum. çünkü doktor, belediyeden aldığımız rapor üzerinde işlem yaptı. ilk sağlık ocağına gitsen nereye yapacak islemi?bizde böyleydi süreç valla. doktorun onayladığı kağıdı belediyeden aldığımız için ben ilk sağlık ocağına gitmenin bir ise yarayacağını sanmıyorum
ayy tadını çıkarınPazartesi erkenden önce belediye sonra sağlık ocağı yolları göründü bize
Düğün süreci yaklaştıkça stres artıyor vallahi biz de hep geriliyoruzayy tadını çıkarınbiz çok stresliydik hep gergin gecti siz eğlenin
Hayırlı uğurlu olsun şimdidenşu an ben de bunlarla uğraşıyorum. ben önce aile hekimine gittim. O bir kayıt oluşturdu. Bu haftaiçi kan vericem, sonra da akciğer filmi istedi. Bunlar olurken vesikalık çektiricem, en son belediyeye gitmeyi planlıyorum. Bu sıra yanlışsa uyarın beni. Bir de sizlerden de akciğer filmi istendi mi?
Benim ve nişanlımın aile hekimleri farklıydı hatta farklı illerdeyiz ama ikimizin aile hekimide akciger filmi istemedi.şu an ben de bunlarla uğraşıyorum. ben önce aile hekimine gittim. O bir kayıt oluşturdu. Bu haftaiçi kan vericem, sonra da akciğer filmi istedi. Bunlar olurken vesikalık çektiricem, en son belediyeye gitmeyi planlıyorum. Bu sıra yanlışsa uyarın beni. Bir de sizlerden de akciğer filmi istendi mi?
Aile hekiminin insiyatifinde olan bir durum bazıları istiyor bazıları istemiyorBenim ve nişanlımın aile hekimleri farklıydı hatta farklı illerdeyiz ama ikimizin aile hekimide akciger filmi istemedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?