• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ngs ile transfer yaptıranlar/yaptıracaklar 2018

Neden önce pgt uygulanıp somra ngs uyguluyorlar ngs zaten butun kromozmlara bakılıyor
Merhaba cnm. Pgt eşler tek gen tasiyisiysa uygulanıyor. Mesela ben ve esim kas hastaligi tasiyiciyiz. Embriyolardan once pgt ile kas hastasi olanları elediler. Sonra kalan saglikliĺara ngs yaparak kromozomlari taradılar . Gecen sene sadece tek gen pgt yaptılar 3 transfer yaşadım ve sonucları negatifti. O nedenle pgt 'ye ngs eklendi. Sen aysun hocayla tedaviyi bıraktın mi. Nasilsin

Hanımlar merhaba, sabahtan beri forumu detaylı okudum, baya bilgi sahibi olmaya çalıştım. Sizlerin de baZı konularda fikrinizi almak istedim. İlk tüp bebek tedavimde bugün embriyolarımın 5. Günü, 32 yaşındayım, bir başarısız aşılamam var. pcos dışında bir problem gözükmedi. Hiç gebeliğim ve düşüğüm yok. Eşim ve ben genetik test yaptırmadık. Pgt hakkında drlar illa yaptırın demedi sadece bilgi verdi ama düşük yada gebelik oluşmazsa pişman olurum diye düşünüyorum yaptırmazsam ama maddi olarak da külfetli. Dün iyi kalitede 10 embriyom vardı. Pgt için embriyo başına 300 dolar dendi ve sanırım 3-4 tane göndermek daha mantıklıymış. Anladığım kadarıyla kromozomların tamamına sayı ve morfolojik olarak bakılıyor. Forumda gördüğüm nsg ise daha kapsamlı sanırım, 46 kromozomun tek tek incelenmesi. Bana yapılacak olan hangisi olacak bu durumda? konuyu detaylı bilmedğimden dr a sormamıştım. Sizce yaptırmalı mıyım, fikirleriniz nedir?

Merhaba cnm. Pgt eşler tek gen tasiyisiysa uygulanıyor. Mesela ben ve esim kas hastaligi tasiyiciyiz. Embriyolardan once pgt ile kas hastasi olanları elediler. Sonra kalan saglikliĺara ngs yaparak kromozomlari taradılar . Gecen sene sadece tek gen pgt yaptılar 3 transfer yaşadım ve sonucları negatifti. O nedenle pgt 'ye ngs eklendi. Sen aysun hocayla tedaviyi bıraktın mi. Nasilsin
Yanı ngs zaten bütün kromozomlara bakıyor pgt uygulanmadan direk ngs olsa zaten kas hastalıgı da bakılıyor ewet aysun hoca da bıraktım memnun kalmadıgımdan değil mesafe uzak bu defa gazıantep te yapmayı dusunuypruö

Yanı ngs zaten bütün kromozomlara bakıyor pgt uygulanmadan direk ngs olsa zaten kas hastalıgı da bakılıyor ewet aysun hoca da bıraktım memnun kalmadıgımdan değil mesafe uzak bu defa gazıantep te yapmayı dusunuypruö
Cnm benim kas hastasi kizim vardi doğal yolla oldu 6 yasinda vefat etti. kas hastasiydi ama 46 kromozomu normaldi. Yani ngs de 46 kromozom yapısal olarak inceleniyor. Ngs de kas hastasını secemiyorlar mesela... benim 7 embriyo tek gen pgt 'ye gitti 1 tanesi kas hastasi cikti. Kalan 6 embriyodan doktor 3 ünü ngs yapti maliyeti az olsun diye diğer 3 üne ihtiyaç olursa o zaman yapcam dedi. Ngs yapilan 3 embriyo da 46 kromozom anlaminda saglikli geldi. Nisan ayında transfer olucam allah izin verirse. Senin ngs den 1 tane saglikli gelmişti demo gecen sene. Sonuçta saglikli mi yoksa mozaik mi yazıyordu

Cnm benim kas hastasi kizim vardi doğal yolla oldu 6 yasinda vefat etti. kas hastasiydi ama 46 kromozomu normaldi. Yani ngs de 46 kromozom yapısal olarak inceleniyor. Ngs de kas hastasını secemiyorlar mesela... benim 7 embriyo tek gen pgt 'ye gitti 1 tanesi kas hastasi cikti. Kalan 6 embriyodan doktor 3 ünü ngs yapti maliyeti az olsun diye diğer 3 üne ihtiyaç olursa o zaman yapcam dedi. Ngs yapilan 3 embriyo da 46 kromozom anlaminda saglikli geldi. Nisan ayında transfer olucam allah izin verirse. Senin ngs den 1 tane saglikli gelmişti demo gecen sene. Sonuçta saglikli mi yoksa mozaik mi yazıyordu
2 tane gönderdik biri normal yazıyordu digerinde mozaik trizomı 14 trizomi 11 yazıyordu

