- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
Meyveli Kup
Akşamın pratik tatlısı, dilerseniz diğer mevsim meyvelerini de kullanabilirsiniz.
1 adet muz
1 adet kivi
5 adet çilek
Yarım paket (40 gr) ya da daha az bitter çikolata
Ganaj Kreması İçin;
100 ml sıvı süt kreması
100 gram beyaz çikolata
(Ganaj kreması yerine kremşanti ya da pasta kreması da kullanabilirsiniz.)
Ganaj İçin kremaya küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alıp küçük küçük doğradığınız beyaz çikolataların üzerine dökün. Kremanın ısısıyla bir kaşık yardımı ile beyaz çikolataları karıştırarak eritin ve buzdolabında 1 saat bekletin. Çıkartınca mikserle 1 dakika çırpın ki krem şanti kıvamına gelsin. ( İşin bu kısmı pratik değil tabi ama ben devamlı pasta yaptığım için dolabımda her zaman ganaj kreması bulunuyor. Hazır vardı onu kullandım. Daha önce de belirttiğim gibi sade, kakaolu ya da orman meyveli krem şanti ile de hazırlayabilirsiniz.)
Meyveleri dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
Bitter çikolatayı eritin.
Kupların dibine biraz meyve, üzerine krema ve çikolata koyun. Bu sırada devam ederek aynı işlemi kupların ağzına kadar tekrarlayın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Eki Görüntüle 655485
Canım çok güzel görünüyor hiç beceremem ama bunu çok severim bi ara mutlaka denemeliyim
Canım çok basit bir tarif hiç zorlanmadan yapıcagına eminim ganaj falan kullanma krem şanti pasta kremalarıda olur üzerlerinde tarifleri oluyor sütte hazırlanıyorlar hemen meyveye karıştırılıyor çikolata sosuda üzerine ekleyebilirsin mükemmel bir atıştırmalık
Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti
1 paket spagetti
200g kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 dış sarımsak
2 adet soğan
3 orta boy domates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
Hazırlanışı
Önceden rondodan geçirmiş olduğunuz soğan ve havucu sıvı yağda kavurun. Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Sürekli karıştırarak kavurmaya devam ederken kıyılmış sarımsakları da ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı da ilave edin, sonra kabuğunu soyup rondodan geçirmiş olduğunuz domatesleri ekleyin. Altı kısık olarak pişirmeye devam edin, gerekirse su ekleyebilirsiniz. Tuzu ve baharatları ekleyin. Şekeri koyun. Sebzeler ve kıyma iyice özdeşleşene kadar ve suyunu kontrol ederek kaynatın. Pişirdiğiniz spagettinin üzerine koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Üzerine parmesan veya kaşar rendesi koyabilirsiniz.
Eki Görüntüle 662470
Başırırsın tatlım bekliyorum sonucutamam canım deneyecem inşallah başarılı olur sonucu bildiririm
Makarna sosları aman yrebbim seni takip edersem kilo alacam evde olsam hemen yapardım bende ac mıyım yoksa hep sevdiğim seyler mi bilemedim ki
Fırında soslu tavuk patates
10 adet tavuk pirzola,tavuk butta olabilir veya bir bütün tavukda kullanılabilinir.
4 adet patates
SOS İÇİN
3 yemek kaşığı zeytin yağı
3 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
kekik,karabiber,pul biber,
Tarifin Hazırlanışı
Tavukları iyice yıkadıktan sonra süzelim.Bir kabın içinde sos malzemelerini karıştıralım.Patatesleri kalın kalın keselim.Tavuk ve patatesleri sosun içine koyup iyice harmanlayalım.Böyle 20 dakika bekletelim.200 derecede kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 643266
fırın poşetine flan koymuyormusun tatlım .s.a..