• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerde kalcagimi bilmiyorum

Ben adım gibi eminim siz eğer birinin yanında kalmaya başlarsanız
Sizin eş bahane bulup bulup sizi almayacak yanına kolay kolay
Yine ev yoktu, tehlikeliydi,göreve gidiyordum filan diyecek
Siz yıllarca orda burda yaşayacaksınız çocuğunuzla beraber

onu simdi soyluyor. eski konusunda paralarinin yettigini, kocasinin mudur oldugunu, kendisinin de citirligi bozulmasin diye calismadigini soyluyordu. zorla soyledi kocasinin istemedigini. halbuki boyle yukseklerden konusacagina gercekten derdini anlatsa cozum bulunurdu.
Üstelik bir de dayılarının hanımları için evlerinde bedavaya oturmamız onları ilgilendirmez onların söz hakkı yok benzeri cümleler kurunca doğal olarak insanların tepkisini çekti.. şimdi ise insanları yalancı çıkarıyor 😳 o yüzden konu sahibinin gerçekten çalışmayı isteyip eşinin izin vermemesinden de emin değilim..çalışmak için izin almak/eşin izin vermesi de ayrı bir komedi ya.. yorum yapamıyorum umarım sizin hatalarınızın sonucunu bebeğiniz yaşamaz..

Elbetteki herkes koyunde yasamiyor ama benim eşim burda çalışıyor ve

Anlayan biri oldu Allah razi olsun canim benim
Eşiniz hani işsizdi. Bir ara öyle diyordunuz. İnsanlar çalışmak, hayat kurmak, daha iyi imkanlarda yaşamak için büyük yerlere göç ediyor. Çünkü iş imkanı oralarda fazla. Eşiniz de gitseydi diyorum. Madem kasaba küçük, başka kirada ev yok, büyük bir yere gitseydiniz. Bence eşinizin problemi para harcamak istememesi, asalak gibi yaşamak adama daha cazip geliyor. Şimdi size niye ayrı ev açsın ki? Bahane var, kaynana evi var. Biraz da öyle takılırsınız.

Bence dedikleriniz mantıklı ama adamın gideceği yer belli olup ev ayarlanana kadar kız zaten doğurmuş olacak tek başına nasıl idare edecek doğumu filan bide lahusa lahusa bebeğe de bakacak çok zor.
Konu sahibi 3 aylık hamile eşi eğitimi bitirip dönene kadar zaten doğum yapmış olur. Eşi gideceği yerde başlama yapıp ev tutana kadar bebekte muhtemelen 1 aylık filan olur.

Konu sahibi bebek sahibi olmak için acele etmiş olmasaydı eşinin gittiği yerde eşyalı bir apart tutardı eside hafta sonları yanına izne gelirdi fakat bebek faktörü biraz ortalığı karıştırmış. Bu saatten sonra bebeği için hangi ortam daha müsait ise tercihini ona göre yapmalı.

Üç ay sonra ödemeli kredi alın bankadan masraflar için. Yeniden bir ev tutun,eşiniz gitmeden birkaç gün tasinin. Önden de bir ya da iki aylık kirayı odersiniz.Eğitimden sonra esiniz zaten maaş almaya başlayacak. Kredinin faizi yüksek olur ama yapcak birşey yok . Aklima başka çözüm gelmedi .

2 yillik evliyim kirada oturuyoruz eşim jandarma uzmanlığı kazandı her an cagirabilirler. 3 aylik gebeyim ayni zamnda. Eşim gideceği zmn evi dagiticaz eşyalar kaynanamin üst katına gidecek orda duracak. Benim sorunum şu arkadaşlar. Kaynanamla aram ii değil iki kızı var 7 24 kavga halinde bağırış çağırış eksik olmuyor evlerinden. Eşim gidince ben onlarda kalamam bu halimle sıkıntı stresten uzak olmam gerek. Annem babam ayrı annem izmirde oturuyo durumu pek ii dgl şuan işe girdi o da anca kendine yetio ve imam nikahlı eşi var uzakta çalıştığı için haftada bi gelip gidiyor. Baba desen kendine hayrı yok Durumumuz olmadigini bildigi halde eşimi borca soktu her ay kavgali gürültülü ödüyor geciktiriyor bazende. Iki kiz kardesim var bbmla kaliolar bi uygulama var erkeklerle konusarak haftalik bin lira bazen fazla para alıyosun kirayi fln onlar ödüyo evi onlar geçindirio bbmin haberi yok kozmetik satarak para kazanıyo zannediyo bazen çocuklarndan parada istiyo.onlarin yannda ztn kalamm bbmla konusmuyorum. O haram parayida yemek istemiyorum dogmamis cocugumads yedirmek istemiyorum. Bulunduğum yerde bi yaşlı babannem var onunda çocuklari istanbulda suan bitanesi karısı cocuklariyla aylardir yaninda ama gidecek onlarda. Bbannem gitmek istemiyor bakan yannda duracak kimse olmadigindan götürmek istiyorlar. Götürmeyin yannda ben dururum mu desem bilmiyorum napsam kimin yanında kalicam bilmiyorum yemin ederim kafayi yiycem akıl verin bana
Evini kapatma

İlla kapatacaksın babaanne ama evimi kapatma

Wvlisiniz neden evini kapatıyorsun ki.

O citirlik konusu o şekilde açilmadi üyenin biri paylastigim sorunun dışında bana neden çalismiosum citirligin bozulmasin diye mi bak bn calisiyorum ama senden daha citirim dedi. Benden evet citirligim bozulacak ondan calismiorum sen dvm et ddm. Burda bile yargisz infaz yaptı buradakiler. Eşim calismama müsade etmiyordu calismiyordum.

