Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

Hatipoglu bence amacini asan bir konusma yapmis, kendi de istemeden gunaha girmis. "ateistin en buyuk babasi seytan" ne demektir? seytan, Allahtan da mi buyuktur? De ki ateist Allaha inanmiyor, ama sen inaniyorsun be efendi!.. En buyuk baba? Sonraki babalar kimler peki? Bir insanin kac tane babasi olabilir? Ayni zamanda tum ateistleri "satanist" de ilan etmis olmuyor mu? Eger satanist demek istememisse neden "en buyuk babalari seytan" demek ihtiyacini duymus? Onun yerine daha makul bir cumle kurabilirdi. Yarin bu insanlarin bir ateist ile karsilastiklarinda "Seytanin cocuklari bunlar, katlinde sevap vardir" diyerek "Allahu Ekber!" naralari esliginde boynunu vurmayacaklarinin bir garantisi var midir? Boyle bir zamanda, komsularimiz ateist olmak soyle dursun, ayni dinin farkli mezhebinden olduklari icin sokak ortasinda birbirini girtlaklarken hem de.. Akli zelim insan konustugunun nereye kadar gidebilecegini olcebilmeli... Olcemiyorsa susmasi evladir. Yok efendim seytandi, seytanin cocuklariydi, bu zasmanda bunlar en tehlikeli laflar... Birlestirici degil, ayristirici, kin ve nefret sacici laflar bunlar... Allah herkesi bu cok iman sahibi sayilan kullarinin zehirli dillerinden korusun.

Bilmeyenlere anlatilir hayhay. Ama biz turkiyede yasiyoruz zaten. Bunlar her firsatta kafalara dikte edilen seyler. Burda amac ogretmekten cikip tenkit etmeye gidiyor artik. Turkiyede yasayan ateist zaten onceden yuksek ihtimalle muslumandir. Hicbir ateist sen seytanin yolundan gidiyosun cehenneme gidicen diye korkutulmaz zaten adam neyin ne oldugunu kafasinda olusturmus. Ateiste bi bardak su vermicek insanlar var demisti biri. Malesef bu laflar muslumanin ateiste nefretini koruklemekten baska ise yaramiyor. Birakin baska dinlere mensup ve inancsizlarinin sonunun ne olacagini. Herkes kendine baksin once. Bu devirde kimse kimseye bisey ogretmek zorunda degil. Islami ogretmek de seytansin demekle olmaz.

İslamı öğretmek şeytansın demekle zaten olmaz. Dinde zorlama yoktur, aşırıya kaçmak da yoktur. Tenkit ederek anlatanlar ancak soğuturlar bu konuda zaten hem fikiriz. Ki aynı şeyden yakınıyoruz şuanda. Ben müslümanlarla alay edilmesinden bahsediyorum sen müslüman olmayanlarla.
Herkesi aynı kefeye koymasınlar benim demek istediğim bu.

Bu arada hocanın demek istediğini anlamak için gerçekten islamı bilmek gerekiyor. Çünkü islamda insanın kalbine Allah yok fikrini koyan şeytandır ama insan bunun farkında olmaz. Doğal olarak islamı bilmeyenler hocanın dediğini atesitler şeytandır dedi diye düşünür..

Hayir yapmazdi .. ne yanlis yapiyorsaniz bunun karsiligini ya vijdaninizla yada karsiligini alarak ztnki ödüyorsunuz yine..
Ben iyiligi kendim icin degil karsimdaki icinde yaparim oda benim gibi bir kul kendime nasil davranmasini istemiyorsam baskasinada öyle olmasini istemem ve yapmam. Hemde iyilik yapip kendimizi daha iyi olmamizi saglamiyormuyuz ? bir insana bir hayvan a yardim ederek o yüzündeki ifade o tebessüm bile bize cogu seyi kazandirmiyormu sizce? ALLAH a inanip kötülük yapanda cok hemde bile bile .. nefsine uyamayan da var seytanin oyununa gelen de bizim isimiz nefsimize uymamak birseyi birkere degil 3 defa düsünmek sonuclariyla .. ben birseyi istiyorsam illa olmali demicegim sonuclarinida düsünmeliyim kime yararimin kime zararimin dokunacagini..yoksa bu dünyada kendim icin yasiyor olurdum ve bu bencillik olurdu.
Bazi kötülük yapanlar bunlari bazen intimak bazen insaniz yapariz hatasiz kimse olmaz diye nitelendiriyor bu da cok yanlis .
yarin birgün daha iyi bir insan olarak diye planmamasi gerek bir insanin hayati, elinden geldigince dakikasinda yasadigin su nefes alabildigin hala alabildigin dakika en iyisini yapmak gerek..
Bugün gidip biri bir kadini taciz etse yarin birgün evlense ve karisina taciz edildiginde yaptigi igrencligi daha iyi anlamazmi ? böyle bile daha cok konusma hakki dogmaz kendisine nasil insanlar varmis diye.. her yapilan kötülügün bir vijdan azabi olur bence
Cennete girmek icin yasamiyoruz cenneti HAKKEDEBILCEK insanlar olabilmek icin yasiyoruz dogru insanlar olabilmek icin.

