• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nevreste'nin Mutfağı

icinde et olan disi hamur gibi olan varya ondan :17:
Canım ben dışı etsiz olan hamuru bizim yöresel bulgurumuz var unlu onunla yapıyorum...:56:
Ama sen simit veya köftelik bulgurla yapacaksın:34:
Mesela 2 su bardağı bulgur-2 kaşık un-1 yumurta koyabilirsin onu önce ıslatacaksın sonra yoğuracaksın
:56:Unu fazla olursa sert olur az olursa dağılabilir:34:Ben yumurta koymuyorum ama köftelikle yapılınca dağılmasın diye konuyor:56:
İçi için ise:kıyma ve kuru soğan kavrulacak sonra içine karabiber,tuz,pulbiber ve maydonoz eklenip kapatılacak:56:İç harcın mutlaka soğuması lazım yoksa içli köfteler yırtılır...:56:Köfteleri yapınca biz haşlayarak yiyoruz ama kızartma seviyorsanız onu hiç yapmadım ama önce haşlayıp sonra kızartıyorlar:56:Ölçü veremiyorum nekadar yapacağını bilmiyorum:44:

Canım ben dışı etsiz olan hamuru bizim yöresel bulgurumuz var unlu onunla yapıyorum...:56:
Ama sen simit veya köftelik bulgurla yapacaksın:34:
Mesela 2 su bardağı bulgur-2 kaşık un-1 yumurta koyabilirsin onu önce ıslatacaksın sonra yoğuracaksın
:56:Unu fazla olursa sert olur az olursa dağılabilir:34:Ben yumurta koymuyorum ama köftelikle yapılınca dağılmasın diye konuyor:56:
İçi için ise:kıyma ve kuru soğan kavrulacak sonra içine karabiber,tuz,pulbiber ve maydonoz eklenip kapatılacak:56:İç harcın mutlaka soğuması lazım yoksa içli köfteler yırtılır...:56:Köfteleri yapınca biz haşlayarak yiyoruz ama kızartma seviyorsanız onu hiç yapmadım ama önce haşlayıp sonra kızartıyorlar:56:Ölçü veremiyorum nekadar yapacağını bilmiyorum:44:

Tmm ablam saol,bilmem hangisi guzelse onu denerim ben severim bulgurlu seyleri :56:

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/605357-mutfagimda-bugun-pisti-resimli-tarifli-11.html
tarifi buraya ekledim canim
reklam yapayim biraz :9::9:
tur$umun son tabagiydi baksana hepsi kuçuk kuçukk :1:
e$imle bana tur$u dayanmiyor valla:43:

Saol canim,guzel duruyor canim istedi çok açim su an vede diyetteyim :5:

mayali hamurdan olurmu canim bu ?

ak$ama ne yapcam bilmiyorum
hamur mayaladim o gelene kadar bi$ey bulmem lazim içine koymak ve $ekil vermek için :))
elelrine saglik

Canım yanlış bilmiyorsam bu hazır yufkadan yapılıyor..[video=youtube;HZ80dH8tJFo]http://www.youtube.com/watch?v=HZ80dH8tJFo[/video].:34:

yok canım yufkadan yapılmıyor..normal hamurdan yaptım ben.kabartma tozu kattım..

suan pek musaıt degılım.yarın ınce ayrıntılarıyla anlatıvereyım..

Defne Yapra :: Damak tadnz...

buradan yaptım...umarım yardımcı olur lınk sıze...:56:

inanılmaz yaa vallahi ellerine kollarına sağlık bende nişanlıyım yemek yapmayı öğrenicem diye kendimi parçalıyorum bunlara baktım da şimdi ohoo hiç uğraşmasam daha iyi sanırım :)
Eşin varya çok şanslı çok :)
Hoşgeldin canım çok teşekkürler:16:Ama gel lütfen herzaman beklerim:34:Öğrenirsin neden öğrenmeyesin ben de yaptıkça ilerlettim yoksa oooo neler yaptım da ziyan oldu:1:

başarılarınızın devamın diler ve sizi tebrik ederim:nazar:
sizden bir olacak önümüzdeki ay günüm var şimdiden telaş sardı beceriksiz olunca telaş erken başlıyor:1:
ben hamur işi yapamam yani yaparım ama illa ölçülü olacak
bu konuda bana yardım edermisiniz

başarılarınızın devamın diler ve sizi tebrik ederim:nazar:
sizden bir olacak önümüzdeki ay günüm var şimdiden telaş sardı beceriksiz olunca telaş erken başlıyor:1:
ben hamur işi yapamam yani yaparım ama illa ölçülü olacak
bu konuda bana yardım edermisiniz
Teşekkürler canım:16:

Tabi ki yardımcı olurum :56:Siz yapmak istediklerinizi ,yapabileceklerinizi söyleyin ve sıkıntılarınızı anlatın ben yardımcı olayım:34:

Back