Eşin ayrı ev tutmuyor, yengelere rağmen evden çıkmıyorsun.
Eşin çalışmana izin vermiyor çalışmıyorsun.
Şimdi de "git annemlerde kal" demiş. Buna niye itiraz? Kocanız ne derse onu yapmalısınız.

Evlenirken altın filan takmadilar mi size varsa onları bozdurup ayrı kiraya çıkın. Hiç öyle bir imkan Yoksa kayınvalide en olur seçenek gibi.

Sizi anlıyorum yaşadıklarınız zor fakat bu hayatı siz seçtiniz.. insanlar size işe girin çalışın dediklerinde çalışamam çıtırlığım elimden gider tarzı cevaplarınızı unutmadım.. tercihlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz

İşe girince çıtırlık nasıl elden gidiyor ya, 13 yıldır çalışıyorum hala çıtırım dermişim 😁😁

Konusahibi bizi gıcık etmek için konu açmış ya da gel bizde kal dememizi istiyor 😁

2 yillik evliyim kirada oturuyoruz eşim jandarma uzmanlığı kazandı her an cagirabilirler. 3 aylik gebeyim ayni zamnda. Eşim gideceği zmn evi dagiticaz eşyalar kaynanamin üst katına gidecek orda duracak. Benim sorunum şu arkadaşlar. Kaynanamla aram ii değil iki kızı var 7 24 kavga halinde bağırış çağırış eksik olmuyor evlerinden. Eşim gidince ben onlarda kalamam bu halimle sıkıntı stresten uzak olmam gerek. Annem babam ayrı annem izmirde oturuyo durumu pek ii dgl şuan işe girdi o da anca kendine yetio ve imam nikahlı eşi var uzakta çalıştığı için haftada bi gelip gidiyor. Baba desen kendine hayrı yok Durumumuz olmadigini bildigi halde eşimi borca soktu her ay kavgali gürültülü ödüyor geciktiriyor bazende. Iki kiz kardesim var bbmla kaliolar bi uygulama var erkeklerle konusarak haftalik bin lira bazen fazla para alıyosun kirayi fln onlar ödüyo evi onlar geçindirio bbmin haberi yok kozmetik satarak para kazanıyo zannediyo bazen çocuklarndan parada istiyo.onlarin yannda ztn kalamm bbmla konusmuyorum. O haram parayida yemek istemiyorum dogmamis cocugumads yedirmek istemiyorum. Bulunduğum yerde bi yaşlı babannem var onunda çocuklari istanbulda suan bitanesi karısı cocuklariyla aylardir yaninda ama gidecek onlarda. Bbannem gitmek istemiyor bakan yannda duracak kimse olmadigindan götürmek istiyorlar. Götürmeyin yannda ben dururum mu desem bilmiyorum napsam kimin yanında kalicam bilmiyorum yemin ederim kafayi yiycem akıl verin bana
Kendi evinizi niye dağıtıyorsunuz ki,zaten aynı şehirde yasamiyo muydunuz.siz de onlara yakın bı yerde tutun evi.anlattiginiz kim varsa orda hamilelik veya bebek büyütmek sizin için çok zor ve stresli olur.benim de eşim askere gidecek biri bebek diğer küçük çocuğumla kalacağım,akşam kapınızı kitleyi yatın.ara sıra anneniz gelsin kalsın.size zaten yardımcı olurlar

Bu kadar derdin tasanın içine neden çocuk doğuruyorsunuz? Tek çare dişinizi sıkıp kvnin yanında kalmak. Hiç birimizin elinde sihirli bir değnek yok ama Allah size akıl fikir vermiş. Bundan sonra o aklı kullanarak hareket edin.

Neden kendi evinizde kalmıyorsunuz?
İmkansızsa kendi evinizde kalmanız babaanneyle kalmak en mantıklısı

Egitime cnm 6 ay. Kayinvalidede gercekten rahat edemem ben duşa nsl girip cikicam kayinbbmin oldugu yerde nsl uzanicam valla zor ya kimse kimseyi anlamıyor 7 24 tarysiyorlar
Ne saçma düşünüyorsunuz ya. Kayınbabamın olduğu yerde neden duş alamayacakmışım? Adama gel sırtımı kesele demeyecem herhalde. Su içmek, işemek, uyumak la aynı şey duş yapmak.
adamın karşısındaki koltuğa serilip yayılmazsınız girersiniz bir odaya yatarsınız. Ayrı oda yoksa da baba müsadenle şuraya biraz uzanmam lazım dersiniz oldu bitti.
Ben öyle çok geniş bir insan değilim hatta bazen nene kıvamındasın derler ama bu bahaneler sadece bahane yani. Kayınpeder de insan yani öcü değil

Bir de şunu anlamadım şimdi sen buralara konu açacak kadar sıkışmışsın
Kocan ne işe yarıyor
Hamile karısı nerde kalacak asıl onun derdi olmalı normalde
Karı-koca hiç mi konuşmuyorsunuz plan yapmıyorsunuz

Hayır. Ama başta böyle sorunlar yoktu. Bekcilige basvurmustu bir kaç aya aciklanacakti. Pazarda calisiyordu o zmnlar. 4 ayligina girdik dayisigilin evine. Snra kira teklif ettik istemediler kendini toplayana kdr otur dediler simdi evlerine geçmek istiyolar doğal olarak. Ama esim gdincebn bilmiyorym napacagimi. Eşim ailemin yannda kal diyor.ben kalmak istemiyorum sinir strese cok sokuyolar uzak kalmak istiyorum
Şimdi dayı filan deyince kocası market müdürü olan, çıtırım da çıtırım diye takılan, dayının eşi için o kim oluyor filan diyen üye misiniz siz?

Back