Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

evet okudum süleyman ateş in çevirisinden :)

Kuranda geçen tarihi olayları öğrenmek için tefsirleri de okuman gerek.. böyle Taberinin falan. Ayrıca sana üzüldüm. Okuduğun halde bu sonucu cikarmissan ?

Kuranı Süleyman Ateş yazmadi. Gönderen ne demiş bi ona bak. Ayrıca tavsiyem Diyanetin mealidir gerçi mealde yanlış yok fakat dipnotlarini vermemiş Süleyman Ateş galiba. Ya da siz okumadiniz dipnotları. ..

üzülmeyin, gerçekten ben bu şekilde daha iyiyim
nisa 34e hiçbir zaman anlam veremedim veremeyeceğim...
neyse
mühim olan iyi insan olmak değil mi zaten
bilahare isterseniz özelden tartışırız bunları konuyu dağıtmayalım daha fazla :)

dediğim gibi süleyman ateşin çevirisi var elimde açıp okumak dine ısınmak istedim tam tersi oldu :1:
şahsen benim tanrım erkeği bana üstün kılmaz, erkeğe beni dövme hakkını vermez, veremez...

O sizin fikriniz .. acaba neden vermisdir neden böyledir diyede düsündünüzmü? erkek herzaman heryerde kahraman gibi görüntülenmezmi ve bizdende güclü olduklari vicut olarak cok belli degilmi? bir kadin disarda yaninda bir erkek adamla yürürken daha cok emniyette hissetmezmi kendini?
Kadini korumasi icin erkegi yaratan ALLAH sizce bir arti degilmi? dövmek denilen hafif dille bile söylenmis oda haddini bilmeyen kadinlar icin söylenmisdir vey bir yanlisi olan.. sözler bicak darbesinden daha agir degilmi? tabi kimse kimseyi dövemez buda istenilmez ama mesela bir kadin hic kendine yakismicak haller sergiliyorsa affedersiniz kötü bir sekilde giyinip cikarsa itiklenmezmi yerinde otur diye? evlilikte hükümlük önemli degilmidir sizce? burda onca kadin var kocam i aldattim diyen onca elestiren agzina geleni söyliyen bunlar dahami iyi? ilkte hemde ögüt verin diyor ögütten anlamayan neyden anlar? mecbur kalirsaniz deniliyor birde hafifce dövün.. itaat ettiklerindede baska yol aramayin deniliyor yani sonuc baris.

üzülmeyin, gerçekten ben bu şekilde daha iyiyim
nisa 34e hiçbir zaman anlam veremedim veremeyeceğim...
neyse
mühim olan iyi insan olmak değil mi zaten
bilahare isterseniz özelden tartışırız bunları konuyu dağıtmayalım daha fazla :)

Yok tartışmaya gerek yok. Onemli olan iyi insan olmak olsaydı Peygamberimiz dizleri yara olana kadar ömrünü ibadetle gecirmezdi diyorum başka da bi şey demiyorum. Selametle...

Burda Nihat hatipoglu ateistlere siz seytan gibisiniz gibi bir laf göndermiyor sadece ALLAH tan uzak ona inanmadiginiz icin seytan a uyup en büyük tek affedilmeyen günahi islediginiz ' ateistlerin babasi seytandir diyor..

Mesela iyi ateistlerde var cok iyilik yapan insanlik vazifesini yapan yardimsever olan ama en büyük sart ALLAH a inanmaktir bir insan olarak ALLAH in gözünde .. seytan sizi en yapmasi gereken seyden alikoymussa dinden uzak tutmussa sirk yaptirmissa en büyük günahi islettirmisse bu söz mantikli düsününce hatali olmuyor. Unutmayinki kötülügü yaptiriyor kafanizda ikinci bir ses gibi konusan vesvese yapan oysa sizi ateistlige götüren de odur.
Ve sizde bu vesveseyle hareket etmis oluyorsaniz babanizi dinlemis gibi seytana uymus oluyorsunuz .

kesinlikle harika bir aciklama.. size tebrik ediyorum:16::16:

ayricada gul ile gezen gul kokar yani Allah yolunda olan bir insanla beraber olursaniz sizde onun maneviyatindan yararlanirsiniz. Vede kalp temizligi dusunceyle olmuyor. o konu apayri bir konu seytan her daim bizimle ve basi kalpte kuyrugu sirtta. seytanin vesvesesinden kurulmak yanlizca kalp zikri ile kalbe Allah dedirtmekle mumkun. Yoksa butun insanlar kendi icinde elbette iyidir yardimseverdir .. tasavvufta kalp zikri konusunu arastirmanizi tavsiye ederim. sevgili Meryl iletinin altina genel yazdim yazdiklarim sana antitez degil. aciklamalarin gercekten super

O sizin fikriniz .. acaba neden vermisdir neden böyledir diyede düsündünüzmü? erkek herzaman heryerde kahraman gibi görüntülenmezmi ve bizdende güclü olduklari vicut olarak cok belli degilmi? bir kadin disarda yaninda bir erkek adamla yürürken daha cok emniyette hissetmezmi kendini?
Kadini korumasi icin erkegi yaratan ALLAH sizce bir arti degilmi? dövmek denilen hafif dille bile söylenmis oda haddini bilmeyen kadinlar icin söylenmisdir vey bir yanlisi olan.. sözler bicak darbesinden daha agir degilmi? tabi kimse kimseyi dövemez buda istenilmez ama mesela bir kadin hic kendine yakismicak haller sergiliyorsa affedersiniz kötü bir sekilde giyinip cikarsa itiklenmezmi yerinde otur diye? evlilikte hükümlük önemli degilmidir sizce? burda onca kadin var kocam i aldattim diyen onca elestiren agzina geleni söyliyen bunlar dahami iyi? ilkte hemde ögüt verin diyor ögütten anlamayan neyden anlar? mecbur kalirsaniz deniliyor birde hafifce dövün.. itaat ettiklerindede baska yol aramayin deniliyor yani sonuc baris.

siz hiç bir erkekten dayak yediniz mi?
ben yedim.
kocamdan yedim üstelik.
onun hükümranlık arzusundan dolayı yedim
o nasıl bir aşağılamadır nasıl bir kalp kırıklığıdır bilirim
bence en güzel ceza o insanla hiç muhattap olmamak, boşamaktır, ne hali varsa görsün zaten ahlaksız bir kadınsa uğraşmaya değmez...

