Ben de sizin gibi düşünüyorum herkes yediğini ödesin işte ben niye diğerininkini ödeyim ya da o niye benimkini ödesinHayir bizim normalde arkadaslik iliskimiz boyle idi, gecen yil ben onun dogum gunu partisine gittim, ne yiyip ictiysem onu odeyip ciktim. Ne o herkesinkini odedi nede ben yada baskasi onunkini ustlendi. Herkes kendininkini odedi. Hediye aliskanligimizda yok acikcasi. Daha bircok dogum gunune gittim ve budur sistem (bu arada ben yurtdisindayim, ve bu arkadasta yabanci eger sistemi anlamada yardimci olacaksa)
Benim dogum gunum icinde ekstra bir jest e gerek yok, yemege ciktik ve herkes kendi yemeginin ucretini sakince odeyip cikmaliydi oradan. bir ortam oldu, buyuk bir israr ortami degil. Ben garsona 'paylasacagiz' dedim, o da ben oderim dedi. Bende yok olurmu oyle sey deyince o da 'o zaman sen ode ben sana gonderirim kendi hakkimi' dedi. Yani o an paylasmayi kabul etmedi
Ama ayni zamanda cokta haklisiniz. Ya o odeyebilirdi hepsini beni oraya goturmeyi secerken, ya da hesabi paylasmayi kabul edebilirdi en azindan. Ya da ben sana kendi parcami gonderecegim dediginde gondermeliydi. Ama ben cidden hoslanmiyorum, biri benim hesabimi odesin. Sonrasinda icime dert oluyor ben karsiligini nasil verecegim diye. Ve ben zaten o konularda cok verici olmamaktan yanayim. Ben ona dogum gununde guzel bir hediye alabilirdim ama istemedim, geri donusu var mi yok mu belli olmayan bir hediye olurdu. Burada dugunde altin takmak ve bir sonraki dugunde geri vermek gibi olmuyor Tesekkur ederim diyip geri donusu olmadan geriye cekiliyorlar
Bir arkadaşım yemeğimi ödemişti içinden jest olarak gelmişti sonra başka bir mekana tatlı yemeğe geçtiğimizde bunu ayrı ayrı öderiz sakın ödeme demişti ama benim içime dert olacağı için lavaboya giderken ödemiştim
Benim de doğum günüm olsa yüklü miktar hesap geldiyse yarı yarıya ödemek isterim. Sizin arkadaşınız da başta benim arkadaşım gibi ben ısmarlıcam diye götürmüş ikimizde o kadar parayı ödetmeye kıyamamışız sonra giren bize olmuş. Ya gerçekten bu durumlara ayar oluyorum yarısını göndercem diyosan gönder
Bu arkadaşınıza asla borç vermeyin anladım nasıl biri olduğunu