- 12 Nisan 2008
- 122.538
- 2.965
nevreste bayılıyorum yemeklerine yaa
keşke komşum olsan
Asıl benim komşum olmalıydı:2::2: tembellikte sınır tanımıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
nevreste bayılıyorum yemeklerine yaa
keşke komşum olsan
Çok severim cnm çok güzel yapmışsın ben sütsüz yapıyordum bir de böyle yapayım daha güzel olur of
Bu arada mantını gördüm gece gece mahvoldum. Ben de üçgen severim ve uçlarını birleştîrip şapka şeklinde de yaparım onu da çok seviyorum, Kayseri mantısını küçük ve bohça diye çok sevmem mantı dediğin biraz ağza gelecek of canım istedi yapayım bu ara
UN HELVASI
1su bardağı un
125 gr margarin ,tereyağı karışık
1.5 subardağı süt
1 su bardağı şeker
Öncelikle tavaya yağ eklenir.Eriyince un konup kavrulur.Şeker ve süt ayrı bir kapta kaynamaya bırakılır...Un kavrulunca süt üzerine eklenip iyice karıştırılır...Sonra şekil verilerek servis edilir..İsteğe bağlı içine ceviz,fındık,fıstık eklenebilir..
Eki Görüntüle 627180 Eki Görüntüle 627179 Eki Görüntüle 627182 Eki Görüntüle 627183 Eki Görüntüle 627185 Eki Görüntüle 627187
Bende havuçlu kekimi ekleyim mi
ÜÇGEN MANTI
MALZEMELERİ
3 yumurta
3 çay bardağı su
tuz
Aldığı kadar un
250gr kıyma
1 adet kurusoğan
Maydanoz
Pulbiber
Hamuru nekadar yumuşak olsa okadar kolay açılır ve katlama sırasında çabuk kurumaz.....Hamur yoğrulur ve bezeler alınır.Teker teker açılıp ,küçük kareler halinde kesilir...
İç malzeme :kıyma, doğranmış soğan,maydanoz ve tuz ,baharat eklenip karıştırılır...Üzerine hazırlanmış harç konup üçgen kapatılır...
Tencere de su kaynatılır kaynayan suya mantılar eklenir ve kaynayıp mantılar suyun üstüne çıkınca süzülür...Biraz soğuyunca üzerine sarmısaklı yoğurt eklenir..Ve tabaklara alınıp üzerine istenilen sos dökülür...
Eki Görüntüle 627094 Eki Görüntüle 627099 Eki Görüntüle 627098 Eki Görüntüle 627097 Eki Görüntüle 627096 Eki Görüntüle 627095 Eki Görüntüle 627093 Eki Görüntüle 627092 Eki Görüntüle 627091 Eki Görüntüle 627090 Eki Görüntüle 627100
Sağol canım
Evet canım bende öyle seviyorum ve öyle yaparım vaktim oldukçaBende bohça şekli katlanınca hamur oluyor:44:Böyle daha lezzetli oluyor
ÜÇGEN MANTI
MALZEMELERİ
3 yumurta
3 çay bardağı su
tuz
Aldığı kadar un
250gr kıyma
1 adet kurusoğan
Maydanoz
Pulbiber
Hamuru nekadar yumuşak olsa okadar kolay açılır ve katlama sırasında çabuk kurumaz.....Hamur yoğrulur ve bezeler alınır.Teker teker açılıp ,küçük kareler halinde kesilir...
İç malzeme :kıyma, doğranmış soğan,maydanoz ve tuz ,baharat eklenip karıştırılır...Üzerine hazırlanmış harç konup üçgen kapatılır...
Tencere de su kaynatılır kaynayan suya mantılar eklenir ve kaynayıp mantılar suyun üstüne çıkınca süzülür...Biraz soğuyunca üzerine sarmısaklı yoğurt eklenir..Ve tabaklara alınıp üzerine istenilen sos dökülür...
Eki Görüntüle 627094 Eki Görüntüle 627099 Eki Görüntüle 627098 Eki Görüntüle 627097 Eki Görüntüle 627096 Eki Görüntüle 627095 Eki Görüntüle 627093 Eki Görüntüle 627092 Eki Görüntüle 627091 Eki Görüntüle 627090 Eki Görüntüle 627100
Ay ne güzel olurdu ama ben sana zorla yedirirdimAsıl benim komşum olmalıydı:2::2: tembellikte sınır tanımıyorum
Hııım yapınca ekleyin şekli merak ettim nasıl oluyorevett bende bu şekli be bunun uçları birleştirilmiş halini daha çok seviyorum biz yengemle öyle yapardık hep ben öyle seviyorum diyee. Annem pek yapmaz nedense sevmez mantı çok ama yengeme her gittiğimde yaparız bende evde yaptığımda üçgen tada uçlarını birleştirerek şapka tarzı yapıyorum. Daha ağza geliyorr ama yengeminki ayrı oluyor off canım çektii
amanınn bayılırım irmiği biliyorum ben un helvası hiç denemedim deniyim bu tarifle ellerine sağlık canımm
Offf tam sevdiğim namtı üçgen şekil ben üçgen şekli verip bir de iki ucunu daha birleştiriyorum süper oluıyor ağxa geliyor kocaman kocaman ben çok küçük mantı sevmem.
benca daaa
aman ALLAHIM acimda ölcem simdi
ellerine emegine saglik nevosum
Yemeklerin tam bana hitap ediyor biliyor musun
Süpersin
Ellerine sağlık canım şahane görünüyorSofralarımızın vazgeçilmezi nasıl yaptığını sorsam
Yemeklerin tam bana hitap ediyor biliyor musun
Süpersin
banada hitap ediyor resimlere bakip bakip mutfaga daliyorum
Ekmek makinesi almıştım.. Epey bir zamandır bu ekmeklerden yapıyorum..
Yani yarı yarıya ev yapımı diyelim..UN-su-tuz-maya
En azından fırından,bakkaldan alınma değil..
Makinesiz de yapıyorum arada.. Ondan da yapar eklerim..
Canım birbirimizi yemek yemeye ve yapmaya şevk ediyoruz bencebanada hitap ediyor resimlere bakip bakip mutfaga daliyorum
Nolacak halimiz :18::2::2::2:
Nolacak halimiz :18::2::2::2:
Canım birbirimizi yemek yemeye ve yapmaya şevk ediyoruz bence
Hep beraber yapalım paylaşalım sonra da yiyelim
Teşekkürler canım
Makina da yapılınca nasıl oluyor onu merak ediyordum ondan sordum gayet güzel görünüyor..Ellerine sağlık
bilsem sonra kapilardan gecemeyiz diye korkuyorum
yiyelim yiyelim sonrada alalim kilolari
bilsem sonra kapilardan gecemeyiz diye korkuyorum
yiyelim yiyelim sonrada alalim kilolari