Yok tartışmaya gerek yok. Onemli olan iyi insan olmak olsaydı Peygamberimiz dizleri yara olana kadar ömrünü ibadetle gecirmezdi diyorum başka da bi şey demiyorum. Selametle...

ben insanları dinine, ırkına, cinsiyetine göre ayırmam
insanı da insan olduğu için severim, müslüman olduğu için değil.

eğer bir erkekte kadınını dinlemiyorsa kadınında şöyle karate falan öğrenip onu hafiifçe dövmesi mübahmıdır
.karısını aldatan erkeğide şöyle hafifçe pataklaması kadının.
mesela.:34: .
bu arada aman ha. şiddetin hafifi falan olmaz. sakın ciddiye almasın oky şiddeti savunuyor diye kimse:1:

Son düzenleme:
ha kadın karate falan bilmiyorsa gücü yetmiyorsa o zaman erkek aldatsada yapacak bir şeyi yok.ceza yok can yakma yok.
ama erkeği kadın aldatırsa ye dayağı otur aşağı.

Son düzenleme:
ben yedim.
kocamdan yedim üstelik.
bence en güzel ceza o insanla hiç muhattap olmamak, boşamaktır, ne hali varsa görsün zaten ahlaksız bir kadınsa uğraşmaya değmez...
boşver canım. şiddeti savunanla ne konuşacaksın.

şeytan sadece ataistlerin içinde değil tüm yaşayan insanların içinde,eşimle aldatma yada bu tarz konulardan konuştuk..evli olarak yakışıksız şeyleri kadınlar yapmıyor erkekler bu konuda daha rahat ozaman kadınlarda kocalarınımı dövsün..memnun lmayan boşansın..birbirini dövmekle uğraşacağına..

Oyy zeka fışkırıyor Nihat amcamdan. :D

ateistlerin ateist olduğuna inanmıyormuş. Oyy oy oy :D

Ekrandan kendini izlesin bi, seviyeye terbiyeye bak, kendine bakmadan başkalarına öğretmeye çalışıyor.

Öyle güzel konuşuyor ki Allah a tapasım geldi, oy oy zeka küpüm. :D

ben yedim.
kocamdan yedim üstelik.

Cogu kisi genellkle yasamisdir bunu.. ama burda anlatilan bu degil kocaniz size böyle bir psikoloji yapmadan canini acitmadan diye anlatiliyor yoksa evliligin hükümlügü sözü gecmezdi kuranda erkek kadini korumaliysa sevmelidirde saygida göstermelidir ..ahlaksiz kadinsa ugrasilmaya degmez diye bir laf ta olamaz kardesiniz ALLAH korusun yanlis yola carparsa ne yapayim nede olsa artik yanlis yolda diye yari yoldami birakirsiniz .. buda benim insanligimda yok kim olursa olsun elinizden gelene kadar o düzeni degistirmek lazim.. insanlik bataklikda olanida cikrtmak icin görevlendirilmisdir. yanlisi dogruyu göstermek icin hickimse tek basina yaptigi hatayi anlayamaz herzaman .. yaptigin bir iyilik bile en kötü adami senden iyi edebilir. sadece ugrasmak gerekiz ugrasmaya degmez dememek gereklidir.

şeytan sadece ataistlerin içinde değil tüm yaşayan insanların içinde,eşimle aldatma yada bu tarz konulardan konuştuk..evli olarak yakışıksız şeyleri kadınlar yapmıyor erkekler bu konuda daha rahat ozaman kadınlarda kocalarınımı dövsün..memnun lmayan boşansın..birbirini dövmekle uğraşacağına..

şiddeti yaşayan bilir. hafifçe dövmek insanın bedenini acıtmaz belki ama ruhunda travmatik yaralar açar.. o yüzden en güzeli boşamak, sen sağ ben selamet diyeceksin bunun acısı yeter hem insanlık suçu da değil...

o kadar da değil
tv de saçma sapan programlar yapıp bu adamın bir ayda aldığını 1 günde alanlara ne demeli..
sanki herkes hakettiğini alıyor

Konumuz onlar mı.

Ayrıca ben o tür programlar yapanların kazandıklarını hakettiklerini mi yazmışım

Bak oğlunu da kendisi gibi yetiştirmiş artık bol bol hikaye dinlersiniz

Son düzenleme:
Oyy zeka fışkırıyor Nihat amcamdan. :D

ateistlerin ateist olduğuna inanmıyormuş. Oyy oy oy :D

Ekrandan kendini izlesin bi, seviyeye terbiyeye bak, kendine bakmadan başkalarına öğretmeye çalışıyor.

Öyle güzel konuşuyor ki Allah a tapasım geldi, oy oy zeka küpüm. :D

orucu bozdum ben :37:

Bu arada dediği laf, benim gözümde, 'tüm pislik ve kötülüklerin altından müslümanlar çıkıyor' demek kadar ayıp, adapsız.
Keşke insanlar tek taraflı pencerelerinden kurtulabilse. Dünya daha yaşanabilir olurdu.

Back