Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

ya şiddet dendimi zaten tüylerim diken diken oluyor. can yakmak ve bunu savunmak.
kuranda aslında bunun olmadığınıda söylüyorlar. ki bencede böyledir.
ya biri açıklamıştı hatta. yanlış yorumlamaymış diye. mantıklı geldiydi bana

Karsinizdaki erkegi yönetemiyorsaniz ya ayrilcaksiniz ya dogru yola varcaksiniz kimse size zorunlu beraber kalin diye bir sart koymadi.

erkek için de aynısı geçerli işte. kimse o kadını yola getir de zorla onunla beraber ol demiyor. o da yönetemiyorsa ayrılsın. elinizden gelse burada dayağı savunacaksınız.

nisa suresinin o ayetini bir kaç mealden okudum hepsi aynı kapıya çıkıyor.

kus tüyüyle bunu unutmayin,sopayla satirla degil

iste nafile bosver,aciklama yapmana degmez cünkü KURANI-KERIMLE alay bile etmeye basladilar birde kendilerine saygi beklerler

kuranı kerim sizin tapulu malınız değil hepimize gönderilmiş ..kim alay ediyormuş kendinizi kandırmayın..ne kadar egonuz yüksek..

Çok rica ediyorum islamla dalga geçmeyin en çok buna sinirleniyorum ya hu.Şurada ben ateiste veya işte müslüman olmayanın inandığı şeyle alay etsem neler edersiniz. Ki zaten asla alay etmem. Arapça Türkçe gibi değildir. Direkt okunduğu gibi anlaşılmaz yani Başka bir mealde de sadece uyarın diyor. Ayrıca peygamber efendimiz dahi hiçbir hanımına veya bir kadına şiddet uygulamamıştır. Şiddeti kimse savunmaz.

Mune konuyu kapatsa iyi olur.

kus tüyüyle bunu unutmayin,sopayla satirla degil

iste nafile bosver,aciklama yapmana degmez cünkü KURANI-KERIMLE alay bile etmeye basladilar birde kendilerine saygi beklerler

öyle .. bizim kitabimiz dedigimiz kuran-i kerim hakkinda böyle konusuluyorsa saygisizlik etmeyiz baskalari gibi konusmayi keseriz. saygi bekleyen saygisini bilmeli insanlik bekleyen insanlik nedir bilmeli

Kimsenin kuranla alay ettiği ya da saygısızlık ettiği yok.
Ben ayetleri yazdım benim görüşüme de terstir dedim.
Bu mu saygısızlık yani?
O halde size de deizm ters, ateizm ters siz de bana saygısızlık ediyorsunuz
Yok yani olmaz bu argüman.

kuranı kerim sizin tapulu malınız değil hepimize gönderilmiş ..kim alay ediyormuş kendinizi kandırmayın..ne kadar egonuz yüksek..

ben,banami gönderildi yazdim madem hepimize gönderildi niye sahip cikmiyorsunuz
burda KURANI-KERIMIN ayetleriyle dalga gecen ben degilim

bak bu bölümde o dayağın yanlış anlaşıldığını kuranda bundan bahsedilmediğini yazmıştı biri.
yorum hatası demişti.

evet aynen öyle hatta bir çok yanlış anlaşılan şeylerde yorum hatası.bizim Peygamberimiz kızına bile bir of dememişken onun kitabının dayağı destekleyen ayetler içermesi mümkün mü? işte insanlar işine geldiği gibi yorumlayınca böyle şeyler ortaya çıkıyor.

mesela bazı hadisler şöyledir;

Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Çünkü sizler onları Allah’ın emanetiyle aldınız.

Hediyede çocuklara eşit davranın. Eğer ben birisini hediyede üstün tutacak olsaydım kızları tutardım.

Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, ALLAHü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin

peygamberi gökyüzüne kanatlı katırla yükselen, bel kemiği ile omurgaları arasından boşalındığına inanılan bir dine inanmak zorunda mıyım?
değilim elbet

işte demek istediğim bu. bence o yanlış yorumlanıyor.

Kuranda kadınlara daha çok hak verilmiştir. Her zaman da üstün tutulmuştur. Yani dövmek falan bunlar her mealde farklı farklı. İslamı müftülüğe sorun veya kendiniz öğrenin. Herhangi birinin açıkladığı şekilde değil.

Konumuz onlar mı.

Ayrıca ben o tür programlar yapanların kazandıklarını hakettiklerini mi yazmışım

Bak oğlunu da kendisi gibi yetiştirmiş artık bol bol hikaye dinlersiniz

ben tasvip ediyorum demedim sadece para kazanıyor diye tepki vermeniz komik.. diğer kimseye tepki verilmezken asgari ücrete tepki verilse anlarım. adam program yapmış para almış kime ne izlemeyen izlemez.. benim izlediğimi nerden çıkardın sen onu çözemedim sana iyi hikaye dinlemeler dinlerim baksana ezbere konuşuyorsun hikaye dinleyerek

zaten bende bunu savunuyorum. kuranda şiddet olmaz. alayı nerde gördün söylermisin.

canım onu sorarsan şu an medeni kanun var kuranı kerim beşyüzlü yıllarda indirldi..kuranı kerim gelene dek kadınlar çok kötü muamele görüyorlarmış..kız çocuklarını diri diri gömüyorlarmış..

peygamberi gökyüzüne kanatlı katırla yükselen, bel kemiği ile omurgaları arasından boşalındığına inanılan bir dine inanmak zorunda mıyım?
değilim elbet

Justım istediğine inanmakta zaten özgürsün yani mecbur mu bırakılıyorsun anlamadım :44:

değilim elbet

sen çok saygısız birisin inanmıyorsan inanma ama fazla haddini aşma hz muhammed e hakaret edemezsin burada .bu kadar da geniş değil müslümanlık .. saygı duyamıyorum sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…