Bilmeyenlere anlatilir hayhay. Ama biz turkiyede yasiyoruz zaten. Bunlar her firsatta kafalara dikte edilen seyler. Burda amac ogretmekten cikip tenkit etmeye gidiyor artik. Turkiyede yasayan ateist zaten onceden yuksek ihtimalle muslumandir. Hicbir ateist sen seytanin yolundan gidiyosun cehenneme gidicen diye korkutulmaz zaten adam neyin ne oldugunu kafasinda olusturmus. Ateiste bi bardak su vermicek insanlar var demisti biri. Malesef bu laflar muslumanin ateiste nefretini koruklemekten baska ise yaramiyor. Birakin baska dinlere mensup ve inancsizlarinin sonunun ne olacagini. Herkes kendine baksin once. Bu devirde kimse kimseye bisey ogretmek zorunda degil. Islami ogretmek de seytansin demekle olmaz.

konuyla alakalı olarak arkadaşlar çocuklarımızı yetiştirirkende sadece günah,yanarsın vs şeklinde değilde nedenkötü yapmasının yanlış olacağını açıklayarak öğretmekde fayda var değilmi..
dansçım bu söylenenler neki..bize bir forumda siz ataistlerden ddaha tehliklisiniz..cumhuriyetçi Müslüman kadınlar dediler..:53:

En kötü derecede yanlis anlama bukadar olur anca.. Konunun icinde olan cennet cehennem olayi anlatmamiz sizi bukadar neden rahatsiz ediyor acaba? burda bir ateist olmamis olsa bile yine bu sözler denilecekti en büyük günah vs. diye.. saygisizligi dinizmide yanlis dogruyu söylemeklemi yapiyoruz?
Nihat hatipoglunun ne demek istedigini sizin daha iyi anlamaniz icin kendimizi cok yorduk ama yine nafile.. herkes kendisine baksin diyorsaniz ozmn burda hic konusmamaniz gerekiyordu.. islam in anlami baris sevgi hosgörü demektir. sizin dininizde nasil bir insan seytanin yolunda gidiyorsun diyiliyorsa bizim dinimizdede ateistlik seytan a uyuyorsun dogru yola gel denir.. kimse tek basina birsey ögrenemez bu zamana kadar ögrendigimiz seyler cogu insan tarafindandir .. bir müslüman bir ateistten de iyi bir hal tavri ögrenebilir bunda bir sakinca görmüyoruz. Ve arkadasinda dedigi gibi dinimizde uyarmak bizim görevimizdir buda karsidaki tarafida düsündügümüz icindir.

Hatipoglu bence amacini asan bir konusma yapmis, kendi de istemeden gunaha girmis. "ateistin en buyuk babasi seytan" ne demektir? seytan, Allahtan da mi buyuktur? De ki ateist Allaha inanmiyor, ama sen inaniyorsun be efendi!.. En buyuk baba? Sonraki babalar kimler peki? Bir insanin kac tane babasi olabilir? Ayni zamanda tum ateistleri "satanist" de ilan etmis olmuyor mu? Eger satanist demek istememisse neden "en buyuk babalari seytan" demek ihtiyacini duymus? Onun yerine daha makul bir cumle kurabilirdi. Yarin bu insanlarin bir ateist ile karsilastiklarinda "Seytanin cocuklari bunlar, katlinde sevap vardir" diyerek "Allahu Ekber!" naralari esliginde boynunu vurmayacaklarinin bir garantisi var midir? Boyle bir zamanda, komsularimiz ateist olmak soyle dursun, ayni dinin farkli mezhebinden olduklari icin sokak ortasinda birbirini girtlaklarken hem de.. Akli zelim insan konustugunun nereye kadar gidebilecegini olcebilmeli... Olcemiyorsa susmasi evladir. Yok efendim seytandi, seytanin cocuklariydi, bu zasmanda bunlar en tehlikeli laflar... Birlestirici degil, ayristirici, kin ve nefret sacici laflar bunlar... Allah herkesi bu cok iman sahibi sayilan kullarinin zehirli dillerinden korusun.

aşırı dincilerin hepside sütten çıkmış akkaşık değil kusura bakmasın..hoca düzgün araştırmamış olabilir..stanistlikle ataistlik arasında hiçbir alaka yok..

