- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
Merhaba Arkadaşlar,
76,5 kilo ile başladığım kilo verme sürecime 61,5 ile devam ediyorum. Polikistik over rahatsızlığım olduğu için kilo vermem çok çok yavaş ilerliyor. Zor ama imkânsız değil felsefesi ile adım adım gayret etmeye çalışıyorum.
Özellikle regl'imin geciktiği dönemlerde haftalarca ödem nedeniyle bırakın kilo vermeyi almış görünmek psikolojik olarak çok yıpratıcı.
Kendime özel yaptıklarımı paylaşmak istiyorum sizlerle;
Ne zaman uyuduğum ne zaman uyandığım belirsiz olduğu için tamamen düzensiz besleniyorum. Günde bazen iki bazen üç tam öğünüm oluyor. Ara öğün kullanmıyorum. Genellersem, sabahları bir dilim kadar ekmek, bir parça peynir, şekersiz neskahve
Öğlen vakti : bir porsiyon tavuk ızgara, bir bardak ayran
Akşam öğünü : bir kase içerisine eklenmiş bir avuç müsli yada k-flex gibi tahıl ürünleri
yada iki üç adet meyve gibi hafif gıda ile geçiştiriyorum.
Sabahları karbonhidrat, öğlen protein + karbonhidrat akşam yalnız protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.
En önem verdiğim akşamları 18 den sonra kesinikle su dışında hiçbirşey tüketmemek.
Ama elbette bunu kırdığım, özellikle regl öncesi dönemlerde tatlı deliliğine takılıp sınırları aştığım, keza pazar günleri dominos çılgınlıkları, depresif anlara kapılıp cips kola ikilisine boğulmak v.s. v.s. lerde olmuyor değil.
Çok katı beslenemiyorum ama akşam 18 den sonrayı uygulamak en favori kuralım.
İkincisi, günde 3 litre su. 1 litrelik su şisesi ile özdeşleştim adeta.
İstisnasız hergün 2 veya 3 kupa şekersiz yeşilçay.
Haftanın 3 yada 4 yada 5 günü yürüyüş bandında max 6,2 hızında 45 dakika yürüyüş
+ 15 / 20 dakika yer hareketleri
Kronik bağırsak problemim için her sabah uyanır uyanmaz iki kuru incir ve iki bardak ılık su tüketiyorum.
Reklam olmasin vermiyorum iki adet ilacımsı hapımsı şeyler kullanıyorum.
-doktora da sordum, aklıma estiği gibi haplar değil-
Yine reklam olmasın, düzenli masaj kremi kullanıyorum.
Henüz hedefimin yarısındayım, inşallah yaza kadar ağır adım ilerlesem de ulaşmak istediğim rakama ulaşacağım..
76,5 kiloda ve 61,5 kiloda beden ölçüleri ,
basen 122 ... 96
bel 95 ... 71
göğüs 104 ... 93
bacak 67,5 ... 56,5
kol 38 ... 31
boy 1.54
yaş 30
Ramazan ayı, bayramı, kurban bayramı, yatılı gittiğim misafirlik dönemleri, regl öncesi dönemleri bu dönemlerin sonrası toparlanma sürecim vesaira derken 8 ayda 15 kilo verdim, 14 kilodan daha kurtulmak istiyorum.
İlk aklıma gelenler bunlar,
sormak istediklerinize seve seve yanıt veririm.
Böyle..
a.s.
76,5 kilo ile başladığım kilo verme sürecime 61,5 ile devam ediyorum. Polikistik over rahatsızlığım olduğu için kilo vermem çok çok yavaş ilerliyor. Zor ama imkânsız değil felsefesi ile adım adım gayret etmeye çalışıyorum.
Özellikle regl'imin geciktiği dönemlerde haftalarca ödem nedeniyle bırakın kilo vermeyi almış görünmek psikolojik olarak çok yıpratıcı.
Kendime özel yaptıklarımı paylaşmak istiyorum sizlerle;
Ne zaman uyuduğum ne zaman uyandığım belirsiz olduğu için tamamen düzensiz besleniyorum. Günde bazen iki bazen üç tam öğünüm oluyor. Ara öğün kullanmıyorum. Genellersem, sabahları bir dilim kadar ekmek, bir parça peynir, şekersiz neskahve
Öğlen vakti : bir porsiyon tavuk ızgara, bir bardak ayran
Akşam öğünü : bir kase içerisine eklenmiş bir avuç müsli yada k-flex gibi tahıl ürünleri
yada iki üç adet meyve gibi hafif gıda ile geçiştiriyorum.
Sabahları karbonhidrat, öğlen protein + karbonhidrat akşam yalnız protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.
En önem verdiğim akşamları 18 den sonra kesinikle su dışında hiçbirşey tüketmemek.
Ama elbette bunu kırdığım, özellikle regl öncesi dönemlerde tatlı deliliğine takılıp sınırları aştığım, keza pazar günleri dominos çılgınlıkları, depresif anlara kapılıp cips kola ikilisine boğulmak v.s. v.s. lerde olmuyor değil.
Çok katı beslenemiyorum ama akşam 18 den sonrayı uygulamak en favori kuralım.
İkincisi, günde 3 litre su. 1 litrelik su şisesi ile özdeşleştim adeta.
İstisnasız hergün 2 veya 3 kupa şekersiz yeşilçay.
Haftanın 3 yada 4 yada 5 günü yürüyüş bandında max 6,2 hızında 45 dakika yürüyüş
+ 15 / 20 dakika yer hareketleri
Kronik bağırsak problemim için her sabah uyanır uyanmaz iki kuru incir ve iki bardak ılık su tüketiyorum.
Reklam olmasin vermiyorum iki adet ilacımsı hapımsı şeyler kullanıyorum.
-doktora da sordum, aklıma estiği gibi haplar değil-
Yine reklam olmasın, düzenli masaj kremi kullanıyorum.
Henüz hedefimin yarısındayım, inşallah yaza kadar ağır adım ilerlesem de ulaşmak istediğim rakama ulaşacağım..
76,5 kiloda ve 61,5 kiloda beden ölçüleri ,
basen 122 ... 96
bel 95 ... 71
göğüs 104 ... 93
bacak 67,5 ... 56,5
kol 38 ... 31
boy 1.54
yaş 30
Ramazan ayı, bayramı, kurban bayramı, yatılı gittiğim misafirlik dönemleri, regl öncesi dönemleri bu dönemlerin sonrası toparlanma sürecim vesaira derken 8 ayda 15 kilo verdim, 14 kilodan daha kurtulmak istiyorum.
İlk aklıma gelenler bunlar,
sormak istediklerinize seve seve yanıt veririm.
Böyle..
a.s.