- 28 Ağustos 2015
- 879
- 941
-
- Konu Sahibi Sudbanazenin
Aslında ben onceden boyle biri degildim bulundugum ortamlarda giriskendim konusurdum baskalariyla kaynasirdim ama sonra bir donem bulundugum bi ortamda bircok kisi belli bir yere gelmis egitim seviyesi iyi belli bir yere gelmis insanlardi ve bu insanlarin kuçumsemelerine maruz kaldim belkide bundan dolayi biyle oldum diye dusunuyorum
Birkac ay once bilgisayar kursuna gitmistim ama onada babam kpss tercihlerinde gerekli oldugu icin ses cikarmamisti ama orda iyiydim yani konusabiliyordum srn sakraktim gayet iyi gecmisti diyebilirim sanirim bu sefer yine bulundugum yerde herkes belli bir egitim seviyesine sahip makamli insanlar oldugu icin kucumsenirim dıslanirim korkusu yasiyirum
Birde arkadasim oyle soyledigi icin artik erkeklerle konusmasam daha iyi ozellikle doktorlarla maksat yanlis anlasilmasin falan diye dusunmeye bile basladim
Bende 1 ayda isi ogrenebilecegimi zannetmiyirum ama bi sureden sonra insanlara rahatsizlik verir goze batarim gibi geliyor yani bunun disindada hastane cok uzakta her ay cuzi bi miktar yol ucreti gerektiriyor en fazla 2 ay karsilayabilirim diye dusunuyorumSen arkadaşım beni düşünerek söyledi diyorsun ama ben arkadaşının seni düşündüğünü zannetmiyorum sanki seni kıskanıyor gibi geldi. Ayrıca bir ay stajda zaten isi ogrenemezsin sadece ortama alisirsin. Hem bölümün is imkanı zor olsa bile işini iyi yapan insana her zaman kapılar açılır unutma, sen çok azimli bir insansın bunu yapabilirsin. Bi de hastanede koca bulsan ne oluyormuş sanki kötü bişey mi o da bir artısı olur fena mı
Guzel dusunceleriniz ve ayrica tafsiyeleriniz icin tesekkur ederim orda kalma ihtimalim olsa dahi maalesef maddi imkanim (hastane baya uzakta oldugu icin her ay cuzi bi biktar yol ucreti gerektiriyor)Arkadaşın iyiliğin için falan konuşmuyor. Her şeyi herkesi çok iyi düşünüp kendini ezme ezdirme. Çok akıllı bir kızsın, düşüncelisin. Yazım tarzından belli. dışardan okumuşsun ama ne eğitimli insanlardan çok daha düzgün yazmışsın. Eminim nerde ne konuşulması gerektiğini becerebilirsin. O yüzden insanlarla rahatça sohbet et. evet ilk girdiği ortamda car car öten tipler antipati uyandırır. Ama sen belli ki zaten öyle yapmıyorsun.
Arkadaşın çok fesat. Koca bulmak için orda kaldığını hiç kimse düşünmez. Ama arkadaşın düşünmüş. Benim aklımın ucundan bile geçmez iş yerimde staj yapan biri için böyle düşünmek. Bölümünü de ezdirtme insanlara. ataması olmayabilir. Özel hastanelere başvurursun. bulursun bir yolunu. Staj yaptığın yerdekilere bu konuda danışabilirsin. Sohbeti burdan açabilirsin. Kendimi nasıl geliştirebilirim, nerelerde çalışabilirim diye sor mesela.
Stajını yapabildiğin kadar uzun yap. Başarılar dilerim.
Herkese kendimi nasıl sevdirebilecegim konusundada fikirleriniz varsa alanilirimMadem öyle tahsilli bilgili kendini geliştirmiş kişiler var orda, o zaman neden endişe ediyosun. Doktorun işi gücü yok bu stajyer benimle neden konuştu mu diyecek. Sen kendini sevdirmeye bak. Baban falan karşı çıkarsa bi süre sonra, baba doktorlarla aram iyi yarın öbür gün bi sıkıntımız olur rahat rahat danışınız falan de.
İnşallah dediginiz gibi zamanla ustumdeki cekingenligi atarim daha rahat hareket edebilen biri olurumasıl sen stajından, stajdaki insanlardan uzaklaşacağına o arkadaşından uzaklaş
ben de senin gibiydim konuşamıyordum bile insanların arasında
biri sıra da önüme geçiyordu hop ne yapıyorsun orası benim sıram diyemiyordum
arkamdan lise de kızın biri eteğimi çekiştiriyordu kıza dönüp hesap soramıyordum
iş hayatı, üniversite hayatı dedikçe açıldım
hala istediğim düzeyde değilim kendimi ifade etmek , hakkımı aramak konusunda keşke bende zamanında staj yapmış yada üniversiteyi bitirmeden başka işlerde çalışmış olsaydım
şu an çok doğru bir iş yapıyorsun çalışmakla
birincisi dediğin gibi orada açılır insanlarla iletişime geçtikçe rahatlarsın özgüvenin yerine gelir
ikincisi belli mi olur sana o hastane de iş verebilirler kendini sevdirip orada yer edinirsen
hiç bir şey olmasa işleri nasıl yapacağını iyice öğrenmiş olursun
o arkadaşından ya çok geri kafalı
insanlarla normal olarak sohbet edince koca arandığını düşünüyor
ya senin oradakilerle iletişimini, çalışmanı kıskanıyor
herkesi kendin gibi sanma senin yerine geçmesini istediği bir arkadaşı, akrabası bile olabilir
olsun sen yine de çok güvenme ona lafıyla hareket etmeİnşallah dediginiz gibi zamanla ustumdeki cekingenligi atarim daha rahat hareket edebilen biri olurum
Bu arada benim yerimde olmasini ostedigi arkadasi yada kimse olmadigina eminim çünkü farklı illerde ikamet ediyoruz
kovulsan da canını sıkma. sen işini stajını en iyi şekilde yap, ne kadar tecrübe edinirsen o kadar iyi senin için.Ya daha önceki ortamda ilk günden bi sıkıntı yasadim o yuzden ben kendi istegimle ayrildim arkadasim biraz kovulmus gibi olmussun bi daha boyle bir durumla karsilasirsan daha kötu olur daha cok etkilenirsin dedi inandigim sey beni dusundugu için yardimci olmak istemesi ama iste o dedikten sonra kendimi cok kotu hissettin zaten yeni baslamistim bende mumkun oldugu kadar cabuk bitireyim diye dusunmustum
Herkese kendimi nasıl sevdirebilecegim konusundada fikirleriniz varsa alanilirim