En kötü derecede yanlis anlama bukadar olur anca.. Konunun icinde olan cennet cehennem olayi anlatmamiz sizi bukadar neden rahatsiz ediyor acaba? burda bir ateist olmamis olsa bile yine bu sözler denilecekti en büyük günah vs. diye.. saygisizligi dinizmide yanlis dogruyu söylemeklemi yapiyoruz?
Nihat hatipoglunun ne demek istedigini sizin daha iyi anlamaniz icin kendimizi cok yorduk ama yine nafile.. herkes kendisine baksin diyorsaniz ozmn burda hic konusmamaniz gerekiyordu.. islam in anlami baris sevgi hosgörü demektir. sizin dininizde nasil bir insan seytanin yolunda gidiyorsun diyiliyorsa bizim dinimizdede ateistlik seytan a uyuyorsun dogru yola gel denir.. kimse tek basina birsey ögrenemez bu zamana kadar ögrendigimiz seyler cogu insan tarafindandir .. bir müslüman bir ateistten de iyi bir hal tavri ögrenebilir bunda bir sakinca görmüyoruz. Ve arkadasinda dedigi gibi dinimizde uyarmak bizim görevimizdir buda karsidaki tarafida düsündügümüz icindir.

bence insnlar istediği gibi değerlendiriyor kuranı kerimi,,uyarmak derken...forumda git kapn kafirrrr dediler...buradada farz kapanmak farz diyorlardı..adamlar doğru düzgün oruç tutmuyormuş..oruçta tut ozaman..
okadar ayrıntılı dininizi yaşıyorsanız peygamber efendimiz gösterişi sevmez sade yalın bir hayat yaşarmış dedim..ne yani parası olan Müslüman lüx yaşayamayacakmı diyor:44:

konuyla alakalı olarak arkadaşlar çocuklarımızı yetiştirirkende sadece günah,yanarsın vs şeklinde değilde nedenkötü yapmasının yanlış olacağını açıklayarak öğretmekde fayda var değilmi..
dansçım bu söylenenler neki..bize bir forumda siz ataistlerden ddaha tehliklisiniz..cumhuriyetçi Müslüman kadınlar dediler..:53:

Cocuguma birsey ögretceksem hem neden günah oldgunu hem niye günah oldugunu anlatirim .. cocuklari korkutup anlatilmaz iyi bir dille mantik cercevesinde anlatilir yoksa cocuktaki istekssiz yapmaya ve kine dönüsebilir. faydasi da yok demedim bu konuda hicbirsey demedim.. konunun cehenneme nasil geldigini beni anlamak isteyerek düsünseydiniz coktan anlamisdiniz.

Seytan insanlari günaha itmek istiyorsa vardirmak istedigi yer cehennemdir.

Müslüman çocuklarını amerikada okutup milliyetçiyim diye kendini yırtarsa..en pahalı sattleri arabaları kullanırsa,yapabilyorsa bir Müslümanda başı açık dolaşabilir..vs vs..

bence insnlar istediği gibi değerlendiriyor kuranı kerimi,,uyarmak derken...forumda git kapn kafirrrr dediler...buradada farz kapanmak farz diyorlardı..adamlar doğru düzgün oruç tutmuyormuş..oruçta tut ozaman..
okadar ayrıntılı dininizi yaşıyorsanız peygamber efendimiz gösterişi sevmez sade yalın bir hayat yaşarmış dedim..ne yani parası olan Müslüman lüx yaşayamayacakmı diyor:44:

Ya o uç noktalar her zaman var. Bana da hükümeti eleştirdiğim için inşallah atanamazsın dedi biri. Ne diyim ben şimdi ona? Allah'a havale etmek en iyisi. Kimin cennete cehenneme gideceğini kim bilir..

Cocuguma birsey ögretceksem hem neden günah oldgunu hem niye günah oldugunu anlatirim .. cocuklari korkutup anlatilmaz iyi bir dille mantik cercevesinde anlatilir yoksa cocuktaki istekssiz yapmaya ve kine dönüsebilir. faydasi da yok demedim bu konuda hicbirsey demedim.. konunun cehenneme nasil geldigini beni anlamak isteyerek düsünseydiniz coktan anlamisdiniz.

Seytan insanlari günaha itmek istiyorsa vardirmak istedigi yer cehennemdir.

burada çoğumuz 30yş ve üstü olarak cennet ve cehenneme hiç kafa yormadıkmı bu yaşa kadar sizce...