Ben de gen artta tedavi oluyorum. Ngs sonucun 1 haftada cıktı. Hepimizin sonuçları cok guzel olsun insallah
Sonucun erken gelmesi önemli değil benim için transferi haziran gibi düşünüyorum okul kapanmaya yakın olsun rapor vs uğraşmayalım diye. İnşallah sağlıklı embriyolarım olursa tabi

Sonucun erken gelmesi önemli değil benim için transferi haziran gibi düşünüyorum okul kapanmaya yakın olsun rapor vs uğraşmayalım diye. İnşallah sağlıklı embriyolarım olursa tabi
Ben de ogretmenim ama öncelik bizim tedavimiz . Erteleyince ya tutmazsa en az 2 ay bekleme sureci oluyor diye ertelemek istemiyorum . Doktorum da benle aynı fikirde. Hepimiz için hayurlisi insallah

Benim eşimde translokasyon var pgt onlara bakıyor.. ngs ise kromozomlara. 2 embriom da trizomi görüldü malesef transfer olamicam:(( allah büyük tekrar denicez ama aynı genetik merkezinde asla, güvenim yok psikolojim bozuldu 16 embriyomun hepsi kusurlu görüldü:( ataşehir memorial i düşünüyorum cem demirele . Ataşehir memorialda olan biri vardı aranızda memnun kaldınız mı??

Benim eşimde translokasyon var pgt onlara bakıyor.. ngs ise kromozomlara. 2 embriom da trizomi görüldü malesef transfer olamicam:KK43:( allah büyük tekrar denicez ama aynı genetik merkezinde asla, güvenim yok psikolojim bozuldu 16 embriyomun hepsi kusurlu görüldü:KK43: ataşehir memorial i düşünüyorum cem demirele . Ataşehir memorialda olan biri vardı aranızda memnun kaldınız mı??
Üzülmeyin inşallah bu tedaviniz de bulursunuz sağlıklı yi hangi hastane de tedavi gormustunuz bunda da giveniniz kalmadı?

Üzülmeyin inşallah bu tedaviniz de bulursunuz sağlıklı yi hangi hastane de tedavi gormustunuz bunda da giveniniz kalmadı?
Hastane değildi süleyman tosundaydım ben işinde en iyisi belki ama çok kaba bir doktor çok abartıyorsun bu işler böyle falan dedi ben ağlarken. Genetiks tanı merkezinde bakıldı ama ben ikinci tedavimde başka bir yer baksın istiyorum oyuzden memorialde biri vardı bu grupta oraya gitmeyi düşünüyorm tam doktorunu öğrenebilirsem yani en iyi nerde yapılıyor bu ngs işlemi bilemiyoruz ki

Hastane değildi süleyman tosundaydım ben işinde en iyisi belki ama çok kaba bir doktor çok abartıyorsun bu işler böyle falan dedi ben ağlarken. Genetiks tanı merkezinde bakıldı ama ben ikinci tedavimde başka bir yer baksın istiyorum oyuzden memorialde biri vardı bu grupta oraya gitmeyi düşünüyorm tam doktorunu öğrenebilirsem yani en iyi nerde yapılıyor bu ngs işlemi bilemiyoruz ki
Seni çok iyi anlıyorum sen ağlarken umursamamis bile doktor seni ama üzülme iyi araştırmak lazım canım hayırlısı olsun hakkında inşallah

Benim eşimde translokasyon var pgt onlara bakıyor.. ngs ise kromozomlara. 2 embriom da trizomi görüldü malesef transfer olamicam:KK43:( allah büyük tekrar denicez ama aynı genetik merkezinde asla, güvenim yok psikolojim bozuldu 16 embriyomun hepsi kusurlu görüldü:KK43: ataşehir memorial i düşünüyorum cem demirele . Ataşehir memorialda olan biri vardı aranızda memnun kaldınız mı??
Bu tedavinizi nerde yaptiniz.

Sanırım memorial genetik icin mikrogende çalışıyor

Kızlar genetik test yaptırmak için embriyolar 5.güne ulaşmadan kliniğe gidip karı-koca form imzalamak gerekiyomuş. Bilginize

Vala canım gerek olmasaydı 7 embrıyodan 4 saglıklı geldı . Dusun ki onları transfer ettırseydım dusuk olacaktı yada zaten tutmayacak tutupta gelişimi duracaktı.
Mantıken kımse tıbbı gecmıse baglınolarak gereksız dıyemeZ.
Dusun kı biz sebepsız ınfertılıte bolumundeyız
Tramsferin yapıldı mı

Merhaba benim de 8 embriyom genetiğe gidecek bu hafta. Evet mikrogene yollanıyormuş cem bey öyle söyledi bize

Ben de transfere hazırlanıyorum 9 nisan da transferim heyecanlı ve stresliyim...doktorum tek transfer yapalim dedi ama gönlüm 2 istiyor. Hayırlısı insallah

Back