• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah düğünde mi olmak zorunda :(

Civcivitos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2018
2
0
1
Merhaba kızlar,
Nişanlımla farklı memleketlerdeniz. Birkaç ay sonra kısmetse düğünümüz olacak nişanlımın memleketinde. Yakın zamanda dedemi kaybettiğimiz için kendi memleketimde düğün kına gibi eğlenceli bir organizasyon yapmak istemiyorum. Memleketimden her yakınımızı düğüne de davet edemiyoruz, hem uzak hem de kişi sınırımız var. Fakat ailem düğüne gelemeyecekler için de bir organizasyon olmalı diyor. Ben de kendi memleketimde nikah nişanlımın memleketinde de düğün yapalım diye düşündüm. Fakat nişanlım buna karşı çıktı. Nikahsız düğün olmaz benim yakınlarım da benim nikahımı görmek ister diyor. Ne yapacağımı şaşırdım :( Fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum

İki nikah şeklinde yapabilirsiniz ben oluyor diye biliyorum. Belediyeye gidip durumu anlatırsınız. Sizin ilinizde evlendirme dairesine davetlileriniz için kıyılır. Daha sonra düğüne ayrı olarak ücretini ödeyip formalite olarak nikah memurunu çağırabilirsiniz. Ya da yemekli bir organizasyon ayarlamanız gerekir. Gelinliğinizi giyersiniz takısını takmak isteyen takar. Bana kalırsa düğünde nikah çok zaman kaybettiren birşey. Nişanlınız kendini düşünüyor ama sizi değil. Doğru değil.

Sormayın bu konuda canım gerçekten sıkkın ve bir çare bulamıyorum :( iki nikah olayını araştırdık, belediye kabul etmiyor göstermelik gibi olanı. Ancak göstermelik nikahı yapan bazı oyuncu gibi kişiler var, benim aklıma o da geldi ama nişanlım konuyu kestirip attığı için tekrar açamıyorum. Ailesi de benim ailemi hiç arayıp sormuyor ki ailem fikirlerini söylesin. Babam sen hep onların dediğini yapıyorsuna getiriyor artık. Arada kaldım böyle :(

Öyle bir zorunluluk yok tabiki. Annenizde haklı ama sizin olduğunuz şehre bi yemek organizasyon yapin

Sizin bulunduğunuz yerde nikah merasimi düzenleyin.
Nişanlının bulunduğu yerde de düğün ve formalite nikah düzenleyin.

Ayrıca nişanlın ultra bencil. Çok zor bu adamla.

Esimin ailesi de baska memlekete .
. Ama aile iki düğüne kaldıramayız dedu . Babam birisini ben yapayim dedi kabul etmedim durumları yok ezmek olur diye ...
Evin ilk gelini de benim ...
Kinayi annem evde istiyordu . Ama durum böyle olunca kina icih mekan tuttuk eğlendik oynadik agladik :) sonra nikahim oldu nikah salonunda .. esimin amcasi da sağolsun restoran kapatmisri 50 60 kisi yemek yedik . Kendi evime gittim üstümü degistirdim sonra genclerle dışarı ciktik .. bir hafta sorna esimun memleketinde düğün oldu ama ben dugune.kadar yine baba evinde kaldim esim ne kadar bozulsada . 10 kisi gittik akraba da kaldik biz ordan gelin ciktim . Düğünden sonra da kv evine gitmedik yemek organizasyon yapan amcanın damadi üç gun otelde balayı odasi ayarlamıştı orda kaldik ...

Sizin öneriniz bence gayet makul. Ama nikahsiz niye dügün olmasinmis. Benim katildigim cogu dügün nikahsizdi. Dügün nikahtan cok önce yapilmisti. Öyle bir sart yok. Bizde öyle yapacagiz.

Anneniz ve siz de haklisiniz kendi memleketinizde organizasyon yapmak istemee. Esiniz de hakli nikahi düğünde istemekle. Ben olsam muziksiz bir yemek tarzi bir sey duzenlerdim. Mesela bahceli guzel bir parki o gune ozel kapatabilirsiniz. Masalari sandalyeleri süslersiniz. Misafirleriniz gelir, masalara gider tek tek ilgilenirsiniz falan. Nikah ayri kiyilanilir bazen sirf fotograf cekimi olaun diye bile nikahi one alabiliyorlar. Ama ben dugunde yapilmasi taraftariyim. Esinizi biraz daha hakli buldum. Bana da kendi ailem dugunden ince yapmam icin asiri ısrarcı olmustu ama ben dugunde istiyorum diye direttim ve dugunumde oldu.

Sormayın bu konuda canım gerçekten sıkkın ve bir çare bulamıyorum :KK43: iki nikah olayını araştırdık, belediye kabul etmiyor göstermelik gibi olanı. Ancak göstermelik nikahı yapan bazı oyuncu gibi kişiler var, benim aklıma o da geldi ama nişanlım konuyu kestirip attığı için tekrar açamıyorum. Ailesi de benim ailemi hiç arayıp sormuyor ki ailem fikirlerini söylesin. Babam sen hep onların dediğini yapıyorsuna getiriyor artık. Arada kaldım böyle :KK43:
baska bir ilcenin belediyesine gidin cunku nikahi onceden kiydirip dugunde formaliteden kiydiran cok tanidigim var yine ucretini veriyorsunuz ve geliyorlar ki ablam haziran ayinda oyle yapacak kina vs yapilacak ama yasadigimiz şehirde nikahta yapilacak erkek tarafının sehrinde de düğün yapilacak ve oraya nikah memuru gelecek.

nişanlınız çok bencil... çevremdeki herkes aylar haftalar öncesinden nikahı kıydı. bende aylar öncesinden kıydım. ne var ki bunda. üstelik sizin makul bi sebebiniz varken

Nikahınızın kıyıldığı evlendirme dairesi tekrar kıyabilir, ama yasal değil ayrıca belediye sınırları içinde olmalı farklı bir yere gelemez.
Hiç bir başvurunuzun olmadığı belediye size nikah kıymaz, belki hiç birşeyi önemsemeyen bir ilçe bulabilirsiniz ama aslında yapılan evlendirme memurunu hapse attırabilecek bir suç. Kaldıki ücret istenmesi apayrı bir durum, evli insana playback nikah için ücret alındığını bilsem direk şikayet ederim.

düğün ne zaman

deden ne zaman vefat etti , düğün bu herzaman olacak bir şey değil , kına gibi birşey yapıp eğlenılsın takı takılsın ,
hayat devam ediyor , hiçbirşey içinde kalmasın

Bizim memlekette nikah kiyilir. Hazirliklar yapilir. Bikac hafta sonra dugun olur. Cok nadirdir nikahin dugunde kiyildigi. Nisanliniz gercekten bencillik yapmis bu konuda.

Back