Son düzenleyen: Moderatör:

Nihat hatipogluna din adamligini yakistiriyorum cok yumusak bir insan uzlastirici birlestirici. Din adami zaten insanlari nefrete suruklememeli. Bu cumleyi soyleyerek bir hata yapti. Islamda oyle gecebilir ama her sey ekran karsisinda konusulmamalidir bence. Hatipoglunun bu cumleden oturu pisman oldugunu dusunuyorum hepsi bu.

Ben kotu niyetle yaklasmiyorum bu konusmalara. Yanlis anlamadim hicbi seyi. Sadece dogabilecek sonuclardan bahsediyorum. Kuranda oyle geciyor olabilir ama din adami tvde konusurken kuranda gecen keskin cumleleri yumusatmalidir bazen.

Bu cumle sadece muslumani ateistten korkutur o kadar. Cok ciddiyim. Ben inanmiyorum hicbi seye. Cumleden alinmadim sallamadim yani. Kuranin hukumleri beni baglamaz. Sadece hatipoglunu seven arkadaslarima inancsiz oldugumu soylememe karari aldim :)

Ya o uç noktalar her zaman var. Bana da hükümeti eleştirdiğim için inşallah atanamazsın dedi biri. Ne diyim ben şimdi ona? Allah'a havale etmek en iyisi. Kimin cennete cehenneme gideceğini kim bilir..

evet allah bilir..en alayım diyen hoca bile bilemez..

Iste sorun bu cryptic. Bir seye koru korune baglanan insan farkli her seyden nefret etmeye basliyor.

Belissacigim sallamamak en iyisi galiba bu nefret dolu insanlari. Umarim kpss sonucun iyi gelmistir..:)

Belissacigim sallamamak en iyisi galiba bu nefret dolu insanlari. Umarim kpss sonucun iyi gelmistir..:)

Yarın alan sınavı var stresten kkya sardım :ssz: Pek de ümitli değilim ama işte. Çok sağol canım inşallah sen de atanırsın :)

Yarın alan sınavı var stresten kkya sardım :ssz: Pek de ümitli değilim ama işte. Çok sağol canım inşallah sen de atanırsın :)

Bakalim canim ben yeni ise basladim. Ama devlet olmasini cok isterm. Kadro acilsin diye beklicem simdi yoksa boyle devam :) konuyu dagtmyalim neyse. Sen de umitsiz olma guven kendine azcik ;)

Bakalim canim ben yeni ise basladim. Ama devlet olmasini cok isterm. Kadro acilsin diye beklicem simdi yoksa boyle devam :) konuyu dagtmyalim neyse. Sen de umitsiz olma guven kendine azcik ;)

İnşallah devlete geçersin bir an önce. Olmazsa devam edersin dediğin gibi, mecbur :97:
Ateistlikten sınava nasıl geçiş yaptık ya :27: tamam hadi konuya dönelim :6:

Son düzenleme:

Kimse kimseye bunu yapmalisin diyemez ama uyarir ama güzel bir dille cünkü bu kafirler demesi bile günahtir dinimizde ..müslüman ve iyi bir insan ne anlatcaksada iyi bir dille itici olmicak karsidakini rahatsiz etmicek ama ögür vercek bir dilde anlatmalidir hemde rencide etmeden.. mesela - orucunu tutarsan aclikcektigi zorlugu ögrenirsin yediklerine daha önem verir yemegin daha cok tadini alirsin daha büyük bir degerle bakarsin israf etmezsinn ALLAH böylece seni daha cok sever sevdigi kullardan olursun ramazan ayinda isteyerek istemeyerek yaptigin günahlas bagislanir ..gibi sözler kullanilmali .. evet lüks bir hayati yoktu sevmezdide hz. Muhammed s.a.v ve neyi varsada muhtaclara o fakir haliyle bile verirdi .. düsmanlarina bile su uzatan biri .. zengin bir insan ztn zekat vermelidir nekadar cok zenginse okadar artar derecesi.. bazilarinin görüsleri farklidir ama bu müslümanligi degistirmez müslümanlik her müslümandanda ögrenilmez .. mesela kapali bir kadin da gösterisli olmamalidir sonucta manasi da bu zaten erkeklerin ilgisini cekmemek .. ilgi cektikten sonra bir anlami kaliyormuki..

cok ünlü biri var su lafi diyor mesela kendiside müslüman olmusdur..

"Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an'dan öğrenmişim." [Yusuf İslam]

Müslüman çocuklarını amerikada okutup milliyetçiyim diye kendini yırtarsa..en pahalı sattleri arabaları kullanırsa,yapabilyorsa bir Müslümanda başı açık dolaşabilir..vs vs..

canım boşver herşeyin ne olduğu belli körü körüne birini savunan birilerine birşey anlatamazsın..

Back