Newvit Demir damlası

lizge88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2024
27
10
3
37
Lütfen yardımcı olun hemoglobin 10.5 çıktı prematüre bebek demeir damlasina erken başladık.bu yüzden ama doz konusunda kafam çok karışık doktor newvit için 15 damla dedi . prematüre bebeklerde kilo başı çarpı iki mg oluyor.fakat tedavi dozu olduğu için mi çok söyledi

Tedavi dozları çok yüksek oluyor. Mesela benim kızım da 8 aylıkken demir eksikliği çıkmıştı. Koruyucu doz 0,5-1 ml arasındayken tedavi dozu olarak 5 ml verdirmişti doktor. Bizim marka farklıydı tabii

Tedavi dozları çok yüksek oluyor. Mesela benim kızım da 8 aylıkken demir eksikliği çıkmıştı. Koruyucu doz 0,5-1 ml arasındayken tedavi dozu olarak 5 ml verdirmişti doktor. Bizim marka farklıydı tabii
Ml mi mg mi? İkisi çok farklı.bebek kaç kilo ve kaç damlaydi ? Ne kadar süre tedavi dozu ile devam ettiniz

Ml mi mg mi? İkisi çok farklı.bebek kaç kilo ve kaç damlaydi ? Ne kadar süre tedavi dozu ile devam e
Bebeğiniz kaç kg kaç aylık ?
5 kilo

Ml mi mg mi? İkisi çok farklı.bebek kaç kilo ve kaç damlaydi ? Ne kadar süre tedavi dozu ile devam e

5 kilo
5kg bebek newvit damla için tedavi dozu 15-20 damla şeklinde oluyor. Tedavi dozu vermek için hemoglobinin referanstan düşük olması gerekiyor. Referans aralığında ise 8-10 damla vermek yeterlidir. Her damlanın içindeki demir miktarı değişiyor o nedenle bebeğin kgsi önemli.

5kg bebek newvit damla için tedavi dozu 15-20 damla şeklinde oluyor. Tedavi dozu vermek için hemoglobinin referanstan düşük olması gerekiyor. Referans aralığında ise 8-10 damla vermek yeterlidir. Her damlanın içindeki demir miktarı değişiyor o nedenle bebeğin kgsi önemli.
Çok teşekkür ederim.peki bu tedavi dozu kaç ay böyle sürecek

Çok teşekkür ederim.peki bu tedavi dozu kaç ay böyle sürecek
Bebeğinize kan tahlili yapıldıysa ve Hgb düşük geldiyse bu şekilde tedavi dozu verilir yanlış bilgi vermiş olmayayım. Dozu doktor daha iyi ayarlar ben genel bilgilere göre söyledim. 5kg olduğuna göre 4 aylık olduğunu farzediyorum. Kan tahlili düşük geldi o zaman 9.aydaki kan tahliline kadar devam ediyor doktorlar tedavi dozuna.

Hemoglobin 10.5.asiri düşük olunca belki aylarca devam ediliyor.bebegim prematüre erken başlamak gerekirmis .duzelt8lmis ayı 2 ay

Back
X