Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

Kimse kimseye bunu yapmalisin diyemez ama uyarir ama güzel bir dille cünkü bu kafirler demesi bile günahtir dinimizde ..müslüman ve iyi bir insan ne anlatcaksada iyi bir dille itici olmicak karsidakini rahatsiz etmicek ama ögür vercek bir dilde anlatmalidir hemde rencide etmeden.. mesela - orucunu tutarsan aclikcektigi zorlugu ögrenirsin yediklerine daha önem verir yemegin daha cok tadini alirsin daha büyük bir degerle bakarsin israf etmezsinn ALLAH böylece seni daha cok sever sevdigi kullardan olursun ramazan ayinda isteyerek istemeyerek yaptigin günahlas bagislanir ..gibi sözler kullanilmali .. evet lüks bir hayati yoktu sevmezdide hz. Muhammed s.a.v ve neyi varsada muhtaclara o fakir haliyle bile verirdi .. düsmanlarina bile su uzatan biri .. zengin bir insan ztn zekat vermelidir nekadar cok zenginse okadar artar derecesi.. bazilarinin görüsleri farklidir ama bu müslümanligi degistirmez müslümanlik her müslümandanda ögrenilmez .. mesela kapali bir kadin da gösterisli olmamalidir sonucta manasi da bu zaten erkeklerin ilgisini cekmemek .. ilgi cektikten sonra bir anlami kaliyormuki..

cok ünlü biri var su lafi diyor mesela kendiside müslüman olmusdur..

"Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an'dan öğrenmişim." [Yusuf İslam]

Cok unlu biri de soyle demis imam hatipe giden zeki bi insan ateist olur. Musluman biri diyor bunu. Yani ortak nokta kin nefret kotudur arkadasim. Esas seytan icimizde onu oldurebilirsek ne mutlu bizlere.

burada çoğumuz 30yş ve üstü olarak cennet ve cehenneme hiç kafa yormadıkmı bu yaşa kadar sizce...

Bunu nerden bilebilirimki.. Kafayi yormadan düsünmek lazim ama birsey size yanlis geliyor kurcalamadan birakmakta olmaz .. bazilarida yanlis örnek sergiliyor diye yaniltmamaniz lazim kendinizi.. cünkü hickimse günahsiz degil ve 4de 4lük degil.

"Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an'dan öğrenmişim." [Yusuf İslam]

kesinlikle iyi ki kurandan öğrenmişim

Bakara Sûresi 191 . Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.

Tevbe Sûresi 5 . Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

Nisa 34 -
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

tam bir barış ve hoşgörü dini
:46:

Bunu nerden bilebilirimki.. Kafayi yormadan düsünmek lazim ama birsey size yanlis geliyor kurcalamadan birakmakta olmaz .. bazilarida yanlis örnek sergiliyor diye yaniltmamaniz lazim kendinizi.. cünkü hickimse günahsiz degil ve 4de 4lük degil.
ben 4 x4olmayan cumhuriyetçi bir müslümanım:49:

Bakara Sûresi 191 . Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.

Tevbe Sûresi 5 . Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

Nisa 34 -
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Just aman diyim tehlikeli sularda yuzuyosun :)

Nisa 34 -

canım kimin meali bilmiyoruzki..bir kelime on anlam taşıyabiliyor..bazılarıda bunu fırsat bilip evirip çeviriyor..

Just aman diyim tehlikeli sularda yuzuyosun :)

yoo kuranda yazıyor işte bunlar, kuranı okuduktan sonra savunamam bunu...
benim dinim basit..
benim dinim iyilik, barış, merhamet...
kin, nefret, kadını aşağılamak değil
kimse bir cinsel uzvu yüzünden diğerinden üstün kılınamaz.

benim dinim basit..

Tehlikeli sulardan kastim kk ;)

Cok unlu biri de soyle demis imam hatipe giden zeki bi insan ateist olur. Musluman biri diyor bunu. Yani ortak nokta kin nefret kotudur arkadasim. Esas seytan icimizde onu oldurebilirsek ne mutlu bizlere.

Herkes kendi aklindan yaptiklarindn sorumlu ..bir müslüman yanlis konusamaz diye birseyde yok hemde neden ne icin dediginide bilmiyoruz .. evet kötüdür iyiyide kötü gösterir kötüyüde iyi.. icimizdeki seytan nefistir .

Nihat hatipogluna din adamligini yakistiriyorum cok yumusak bir insan uzlastirici birlestirici. Din adami zaten insanlari nefrete suruklememeli. Bu cumleyi soyleyerek bir hata yapti. Islamda oyle gecebilir ama her sey ekran karsisinda konusulmamalidir bence. Hatipoglunun bu cumleden oturu pisman oldugunu dusunuyorum hepsi bu.

Ben kotu niyetle yaklasmiyorum bu konusmalara. Yanlis anlamadim hicbi seyi. Sadece dogabilecek sonuclardan bahsediyorum. Kuranda oyle geciyor olabilir ama din adami tvde konusurken kuranda gecen keskin cumleleri yumusatmalidir bazen.

Bu cumle sadece muslumani ateistten korkutur o kadar. Cok ciddiyim. Ben inanmiyorum hicbi seye. Cumleden alinmadim sallamadim yani. Kuranin hukumleri beni baglamaz. Sadece hatipoglunu seven arkadaslarima inancsiz oldugumu soylememe karari aldim :)
bende severim onu. ama evet bunda hata yaptı.
ve düşünmeden edilen bu lafın ilerde ne gibi sorunlar doğuracağını bilemedi. şeytanın çocukları olarak bir grubu yaftaladı. ve parmağıyla gösterdi.hedef olarak hemde.
umarım bu söze inanıp,gaza gelen bazı psikopatlar katli vaciptir diye ateist bildiklerine girişmezler.

Son düzenleme:
benim dinim basit..

Sen kopyala yapıştır yaparsan daha hic anlamazsin. O öldürün dedikleri kimler acaba onlara da baktın mi? Sanmıyorum, çünkü onlara bakmak için Kuranın tümünü ele alman lazım e oturup da almayacagina göre anca kitabimiza, dinimize cani dersin. Insan kendine uygun olan ayeti alıp kopyaliyor işte. Ne yapalım. Inşallah oturur 600 sayfayi güzelce karsilastirarak okursun ..

Sen kopyala yapıştır yaparsan daha hic anlamazsin. O öldürün dedikleri kimler acaba onlara da baktın mi? Sanmıyorum, çünkü onlara bakmak için Kuranın tümünü ele alman lazım e oturup da almayacagina göre anca kitabimiza, dinimize cani dersin. Insan kendine uygun olan ayeti alıp kopyaliyor işte. Ne yapalım. Inşallah oturur 600 sayfayi güzelce karsilastirarak okursun ..

evet okudum süleyman ateş in çevirisinden :)

Nisa 34 -

Sizi hedef alan yazilar vardami bu ön yarginiz sevmeyisiniz.. arkadasinda dedigi gibi kurani bütünüyle okusaydiniz okadar severdinizki herseyin ama herseyin bir anlami olurdu..

Sizi hedef alan yazilar vardami bu ön yarginiz sevmeyisiniz.. arkadasinda dedigi gibi kurani bütünüyle okusaydiniz okadar severdinizki herseyin ama herseyin bir anlami olurdu..

dediğim gibi süleyman ateşin çevirisi var elimde açıp okumak dine ısınmak istedim tam tersi oldu :1:
şahsen benim tanrım erkeği bana üstün kılmaz, erkeğe beni dövme hakkını vermez, veremez...

dediğim gibi süleyman ateşin çevirisi var elimde açıp okumak dine ısınmak istedim tam tersi oldu :1:
şahsen benim tanrım erkeği bana üstün kılmaz, erkeğe beni dövme hakkını vermez, veremez...

canım kadın erkeğin malı değildir..boşayabilir ancak peygamber efendimiz dövmeyi tasvip etmiyor..burada hocayım diye sataşanlara aldırma..şeytan herkezin içinde ataistlerin değil sadece..çok övünmek böbürlenmekte günah..:49:

canım kadın erkeğin malı değildir..boşayabilir ancak peygamber efendimiz dövmeyi tasvip etmiyor..burada hocayım diye sataşanlara aldırma..şeytan herkezin içinde ataistlerin değil sadece..çok övünmek böbürlenmekte günah..:49:

insan iyi olsun yeter benim için dini mühim değil
isterse düdüklü tencereye tapsın :16:

evet okudum süleyman ateş in çevirisinden :)[/QUOTE

Kuranda geçen tarihi olayları öğrenmek için tefsirleri de okuman gerek.. böyle Taberinin falan. Ayrıca sana üzüldüm. Okuduğun halde bu sonucu cikarmissan ?

Kuranı Süleyman Ateş yazmadi. Gönderen ne demiş bi ona bak. Ayrıca tavsiyem Diyanetin mealidir gerçi mealde yanlış yok fakat dipnotlarini vermemiş Süleyman Ateş galiba. Ya da siz okumadiniz dipnotları. ..

Back